Licurici de ianuarie-februarie 2009 (19)
Raspunsuri - Pagina 7
DarkBendis spune:
M-am uitat la poze...copilasi unu si unu 

Da' vorba fetelor, Bebelusi, tu SIGUR ai fost gravida si ai nascut? Ai o silueta... Pai tu chiar iti permiti sa ne dai retete de dulciuri.. ca tu papi si tot slaba esti (eu numa' ma uit la raionul de patiserie de la Somerfield si deja ma strang nadragii
)
8 luni si jumatate mi se pare cam tarziu pentru inceput diversificare. Da io stiu? Fiecare copil e diferit. Si pe aici am vazut carucioare din astea, mie imi place cel de la Phil And Ted
o amica de-a mea are asa ceva si ii e tare folositor, ea are o fetita de aproape 3 ani si un baietel de 1 an si merge peste tot cu ei.
Ada, anul asta nu ajungem in Moldova, dar la anul neaparat venim in vizita (caci avem neamuri in Iasi, Botosani, Gura Humorului) deci 100% o sa reusim sa bem un suc impreuna (si ce o sa-i placa lu' jupanul meu, sa se intalneasca cu 2 fete frumoase
)
Jasmi, puiuta ta e mignona
Las' ca si ea creste mare 
Raluca, si noi o sa incepem diversificarea cu cereale, aici asa se recomanda si in plus m-au cadorisit astia de la Hipp si Nestle cu niste pungi - deci daca le am, le voi folosi cu incredere ![]()
Porumbita, sanatate multa lu' bebe 
Me'c sa mananc - am facut pui sweet'n'sour (cu sos din borcan, ca nu am avut chef de ceva mai complicat) si o sa pap si niste cremes (a iesit chiar bunut). De kilele in plus o sa ma ocup mai incolo ![]()

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
bebelusi spune:
Ada uite http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://lib.store.yahoo.net/lib/yhst-69518535304589/graco-duoglider.jpg&imgrefurl=http://www.stroller.com/graco.html&usg=yofrFMsKiXVV7Wo0idk8i_hXO7I=&h=312&w=264&sz=23&hl=ro&start=15&sig2=lhVlfobaAybn_L2kvelwhg&um=1&tbnid=JD-JEDJ3_ChicM:&tbnh=117&tbnw=99&prev=/images%3Fq%3Dgraco%26hl%3Dro%26lr%3D%26rlz%3D1G1GGLQ_ENBE300%26sa%3DN%26um%3D1&ei=hLMJSsPhJMKO_Qavn9yeCw
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
bebelusi spune:
Ada sper ca te descurci, da copy si paste la linkul ala imens.
dya-dy spune:
Alina2700 - am o intrebare...ce inseamna masura la bebelushi 50/56?
Pentru ce luna e?
Azi am fost toata ziua pe afara- am cumparat jucarii! Asta e noua mea pasiune....I-am luat o papusa si niste chestii care fac zgomot...de s-a plans tatal in dotare cand a vrut s-o puna in pat: "Vad ca nu mai are loc fata de atatea jucarii si papusi!" ![]()
Eh, oricum ma bucur ca am iesit...am baut si eu un cappucino cu lapte spuma! Super- eu cam le am cu cafelele!
Va zic ce am vazut eu la stiri azi- aici in Israel: cica Ministerul Sanatatii a facut cercetari si cel mai bine e sa se inceapa diversificarea de la 4 luni, necontand dc copilul e alaptat exclusiv- si asta datorita faptului ca l-ar ajuta pt dezvoltarea neurologica! (pana acum, se recomanda de la 6 luni aici)
Dar nu mai mult de 4 linguritze pe zi!
Si tot asa- se pot introduce produse lactate inainte de 9 luni (in Israel pana acum nu se introduceau)
Mai era ceva- dar am uitat!
Sigur ca Ministerul Sanatatii nu e litera de lege nici aici, sunt doar recomandari- dar se laudau ca e revolutionar! 
Porumbita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui eli Buna! multumesc pt raspunsuri. iuliacris, eu am inceput un part time si cand nu sunt acasa va bea Florence laptele pe care il pompez si congelez. cum pana acum papa direct de la san, nu stiu cat sa las pt 1 masa, poate 2 cat lipsesc. inca nu s-a obisnuit bine cu bibe, cred ca e si gaura tetinei cam mica, parca e de 0-3 luni. mi s-a zis ca a papat 40 ml ieri, 60 azi. cred ca e destul de putin. cu fusul orar a fost ok. la vremea resp se trezea de 2-3 ori pe noapte, s-a mai trezit si acolo asa vreo sapt-2 si dupa a inceput sa doarma mai bine decat atunci cand eram in Jp. la intoarcere, la fel, a fost o sapt cu treziri mai dese (supt si adormit imediat la loc), dar acum s-a reglat, doarme 4-5 ore legate, rareori 6, o singura data 8- ce bine a mai fost atunci noi azi am fost la controlul de 4 luni si la primul vaccin (schema jap), BCG. e bine, sanatoasa si grasa. la 4 luni are 7100g, 62,3 cm, 41,3 circumferinta craniana si 44,3 circumferinta pieptului. totul a fost ok pana la vaccin. nu am putut sa ma uit cand o intepa. cu asa forta i-a apasat acele acelea. mi se rupea inima. iar dupa, cand a plans (si cat a plans ) imi venea si mie sa plang cu ea. daca as fi putut sa ii iau durerea. ce o fi gandit mititica, uite ce ma chinuie mama![]() bem lapte de mama, exclusiv. ni s-a recomandat diversificarea intre 5 si 6 luni. sa observam indiciile pe care ni le da bebe: saliveaza cand mancam noi, urmareste cu privirea ceea ce ducem la gura, intinde manutele dupa mancare...parca mai era ceva, sa stea cat de cat in fundulet(???) O zi plina de bucurii! Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi Nasterea broscutei PoZe CaLdE |
eu las lapte de cateva ori pe sapt cand sunt la munca
eu il congelez la recipinete de urian sterila (100 sau 120 ml) si la pungi din alea speciala (acolo las si 160-200);
inevitabil nu mananca tot ce las; are mese cand mananca 130-145; dar si mese cand mananca 40-60ml - face 4 luni pe 26 si are 7 kg si vreo 64 de cm
de regula las si proaspat in frigider in caz ca mai trebuie sa completeze dc nu a ajuns cel congelat; pe cel proapat dc nu il mananca il congelez apoi seara;
RalucaAlexa spune:
Dark - sarumana de raspuns
ada - multam de primire
miere - am gasit postarea in care ziceai cand ii dai cerealele.
cat deespre diversificare, eu cred ca fiecare mama isi simte copilul si stie cand trebuie si ce trebuie sa-i dea. bine, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ascultam sfaturile celorlalti, ca-i mai bine sa inveti asa decat din greselile tale zic... cred ca trebuie sa fi atent la semnele pe care ti le da copilul tau!
al meu baiet mananca si tzitzi si bibe, ce-i drept, doar putin bibe - 100-200 de ml/ zi, dar pe aia ii mananca ca ii e foame. Ajunsese sa manance la 2 ore,iar la un moment dat nu mai era de unde lapte... Sper sa apuc si eu la un moment dat sa ma uit la poze... da cre ca ar trebui sa ma intorc la datorie.. pupam fetele!
mami de Micalea Picalea, alias Piculin :)))
ada_coman spune:
Bebelusi
E superb, dar la noi unde se gasesc oare??? 

Mamica de
Daria-Ioana 15.08.2007 si
Karina-Nicole 29.12.2008
Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
bebelusi spune:
Probabil in magazine ce au produse Graco, iti dai seama ca aia l-a cumparat din Romania
dya-dy spune:
Ah, si voiam sa va mai povestesc ca azi am mers prima data cu ea singura cu masina!

Mi-a fost cam frica ca o sa planga si o sa fiu distrasa de la drum....dar a fost cumintzica, s-a tot uitat peste tot, cu suza in gura- am zis ca-i cumpar ceva la care sa se uite- macar o oglinda!
Ieri m-am tot uitat in cartea masinii cum sa anulez airbagul si nu am gasit....Nici pe net nu am gasit informatii- dar trebuie neaparat sa gasesc o solutie, pt ca nu vreau sa merg cu airbagul pe ON.
Se pricepe careva?

StelaPopescu spune:
bebelusi tai pieptul de pui fasii subtiri, il dai prin ou cu faina si pe urma prin susan , dupa care il prajesti in ulei mult si foarte incins.
DYA-DY daca imi spui ce masina ai poate te pot ajuta cu airbag-ul.