Colectia de toamna - iarna 2005 (237)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Aoleu, Lavi, acum am descoperit si eu subiectul cu pricina, chiar ca te ia groaza. Aici e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Chiar vroiam sa citesc mai departe de evolutia mamei Mariei - Mariaa - dar din ce zici Lavi, s-a prapadit.

Tocmai de asta mi-e frica si mie, de nestiinta medicilor, ignoranta lor, de faptul ca boala se mai numeste si boala cu 1000 de fete, ca nu are niste simptome clare, exacte, ca fiecare pacient reactioneaza in alt fel, ca un simplu guturai poate fi un simptom de boala - clar nu stam intre 4 pereti, clar ca nu orice stare de febra si orice gutura sunt simptome de Lyme, dar nu cred ca trebuie sa ignoram. Cel putin eu de aici incolo voi fi mai putin "relaxata" si o sa-i caut pe copii de sus pana jos dupa iesirile in natura.

Citat:

"Trebuie sa privesti cu toata seriozitea faptul ca unde te-a muscat capusa a aparut o "galma" .
Chiar daca nu s-a format eritemul migrant , umflatura este un semn clar ca s-a facut un transfer de bacterie ; nu uita ca o data cu borrelia mai pot fi "donate " alte bacterii sau virusi care se trateaza la fel de greu : babesia , coxiella, ehlichia , rickettsia, tularemia...
pentru teste este prea devreme , tinand cont ca anticorpii apar dupa 3-4 saptamani , insa sunt foarte multe cazuri de bolnavi care au serologia negativa .
parerea mea ,fiindca nu sunt de acord cu automedicatia , este sa cauti un medic infectiolog care sa accepte sa-ti prescrie un tratament cu antibiotic cel putin pentru 10 zile .
pentru viitor , suptavegheaza-ti sanatatea si noteaza intr-o agenda eventualele simpotme ciudate , care pot sa apara chiar si cele mai mici ... nu omite nimic , observa-te cu toata atentia , fiindca nu exsista o "manifestare " standard . "

Este doar un sfat al unui om care stie ce inseamna nenorocita asta de boala.
Mai cititi si aici :http://www.boala-lyme.evonet.ro/ce_este_lyme.html#diagnosticare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

pai noi ne murdarim de orice
ieri, de exemplu, copiii mei au redecorat masa maica-mii de lemn lunga de 3 metri cu acuarele, abtibilduri si carioci - treba le-a luat maaaaxim 10 minute, inclusiv 12 scaune de plastic (ma rog, nu chiar 12, ca unele au scapat, fiind stivuite cate doua) + ei din cap pana in picioare
dupa ce dimineata se tavalisera prin noroi ca udasem gazonul
dupa ec si-mai-de-dim se tavalisera prin nisip si mancasera capsuni cu zahar (ei si tricourile lor)
dupa ce cu o seara inainte se tavalisera prin iarba proaspat taiata si erau verzui si pe chiloti, dinti etc
dupa care au sters masina - au curatat farurile si masca din fata - cu propriile haine transformate in carpe

etc. la doua ore maxim se consuma cate un schimb de haine

ieri seara, dupa ce i-am imbaiat (inainte isi aruncasera danonino unul altuia cu linguritele) si am plecat cu masina de la tara, fi-mea si-a varsat o sticluta de apa pe ea (mica, vo suta cinzeci de ml) ca ea "vrea sa fie leoarca" si am transportat-o cu hainele ude pe dist ciolpani-parcare hat la statiade metrou - casa) iar intre metrou si casa a sters si o banca, dupa care s-a luat cu fra-su la intrecere si din fuga a cazut andrei pe asfalt, facandu-si praf genunchii, pantalonii si palmele.
noah, cam asa decurg ostilitatile pe frontul nostru

PS : mi-am adus aminte ce voiam sa va spun - am vazut si eu VCB, din doua ture ca pe la jumatate mi se facuse somn
impresii
- ma asteptam sa fie mai bunut - bine, in ultima vreme n-am prea vazut filme bune,a sa ca asta intra deja la masterpieceuri prin comparatie
-are multe scapari la montaj
-ce legatura are BARCELONA in toata povestea?
-greseala de neiertat - tatal lui care se exprima in spaniola - si nu numai atat, este fundamental legat de limba spaniola, in care isi scrie poeziile si pe care o perecpe ca pe viata lui - WRONG, WRONG, WRONG! - HUOOOOOOOOOOOOOOOOOO, totusi suntem in barcelona, sa fim seriosi
-blonda joaca atat de lesinat, paraca-i moarta de trei zile (oricum nu-mi place de ea, da aici si mai abitir)
-el - noah, chiar mi s-a parut "the average men with an artistic touch", si nici foarte accentuata latura artistica
-ma intreb daca au cenzurat varianta americaneasca - mi s-a parut ca fumau totusi cam mult

IN ANSAMBLU - ma asteptam la mai mult, mai ales ca-mi place WA.

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

margelute noi de 1 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

nu sunt insensibila la boli, da' tin cura de slabire si oricum sunt cam deprimata - n-am chef sa ma deprim de tot.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

margelute noi de 1 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Din ce scrie pe Wikipedia, boala Lyme se ia doar daca sta capusa mai mult de 24h.
Totusi, ca si Roxi, eu as face tratamentul cu antibiotic.
Mai nasol mi se pare ca se face boala mai ales de la nimfa de capusa pe care nici nu o prea observi.

corap pai cam asa Barcelona e utilizata ca decor si ca gazda a "spiritului spaniol" care, vba ta, in Barcelona mai slabut ca sunt catalani. Cred ca e vorba de obisnuita viziune simplista a americanilor despre Europa...
Plus ca mosuletul e figura tipica de mosulet hatru din telenovele si filme banale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

mai, ce vorbiti voi acolo? Wow, habar n-aveam, si eu am fost muscata de capusa cand am fost gravi cu Ilinca. N-am facut nimic, niciun antibiotic. Ba parca am intrebat o doctora ginecolog (mergeam la 2 in paralel) si mi-a zis sa stau linistita.

Lavi sa va fie de bine iesirea! Asa am patit si eu anul trecut cand am fost la mare, la Mamaia, nu am luat crema de protectie, ca se anunta vreme urata. Si am facut insolatie, ca am si stat pe plaja, nene,, nu ne mai venea sa plecam.

Mihaela80 ce n-as da sa stau eu la Freiburg, asa, cu tot cu capusele lor, asta sa fie problema.

Dau send si mai scriu.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Corap film bunicel e cel recomandat de Lavi "Il y a longtemps que je t'aime", mi-a placut, e emotionant si descoperi toata povestea personajului principal pe parcurs.

Joy wow, lasa ca se face Vlad baiat independent pana la urma, poate la gradi o sa-i placa mai mult ca la tara.

Noki super ca ati ajuns la circ, am auzit numai lucruri bune despre spectacol. Noi nu am mai ajuns, voiam saptmana trecuta dar cu mucii garla ai Ilincai nu ne-a mai ars. Parca de ieri e putin mai bine, dar tot umple batista.

Am vazut pozele mariei_alexia - mi-au mers la suflet campurile pline de violete, si ale lui Roxi cu Mateiul razaret si Alexia melancolica.

Ioana sa-ti traiasca soacra!

Camelia sanatate Dariei! Vezi ca Klacidul e amar ca boala, este singurul antibiotic pe care nu am putut sa-l dau Ilincai ca l-a vomat instantaneu. Pediatra mi-a zis ca, atunci cand prepari solutia, trebuie rotite bilutele usor ca sa nu se sparga, ca ele au gust infect. Dar poate nu va fi cazul de antibiotic

Ioana sanatate Mariei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Iata un cuplet de acum 70 de ani a lui Constantin Tanase , de o actualitate descurajanta !!!!

Si cu asta ce-am facut?”

Ne-am trezit din hibernare
Si-am strigat cit am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!?
Si cu asta ce-am facut?

Am dorit, cu mic, cu mare,
Si-am luptat, cum am stiut,
S-avem noua guvernare?
Si cu asta ce-am facut?

Ca mai bine sa ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar traim in saracie?
Si cu asta ce-am facut?

Ia coruptia amploare,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Scoatem totul la vinzare?
Si cu asta ce-am facut?

Pentru-a cistiga o piine,
Multi o iau de la-nceput,
Ratacesc prin tari straine?
Si cu asta ce-am facut?

Traversam ani grei cu crize,
Leul iar a decazut,
Cresc intruna taxe-accize?
Si cu asta ce-am facut?

Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte,
Si cu asta ce-am facut?

Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Tara-i plina de vedete,
Si cu asta ce-am facut?

Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iarasi am votat ca prostii,
Si cu asta ce-am facut?"

Asta-i off topic. Asa...ca vin alte alegeri la europarlamentare, la presedentie....

Feli mi-a zis o cunostinta ca exact ca Vladu' era baietelul ei cel mare si cam la adolescenta s-a rupt de ea. Doar ca atunci durerea mare a fost pt ea, s-a simtit de parca o abandonase. Si de multe ori m-am gandit si eu ca voi suferi cand Vlad ma va "parasi" si nu va mai sta lipit de mine.
Mie-mi estre extrem de drag si-l tin cu atata dragoste in brate....ma dispera numai cand nu ma pot misca, nu pot face treaba care trebuie facuta: mancare, calcat, aspirat, intins de rufe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Am auzit un banc tare de tot, din ciclul rasu-plansu': Ce faceau fanii Depeche Mode sambata seara, in Parcul Izvor? Ascultau "Enjoy the silence"

Feli, pacat ca ati ratat circul. Ieri a fost ultima reprezentatie, ca de joi se muta la Ploiesti. Aviz lui Miri.

Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

There are no shortcuts to happiness!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Subscriu..frumos circul Medrano, Mirunei i-a placut la maxim...

Eu n=am dus azi maimuta la gradi, am zis s-o tin acasa pana termin tratamentul cu Sumetrolim si alte nebunii, la gradi n-am cum sa-i dau mancare de regim. Maine o duc. Am fost azi in Titan si i-am gasit o rochita haioasa pt serbare, ea e povestitor asa ca poate merge imbracata oricum. Am luat-o si la reducere, ca mai avea doar una, 30 de ron, de la 68. Buna afacere.

In rest, am tot citit si m-am minunat de treaba cu capusele, habar nu aveam ca pot fi asa de periculoase..sa ne fereasca Dumnezeu

Cami sanatate multa piticei, sa nu aveti nevoie de antibiotic!

Lavi + Maria sa va fie de bine intalneala..asteptam pozele

Andaa ajunsesi cu bine???????

Ripley daca ne citesti da un semn de viata, ce fac floricelele?

Mai avem cateva disparute..Leea, Gabitaco, ce faceti fetelor, nici un semn?

Fug la farmacie...pupici

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

margele si alte zorzonele

Mergi la inceput