Burtici fericite de septembrie-octombrie (54)
Raspunsuri - Pagina 7
crocodana spune:
salutari tuturor gravidutzelor!
Va citesc cat pot de des, incercand sa recuperez...:-)
Datele mele sunt DN:30.03.1979,UM 24.11.2008,DNP 01.09.2009
Ca multe alte fete nu imi e foarte clara pb concediului de sarcina si lauzie..in lege scrie clar ca cele 126 de zile se pot compensa "in functie de recomandarea medicului si optiunea persoanei beneficiare" astfel incat durata minima pentru concediul de lauzie sa fie 42 de zile.
Medicul de familie afirma ca "nu are voie" sa dea concediu prenatal mai devreme de 32 de saptamani. Asta inseamna cu apx 2 luni insa 84 de zile e un pic mai mult..si nu inteleg DE CE??
Daca voi ati ramas mai repede acasa, cum ati procedat?
24+, fericita mamica a unei
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Danuta1979 spune:
Multumesc mult de tot fetelor. Uitasem :)
Dana 21+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
anamaria1979 spune:
Fetelor vreau si eu un PM cu datele privind mail-ul comun and parola. Please.
+ 23
santorini spune:
'Neata fetele!
Nu am mai intrat de cateva zile pentru ca s-au adunat o gramada de lucrari pe capul meu ! De citit am citit totul la zi!
Acum m-am enervat groaznic pentru ca aveam programare pe 14 la ecografie morfo la Buc. la dr. Dinu Albu si am tot asteptat sa ma sune ca sa confirme data( asa imi spusesera, ca o sa ma sune cu cateva zile inainte, ca sa confirm). Vazand ca nu ma suna nimeni am sunat eu si tipa de acolo imi zice ca programarea e pe 21 nu pe 14. Eu bineinteles i-am spus ca sunt f sigura pe data, pentru ca mi-am notat-o (tocmai ca sa nu uit). Ea nimic ca e pe 21. Acum eu imi facusem si cerere pentru o zi liberta, iubitelul meu la fel. Si acum na ca trebuie sa le modificam. Nici macar nu sunt sigura ca mi-a zis bine pana la urma de 21! Si o sa fiu deja in sapt. 24! Oare e prea tarziu? OFFFFFFFFFFFFF!
22+ cu
nazdravanul meu
crocodana spune:
Santorini,
am asteptat la dr. Albu 2 ore ca sa intru la eco, cu programare evident....nu m-au sunat sa confirm...am sunat eu in ziua respectiva si au spus ca m-au cautat de 3 ori.. Erau o gravidutza care dupa pararea mea a batut orice record: intr-o samabata trebuia sa intre la 9 si a intrat la 4. Mi-au lasat o impresie tare tare proasta organizarea, fetele de la "receptie" si medicul care a avut chef sa dispara doua ore si a trimis-o pe asistenta in sala sa spuna ca are o cezariana de urgenta!
Nu cred ca e tarziu in sapt 24, banuiesc insa ca ai asteptat ca si mine cu nerabadare morfologia..:-)....
24+ si fericita mamica de
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
madyrizi spune:
of, greu mai tece timpul.
am fost la analize la dr. uscatescu ieri(apropo, pentru cine trebuie sa mearga la dansa: nu poti sa vorbesti cu dansa direct, ci doar cu asistentele; doctora nici nu se uita la tine si e foarte tafnoasa;am vrut sa o intreb ceva am facut o mare greseala, altfel asistenta taru viorica este o dulceata si foarte rabdatoare).
o parte din analize au foat gata in aceeasi zi, o parte vor fi gata saptamana viitoare.
asa ca astept iar o saptamana, plus ca acum am de luat un pomelnic de medicamente si din ce am auzit de la asistente nu sunt foarte optimiste.
mi-am facut rost si de o "pila" pe acolo poate o sa am informatii mai multe pentru ca cel mai tare ma deranjeaza ca nu imi spune nimeni daca e laie sau balaie.
va doresc sanatate la toate si sa auzim numai vesti bune.
ramsan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crocodana salutari tuturor gravidutzelor! Va citesc cat pot de des, incercand sa recuperez...:-) Datele mele sunt DN:30.03.1979,UM 24.11.2008,DNP 01.09.2009 Ca multe alte fete nu imi e foarte clara pb concediului de sarcina si lauzie..in lege scrie clar ca cele 126 de zile se pot compensa "in functie de recomandarea medicului si optiunea persoanei beneficiare" astfel incat durata minima pentru concediul de lauzie sa fie 42 de zile. Medicul de familie afirma ca "nu are voie" sa dea concediu prenatal mai devreme de 32 de saptamani. Asta inseamna cu apx 2 luni insa 84 de zile e un pic mai mult..si nu inteleg DE CE?? Daca voi ati ramas mai repede acasa, cum ati procedat? 24+, fericita mamica a unei Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor! |
Buna! Nu inteleg care este motivul pentru care dr. de familie nu ti-ar da concediu prenatal mai devreme de 32 de sapt.
Eu am facut un calcul simplu luandu-mi o marja de eroare de 2 sapt. (in caz ca bb vrea sa vina cel tarziu la 42 de sapt. de stat in burtik ceea ce e fff rar dar sa zicem):
126 zile concediu pre/post natal -42 zile post natal obligatorii=84 zile de concediu
14 zile marja de eroare care se scad din cele 84 ramase, deci ar fi cam pe putin 70 zile de concediu medical prenatal pe putin
Adik ar rezulta vreo doua luni si o saptamana acest concediu prenatal inainte de DPN calculata la cele 40 de sapt. fix fix (cu o marja de eroare ca pot fi si 42 de sapt.).
Eu merg pe varianta aceasta pentru ca este mult mai bine dpdv financiar sa ti se calculeze indemnizatia de crestere ca 85% din netul mediu pe ultimele 12 luni inainte de nastere (in care intra bineinteles si plata concediului prenatal care este 85% adik e foooooarte bine - pentru doua luni de stat acasa).
De ex. eu am DPN pe 5 oct, dar voi intra in prenatal incepand cu 1 august (fara sa am probleme cu medicul meu de familie ca nu mi l-ar acorda atunci) si voi lua in aceste 2 luni prenatal 1500 RON. Ceea ce imi convine de minune ca se voar lua in calcul la media celor 12 luni antenatale.
Sper ca am fost explicita
Ramona
Tudor Gruia 19 fix fix
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
anadomnica spune:
Fetelor, odisee de fete tare harnice avem aici.
Multumesc celor ce au postat date cu privire la concediile prenatal si de ingrijire copil. Nu stiu daca la concediul de sarcina si lauzie e valabil, insa la CIC intra in calcul toate veniturile unei persoane, inclusiv de ex. din activitati agricole, PFA, si altele. Asa ca... daca vreti sa va "mariti" putin banii ce-i veti lua cat stati acasa aveti posibilitatea asta daca declarati ceva venituri in plus perioada asta. Eu mi-am depus actele sa-mi deschid PFA si ma ajuta niste prieteni de familie sa le emit cateva facturi sa mai rotunjesc veniturile dupa nastere.
Pup si sa auzim numai de bebelici sanatosi
Doamne ajuta!
15+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!
alex25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamaria1979 Alex25, Din cate am inteles proba de sange a fost dusa la Institutul de Hematologie (mie mi-a fost prelevat sangele la cabinetul doctoritei ginecolog unde merg). La un rezultat de 1/32 (ptr. anticorpi B) doctora mi-a spus azi ca e un rezultat ok si sa nu intru in panica sa stau linistita. Cam atat..din cate am inteles o sa o repet analiza spre luna a -7- a. Sincer nu stiu dc te-am putut ajuta si pe tine. |
Pai 1/32 nu e mare deloc, e chiar la limita, ceea ce e ok, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji!
Eu am facut la Medlife si mi-a iesit dublu 1/64 ceea ce e cam mare, dar cica astia mai au si rezultate proaste si o sa repet sapt viitoare la Institut, sunt cei mai buni!
Multa bafta in continuare!
19+ se pare ca fluturasul va fi Alessia
Da Doamne sa ne nastem sanatosi
Danuta1979 spune:
Slaba miscare pe aici....
Sa fie de la caldura de afara?
Monica, nu ne-ai spus ce ai mai facut la munca...cum a ramas cu reducerea de salariu..?
Kiki..la tine cum era cu sporul? Nu a mai aparut la salariu sau inca nu s-a hotarat?
Kiki, abia astept sa ne spui ce porti in burtica. V-ati gandit la nume?
Dana 21+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1