Burtici fericite de septembrie-octombrie (54)
Raspunsuri - Pagina 10
kemsy spune:
Ma bucur ca am baietel, important e sa fie sanatos . Deja imi imaginez un blond cu ochi..albastri .
"Socul" a fost mai mare cu cat in ultima saptamana inainte de a afla, mi-am lasat imaginatia sa zboare foarte departe, desi instinctul imi spunea altceva . Sa nu faceti si voi asa...
Eu inca nu facusem test de sarcina si imi spuneam in gand: "am ramas insarcinata si o sa am un baietel"
Ce ti-e si cu mintea omului...
P.S Tocmai avem curs de dans, invatam pasii la tango...in burta
Gianina 20+ cu Loris Stefan
bebe
Ioanna81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica_dicut Ioanna, la 1 august banuiesc ca vrei sa intri in prenatal. In acest prenatal apoi postnatal care insumeaza 126 de zile iei 85% din media salariului brut pe ultimile 6 luni la care nu se plateste niciun impozit.Deci daca ai 1000 de ron brut iei 850 ron in mana astea 126 de zile. In CIC stai acasa pana face copilul 2 ani adica 21 septembrie 2011 si vei lua 85% din media veniturilor NETE pe ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului. |
am inteles. in conditiile astea cred ca stau pana in septembrie la serviciu. daca iau 85% din salariul brut nu prea-mi convine. asa ca pot sa pun in septembrie cere de concediu de odihna, toate cele 21 de zile (in care primesc 100% din salariu) apoi intru in postnatal.
fac si eu planul
Ioana 21+ cu
bebe Carol Ioan
crocodana spune:
Doro76,
si mie mi-a facut observatie medicul ca m-am ingrasat 7 kg. Mi-a spus ca acum bebe cantareste mai nimic...si ca pana la sfarsitul sarcinii...mai e multttttt....atat de prost m-am simtit..
cumva ma bucur ca m-a adus cu picioarele pe pamant..pana la 4 luni nu pusesem nici macar un kg, apoi am fost plecata o perioada din tara, moment in care am renuntat la bunele obiceiuri si am mai calcat stramb...si de atunci am continuat ca na...ma gandeam ca e normal..creste bebelina..
de o saptamana incerc sa tin un soi de dieta montignac..am renuntat total la dulciuri, paine, paste cartofi..si cand simt ca mor de foame (pentru ca simt asta..)pap un fruct pe care il am tot timpul la indemana...si FUNCTIONEAZA!
24+ fericita mamica de jucausa
Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!
Danuta1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kemsy Buna fetelor!! Mada, doro, raluk, felicitari pentru fetite/baietel . Miha74, asteptam poze de la taierea motzului , si sa ne zici ce obiecte alege . Ioana: eu beau cate o cafea pe zi, insa tot am tensiunea mica. Dr mea a zis ca nu e nimic grav daca e mica, important e sa nu fie mare. Mi-a zis sa ma asez cand simt o stare de slabiciune, si sa evit pe cat posibil lesinul . Si, de asemenea, mi-a recomandat sa mananc in...criza, liquirizia (scuze, dar in romana nu stiu daca este si cum se cheama). Chestia e ca are un gust...putin spus scarbos, asa ca ma amultumesc cu cafeaua si apa, peste 2 l pe zi.. Eu astazi am donat sange, abia luni am rezultatele, si am emotii, vreau sa vad cum mai sta treaba cu streptococul agalactiae . Daca e inca prezent, trec pe Augmentin, 5 zile . Cam atat. Vreau insa sa fac o marturisire: asa de mult mi-am dorit o fetita, ma uitam numai la hainute pentru ea, eram topita, incat, cand am aflat ca am baietel...am fost putin dezamagita. Inca si acum vorbesc cu "am sa o dau...", "am sa o trimit". Ma simt vinovata putin...sper ca bebe nu simte toate astea. . Mai sunt fete la fel? Va Gianina 20+ cu Loris Stefan bebe |
Si la noi e la fel. Tare mult ne-am dorit baietel. Acum incercam sa ne bucuram si sa avem grija...sa facem planuri...dar parca ma apuca asa invidia cand vad baietei...si eu cu fetita.
Ideea e ca nici eu nici sotul nu ne-am vazut vreodata parinti de fetita...doar de baietel.
Oricum, incercam sa o alintam mult pe fetita din burtica si cred ca atunci cand se va naste o sa ne dispara acest sentiment.
Dana 21+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
monica_dicut spune:
IOanna, ce nu intelegi? NU iei 85% din net, iei din brut adica 85% din ce ai pe cartea de munca si te ajuta si la CIC. Adica daca ai 40 de milioane pe cartea de munca iei 85% din 40 de milioane nu 85% din 30 de milioane cate iei in mana... deci iei bani mai multi. Si la CIC iti calculeaza 85% din venitul net adica din nou 85% din 40 de milioane si nu din 30 cate ai lua daca ai merge la munca.
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 21+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata
Ioanna81 spune:
monica draga, nu te supara asa de tare! lasa-ma sa-ti explic. salariul meu brut este MULT mai mic decat ce iau eu net. netul este ridicat de sporuri (de vechime, de conducere), ora suplimentare si prime (destul de dese si substantiale). asadar 85% din brutul meu este MULT mai putin decat 85% din netul meu! intelegi? de dragul exemplului iti spun ca, daca eu as avea un salariu brut de 1000 de lei, as luat net in jur de 1500!!!!!
Ioana 21+ cu
bebe Carol Ioan
monica_dicut spune:
Da nu m-am suparat fetita, da nu intelegeam de ce zici ca e mai convenabil sa mergi la munca. DAr totusi intrebare, sporurile, bonusurile nu se trec pe CM? Ca bonusurile mele se trec si mie mi s-a calculat in cele 126 de zile 85% din media veniturilor brute pe 6 luni si in mai avusesem bonus maaare (anu asta cucu) si am luat multi bani in postnatal. Daca sunt oficiale si se plateste impozit la ele atunci si ele iti intra in acel brut din care iti da 85%. Asa ca ia vezi poate iti convine totusi sa stai acasica si iei si bani frumosi. Eu iti spun cum a fost la mine. Deci acel bonus a fost trecut, s-a platit impozit si atunci a fost luat in calcul la calcularea postnatalului.
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 21+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata
Danuta1979 spune:
La mine e simplu cu calculele cu legea noua.
La CIC o sa iau maximul de 4000 lei (pierd ceva ca era mai bine sa lase 85% curat dar tot e f bine).
La prenatal-postnatal...medicale n-am avut in ultimii 3-4 ani..ultima marire de salariu a fost in august 2008 deci oricum prind 6 sau 12 luni (cate se cer...am uitat)cu actualul salariu.
La mine chestia e ca as vrea sa intru la mijlocul lui iulie in restul de CO (mai am 9 zile lucratoare pe anul asta)si de la 1 august in prenatal. Asa am anuntat la munca, ca la mijlocul lui iulie pot sa-mi bage inlocuitor daca vor.
Dana 21+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
santorini spune:
Ioana, Monica are dreptate, se iau in considerare toate veniturile:
ORDONANTA DE URGENTA nr. 158 din 17 noiembrie 2005
privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
ART. 23 ...
(3) In situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se
constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru
concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat,
cu respectarea prevederilor art. 10.
22+ cu
nazdravanul meu