Dieta Daneza

Dieta Daneza | Autor: mss_delia

Link direct la acest mesaj

Ma adresez tuturor persoanelor care au kg multe si vor sa slabeasca;eu personal am 165cm si pana ieri aveam 86 kg.Am doua nasteri la activ una dupa alta,cezariana,dar aveam si inainte de a ramane insarcinata 81-82kg;am ajuns sa fiu disperata in privinta kg,mai ales ca sotul meu rade mereu de mine(el crede ca ma stimuleaza sa slabesc,dar...)si cel mai rau ma simt cand trebuie sa plec undeva si nu gasesc o haina care sa se aseze bine pe mine.
Am incercat mai multe diete ,nu am reusit sa le tin,eu sunt o gurmanda de felul meu si sotul meu la fel ,plus ca la copii,tre sa ai mereu ceva dulce in casa si tare greu e sa te abtii.
Asadar,ideea e ca de ieri m-am apucat de dieta daneza;m-am documentat pe diferite forumuri si am vazut si pareri pro si contra,dar marea majoritate am vazut ca au slabit;eu personal stiu pe cineva care a slabit 13kg in 13 zile si apoi s-a mentinut ,dar avut grija la ce manca.
Parerea mea despre aceasta dieta este ca se recomanda celor care au peste 20 kg in plus;daca ai de dat jos vreo 5-6 kg e normal sa nu dai 13 cum zice in dieta;
Dupa cum ziceam eu am inceput-o de ieri si azi am cu 1kg mai putin;este foarte greu de tinut,cel putin pentru mine ,dar de data asta chiar am vointa si m-am gandit sa deschid subiectul asta .poate mi se mai alatura cineva si astfel putem sa ne sustinem si sa tinem un fel de jurnal aici;de asemenea astept pareri despre aceasta dieta,cele care au tinut-o pana la capat sau nu,daca au slabit,cat si cum se simt.
Pentru cele care nu stiu despre ce e vorba uitati aici:

Dieta pentru schimbarea metabolismului - 10- 20 kg in 13 zile
June 27, 2008 – 11:56 pm

(139 votes, average: 8.13 out of 10)
Loading ...

Recomanda unui prieten Cura dureaza 13 zile, este grea, dar este foare eficienta. Schimbarea metabolismului este asa de profunda incat la sfarsitul dietei se poate reveni la alimentatia normala fara a mai lua in greutate timp de 2 ani. Daca se respecta regimul zilnic punct cu punct, se poate pierde toata grasimea acumulatat in tesuturi. Cura trebuie urmata 13 zile, nici o zi in plus, nici o zi in minus.

Recomandari:

* - Orice adaos de aliment in afara celor permise in cura (o bomboana, o guma de mestecat, un biscuit, un pahar de bere sau vin) impune oprirea imediata a curei, fiindca ea nu mai are nici un efect. Cura poate fi reluata abia peste 6 luni.
* - Daca nu rezistati sa tineti dieta mai mult de 6 zile (respectand corect prevederile alimentare), opriti-va si reluati cura dupa 3 luni.
* - Pentru a putea respecta dieta prescrisa, evitati in cele 13 zile vizitele sau musafirii.
* - Daca va chinuie foamea, beti apa, cel putin 2 l/zi.
* - Salata verde cuprinsa in dieta trebuie sa fie proaspata.
* - Codul (pestele) poate fi inlocuit cu pastrav sau calcan.
* - Cafeaua nu poate fi inlocuita cu ceai sau invers.
* - Iaurtul natural este cel nepasteurizat, fara adaos de zahar sau fructe.

Ziua 1
• - mic-dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub de zahar
• - pranz: 2 oua fierte tari + 400 g spanac + 1 rosie
• - cina: 200 g friptura de vac + 1 salata cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 2
• - pranz: 250 g sunca + 1 cutie iaurt natural
• - cina: 200 g friptura de vaca + 1 salata cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 3
• - mic-dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub de zahar + 1 felie paine prajita
• - pranz: 2 oua fierte tari + 1 felie sunca + 1 salata
• - cina: telina fiarta + 1 rosie + 1 fruct proaspat (mar, para, portocala)
Ziua 4
• mic-dejun: 1 ceasca de cafea + 1 cub de zahar + 1 felie paine prajita
• pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie iaurt natural
• cina: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 g branza de vaci
Ziua 5
• - mic-dejun: 1 morcov mare ras
• - pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie + 1 lingurita unt
• - cina: 200 g friptura de vaca + 1 telina rasa
Ziua 6
• - pranz: 2 oua fierte tari + 1 morcov mare ras
• - cina: 1/2 pui + 1 salata cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 7
• - mic-dejun: 1 ceasca de ceai fara zahar
• - pranz: nimic (bea multa apa, ajuta!)
• - cina: 200 g cotlet de miel + 1 mar
Ziua 8
• - pranz: 2 oua fierte tari + 400 g spanac + 1 rosie
• - cina: 200 g friptura de vac + 1 salata cu ulei si zeama de lamaie
Ziua 9
• - pranz: 250 g sunca + 1 cutie iaurt natural
• - cina: 250 g friptura de vaca + 1 salata cu ulei si zeama de lamaie
Ziua 10
• - pranz: 2 oua fierte tari + 1 felie sunca + 1 salata
• - cina: 1 telina fiarta + 1 rosie + 1 fruct proaspat (mar, para, portocala)

Ziua 11
• - pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie iaurt natural
• - cina: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 g branza de vaci

Ziua 12
• - mic-dejun: 1 morcov mare ras
• - pranz: 200 g cod fiert cu zeama de lamaie + 1 lingurita unt
• - cina: 250 g friptura de vaca + 1 telina rasa

Ziua 13
• - pranz: 2 oua fierte tari + 1 morcov mare ras
• - cina: 250 g pui + 1 salata cu ulei si zeama de lamaie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da,am tinut si eu porcaria asta de dieta, cand aveam 73 de kg, adica 20 peste cat am acum, am slabit atunci 5 kile am pus inapoi 7, mare lucru n-am facut, decat am lustruit peretii, ca ma tineam de ei de lesinata ce eram! Cea mai tare e ziua a 7-a, si anume, pranzul, vei vedea! Ca apa aia, chiar daca bei 3 litri intregi tot nu tine de foame! Ca sa nu mai zic de ziua 10 cand ai la cina telina fiarta,bleah!
Cred ca s-au gandit:"bai, hai sa facem noi o dieta cu alimente cat mai nasoale la gust-miel, telina fiarta, apa muuulta, spanac-sa vedem, o tine careva? "
Cum sa nu slabesti daca nici nu poti sa mananci toate bazaconiile alea? Nasol e ca pui la loc...eu -s curioasa cum de au ajuns la denumire asta "daneza",putea sa-i zica si "vietnameza", ca tot asa slabesti!
Cred ca ar trebui sa o tina toata lumea ca sa inteleaga odata pentru totdeauna ca nu se poate asa ceva, sa slabesti in 13 zile 20 de kile si sa nu pui 25 la loc!
Nu vreau sa demoralizez pe nimeni, dar cea mai tare dieta e sa mananci rational si sa faci sport, oricat de banal si de nasol suna, e cea mai eficienta dieta!
Succes!

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mss_delia si eu ma inscriu in randul celor care doresc sa slabeasca si au mai mult de 5-6 kile de dat jos, insa nu as tine dieta asta despre care spui tu din mai multe motive:
1. Am incercat-o in facultate, si dupa a 3-a zi am vazut efectiv stele verzi si flashuri in ochi (nu stiu care o fi explicatia) si m-am speriat
2. Ai o senzatie permanenta de sfarseala cu toata apa pe care ai bea-o.
3. Efectul jojo este iminent, indiferent cat de cuminte ai minca dupa.
4. Este greu de preparat totul in ordinea scrisa in dieta (mai ales ca ai si doi copii, nu stiu cand iti gasesti timp).
5. Mi se pare pur si simplu nesanatos sa slabesti atit de rapid. Natura asta n ue chiar asa fraiera, daca noi am "muncit" sa punem in 2-3-4..ani atitea kg in plus, nu cedeaza organismul asa usor ca sa le dea jos. Ar fi super sa se intample asa!
Chiar ieri dicutam cu dr de familie de aici si mi-a spus ca ea este multumita daca un pacient slabeste 8-10 kg pe an si nu le mai pune la loc. Sigur, si eu vreau sa se intample slabitul asta cat mai rapid, insa imi dau seama ca mai mult de 3-4 kg/luna sunt nenaturale. Eu te-as sfatui sa uiti de dulciuri, fainoase si alimente bogate in amidon si sa adopti o dieta cumintica, cu multe legume, proteine pe linga si nu prea des fructe si ai sa simti imediat schimbarile de silueta si de psihic

Sanatate!

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

'Neata tuturor,'neata Delia.
Contar antevorbitoarelor mele, eu sunt de alta parere.
Eu tocmai tin aceasta dieta si mie mi se pare cea mai accesibila de pana acum.
Sunt in Z9 si vreau sa-ti spun ca Z7 cea cu apa la pranz a fost un pic mai grea ( drept pentru care eu am luat 2 lingurite de zahar, la intervala de 2 ore ).
Eu am avut 87kg si char 88 kg. Am 1,76 m
Azi pe cantar aveam 83.5kg deci am dat aproape 4kg.
Mie mi se potriveste, fiindca eu sunt la serv toata ziua si masa principala este seara....deci cu fleica de vita e ok.
Telina fiarta este unul dintre cele mai sanatoase lucruri impreuna cu spanacul....daca stii sa-l condimentezi....
Mie imi este mai usor de facut, fiindca seamana mult cu dieta Atkins dar mai putin astera.
Este o dieta usoara daca ai vointa si daca nu stai acasa toata ziua.
Eu mi-am propus sa sslabesc pana schimb profilul (79kg )
deci in total vreo 9 kg.
Apoi, evident trebuie avut grija si mancat fara carbohidratati ( paste, orez, cartofi, )in prostie si fara limita.
Am uitat sa specific, ca eu fac si sport macar de 3 ori pe sapt, alergare, mers alert + aerobic....)
Concluzie, eu sunt pentru si ma simt excelent....
Multa vointa..
Pupici

Mona
:)
3 IUI nereusite, ma pregatesc de trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

intr-adevar dieta cam greu de tinut insa rezultatele sunt rapide si cu putina grija durabile
eu prefer varianta light a dietei - Scarsdale -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Nici eu nu recomand dieta daneza, am slabit 9 kg cu ea anul trecut, kg pe care le-am pus la loc desi am fost atenta la ce am mancat.
Dupa asta, am inceput cu Montignac, am continuat cu dieta disociata de 90 de zile si acum e foarte bine, kg date jos nu se mai pun la loc.
Cel putin in ceea ce ma priveste.
Dupa cum ziceau si fetele inainte, nu e normal sa slabesti atatea kg dintr-o data. Pe termen scurt, sigur, suna incurajator insa nu e o solutie. Se spune ca -1.4 kg la doua saptamani e super ok.

Avem pui de trei ani si mai vrem inca un

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mss_delia spune:

Da,fetelor aveti dreptate....am renuntat la dieta din ziua a doua;tanjeam dupa o felie de paine,mama a facut chec si n-am rezistat,plus ca gratarul de vita il rontaiam ca pe guma,am mai nimerit si o salata trecuta si amara,ca nu-mi pot face singura cumparaturile trebuie sa stau cu cei doi copii ai mei;asa ca m-am mai documentat un pic si m-am hotarat sa tin acelasi regim pe care l-am mai tinut si acum vreo doua luni,cand intr-adevar am slabit,doar ca pe fond nervos mai apoi am dat iama iar in mancare ,mai ales seara si le-am pus la loc;am stat vreo trei saptamani in spital cu ,copiii ,unde mancam doar orez cu carne,gratar de pui,biscuiti,covrigi si banane,pentru ca asta era regimul copiilor;ciudat este ca am slabit,ajunsesem sub 80kg,dar mi se acrise de atata orez si cand am ajuns acasa am inceput sa mananc dint toate ;si-am mancat,si-am mancat....pana am ajuns iar la 86 kg;

Asa ca am ajuns la concluzia ca trebuie sa tin acest regim toata viata,nu o voi lua ca pe o dieta ,ci ca pe un stil de viata;
Sa va zic in ce consta:paine foarte putina(dimineata),fara dulciuri(sau cel putin nu exagerat cum obisnuiam),fara mezeluri,mancare gatita(in afara de ciorbe),fara fast-food si produse de patiserie,multa apa,mancat putin si des ,dupa ora 18 deloc(eu ma culc pe la 22)si cateva abdomene pe zi(inainte ajunsesem la 100,sper sa le pot face din nou);in principiu voi manca de toate dar cu grija;stiu sigur ca va functiona ,dar trebuie sa am rabdare;cert este ca eu am vrut sa scap rapid de vreo 10 kg,dar m-am obisnuit cu ideea ca nu voi realiza asa ceva niciodata;deci,o iau usor si sigur.Tineti-mi pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Si eu am slabit in facultate (acum 10 ani) 10 kg cu aceasta dieta... e grea...insa dupa 3 zile e mai usoara... trebuie multa vointa si trebuie canalizata atentia in alta parte in timpul curei... eu ca sa uit de foame, dormeam foarte multtt...pana s-a invatat corpul, sau mai bine creierul, cu regimul (vreo 3 zile).
De atunci insa le-am pus la loc si altele in plus...asa se intampla dupa orice regim daca revii la vechile obiceiuri... nu este de vina o cura sau alta...ci pur si simplu... mancarea de dupa regim!
Am sa o incerc din nou in curand... am de dat vreo 40 kg jos... asa ca e buna de inceput pentru cei ce au de dat multe kg... apoi de continuat cu Monti... Noi astia mai grasi, pentru inceput nu simtim 1,5 kg la 2 saptamani, insa eforturile sunt mari...as aca trebuie ceva drastic... 2 saptamani cu 10 kg...apoi trecut pe monti!
Daca nu vad rezultate repede, ma descurajez si renunt... pentru ca sunt prea multe kg de dat jos....

Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Corect Claudia,
Cred ca ai dreptate....
Cine are de dat mai multe kg , tre' sa faca ceva extreme si apoi sa aiba , mare , mare grija.
Bafta

Mona
:)
3 IUI nereusite, ma pregatesc de trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Am urmat si eu dieta aceasta anul trecut si am slabit 4,5 kg. Dupa aceea am mai slabit inca 5 kg....se pare ca la mine a schimbat metabolismul.

Cand am inceput dieta (luna mai 2008)avem 58,5 kg, dupa dieta aveam 54 kg, iar la sfarsitul anului fara dieta am ajuns la 49,5 kg.
Dupa sarbatorile de iarna si cele pascale am ajuns la 53 kg (deci am pus 3,5 kg).

Saptamana aceasta imi propusesem sa o tin din nou...DAR NU MAI POT.
Luni si marti am reusit sa o tin dar nu strict (ma refer la cantitati..in minus) si disparuse un kg de pe cantar, insa ieri nu am putut sa respect cina pt. ca am facut mancare pt. sot si copii cartofi noi la cuptor cu cascaval si am mancat...dimineata aveam aceleasi 52 kg ca si marti...
Dupa reportajul de aseara de la tv despre anorexie, a inceput sa ma sperie aceasta goana dupa pierderea kg in plus.
Si cred cu tarie acum ca cel mai bine e ca atunci cand decizi sa slabesti mult (peste 10 kg) trebuie obligatoriu sa o faci asistat de catre un nutritionist, un antrenor, un psiholog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss3 spune:

Cred ca depinde de organismul fiecareia dintre noi. D-aia exista nutritionisti pe care ii platesti ca sa iti faca o dieta special pentru tine, pentru ca fiecare organism reactioneaza diferit la toate alimentele.

Mergi la inceput