Varicela - bine de stiut!

Varicela - bine de stiut! | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.

La gradinita la Stefan este epidemie de varicela. Mai am un baietel de un an, niciunul nu a avut aceasta boala a copilariei si probabil ca situatia nu va mai fi astamult timp...

As vrea sa aflu amanunte de la parinti ai caror copii au trecut printr-o asemenea experienta: ce se poate intampla, cum ii putem ajuta sa treaca mai usor perioada bolii, ce ma poate lua pe nepregatite...

Eu am facut boala asta la 18 ani si stiu ca am bolit 2 saptamani nonstop!

Multumesc.

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Noi tocmai am terminat cu varicela, cea mare care merge la gradi a facut prima. Febra doar 1 zi max 38.6 a fost ok, s a comportat ca de obicei. Cele mai multe bubitze le a avut la spate. Pe fatza doar 3 si mici.
Dupa fix 14 zile dupa ce a terminat ea a inceput cea mica bubitze pe spate. Ea a avut muuuuult mai multe bubitze, febra vreo 3 zile si parca s a chinuit mai mult vreo 3 zile dupa aia gata.
Le am dat cu solutie Calamine ( foarte buna) si dupa ce cad cojite cu Epitelin ( cicatrizant), plus sirop Claritine sau Peritol pt mancarime.
Baitza cateva zile fara, sau strict unde era necesar. Poti sa i stergi cu o solutie apa plus alcool.
Va fi bine ai sa vezi, multa sanatate

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Nicoleta, in aceasta faza, suna dr, inca poti face vaccinul, daca boala nu a debutat.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

E muult mai bine s-o faca, se imunizeaza natural.
Tinut copilul sub observatie si totul o sa fie ok.

(o prietena de-a mea, a facut fetitei vaccinul si pana la urma tot a prins boala)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

luna februarie a acestui an a fost pentru noi "luna varicelei"
a inceput David apoi dupa 2 saptamani a facut Mara si, colac peste pupaza, sotul s-a umplut si el de bube
daca la copii a fost o forma usoara, sotul a tras-o pentru toata familia

copiii au avut doar cateva bubite, David a fost cuminte si nu s-a scarpinat, nici nu a trebuit sa-l ung prea mult cu mixtura mentolata. Mara a avut mai putine bubite decat David dar ea avea boala sa rupa crusta . febra nu au facut

sotul in schimb a facut febra mare si a avut o eruptie foarte puternica. lui i-am dat aciclovir si ketof pentru ca avea mancarimi foarte puternice si nu putea dormi noaptea. a bolit vreo doau saptamani timp in care Mara dansa prin casa, ea avand aceea si boala

in concluzie e bine sa faca boala acum, cand sunt mici, fac forme mult mai usoare

Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Majoritatea copiilor trec mult mai usor peste boala, decat un adult...
Eu am facut febra, ei nu... mie mi-a fost rau, lor nu...
Noi n-am avut regim sau vreun tratament special... In schimb eu a trebuit sa iau antitermice...
Doar trebuie tinuti in casa, pana fac toate bubele cruste... si eventual dat cu mixtura mentolata... eu nu am suportat-o, ma manca mai rau decat fara mixtura (adica se calma mancarimea pentru moment, maxim 5 minute, apoi era si mai rau )... am renuntat sa le mai dau si lor... nici nu stateau si poate era la fel si la ei...
Baie... cand fac bubele crustra e posibil la baie sa inmoi cojile si sa se rupa... raman semne... eu asa am reusit sa-mi fac cateva... dar nu puteam sa stau nespalata ... pe ei i-am spalat mult mai rar... si au scapat fara prea multe semne... Mai putin unul dintre baieti, care are multe pe fund, dar nu din cauza baii, ci pt. ca se rupeau cand le schimbam pampersul cand il stergeam la fund

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Multumesc de raspunsuri.

Eu nu sunt pro vaccinatul excesiv, mai bine fac boala. Ma interesa cam cum se manifesta... ce trebuie sa fac...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Si noi tocmai am terminat cu varicela.
Tratamentul indicat de dr a fost urmatorul:
- nurofen pentru febra
- seara 5 ml Aerius (antihistaminic)
- pentru bubite solutie "Calamine" (este mentolata dar si antiseptica, nu trebuie sa mai dati cu albastru de metilen) de la Pharco
- un regim alimentar mai usurel
- stat in casa pana pica cojitele (la noi a durat cam 16 zile).
Sanatate multa.
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Boala in sine nu e grava, trebuie doar avut grija sa nu isi rupa bubitele ca sa nu le ramana cruste.

Trebuie insa avut mare grija ca pe toata perioada sa nu prea iasa din casa ca sa nu faca complicatii. Se poate face meningita in urma varicelei, de aceea e important sa stea in casa si in perioada de convalescenta sa se refaca complet.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput