Gravidute prin FIV (39)
Raspunsuri - Pagina 9
LucaLuca spune:
Haha, v-am luat! Eu mi-am cumparat deja "l'agenda de ma grossesse", acum doua saptamani! :)) Deocamdata am notat biopsia si blocajul - poimaine.
Liana, am intrat special sa te felicit! Sa te bucuri de Anne Marie toata viata.
Felicitari si voua, Micky & Bombonica - sanatate multa voua si bebelusilor!
Gravidutelor, sarcini usoare in continuare. Vin si eu curand! :)
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
bombonique spune:
Felicitari Liana! Anne Marie Catalina sa cresti mare si fericita!
Merci mult fetelor!
Sper sa aveti cu toate o sarcina minunata ca a mea, si o nastere asa de "fast and furious" ca a mea!
Missi activeaza-ti PM ul pt detalii!
pupicei tuturor!
many_bani spune:
Liana, felicitari, sa-ti traiasca printesa.
Pisix, eu am procedat cu a zis dr.de familie, adica asa cu a scris si Moni, din aceeasi proba am facut si sumarul si urocultura, important este modul de recoltare, adica dupa o igena locala facuta cu simtul raspunderii, lasi primul jet sa curga in wc si apoi recoltezi in recipientul steril (este suficient prt ambele analize).Bafta.
Vreau si eu jurnal de sarcina, cred ca ies azi sa-mi iau.
Noua la 13 sapt si o zi, ni s-a spus ca parca se vede "cuculetul"dar nu este sigur, asa ca asteptam intalnirea din 18.05 cu profu. sa vedem ce zice.
Va pup.
Cine urmeaza sa nasca?
14+
Moniland spune:
Pisix, vei primi instructiuni privind recoltarea urinei la laborator. Mie as mi s-a zis si am crezut ca asa e peste tot, dar se pare ca fiecare cu metoda laboratorului.
Bq, cum e viata de mamica? E cumintel Aidan?
29+Laura Ioana Irina Maria
Fragutza spune:
Liana, felicitari pentru copilas! Sa fiti sanatoase si sa aveti o viata plina de bucurii!
Avalon, iti zic si aici, felicitari si bine ai venit! Sarcina usoara-usoara!
Pisix, eu am recoltat pt urocultura si sumar. La fel, dimineata, dupa ce m-am spalat, primul jet in toaleta si apoi in recipientul steril. La clinica mi-au zis insa ca e prea putin pt urocultura si sumar si am ales numai una (era aproape de jumatate recipientul). Azi dimineata am repetat procedura si am mai dus unul, acelasi set-up ca ieri dimineata. Sper ca te-am lamurit.
Si tot azi mi-au recoltat sange..4 eprubete pentru ceva analize recomandate de medicul de familie..Ce vremuri, aveam emotii cand mi-a luat sange..de la pregatirea pentru fiv nu am mai avut venele intepate..
Pupicei
23+
Evy28 spune:
Da .
Doctorul la fel ne-a spus si noua ,sa nu o luam de buna ca la 12 saptamani se poate insela . Desi el parea tare sigur ...ESTE FETITA ne-a spus . Vom vedea peste o luna .
Important este sa fie sanatoasa/sanatos .Asta conteaza .
Mie imi place orice . Ma bucur ca DD ne-a ajutat sa avem un copil si ne rugam sa fie bine pana la capat .
Felicitari Liana !
Evy 12+
pishko spune:
Pisix la raport cu mogaldeata mea: am cautat vreo 5 minute si nimic si cand sa renunt am simtit aproape de buric un tacanit asa metalic. Tac tac tac vreo cateva secunde si a fugit. Apoi n-am mai prins-o, nici n-am mai insistat ca probabil era la ora de ca i-am dat un pahar jumate de pepsi si cred ca am inviorat-o nitel.
pishko +15
li_am spune:
Pisix, direct de la mothercare. Asta cu babystuff n-o stiam eu - poti sa comanzi si din state? Ai incercat tu?
Jurnal de sarcina, nu am completat dar de citit carti despre ingrijit bb, asta da, ca habar n-aveam cu ce se mananca, cred ca primul bb pe care am pus vreodata mana a fost al meu... ce sa zic, pe mine m-au ajutat enorm: afli chestii importante gen cum sa-i stabilesti o rutina (eu cred ca e cea mai importanta informatie - copii au nevoie de rurtina - asta chiar nu stiam), cum sa-l culci, cum sa faci fata crizelor de colici (ma rog, la un moment dat, nimic nu ajuta), cum sa-ti dai seama cand e obosit sau surescitat, etc. Eu sunt mare fan "what to expect the first year" cu continuarea "what to expect the toddler years" (nu prea imi mai aduc aminte mare lucru din "what to expect when you're expecting", da' stiu ca dormeam cu ea sub perna... Cred ca intre timp au aparut si traduceri in limba romana, cand am fost eu gravi prima oara, nu erau, eu mi le-am comandat pe amazon. A, eu am mai citit si Baby whisperer (solves all your problems sau asa ceva) tot un best seller american, care mie mi s-a parut o mare porcarie... Nu v-o recomand. Autoarea ti se adreseaza in mod direct, cu formule gen "ratusca", te simti ca ultima idioata, si plus de asta e foarte greu de urmarit, La fel, una romaneasca, de un doctor cu C, nu mai stiu numele, dumnezeule, o aberatie maxima...
Dar oricum, in afara de informatii gen ce temperatura sa aiba apa la baita si de cate ori pe saptamana sa-i dai ou sau ton (poate contine mercur) sau mai stiu eu ce, pana la urma, bunul simt, instinctul si dragostea materna sunt cele mai importante si aici cred ca nu ne bate nimeni!
Ups, m-am cam intins, scuze.
_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 11+
pisix spune:
Pishko – mmm, nu e bineeee, deci cred ca ma lipsesc de aparatel, mi-e ca ar putea fi sursa de mari stresuri si agitatii asa ca mai bine aleg metoda clasica : eco
Evy acelasi lucru il simt si eu insa probabil ca imediat ce voi sti ce e, voi incepe cu frenezia cumparaturilor de o anumita culoare …
Ralucapaun – sar’na, deci cred ca mai sun o data sa-mi confirme cum se recolteaza ca sa fiu sigura
Moni – da, pai eu stiu ca mi-a zis primul jet pt urocultura, restul pt sumar dar .. nu mai stiu ca mi-era cam rau ..
Many-bani – eu m-am hotarat totusi sa-mi iau peste 3 saptamani, cand trec de zona de risc …
Luca –haaa, eu aveam carti de sarcina luate de acum doi ani
BQ – daaa, fast & furious vreau si eu !
li-am –daaa, carti din-astea vreau si eu…ca auzisem cu rutina si cu temperatura de baita …habar n-am de nici unele …
Nu nu am comandat pe babystuff, abia l-am descoperit pe un blog.
Lasa lasa, sunt convinsa ca voi avea multa dragoste dar niste cunostinte teoretice nu mi-ar strica
kineta spune:
PISIXreferitor la recoltarea urinii: SE DAU DOUA RECIPIENTE,UNUL SUBTIRE-EPRUBETA SI UNUL GEN BORCANAS,recoltarea corecta se face dimineata dupa toaleta organelor genitale astfel:primul jet de urina in eprubeta subtire iar urmatorul jet in recipientul borcanas.PRIMA eprubeta cea subtire reprezinta sumarul de urina,iar a doua urocultura.IN orice laborator care se respecta asa se recolteaza corect.(ai incredere ca sunt cadru medical,sigur acum depinde si de "politica laboratorului")
34+ REBECA NICOLE si DAVID NICOLAS