Plec in USA...niste informatii, va rog frumos:-)
Buna dimineata!
Sunt tare bucuroasa ca voi pleca la un seminar in SUA, insa am mici nelamuriri. V-as fi tare recunoscatoare pentru orice fel de informatii.
Cursul este in Baltimore, Maryland. Trebuie sa imi cumpar bilet de avion, insa sunt mai multe optiuni, si nu stiu care este cea mai buna. Daca iau avionul pana la Washington DC, care aeroport este cel mai indicat pentru a ajunge mai usor in Baltimore? Exista autobuze, sau cea mai indicata este inchirierea unei masini?
Oricum, dupa cele 3 zile de la curs am hotarat sa mai stau si sa mai vizitez, sa mai cumpar hainute pentru copii, si sa nu ma intorc imediat. Imi este putin teama sa calatoresc singura atat de departe (stiu, pare imatur), asa ca i-am propus sotului meu sa ma insoteasca. Asta implica costuri suplimentare...iar preturile pe care le-am vazut la hoteluri m-au lasat cu gura cascata, mi s-au parut mult mai mari decat in Europa. Asa ca...intrebarea mea este: imi puteti recomanda vreun hotel rezonabil in Baltimore, sau in Washington, sau oriunde in apropiere? Noi vom inchiria probabil o masina, asa ca distantele pot fi variabile.
Daca nu gasim nimic rezonabil in aceasta zona, am putea incerca sa ajungem la New York. Acolo am cautat apartamente de inchiriat si am studiat diverse oferte online, unele foaaarte scumpe, unele mai rezonabile. Intrebarea mea este daca exista apartamente pe care sa le putem inchiria de acum pentru 1 saptamana - 10 zile? Ma tem ca vom plati si ne vom trezi ca dormim in strada...La fel, daca aveti orice sugestii pentru o sedere de 1 saptamana in NY, sunt mai mult decat binevenite.
Imi cer scuze ca pun atatea intrebari, sunt putin ingrijorata ca din cauza tuturor intrebarilor care nu au raspuns sotul meu o sa renunte sa vina cu mine, eu voi merge pana acolo singura si ma voi intoarce peste 3 zile, mi-ar parea tare rau...
Orice informatie este binevenita,despre cazare, inchiriere masina, sfaturi cumparaturi, nu conteaza:-)
Va multumesc,
Alina
Raspunsuri
josefine spune:
Nu cunosc deloc zona
Am vazut ca sunt trei aeroporturi. Probabil doua sunt mai mici si mai locale.
Poti sa cauti pe google maps (maps.google.com) de la care aeroport e cel mai rapid de ajuns pana unde ai seminarul. Probabil si preturile difera in functie de aeroportul pe care il selectezi.
Cu siguranta poti ajunge si cu autobuzul undeva prin centru. Cred ca e mai usor de inchiriat o masina cu GPS, ca sa va luati de o grija.
Din cate am inteles, in Washington DC e bine sa stai in suburbii si nu chiar in oras.
Uita-te si pe hotwire.com, orbitz.com, expedia.com, travelocity.com pentru a gasi un hotel convenabil, masina de inchiriat, etc.
Daca vreti si in NY, sa va uitati daca Greyhound-ul este o optiune pentru voi.
edit: shopping sanatos e la NY. Nu stiu daca va plac outlet-urile, dar exista un centru de outleturi in NY de gasesti tot ce vrei (Woodbury Commons). Sunt excursii de o zi din downtown pana la outleturi (cam o ora jumatate faci pana acolo).
www.razvanphotography.com
pitilache spune:
Cazare poti cauta pe www.homeaway.com
Noi am inchiriat de cateva ori prin ei. Cand am fost ultima oara la NY tot de acolo am inchiriat in Staten Island si am luat ferry-ul gratuit pana in Manhattan.
Succes!
scumpioara spune:
O, multumesc mult pentru sfaturi, cum ajung acasa o sa ma uit la toate site-urile recomandate. Exista vreo companie de inchiriat masini care sa aiba preturi mai rezonabile?
Josefine, cred ca o sa ajungem cu siguranta la NY, mi-ar parea tare rau sa nu fie asa.
Multumesc mult pentru sfaturi, sper sa imi conving sotul sa ma insoteasca, pentru ca singura nu cred ca ma voi aventura prea departe de Baltimore.
O zi minunata,
Alina
Intre timp m-am uitat pe homeaway...acesta este locul unde ati stat?
http://www.homeaway.com/vacation-rental/p223221 Cat dura calatoria cu feribotul pana in Manhattan?
Nici nu credeam ca imi va raspunde cineva, si uite ce norocoasa am fost:-)
Alina
Ramona J spune:
Eu as zice sa zbori si sa te cazezi cit mai aproape de locul unde ai curs. Daca e ceva important, s-ar putea sa ai transport de la hotel pina acolo, intereseaza-te.
Nu as mai cheltui pe masina, presupun ca oricum vei fi la curs toata ziua si nu ai timp de plimbare in zilele alea.
Daca vrei sa vezi DC sau NY nu ai nevoie de masina, dimpotriva - te incurca. Mai bine iti iei cazare aproape de unde vrei sa fii.
Cu Washington poate te ajuta altcineva, m-am uitat la NY pe site-ul dat de Pitilache si mi s-a parut foarte convenabila proprietatea 193518 (buna si 68721). Dar asta prima pare sa fie aproape de metrou, cu care ajungi rapid in Manhattan. Tot aproape ai un mall mare, multe alte magazine si restaurante. Apartamentul pare sa fie mic, dar daca esti la NY n-ai de ce sa fii in casa, numai ca sa dormi (si asta cit mai putin, ca-s multe de facut/vazut!)
Edit sa adaug ca nici de aeroport nu esti departe daca alegi una din variantele astea.
Daca tot bati atita drum ia-l si pe sot si lasati-va macar o saptamina sa vizitati cit de cit.
Am mai vazut niste variante bune si in Brooklyn. Eu as alege oricare dintre astea peste Staten Island.
Ca sa nu mai vorbim ca de la o mie pe saptamina gasesti chiar in Manhattan!
pitilache spune:
Noi am stat aici: http://www.homeaway.com/vacation-rental/p203890
De la casa se fac cam 5-7 minute pe jos pana la ferry, iar ferry-ul traverseaza la fiecare jumatate de ora (durata cam 20-25 de minute).
josefine spune:
Noi am rezervat pe homeaway pentru Portugalia. Sa vedem cum va fi, ca am emotii.
Pentru inchiriat masini - e mult mai ieftin sa nu inchiriezi din aeroport. Scade pretul la jumatate.
Sunt companii multe, budget, avis, hertz..
Si eu spun sa stai cat mai aproape de locul unde ai curs. Iar in NY, Brooklyn e foarte frumos!
www.razvanphotography.com
scumpioara spune:
Pitilache, iti multumesc mult pentru informatii, cred ca vom sta tot in Staten Island, in acelasi loc! Am contactat proprietarul si pretul oferit a fost OK. Poti sa imi spui cate ceva despre zona in care vom sta? De cand ma uit pe diverse site-uri m-am cam speriat de ceea ce am citit...Imi faceam atatea planuri cu privire la mersul la cumparaturi, la vizitat muzee, si uite ca am citit despre criminalitatea din Baltimore si m-am ingrozit. Oare chiar asa de rau stau lucrurile? Din fericire, vom sta doar 3 zile acolo (pentru seminarul meu), iar apoi vom pleca la NY. Ultimele 3 zile le vom petrece aproape de Washington, in Bethesda (am descoperit un fost elev acolo:-)Se pare ca acolo e un pic mai putin periculos:-)
Ma uit altfel la colegii mei (americani, in marea lor majoritate)...mi se par adevarati eroi acum, ca doar vin din marea si periculoasa America:-) Nici nu stiu ce sa mai cred...Baltimore pare iadul pe pamant, cat despre restul...Trebuie sa fim la 18:30 in pat cand vom fi in NY? Nu ca as vrea sa bantui strazile noaptea, insa nici nu as vrea sa merg cu inima cat un purice pe strada:-) Ma amuzam de multe ori cand ii vedeam pe americani punand fel de fel de intrebari caraghioase despre cum sa se descurce in Bucuresti, insa acum mi-a venit randul...:-)
Orice informatie este binevenita,
Alina
pepene spune:
scumpioara, nu stiu cine te-a speriat in halul asta, dar ceea ce spui e departe de realitate.
e adevarat ca baltimore in general are o rata a criminalitatii foarte ridicata, dar astea sunt anumite zone, nu in centru si la aeroport.
centrul, inner harbor, e foarte frumos si foarte sigur!
ca aeropoprt, daca stati in baltimore, iti recomand sa zbori la aeroportul baltimore ( cod de aeroport: BWI ) - sunt mullte curse din europa, asa ca nu va fi o problema.
bethesda e foarte safe in mare parte!
NY-ul turistic la fel - nu pana la 6 seara, veti vedea ca in times square la 12 noaptea e la fel de multa lume ca la 12 ziua.
stati linistiti si enjoy!
scumpioara spune:
Oh, ce bine! Ne-am luat bilete, vom ateriza la Dulles. 3 zile la Baltimore, 1 saptamana in New York (multumim pentru sfaturi, pitilache, vom stat tot acolo in Staten Island), apoi 3 zile in Washington si in sfarsit vom veni acasa.
Oricum, pepene dragut, multumesc pentru incurajari, chiar m-am speriat de ceea ce am citit. Sper sa nu fim noi cei mai ghinionisti turisti ever, insa cu norocul meu...nu se stie niciodata!
Daca tot ne prinde 4 iulie acolo, exista ceva reduceri in magazine cu aceasta ocazie? Sa stiu daca mai pastrez niste bani inainte de plecare:-)Stiti cumva cat este intrarea la Metropolitan Museum of Art? Ca la Smithsonian am vazut ca este free entrance:-)
Numai bine,
ALina
pitilache spune:
Drum bun si sa ne povestesti cum a fost!
Zona casei din Staten Island este in cartierul St George si este ok. Cum ti-am mai zis este foarte aproape de ferry, la vreo 5-7 minute de mers pe jos. Daca vrei iti trimit pe PM un link sa vezi poze. Noi plecam dimineata si ne intorceam seara. Unde traversezi cu ferry-ul ai statie de metrou. Noi am mers pe jos dus-intors de acolo pana in Central Park o data. Dar seara nu ne mai simteam picioarele. Mai sunt si autobuzele hop on hop off si poti sa cobori/urci la diverse atractii/muzee de pe traseul lor. Desi noi am preferat varianta pe jos. Biletele pot include si intrarile la muzee/atractii si pot fi mai avantajoase decat daca iti iei bilete separat. Intra www.citysightsny.com/category.php?id=-1" target="_blank">aici sa vezi mai multe.
Hop on hop off am folosit in Washington pentru ca nu am avut decat o zi de umblat. Uite www.city-discovery.com/washington/" target="_blank">aici mai multe variante.