ovar inflamat..tratament cu duphaston
buna
asa m-am saturat de dr astia. sfatuiti-ma ce sa fac in situatia mea.
Am zis ca doar in buzau sunt varza dr ginecologi asa ca mi-am facut programare la bucuresti la dr barbu elena de la cabinet Korona. Dna mi-a spus ca ovarul drept are 6,6 cm/4 fata de stangul care are 3,4/2 iar chistul care acu`4 luni avea 2 cm acum are 5 dar este seros. Dupa ce mi-a facut eco i-am spus ca acum trebuie sa caut un dr ca sa-mi dea tramament pt inflamatia de pe dreapta pt ca in buzau nu se uita nimeni la mine daca ma duc cu eco-ul altui dr. M-a trimis la dr trufan tot de la korona. Acesteia i-am spus ca vreau tratament pt anexita iar ea mi-a luat probe sa imi faca analize desi eu facusem eco transvaginal cu 20 min inainte si nici nu-i cerusem sa-mi faca analize, iar tratamentul consta in : acid folic, vitamina e si duphaston. M-am saturat fetelor .... ce sa fac? La cine sa ma duc sa-mi dea un tratament pt afectiunea mea ...sau sa iau tratament dupa ureche?
http://tt.lilypie.com/EIqJp2.png
Raspunsuri
balanta_tm spune:
Anne, in urma cu 4 ani, mi s-a descoperit un chist ovarian de 3/4 cm, dar nu se stia natura lui; faza e ca nu imi disparea la CM, deci sigur nu era functional. In 4 ani, a crescut 1 cm; din varii motive, am decis sa il scot laparoscopic (desi CA125 a fost mereu in limitele normalului, deci se elimina suspiciunea de o eventuala endometrioza avansata). La o luna dupa operatie, ovarul arata ca si cum nu m-as fi operat niciodata, asa de bine s-a refacut zona (e drept ca am avut un chirurg ginecolog foarte bun, si stiu ca si asta a contat mult).
Din cate scrii tu, rezulta ca chistul tau a crescut 3 cm in 4 luni, ceea ce mi se pare foarte mult, daca ti s-a masurat corect. Eu, daca ar fi sa aleg in situatia ta, nu as lua Duphaston si nici un alt tratament (din cate stiu eu, Duphaston este pe baza de hormoni), ci as prefera sa il scot laparoscopic daca nu dispare la CM si ramane continuu pe ovare.
Sanatate si sa iei decizia cea mai buna pentru tine! 
simonia spune:
ana maria, eu in locul tau as face asa, as face analiza secretiei pentru a exclude existenta unei infectii. infectiile in zona genitala nu sunt numai cauzate de boli transmisibile sexual. exista o multime de alte cauze, asa ca scoate din discutie infectia.
dupa aceea cauta cauza hormonala a chistului.
daca este functional cum spui tu, desi acestea ar trebui sa regreseze in timp si nu sa creasca, ar trebui sa urmezi un tratament cu un anumit tip de anticonceptionale, pentru a pune in repaus ovarele, si a acorda timp chistului sa regreseze.
pentru aceasta cred ca trebuie sa cauti un ginecolog mai versat in cazuri patologice, unul de spital, care a vazut si operat multe, nu unul de policlinica.
intreaba si fetele de la stimulari de toate felurile, ele se lovesc mereu de ovare marite si chisturi in urma stimularii, si stiu si ce ginecologi sunt buni in domeniu!