Branza din lapte batut (QUARK), facuta in casa?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

am venit cu poza
http://3.bp.blogspot.com/_TBRvwpGvmWg/SksYWvcDdJI/AAAAAAAACaI/UjiiCUjvq6A/s1600-h/Immagine+038.1.jpg


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui crista-s

Ai muncit la toate cele...
Asa faceam si eu o branza cu zeama de lamaie in loc de otet.

Ce gust au acum, dupa mai mult timp (daca inca ai...)? Citeam pe undeva sa amesteci cu Feta si apoi sa le faci mingii si tavalesti. Mi-am cumparat din nou lapte batut, am sa fac saptamana asta quark.
F. frumoasa branzica ta!

Restul fetelor, ceva branze noi?

Tot ieri am facut si panir ( reteta e luata tot de aici din linkul ala cu multe feluri de brinza de la pagina 2 parca ) http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/Cheese/Panir.html

am pu 3l de lapte la fiert, cind a inceput sa fiarba am pus otet, cind s-a taiat laptele am stins focul, lasat sa se raceasca, scurs in strecuratoarea cu tifon si am obtinut vreo 380 g brinza (la gust un amestec de tofu si un fel de brinza de vaci fara pic de grasime dupa parerea mea ) . Cum nu imi placea asa, poate in vreun aluat sau ca umplutura era buna dar cine incalzea cuptorul la ora aia cidn lesinai de cald doar privindu-l .... m-am luat tot dupa blogul cel romanesc maya's world unde a facut bile de brinza tavalite prin diverse si apoi puse in ulei la conservat . Eu am avut numai marar uscat si boia dulce in casa am facut 2 chifle de brinza, le-am dat cu boia si marar si le-am pus taiate felii caci nu incapeau intregi (si nu mai aveam chef sa caut altul )in vasul cu ulei impreuna cu niste usturoi si ardei iute ... astea nu erau in reteta de pe blog .. am gustat si sunt mult mai bune asa sa vad azi dupa o noapte in frigider cum se prezinta.


Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

poate amestecata cu feta sa fii fost mai buna sau poate amestecata cu smintina acra ca sa iasa ceva gen brinza cu smintina aia de se vindea la pahar in Ro pe vremea mea .. e frumoasa si de efect cu boia si in ulei dar la gust mie nu mi-a placut prea mult ( poate sunt eu mofturoasa :-) )


o reteta de unt cu mere si sirop de artar ( n-am incercat-o dar e cu mere si deci pe gustul meu )

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=130409

INGREDIENTE:
3 mere

100 gr unt
sau
250 ml frisca praospata nebatuta ( pe ea o batem direct la viteza maxima cu mixerul se va separa untul de zerul lui, untul e ca niste fulgi de sapun pe care ii recuperati cu mina din zeama, ii spalati la jet de apa rece si stoarceti bine in pumn ... ies 100 g unt si restul zer care se foloseste ca si starter pt quark )



150 gr sirop de artar

Untul fie ca l-ati facut voi instant ( deci fara E-uri si prostii ) fie ca e din cl cumparat ll puneti in craticioara impreuna cu merele (fara coaja si taiate cuburi) si siropul pina cind merele se inmoaie ( cca 30 minute la foc mic ) . Apoi turnati in blender i mixati sa obtineti o spuma , Varsat in caserola sau cutie pt frigider si pus la rece/ frigider .

Il folosim ca pe un unt obisnuit uns pe piine la micul dejun, poate fii chiar si congelat



Mergi la inceput