Licurici de ianuarie-februarie 2009 (18)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Citat:
citat din mesajul lui Idaira


Lisa arcuirea e durere de burtica...probabil ca nu si-a facut bine digestia...eu ii fac masaj la burtica uite asa:
1.pun crema pe maini si incep rotativ in sensul acelor de ceas cu amndoua mainile,apoi cu cealalta mana doar pina la jumatate,asta de vreo 6 ori
2.de la burtica in jospina spre putzuca vertical
3.ii misc piciorusele,le pun unul peste celalalt,le indoi,ii fac "foi-foi"

Irina gaza mea e alaptata acum exclusiv formula si tot mi se trezeste la 3-5-6-7.Acuma m-am gandit yo,poa sa fie puseu de crestere da poa sa nu-i mai satieze laptele,de aia ma gandeam sa trec la nr 2 de formula.

Aici,(barcelona) se recomanda cerealele de la 4 luni apoi fructele,stiut fiind faptul ca fiecare pediatru are schema lui de diversificare.
Azi a implinit 4 luni,nici nu-mi vine a crede...d
Doamne,cite am mai tras cu ea pina sa vina....
Eu am sa evit sa-i bag cereale la masa de noapte,cel putin o perioada, si asta pt ca,cred ca tubul ei digestiv inca nu e pregatit pt a digerara cerealele si nu vreau sa ma trezesc ca se arcuieste de durere in creierul noptii...

Cristi bafta la examen!

dark felicitari pt tonul pozitiv pe care il ai mereu...cum te-ai adaptat la clima aia ploioasa??!!!Ca eu ca o baba,ma dor shalele numa cind ploua oleaca...



Carla




Felicitari pt cele 4 luni! Asa-i ca-i minunat acum?

Mami de fetita si de baietel





N-am cuvinte, e adevarat! Multumesc ca ai fost alaturi !



Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

LA MULTI ANI :
Ilinca de Andre_ea,
Edy de Oana,
Carla de Idaira

Hai ca reusii si eu sa mai intru...
Gata, se pare ca ne trece puseul de crestere ca greu a mai fost... de asta nici nu am mai putut intra, am de citit din urma si din capitolul 16 ca sunt in urma rau, nu mai stiu nimic de nimeni...dar planuiesc la noapte, daca promite Alexutu sa doarma mai bine..
Irina, inainte de puseul asta ne trezeam asa: culcat la 10.30-11, trezit la 4 sau 4.30 si apoi nani pana la 7 sau chiar 8 dimineata..Tot san exclusiv, de vreo luna si ceva..
Eheei, cam de 2 saptamani : ne culcam la 10, si ne trezim asa: 2, 4, 6, 8. si dupa 9, cand zic si eu sa-l scot la aer, domnu' inchide ochii si mai baga vreo ora-2 de somn ..
Azi noapte s-a trezit doar la 1.30 si la 4 si apoi toocmai la 9...a mancat , s-a jucat pana pe la 11.30 si apoi a mai bagat o ora de somn, pana am venit eu de la baie, imbracata de iesit cu bebe afara...

Asa, sa va zic si de vizita la dr nr. 2:
Raportam la 3 luni jumate: 5.800g nascut cu 3.600 (catarit dezbracat de tot de tot). Cica e bine, el a zis ca trebuia sa aibe 5.300 minim si nu a pomenit nimic de dublarea greutatii de la nastere la 4 luni...si eu am uitat sa intreb..) Avem 58 cm, nascut cu 53, PC nu am fost atenta si nu am retinut, dar drul a zis ca e bine..
M-a intrebat ce lapte ii dau: i-am zis ca doar san, ca i-am dat vreo 3 saptamani Aptamil si apoi am renuntat de tot la el si ca nici ceai nici nimic nu mai primim si a facut niste ochi cat cepele. Nu m-am abtinut si i-am zis:" pai nu v-am zis eu data trecuta ca dupa ce ia in greutate vreau sa renunt la completare si ati zis ca nu e posibil ca eu nu am avut nici pana acum destul lapte, dar de acum incolo, o sa-mi scada de tot productia" Nu m-am abtinut. A ramas cu gura cascata la propriu si apoi m-a felicitat .
DAR, a zis : de maine incepeti cu sucul de morcovi, apoi de mar si apoi de citrice...Sigur ca da. Normal ca dupa asta m-am certat iar cu sotul si cu chiu cu vai am cazut de acord sa incepem macar de la 4 luni (desi, fie vorba intre noi, eu intentionez sa aman si mai mult decat atat, ca el va intra in concediu si va pleca la peste atunci, si macar mai intarzai cu o saptamana..)
Voi ce ziceti? e bine 2.200g in 3 luni jumate?

Vad ca ati vorbit de intrarea in CIC, eu termin postnatalul pe 26 mai, pot sa incep de acum sa-mi fac dosarul pt CIC? sau trebuie sa astept sa termin postnatalul?
pup all




de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

micola, poti, macar completezi formularele. Poti face si cererea catre angajator, acesta se va prezenta cu ea la ITM si ITM-ul va dispune intreruperea activitatii in campul muncii incepand cu data de 27 mai.

IRINA.C, multumesc de raspuns, ii dau pace, vad ca la masa de azi, de la 11, n-au mai fost probleme.

Daria a inceput sa gangureasca si afara, si cu vecina de 9 ani, ceea ce ma bucura.

Ah, si... "m-au vizitat rusii care nu mai venisera de anul trecut, din mai". Intelegeti voi, da?

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!


Lucrusoare de daruit





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna fetelor,

Irina, Ochila este un copilas dulce care vrea atentie! Si este f adevarat ca bebeii care papa tzitzi se trezesc si noaptea pt ca laptele de mama nu e asa de consistent ca laptele formula.

Porumbita, eu nu mai merg la dr Culcer pt ca dansa, desi este un medic de exceptie, este f ocupata si nu are timp. Dupa indelungi cautari, am gasit un pediatru care vine acasa (acum vine saptamanal), raspunde la telefon ca e zi, ca e noapte, ma suna sa se intereseze de fetita.

Micola, si noi tot categoria pana suntem, insa luptam sa ajungem la medie. Cred ca 2200 g in 3,5 luni este undeva la minim, dar totusi in grafic. Alexia are 5400 pornind de la 3070 g in 3,5 luni si sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa crestem mai bine de acum incolo. Pediatra noastra mi-a spus ca e important ca bebe sa fie alert si bine dispus, deci sa nu disperam.

Noi diversificarea propriu-zisa o incepem la 4,5-5 luni. Oricum, deja papam orez, deci pot zice ca am introdus cereale. Nu stiu ce schema vom adopta, insa stiu ca nu va cuprinde suc de portocale (acid pt stomacul Alexiei), zahar, sare, lapte de vaca.

Cami, bebe nu va raci, stai linistita. Dumnezeu ii protejeaza pe copilasi la botez si nu numai!

Plecam la plimbare! Pupici!

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

IrinaC, si Carla mea doarme bine noaptea, are nopti cand doarme de la 10 la 6, dar si nopti cand se trezeste o data. Azi noapte a dormit de la 8.30-2, apoi 2.20 la 8. partea buna noaptea e ca mananca rapid, o pun in patut si adoarme aproape instantaneu, aproape ca nici nu simt ca ma trezesc. Hranita exclusiv la san. Da' ea a dormit bine de la inceput, chiar in primele saptamani rareori se trezea la 2 ore, baga la greu somn cate 3, 4 ore intins. Da' lasa ca venim si noi in Romania in cateva saptamani si o sa ma olang si eu de nopti albe, ca nu stiu cum ne descurcam cu schimbarea fusului, sunt 7 ore diferenta.


Poze

Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_vr spune:

Multumim de urari...buna ziua tuturor.Ieri am incercat toata ziua sa intru pe forum si nu am reusit..nu stiu de ce.ptr Carla de Idaira Ilinca Maria de Andre_ea......si nu in ultimul rand baietelului meu.Sa ne traiasca si sa ne bucuram de ei
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_vr spune:

Mamici ati inceput diversificarea?Edy acum mananca mai mult lapte formula ptr ca san nu mai am..........Am inteles ca ptr copii care mananca lapte formula e indicat sa se incepa diversificarea inainte de 6 luni???
Eu sincer nu stiu cum sa incep si cu ce?Ma sperie putin diversifiacare?Daca ii bagi un aliment nou trebuie sa ii dai in locul unei mese sau intre mese???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Salutare gagici!

Dark, ce simpatica esti cu matele tale. Rad mereu cand povestesti de ele :)

Irina,, noi suntem alimentati la san exclusiv si...dormim...de rupem ...Ieri, par example, a adormit la 8...pe la 10 am facut ceva zgomot ca sa-l trezesc ptr ca de la 7 nu mai mancase nimic, l-am pus la san, a papat putin si a adormit la loc pana la 6 dimineata...Apoi iar papa si ceva somn pana la 9....boierie!
Mai are nopti cand se trezeste la 4-5 dar papa f putin, cred ca-i e mai mult sete. Acum ma intreb si eu: al meu nu are puseu de crestere? Ca nu-l vaz sa rupa tzatza...

Cami, maine e super zi de botez, va fi f cald! sa aveti un botez ff frumos!

Anuc cu Ioana mica si BB Filip


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Da, nici eu nu cred ca are importanta modul de alimentatie san sau formula in ceea ce priveste somnul, sau cel putin nu una extrem de mare.
Aidan a dormit f bine de la inceput.Chair si cand era hranit exclusiv san, se trezea noaptea doar o data, pt papa si adormea instant, nu a stat niciodata treaz mai mult de 15-30 de minute noaptea.

Alina 1976 tocmai povestea ca Sabinuta doarme si ea de la 10 la 8 dimineata si e alimentata exclusiv la san.
Pe de alta parte sunt copii hraniti cu formula care se trezesc in continuare noaptea.

Cred ca tine mai mult de modul in care si-au reglat ei ceasul interior, cat de bine deosebesc ziua de noapte, obiceiurile pe care si le-au format, personalitate....

Al meu e adormit rau, sper sa nu fie asa si in viata
E super funny cand ii dau cerealele, trebuie sa ii dau cu doua lingurite, una la el in mana si una la mine, a invatat ca aia e papa si isi baga singur lingurita in gura, are o precizie....avem cereale peste tot, in cap, pe covor (unde linge matza dupa aia bec), pe haine, pe scaun...Azi si-a tinut si biberonul singur, bineinteles ca am imortalizat momentul:)), nu se putea altfel. Daca il invat sa-si prepare si singur papa, am scapat de o grija.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Sabinuta ciuciu san exclusiv...ea bea la bibe seara 200 ml tocmai ce ne zisa Alina de unde imi si veni mie ideea mareata

POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput