Licurici de ianuarie-februarie 2009 (18)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Selene eu cred ca trebuie sa intelegem un lucru:

ca nu exista reteta universala a succesului in ceea ce priveste diversificarea!!!

materialele au la baza aceleasi principii, dar nu dau aceeasi reteta de diversificare

eu zic sa iei din ce citesti ceea ce se potriveste in continuitatea a ceea ce ai inceput si ai vazut ca accepta Daria

imi pare sincer rau daca am bulversat pe cineva, nu asta era intentia

Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Uite si faza asta: "orice aliment nou se da inaintea laptelui" si "nu se da lapte imediat dupa sucul de fructe".

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

in citatele date mai sus nu vad nicio neconcordanta

nu dai laptele imediat dupa sucul de fructe...inseamna - asa cum inteleg eu - ca mai poti astepta un timp (15min-juma de ora min) si ii vei da laptikul apoi...

Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Fetelor, ma ajutati si pe mine cu parola de la contul comun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

stela - eu sunt la z6, suc de mere. i-l dau dupa masa 2 cam la 30 de min. ca sa nu amestec lapte cu fructe. da asta dupa capul meu.

plus ca daca i foame nu asteapta sa spal-decojesc-mixez merele. i foame si urla.

oricum, zilile de inceput sunt ca sa simta si alt gst. ca 2 lingurite de suc nu-i tin de o masa

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

si inca ceva - dupa ziua 25 o sa fac altfel, ca de la mom ala nu mai sunt de acord cu schema - galbenus, ficat si altele. da pana atunci mai am destul. se poate sa dureze mai multe zile pana sa pape o masa de supa. cum o sa accepte el. si pana sa trec la pasul urmator proabil vreo 10 zile o sa pape acelasi lucru (asta dupa acceptarea supei zic). ca nu e nici o graba.

plus - daca copil refuza un aliment, schema nu mai conteaza. nu vrea suc de morcovi nu se mai da suc de morcovi. mai bine mai multe zile suc de mere, sau ce ii place lui.

nici telina nu o sa folosesc in supa - cica sunt f multi copii alergici la telina in ultimii 2-3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Laptele de mama contine proteine necesare dezvoltarii creierului uman, de exp. pe care laptele praf nu le contine, poate le contine pe cele dezvoltarii rasei respective din care e facut.

LOOOL, Ingrid m-ai facut sa rad. daca nu m-as fi trezit asa de binedispusa poate ca m-as fi suparat!
Dar nu pooooci sa ma abtin!
Cu alte cuvinte, generatii intregi crescute cu lapte praf (printre care ma numar si eu si copilul meu) au inteligenta unei vaci, ca asta e rasa din care se face laptele praf. Tine cont te rog ca eu imi hranesc copilul cu lapte praf organic, da....exista si un astfel de lapte praf, imbogatit cu DHA si ARA, nutrientii speciali gasiti in laptele de mama, de care vb mai devreme:)))Forumulele mai noi aparute pe piata au introdus acesti nutrienti care nu sunt extrasi din laptele de vaca, pt simplu motiv ca nu se gasesc in laptele de vaca.

Daca ar fi asa de simplu.....din fericire (sau din pacate!?) inteligenta este rezultatul unui complex de factori (genetici, de mediu, etc), nu este garantata de laptele de mama in nici un caz. Daca ar fi asa, toti puii de rommi care nu au vazut in viata lor o sticla de lapte praf si au fost tinuti la tzatza pana la 4 ani, ar fi toti castigatori de premii Nobel. Dar stim cu totii ca nu este asa:)))

Eu cred ca ar trebui sa nu cadem in nici o extrema. Exista situatii si situatii. Laptele de mama e cel mai bun pt copil (cu exceptiile de rigoare care pot face imposibila alaptarea in conditii de siguranta pt copil), iar formula este o alternativa perfect sigura in cazul in care alaptarea nu se poate desfasura, alternativa care nu face copii mai prosti, mai slabi, mai bolnaviciosi sau mai stiu eu cum.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Noi ne-am facut bagajele (sarsana cu laptop, carti, jucarii, mobil, biscuiti pe care i-am si mancat etc) si ne-am instalat in gradina la umbra - si-s ultrafericita ca imi merge netu' si aici. Tare bine e la aer! Daca tine vremea buna io aci ma mut, stau cu bebe afara toata ziua pana ne trimite vulpea rezidenta in casa

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deanny

Fetelor, ma ajutati si pe mine cu parola de la contul comun?

Deanny

Ai PM cu parola!

Adina & Luka& Luis
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miereamara
Eu cred ca ar trebui sa nu cadem in nici o extrema. Exista situatii si situatii. Laptele de mama e cel mai bun pt copil (cu exceptiile de rigoare care pot face imposibila alaptarea in conditii de siguranta pt copil), iar formula este o alternativa perfect sigura in cazul in care alaptarea nu se poate desfasura, alternativa care nu face copii mai prosti, mai slabi, mai bolnaviciosi sau mai stiu eu cum.

adevar grait-ai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Legat de diversificare, cu cat am citit mai mult cu atat sunt mai confuzata.

Aici se recomanda sa incepi cu cereale, apoi piureuri de legume si fructe, sucuri si la sfarsit carne, galbenus de ou, etc.

Eu am adaptat un pic schema in sensul ca am inceput cu suc ( de mere, pere si morcovi), introduse pe rand, si apoi cereale ( urmand sa scad progresiv cantitatea de lapte pe masura ce cresc cantitatea de cereale, astfel incat sa ajung la o masa singura de cereale). Sucul i-l dau la ora 10, intre cele doua mese de lapte, iar cerealale la 2-3, depinde si de orarul copilului.
Deocamdata suntem la faza asta.
Ieri i-am dat piure de squash (cred ca e dovleac) in loc de cereale pt ca am observa ca se constipa de la cerealele de orez, motiv pt care voi trece pe oatmeal , dar saptamana viitoare dupa vaccin.
Probabilca voi inteoduce si supa, dar numai dupa ce trecem de toate piureurile de vegetale (ca sa stim dc face alergie la vreunul).
Cam asta e in mare schema mea, o sa vorbesc si cu pediatra, desi stiu pozitia ei, cereale si sucuri primele, apoi vegetale si fructe.

Nu luati de buna o anumita schema de diversificare. Diversificarea se face si in functe de preferintele copilului si de tolerantele acestuia. Fiecare mamica cred ca sfarseste prin a avea o schema proprie de diversificare adaptata propriului copil si nevoilor acestuia.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput