Licurici de ianuarie-februarie 2009 (18)
Raspunsuri - Pagina 12
deliafairais spune:
stela, scrie doar ce e intre www si .ro ca astea le punem noi dupaia.
puiutzul meu are 4 luni!
ingrid70 spune:
Parerea mea despre emisiunile TV (ca nu a fost doar una) care sunt in favoarea laptelui praf este ca sunt SPONSORIZATE DE FABRICILE PRODUCATOARE si industriile conexe! Daca cineva a citit ce contine laptele praf si stie ce inseamna laptele de mama, nu exista comparatie nici pe departe! Laptele de mama contine proteine necesare dezvoltarii creierului uman, de exp. pe care laptele praf nu le contine, poate le contine pe cele dezvoltarii rasei respective din care e facut. Dar daca nu se poate altfel din motive de sanatate, asta este! Cat despre considerentele sociale, daca e vorba de a pune ceva pe masa, da, dar daca e vorba de asigurarea unor produse de lux, nu! Asta e parerea mea, dar fiecare alege pentru copilul sau ce doreste! Am o cumnata care la puseul de crestere al copilului de la 3 saptamani l-a intarcat pe motiv ca nu are lapte, o cunostinta care la cel de 6 saptamani i-a dat lapte de vaca cu ceai ca asa i-a zis bunica-sa pe motiv ca laptele ei nu e gras si nu se satura copilul, iar laptele praf l-a refuzat, iar sotia fratelui meu a cerut ea cu gurita ei cezariana (dupa ce nascuse o data natural) si apoi nu l-a alaptat ca sa se duca la serviciu pe motiv ca ea castiga cu vreo 3 milioane mai mult ca fratele meu (in conditiile in care amandoi avea salarii f mari si 3 milioane nu era un capat de tara).Pe mine ma doare sufletul in fiecare zi ca a trebuit sa nasc prin cezariana (pozitie pelvina, membrane rupte 12 ore cu pierdere de lichid amniotic fara contractii dureroase si fara angajarea fatului) si acum s-a descoperit ca copii nascuti prin cezariana au risc mult mai mare de adezvolta diabet zaharat de tipul 1 decat ceilalti (cica tipul 1 e dat de distrugerea celulelor producatoare de insulina din pancreas de catre sistemul imunitar, iar sistemul imunitar al bebelusilor expusi mai intai la bacteriile din spital in loc de cele materne din vagin are mai multe sanse sa o ia razna). Apoi plamanii care nu sunt compresati in mod natural pentru a expulza lichidul amniotic, ci sunt aspirati de neonatolog la nastere (dar nu se compara cu chestia naturala), etc. Neonatoloaga din maternitatea unde am nascut a zis ca mamicile cer ceza si apoi vin la ea ca copilul nu respira bine si ea ar trebui sa le spuna ca nu au ales ce a fost mai bine pt copil, dar nu le spune ca faptul e deja consumat!
Dar, cum am spus, exista cazuri cand nu se poate altfel si din doua rele ai de ales raul cel mai mic (nasterea naturala si aplaptatul la san nu fac parte din categoria relelor dupa parea mea). daca ai de ales intre nastere naturala cu afectarea fatului sau moarte si ceza, alegem ceza, dar daca avem de ales intre nastere naturala si ceza de frica nasterii......
Si cu alaptatul la fel, daca medicul spune ca trebuie, ca mama chiar orice ar face nu are lapte si copilul e in pericol, atunci clar lapte praf, dar altfel cum sa ne lase inima sa nu-i dam micutului ce e mai bun?
Parerea mea!
Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
IRINA.C spune:
Bebelusi un preambul pt ca ...cel cu tunu inca prelucreaza pozele
http://picasaweb.google.ro/raducristian.c/Gratar10Mai#5334473530176042850
si toata gasca
http://picasaweb.google.ro/raducristian.c/Gratar10Mai#5334473583323507890
POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
ingrid70 spune:
Bebele meu nu mai plange noaptea de foame, dar il aud ca-si suge degetele cu zgomot, fara sa se trezeasca, in somn, si-l iau si-l pun la titi, pe la 3 si la 5 si el suge bine vreo 10 minute fara sa se trezeasca si apoi il pun in patut. Daca nu l-as lua la titi oare ar plange? Azi noapte a inceput sa se foiasca pe la 1 si ceva, dar l-am pus la titi abia la 3. In timpul asta nu s-a trezit, doar se foia si-si sugea cu sarg manutele. Oare daca nu-l luam la titi rezista pana dimineata?
Cand era mai mic cand il apuca foamea se foia putin si apoi incepea sa urle, dar sa se foaiasca 2 ore?
Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
Aalina spune:
Irina mamaaa ce gasca faina... Si se vedea pe Ochila ce incantat e sa fie in mijlocul atentiei. 
ingrid70 spune:
bebele meu e cu mama in parc, ca nu mai vrea sa stea cu ea in casa (ca ea nu prea vorbeste cu el ca cica e mic desi eu ii spun mereu ca daca vorbeste cu el e cuminte si daca nu il baga in seama se enerveaza si urla) si imi este o grija de mor! Mama nu e prea atenta si cam da cu caruciorul in gropi
.
Sotul e la cumparaturi (o fuga din timpul programului) si eu pe net
. Dar vine repede si trebuie sa ma apuc de gatit o supa, ca mai nou asta e baza si singura mancare gatita a mea! Pentru altele nu prea am apetit! Si am slabit 13 kg de ca
nd am venit de la maternitate + 7 in maternitate = 20 kg din 27 luate in timpul sarcinii. mai am 8,5 kg de slabit (1,5 kg le luasem cu putin inainte de a ramane insarcinata).
Deci meniul este urmatorul: supa (intr-o oala de 6 kg pun 1 kg de pui, 1 kg de morcovi, 1 kg de telina si acopar cu apa si la sfarsit sare si 2 legaturi de patrunjel - f gustoasa), lapte cu cereale integrale, iaurt, mere, banana, branza, oua, paine si alaptat, toate astea la discretie si dau jos!
Si daca am chef ocazional si un piure de cartofi si sarmale si prajituri si orice, dar cu bebele asta cam uit sa mananc! Uite chiar acum ma duc sa bag niste fursecuri!Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
ingrid70 spune:
Ah! Irina, ce pofta mi-ai facut de un gratar la iarba verde!!
Si ce bine se vede Ochila, ce bine a crescut!Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009