Educarea copiilor in spiritul iubirii de Romānia

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

In satele vlahilor din Serbia rolul femeilor este sacru.
Femeilor le revine rolul transmiterii obiceilor.
In ceeace te priveste pot sa declar ca esti admiratoarea lui nenea Caragiale pt. ca admiri cinismul lui. La grecul acesta singurii romani buni erau un betiv si un nebun.
Descendentele Vlahilor din Serbia, femeile care erau initiate in ritualurile legate de inmormantare, perpetuau cu sfintenie obiceiurile din stramosi.Poate le-am mai fi avut si noi daca nu se pierdeau in uitare.
Esti o emigranta care se dezice de originea ei si sufera consecintele dezradacinarii!Poti sa admiri ce culturi vrei daca nu te identifici cu niciuna ramai cu privitul dinafara.

P.S.Incearca sa te apropii de alta cultura,in ideea ca poate da bine la CV,OK,dar nu mai arunca cu noroi in neamul din care,vrei sau nu vrei,te tragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Aha, am avut o revelatie (cred ca venea direct de la Zamolxis): perimetrul curtii centrale de la Sarmisegetuza, adunat la inaltimea Kogaionon-ului (in yards, modulo 10) da exact lungimea de unda a ... violetului! Adevaratul violet, nu cel pervertit de cultura moderna. "Initiatii" pot verifica concluzia calatorind noaptea in Shambala, cu ochii inchisi (luati bilet dus-intors, rezervarile sunt incurajate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

In satele vlahilor din Serbia rolul femeilor este sacru.
Femeilor le revine rolul transmiterii obiceilor.
In ceeace te priveste pot sa declar ca esti admiratoarea lui nenea Caragiale pt. ca admiri cinismul lui, dar nu ai calitatea de femeie initiata.
Descendentele Vlahilor din Serbia, femeile care erau initiate in ritualurile legate de inmormantare, perpetuau cu sfintenie obiceiurile in care erau initiate.
Esti o emigranta care se dezice de originea ei si sufera consecintele dezradacinarii!
P.S.Incearca sa te apropii de alta cultura,in ideea ca poate este mai buna la CV,OK,dar nu mai arunca noroi in neamul din care,vrei sau nu vrei,te tragi!

b.nica, la salamul cu soia in exces merge cu brio un ceai de tei. ba chiar trei in unele cazuri de urgenta (lamaia nu ti-o ofer, ca-mi trebuie mie dupa mesajele tale). imi pare rau ca te simti stropita, da' n-am fost eu, parol, ci vulcanii noroiosi. sacri, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Io ma dezic de neamul asta si de romania cu R mic, si nu-s emigranta! Inca! Da si cand o sa fiu...o sa neg ca vin de aici, o sa zic ca vin din...Rusia! Toate cele despre care vorbeste b.nica s-au intamplat ataaaat de demult, ca nici nu le mai baga nimeni in seama! sa fim seriosi si mai putin ipocriti!In viata de zi cu zi, mai aplica cineva ritualuri, obiceiuri din stramosi? Nici chiar la tara nu se mai intampla asta! Oamenii evolueaza, culmea, chiar si romanii!
Radacinile ale sacre de care zice b.nica le are si basescu si boc si udrea si berceanu si toata cohorta mai putin sacra si sfanta,nu? De ce m-as simti io mandra? Sau sacra? Sau datoare sa trec urmasilor valorile strabunilor??? Mai bine fara radacini, decat cu asa radacini! Pana la urma, daca vrei, poti sa prinzi radacini oriunde...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76
De ce m-as simti io mandra? Sau sacra? Sau datoare sa trec urmasilor valorile strabunilor??? Mai bine fara radacini, decat cu asa radacini! Pana la urma, daca vrei, poti sa prinzi radacini oriunde...

"Trust no one!"

da cum iti trece tie prin cap ca ai putea sa fii sacra?

spune sa stim si noi unde pleci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76
Radacinile ale sacre de care zice b.nica le are si basescu si boc si udrea si berceanu si toata cohorta mai putin sacra si sfanta,nu?

Scrii ce scrii si pana la urma tot la tastele B A S E S C si U ajung degetele tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Aha, am avut o revelatie (cred ca venea direct de la Zamolxis): perimetrul curtii centrale de la Sarmisegetuza, adunat la inaltimea Kogaionon-ului (in yards, modulo 10) da exact lungimea de unda a ... violetului! Adevaratul violet, nu cel pervertit de cultura moderna. "Initiatii" pot verifica concluzia calatorind noaptea in Shambala, cu ochii inchisi (luati bilet dus-intors, rezervarile sunt incurajate).

Mishto-ul te face sa te simti mai implinit spiritual sau este o cale de defulare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

beren, a venit randul tau sa intri in cabinetul de psihanaliza de pe forum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Dragi prieteni,

in primul rand va doresc tot binele din lume pentru inceput de an 2010 si pentru alti multi ani de aici incolo - voua si tuturor celor care va sunt dragi

sunt o mamica cu doi copilashi sanatosi...stelutza de 2007 si licurici de 2009 si am venit printre voi sa va lansez o invitatie...de ce nu!?.. o provocare

iat-o

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147487

va rog sa va rupeti cateva minutele din timpul vostru si sa reflectati putin / stim toate cat de dureros este ca cineva apropiat sa fie intr-un impas de sanatate (vezi solidaritatea pt Davidutzul nostru bolnavior de la licurici), haideti sa sprijinim un demers facut pentru niste copilashi!

va rog si pe voi din suflet sa va ganditi si poate gasiti o modalitate de sprijin

poate stiti la vreo firma ceva unde nu au virat impozitele...se pot directiona pana in 0.3% din cifra de afaceri sau 20%din imp datorat catre cazuri umanitare in loc de virat la stat

sau poate aveti vreun prieten care sa fie de acord sa completeze declaratia 230 pt aces scop (cei 2% din imp pe 2009 care daca nu e directionat concret catre un ONG/Asociatie Umanitara se duce la bugetul statului oricum....)

sau orice alta idee de sprijin e binevenita

s'auzim de bine,

Doamne Ajuta!

Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik

nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput