Educarea copiilor in spiritul iubirii de Romānia

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da de asta de mai jos ce spui pantera neagra? pare un om normal...este?
stii tu pe cineva sa se simta rusinat in germania ca au canibali secolul asta in rindul lor?

pai sa fi fost exemplarul asta in Ro....wowowowow...pai ce mai sareau doamnele romance din US si Canada......pariu pe 100 euro..
veneau si ele cu povestiri gen "noroc ca am plecat ca am fost la 2 secunde sa fiu mincata de vie si altele"

"German cannibal tells of fantasy" http://news.bbc.co.uk/2/hi/3286721.stm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui mirchea
Pacat ca n-ai vizitat Italia, cand era cazul Mailat in floare, sa vezi ce mandru te simteai ca esti roman.

uite aici dovada de logica.

pai ce treaba are un roman cu cazul Mailat din Italia? a facut ce a facut plateste...si cu asta basta. d"aia exista lege.
nemtii pe care ii stii tu se identifica cumva cu toti pedofilii arieni cu nume de helmut sau gunther care bintuie prin asia?

Nemtii poate nu s-or identifica cu pedofilii dar incearca sa scoata Holocaustul din manuale ca le e rusine cu ce au facut acum 60 de ani.

Adriana si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

N-au fost nemtii au fost nazistii, cum la noi n-au fost romanii, au fost comunistii. Cred ca asa se scrie istoria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da tu mircea ai spus copilului ca germania are canibali si romania nu are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:

veneau si ele cu povestiri gen "noroc ca am plecat ca am fost la 2 secunde sa fiu mincata de vie si altele"

"German cannibal tells of fantasy" http://news.bbc.co.uk/2/hi/3286721.stm

P.S. eu cred ca e vorba de faptul ca pentru a avea voie sa gresesti (ca si la locul de munca) intai trebuie sa iti faci un nume bun. Apoi gresesti si lumea zice "eh, se intampla, e omeneste, toate padurile au uscaturi". Numai ca la noi dupa revolutie au iesit din tara intai uscaturile, au facut un renume oribil, iar acum se trag ponoasele. Mi-aduc aminte cum era in Germania in 97-98 (atunci am fost eu vreo 6 luni pe acolo) pai daca spuneai ca esti roman mai ca o luau nemtii la fuga. Acum au vazut si ei probabil ca exista si romani onesti, creiere romanesti apreciate, insa intai i-a "lovit" romanul unde nu se asteptau. Au invatat nemtii atunci ca trebuie sa isi puna sistemele bancare la punct ca nu prea functioneaza cu incredere doar.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Citat:

Da tu mircea ai spus copilului ca germania are canibali si romania nu are?

Nu, e inca prea mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vauva

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Cand o sa faceti legatura dintre Yantra Shambalei,portretul lui Vlad Tepes,Stema Moldovei de la Putna reprodusa dupa documente copiate in vremea lui Stefan cel Mare,inelul descoperit intr-un mormant princiar de la Curtea de Arges si painea de la "Pomana alba a Vlahilor" cu cele sase bobite si a saptea in centru,o sa intelegeti ca rostrul nostru aici este bine definit si transmis prin simboluri si traditie!
Cine respecta semnele si obiceiurile inseamna ca isi respecta inaintasii,inseamna ca duce mesajul inaintasilor in viitor!

Cand tot ce ai enumerat tu mai sus o sa reprezinte poporul roman si peste granite si vor fi promovate aceste traditii, simboluri si valori si strainilor si nu doar Dracula, cersetori si violatori ne vor simboliza, abia atunci vor intelege si ei care este adevaratul rost al poporului roman pe acest pamant si ne vor respecta

Vauva,din pacate sunt f. putini romani care stiu si f. multi cei care nu vor sa stim, ca Marija Gimbutas,arheolog si profesor la Harvard,a afirmat ca semnele incizate pe tablite de lut descoperite la Tartaria,la nordul Dunarii si la Vinca, in sudul Dunarii,reprezinta cea mai veche scriere din lume,mai veche decat aceea din Mesopotamia.
La aceasta se poate adauga spectaculoasa descoperire a lui Paun Es. Durlic,etnolog si director al muzeului Majdanpek,o localitate la sud de Portile de Fier,anume ca painile rituale,acei colaci de la noi, care le fac cu sfintenie la parastase si pomeni femeile,reproduc o parte din semnele scrierii sistematizate de Marija Gimbutas.
Iata cum transced mesajele de-a lungul vremurilor si raman nealterate pt. ca au fost incluse in ritualurile sacre ale poporului.

Oare de ce nu este publicata si la noi minunata lucrare a lui Paun Es. Durlic:"Limba sfanta a painii vlahilor"?

Putem sa parasim pamantul stramosesc dar nu trebuie sa uitam si sa ignoram traditiile locului pt. ca este mostenirea noastra cea mai de pret!

Mergi la inceput

Postarile mele de mai sus pot sa fie considerate ca fiind off-topic.
Eu doresc sa aduc argumente,mai mult sau mai putin inspirate,care sa justifice efortul de a ne educa si de a cultiva la copiii nostri sentimentul ca suntem un popor deosebit.Gresesc?
Datoria mamelor romance este de a transmite nealterata traditia pt. ca ea poate sa ascunda mesaje de mare insemnatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Postarile mele de mai sus pot sa fie considerate ca fiind off-topic.
Eu doresc sa aduc argumente,mai mult sau mai putin inspirate,care sa justifice efortul de a ne educa si de a cultiva la copiii nostri sentimentul ca suntem un popor deosebit.Gresesc?
Datoria mamelor romance este de a transmite nealterata traditia pt. ca ea poate sa ascunda mesaje de mare insemnatate!

toate popoarele sunt deosebite, toate traditiile si culturile au insemnatate. asta cu romanii=noii arieni e nazista rau, sorry.

ai cam incalcat niste coduri implicite cand te-ai trezit sa zici tu care e datoria mamelor (romance, in particular). tu poti sa te referi doar la datoria ta.

"nealterata"? huh, care ma invata si pe mine Calusarul, mi l-a alterat memoria in cap.

Mergi la inceput

Conchita m-ai deceptionat profund!Nu este pt. prima oara!
Calci in picioare marunt ,marunt,lucruri sfinte si nu inteleg de ce.
Traditiile,semne sacre incrustate in paini rituale si in stemele tarii,incantatii in colinde,legende pline de semnificatii,toate comorile acestea trebuie sa fie transmise pana cand vor fi descifrate de initiatii care sunt meniti pt. asta.
Cu ce drept iti bati tu joc de mostenirea strabunilor?
Vorbesti de Calusari fara sa ai habar de semnificatia acestui dans ritual!
Iti bati joc de ceeace este sacru in traditia romanilor!NU AI DECAT SA TE DECLARI ALTCEVA DECAT ROMANCA!Este de preferat!
Rusine pt. cine se dezice de tara de origine si vai de ei, pt. ca taindu-si radacinile raman ai nimanui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Conchita m-ai deceptionat profund!Nu este pt. prima oara!
Calci in picioare marunt ,marunt,lucruri sfinte si nu inteleg de ce.
Traditiile,semne sacre incrustate in paini rituale si in stemele tarii,incantatii in colinde,legende pline de semnificatii,toate comorile acestea trebuie sa fie transmise pana cand vor fi descifrate de initiatii care sunt meniti pt. asta.
Cu ce drept iti bati tu joc de mostenirea strabunilor?
Vorbesti de Calusari fara sa ai habar de semnificatia acestui dans ritual!
Iti bati joc de ceeace este sacru in traditia romanilor!NU AI DECAT SA TE DECLARI ALTCEVA DECAT ROMANCA!Este de preferat!
Rusine pt. cine se dezice de tara de origine si vai de ei, pt. ca taindu-si radacinile raman ai nimanui.

ai inteles gresit. stiu foarte bine semnificatia Calusarului. iti atrageam atentia ca nu ai nici o treaba sa decizi tu care e datoria altor mame. tuturor mamelor, auzi indrazneala.

semne sacre au si alte culturi. poate daca le-ai vizita, ai intelege ce vorbesc.

cat despre restul ofenselor, eu nu-ti declar ca m-ai dezamagit, caci nu m-ai amagit niciodata. nu mi-am batut joc de nimic si n-am calcat in picioare, marunt marunt (asta e sarba, da?) nimic. avem valori diferite, dar eu nu ti le impun tie pe-ale mele si iti atrageam atentia ca ai depasit masura cand incerci sa dai tu lectii tuturor mamelor ce datorii au ele fata de copii. te-a ales cineva mama suprema sau cum?

imi displac profund patriotarzii si trombonarii. datoria tuturor patriotarzilor e sa doarma cu opera lui Caragiale sub perna. dragostea de tara nu se tipa din varful dealului, de genul - marineeee, tu nu esti roman, ba, sa-ti fie rusine ca ccc capra ta e made in china si a mea e made in ferentari. sa avem pardon, io de miticii, catavencii, pasunistii, formele fara fond - de astia ma dezic, nu de romanika.

Mergi la inceput