Educarea copiilor in spiritul iubirii de Romānia

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cand o sa faceti legatura dintre Yantra Shambalei,portretul lui Vlad Tepes,Stema Moldovei de la Putna reprodusa dupa documente copiate in vremea lui Stefan cel Mare,inelul descoperit intr-un mormant princiar de la Curtea de Arges si painea de la "Pomana alba a Vlahilor" cu cele sase bobite si a saptea in centru,o sa intelegeti ca rostrul nostru aici este bine definit si transmis prin simboluri si traditie!
Cine respecta semnele si obiceiurile inseamna ca isi respecta inaintasii,inseamna ca duce mesajul inaintasilor in viitor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ascultati sfatul b.nicai, cei din diaspora: luati-va copiii si aduceti-i in tara in pelerinaj la sarmisegetusa sau macar la kogaion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Torna, torna, fratre!

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

De unde stau eu se vede clar (dar eu stau in Absurdistan asa ca as lua ce spun eu cu un varf de sare). E foarte greu - cat e mic - sa-l faci pe copil sa vorbeasca romaneste cand el stie intuitiv ca limba comunitatii e alta.
Toti copiii bilingvi trec printr-o faza de respingere a limbii mai putin 'reprezentate'. Le e foarte greu sa penduleze intre doua setari diferite de parametri dar se intampla si asta in cele din urma. Aceia dintre voi care vor sa vorbeasca rom cu copchiii nu trebuie sa-si piarda speranta (continuati sa vorbiti romaneste acasa, sa le povestiti una sau alta, ca pana si eu as vrea sa stiu ce-i cu bobitele alea de care zice b.nica:). Nu va mai suparati ca romanii din Ro nu va inteleg. Se stiu atat de putine despre achizitia limbajului! Lumea inca mai crede ca limba se invata dupa mecanisme generale de invatare, de parc-ar fi sah.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirchea
Pacat ca n-ai vizitat Italia, cand era cazul Mailat in floare, sa vezi ce mandru te simteai ca esti roman.

uite aici dovada de logica.

pai ce treaba are un roman cu cazul Mailat din Italia? a facut ce a facut plateste...si cu asta basta. d"aia exista lege.
nemtii pe care ii stii tu se identifica cumva cu toti pedofilii arieni cu nume de helmut sau gunther care bintuie prin asia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Cand o sa faceti legatura dintre Yantra Shambalei,portretul lui Vlad Tepes,Stema Moldovei de la Putna reprodusa dupa documente copiate in vremea lui Stefan cel Mare,inelul descoperit intr-un mormant princiar de la Curtea de Arges si painea de la "Pomana alba a Vlahilor" cu cele sase bobite si a saptea in centru,o sa intelegeti ca rostrul nostru aici este bine definit si transmis prin simboluri si traditie!
Cine respecta semnele si obiceiurile inseamna ca isi respecta inaintasii,inseamna ca duce mesajul inaintasilor in viitor!

Cand tot ce ai enumerat tu mai sus o sa reprezinte poporul roman si peste granite si vor fi promovate aceste traditii, simboluri si valori si strainilor si nu doar Dracula, cersetori si violatori ne vor simboliza, abia atunci vor intelege si ei care este adevaratul rost al poporului roman pe acest pamant si ne vor respecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pai Guestus tu asta nu intelegi, ca in Italia nu exista doar cazul Mailat. Exista si cazul x-ulesc, y-lescu, z-ulescu, cand mi-am vizitat prietenii la Roma la fiecrae program de stiri mai anuntau un viol, jaf, facute de romani, noroc ca acolo mi-a placut ca ii numea tigani romani, deci cine avea urechi sa auda facea diferenta, aici ii numeste romani si cand te uiti la poza reportajului au fuste largi si bani in par.

Acum na, eu cand m-am intors din Italia mi-am zis ca am noroc Doamne ca m-am stabilit aici si nu in Italia, sunt si aici lepre de factura romaneasca dar clar, musulumanii declansatori de bombe ii iau la numar si tin ocupata presa. Numai Daily Mail a facut o fixatie si la cateva editii mai scrie ceva de romani.

P.S. Nu este un afront referirea la musulumani cu bombe, am si prieteni musulumani, ma inteleg bine cu ei, ma refer doar la realitatea media, la fiecare sapt mai apar cativa musulumani fanatici arestati care vroiau sa arunce in aer un avion.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Pai si ce treaba am yo guestus ca sint 10 000 de romi in tabere ilegale in Roma plus inca 20 000 in Anglia? maninc la fel ca inainte..dorm la fel de bine...nu am fost fugarit nicaieri pe pamint...yo nu vad probleme. e treaba politiei italiene/engleze sa curete zona si nu a mea.
acum spune cum te afecteaza exact pe tine? da exact...nu povesti ca-ti afecteaza mindria si simtamintele sau alte gogosi. e vecinul mai rece cu tine...te injura cineva la mall...sau?

cred ca probleme au exaltatii care se mindresc cu cei 500 ce lucreaza la google/yahoo si se umplu de nervi ca exista 10 000 hoti din barcelona. pe mine nu ma intereseaza asta. da absolut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pai tu n-ai treaba ca nu traiesti acolo, in Italia. Unde copilul tau cand spune ca e roman e tratat ca si cand ar avea ciuma. Ca pana la urma aici vorbim de copii iar datoria unei mame e sa isi protejeze copilul.

Daca nu ma insel dupa cazul Mailat chiar au fost atacati romani pe strada.

Daca nu ma insel acum ceva timp in Spania un canteret a lansat un cantec rasist la adresa romanilor.

Deci atunci inteleg ca vrei sa nu iti vina copilul batut acasa pentru simplu motiv ca e roman si il indemni sa vb alta limba.

Personal copiii mei vorbesc engleza perfect, romana pocit, dar o vorbesc, in societate nu afirma ca sunt romani nu pentru ca le-am zis eu asta ci pentru ca ei sunt SI englezi, nu vor sa fie altfel, deci neavand accent nu-i intreaba oricum nimeni de unde sunt.

Eu am un accent mic, cateodata sunt intrebata de unde sunt si spun raspicat "Romania". Nu mi s-a intamplat nimic mai mult decat poate o privire incurcata, ori ca poate nu stiau prea multe de Romania, ori pentru ca citisera de tigani cu o zi in urma si nu stiau ce sa mai creada... O singura data mi s-a intamplat sa se faca o gluma proasta de catre seful meu actual care la angajare m-a intrebat de unde sunt, am raspuns "Romania" si el mi-a zis ca a fost acolo cu actiuni caritabile de multe ori si m-a intrebat daca am de gand sa fur tot ce prind. L-am intrebat daca i s-a intamplat lui in Romania sa fie jefuit, mi-a raspuns ca nu si i-am spus ca am sa fur in aceeasi masura in care si englezi sunt recunoscuti pentru betie si pedofilie. Nu pot sa zic ca nu m-a durut schimbul de replici insa atat timp cat eu sunt adult si stiu sa ma apar nu voi minti niciodata in leg cu originile mele, vorbesc romaneste pe strada cu prietenele romance, stiu sa ma apar la nevoie.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui mirchea
Pacat ca n-ai vizitat Italia, cand era cazul Mailat in floare, sa vezi ce mandru te simteai ca esti roman.

uite aici dovada de logica.

pai ce treaba are un roman cu cazul Mailat din Italia? a facut ce a facut plateste...si cu asta basta. d"aia exista lege.
nemtii pe care ii stii tu se identifica cumva cu toti pedofilii arieni cu nume de helmut sau gunther care bintuie prin asia?

Nemtii poate nu s-or identifica cu pedofilii dar incearca sa scoata Holocaustul din manuale ca le e rusine cu ce au facut acum 60 de ani.

Adriana si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput