Educarea copiilor in spiritul iubirii de România
Raspunsuri - Pagina 26
mirchea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
Errie's mummy Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali |
Imi pare rau ca trebuie sa spun, dar nici in Germania nu au nemtii o imagine foarte buna despre Romania si romani.
E stare generala peste tot?
Cu stima!
Guestus spune:
Pai nu au nemtii o parere buna despre romani...ca aia care sint plecati acolo le vorbesc stilcit limba..o invata in 30 ani..nu au ochi albastri si parul blond...chestii de genul asta.
Si parerea lor e foarte foarte foarte importanta...poate facem un chestionar anual si le trimitem la fiecare natie pe pamint sa-si expuna impresiile despre romani si sfaturi cum ne putem imbunatati
Irinusha spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
Errie's mummy Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali |
Imi pare rau, dar cam asta-i situatia.
Imi place sa fiu sincera, sa nu ma ascund dupa deget ...
Guestus, era mai bine de se spunea ca toti iubesc romanii? Tu te simteai mai implinit?
Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
www.watch-in.com=>un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni
lorelaim spune:
Asa-i ca nu mai e nevoie de comentarii apropo de cat de "iubitzi" ne facem peste hotare!
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1242682/Family-shut-dream-home-gang-gipsies-moved-Christmas.html
Adevarul este ca m-am bucurat sincer cand am citit si cum s-a terminat povestea...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1242998/The-Romanians-No-76-Well-pay-2-000-say-squatters-finally-evicted.html
Totul e bine... cand se termina cu bine...
Eu recunosc ca sunt bucuroasa ca prunca vorbeste fluent engleza pe strada (si in mijl de transport in comun), romana acasa, plus franceza si suedeza la scoala. Copiii prind "in joaca" o limba straina. E extraordinar cat de usor se adapteaza pruncutzii la nou cand sunt incurajatzi si sprijinitzi atat de fam cat si de cadrele didactice. Iar CD-urile (cantece si povesti) si DVD-urile (povesti clasice, Disney, etc) sunt o adevarata comoara pt cei mici care isi formeza "urechea" si invatza sa pronuntze corect.
O lb straina este un atuu! Invatzarea unei noi lb inseamna noi posibilitzatzi in viatza... nu stii niciodata "de unde sare iepurele" (la ce-tzi folo, cand potzi sa beneficiezi de cunoastrea ei...) Lb materna (paterna ) ajuta la dezv vocabularului. Cu, cat stapanesti mai bine o lb cu atat itzi este mai usor sa invetzi o lb noua deoarece ai un vocabular de baza (de referintza) f bogat si potzi sa-tzi traduci nu numai cuvintele dar si expresiile si sa faci legaturi cu ceea ce stii deja. Lb materna/paterna nu e de neglijat - nu pt ca e romana - ci pt ca parintele o stapaneste f bine si poate oricand sa-l ajute pe cel mic sa-si dezv vocab.
Conchita - in cazul nostru a functzionat "traducerea simultana" (daca pot sa o numesc asa) din ro in engl a propozitziilor. Cand copila noastra avea 16 luni (am venit temporar din Canada in Suedia) si am inceput sa o invatz engl (pana atunci ii vorbisem EXCLUSIV in ro). Prin jurul varstei de 20 de luni a inceput sa formeze prop de 4-5 cuvinte in engl... (prunca noastra a vorbit f repede in lb ro si cata-cat corect... nu am comunicat niciodata cu ea in "baby-language"... intotdeauna folosit cuvintele corect).
Multa sanatate si numai bine va doresc!
Guestus spune:
Pai da...mari dovezi ce aveti si voi...3 romi care au ocupat o casa in londra...si uite cum nu sintem iubiti in lume. haha. mare smecherie
Daca yo va duc in pataya si va arat 50 pedofili englezi, 30 olandezi si 40 suedezi pe o raza de 1 km2 o sa spuneti ca da...dar este din cauza ca ei sint o natie iubita ...si d"aia ii iubesc pe ei copii mici.
Este clar ca unii romani au un complex de inferioritate...si apoi se caciulesc in fel si chip....si ratarile lor le pun pe seama alora care fac bazaconii...si isi pun cenusa in cap pt orice..si blabla.
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorelaim Eu recunosc ca sunt bucuroasa ca prunca vorbeste fluent engleza pe strada (si in mijl de transport in comun), romana acasa, plus franceza si suedeza la scoala. |
spune lorelaim...ca prea esti tu relaxata ...am inteles ca pe strada si in autobuz vorbeste fluent engleza si acasa romana....da cind mergi cu avionul in ce limba vorbesti cu el?
si de ce engleza in autobuz? crezi tu ca pacalesti pe cineva......sau de ce?
Irinusha spune:
Da Guestus, ca "dovezile" astea le au si celelalte natii, si d'aia! Si ptr. toti, romii sunt romani, deci nu o sa auzi/citesti niciodata ca "niste romi din Romania au ocupat o casa" ... asa ca, no comment.
As vrea sa te vad si pe tine, daca ai avea curaj sa mergi prin Italia cu un tricou (vizibil) pe tine: "sunt roman, si foarte mandru". Cand nu esti in cauza e usor sa vorbesti ...
Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
www.watch-in.com=>un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni
lara_c spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Irinusha
Imi pare rau, dar cam asta-i situatia. Imi place sa fiu sincera, sa nu ma ascund dupa deget ... Guestus, era mai bine de se spunea ca toti iubesc romanii? Tu te simteai mai implinit? Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata) -------------------------------------------------------- www.watch-in.com=>un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni |
Poftim?
Am inteles bine?
Deci sa recapitulam :tu esti sincera, nu te ascunzi dupa deget si de aia te prefaci ca nu esti romanca?
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
conchita spune:
raportez o victorie mica azi. ce mica, nenica, e uriasa! sonia a spus cateva cuvinte in romaneste!! va zic si voua cum am reusit, poate ajuta, nu stiu.
ne jucam de-a corturile in seara asta, fugarindu-ne intre doua mese acoperite cu cearceafuri, io cu papusa t-rex pe mana, ea cu tinker bell, amandoua avand "vocile" personajelor. si m-a lovit ideea geniala sa-i zic soniei, stai asa ca tinker nu vorbeste in engleza, ci in romaneste, hai sa-i traducem lui t-rex, ca asta e american si nu pricepe. a functionat, stimati telespectatori! apoi am luat ambele papusi in pat la ora de nani si le-am citit din ditai culegerea de Math (preferata soniei), in timp ce sonia ma intreba pe mine cum se zice in romaneste la asta si-asta si-asta, si ea ii traducea apoi lu' tink. cand am incercat sa-i explic ce-i ala language aka limbaj, i-a ridicat rochita lu tinker si a intrebat-o "tinker, SPUNE-MI where's your landuaj!". nu, sonia, aia sunt underwear, bikinei, tinker e big girl, fetita mare si nu mai poarta scutec - zic sa impusc doi iepuri si cu potty training. replica lu' t-rex de data asta: "tinker, I american dinosaur and you have bery biufol chichinei (very beautiful bikini). now go nani nani piiiuuu (puiu) mami."
eniuei, ideea e ca se poate. ca melcul, dar se poate. m-am convins io in seara asta, na!
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Irinusha Da Guestus, ca "dovezile" astea le au si celelalte natii, si d'aia! Si ptr. toti, romii sunt romani, deci nu o sa auzi/citesti niciodata ca "niste romi din Romania au ocupat o casa" ... asa ca, no comment. As vrea sa te vad si pe tine, daca ai avea curaj sa mergi prin Italia cu un tricou (vizibil) pe tine: "sunt roman, si foarte mandru". Cand nu esti in cauza e usor sa vorbesti ... |
prea multa liniste aici
ok...mergi tu cu un coif si un tricou alb cu "sint un american mindru" pe unde sta concita ...prin alabama ....sa vezi aplauze ce primesti