Pepenasi de iulie-august 2008 (115)
Raspunsuri - Pagina 15
dr_anca spune:
Sanatate pepenasilor bolnaviori!
Felicitari lui Codrin pentru cuvintele!
Mamica de
cuminte
iulie 2008
boticelina spune:
Pupani grasani pentru toata pepenimea!
ham i-am luat si eu cupilului dar mi se pare ca se puturoseste cu el, se sprijina in piept ca in premergator si de fapt nu merge ci spanzura in el. Probabil va fi mai util cand va merge cu mai multe siguranta...
cu iesitul afara cu orele noi suntem campioane. Am abandonat deja orice menaj, la ora 2 si 10 ajung acasa de la munca, la 2 jumate am rupt deja usa cu directia parc, bobinam supperul pe banca (iaurt cu fructe + biscuit + sucan), revenim in cuib la 7 jumate pentru o baie sumara, bibe de seara si nu adoarme... isi pierde cunostinta nene, pina la 7 dimineata cand suna ceasul nici macar nu ofteaza ![]()
de ieri fi'mea a descoperit scarile
Ieri in parc am albit, am urcat si coborat 1000 de trepte, de doua saptamani de cand merge in picioare am slabit doo kile...
In we am fost la buni si am fost si la prima noastra petrecere de copii, in aer liber, a fost minunat
- am pus poze pe picasa. Bai, fi'mea cred ca va fi cea mai mare capra, unde era invalmaseala mai mare acolo era si ea, chiraia cot la cot cu copii de 3-5 ani, a vrut sa sara pe trambulina lor, ne-am distrat amandoua tare, tare. Si spre surprinderea si oroarea mea a bobinat si juma de rosie cruda, in veci nu mi-am inchipuit ca rosia ar putea placea unui copil, eu am mincat prim data rosii in viata mea prin clasa a VII-a cred 
Si m-a lovit si vremea panseurilor, vad mamele de pui de-o varsta cu Nancy care abia asteapta sa faca cutare si cutare lucru si pe mine ma apuca ciuda, mi se pare ca trece timpul asa de repede... am impachetat un camion de hainute si incaltari, am strans bouncerul, incalzitorul de biberoane, dispare incet, incet din casa recuzita bebeluseasca...
Nu mi-e dor de bebeluseala, dar totusi, cand a trecut timpul?
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
flo1980 spune:
Salutare!
Boti mama ce dreptate ai!
Vrusei' sa ma duc la doctor (ca sotul e dupa amiaza la servici) si imi zise' ca maine ca azi e aglomerata 
Maine n-am cu cine merge 
S-a mai inchegat putin scaunul, dar tot a facut unul mai moale, cred ca e de la lapte, ca ieri i-am fiert si pasat orez si am adaugat putin lapte, a papat tot castronul, azi cand i-am facut normal gata si fleasca ![]()
Da' ce sa aibe??? ca oricum bea mai putin fata de acum 2 saptamani cand trecea de 200 ml, acum cel mult 150 ml
Stiu ca dupa 1 an, multi copii nu mai accepta laptele.
Da' au unii frate copii care bea 1l/zi 
Cantarul imi arata 60 kg de la 63-64
slabit fara prea mare efort, reduuuusss din paine, 2 mese/zi ca de atat am timp, mancat legume si fructe mai multe...
A auzit cineva de "dieta" cu orez crud? Cica dupa 3 zile de la luna plina (azi ar fi daca incepi), timp de 60 zile iei la aceeasi ora cate 1 bob de orez, azi 1, maine 2.....pana la ziua 30 cand iei 30 boabe. Ziua 31 iei boabe in "scadere" 29, 28, etc....garanta cineva ca a slabit 10kg, suna tentant nu???
Ete ce gasii'
buzunare cu telemea
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
turturica spune:
Salutari fetili. Noi sintem mai bine, slava Domnului. A mai facut ieri o febra de 39.6, dar i-am mai bagat supozitor si-a revenit la 38. Am ajuns sa ma bucur ca nu are decit 38 temperatura.
Oricum, azi am fost iar la pediatra sa o verifice si e totul in regula, se vede ca isi revine, de miine pot sa o duc din nou la cresa, nu de alta dar ma dau astia de la servici afara in ritmul asta. SI-asa sintem in restructurari rau de tot cu firma, nu stiu ce sanse de supravietuire mai am acolo, mai ales ca nu mai sint deloc dedicata carierei. Om vedea ce-a iesi si pe acolo.
La pediatra am cintarit cupilul, are 7.550 kg
Si nu maninca, si-a revenit altfel, e jucausa, vesela, dar mincarea nu vrea s-o vada in fata. Am hotarit s-o las sa ceara ea de mincare, ii mai dau doar laptic de la tzitzi si cu Dumnezeu inainte ca nu stiu ce sa mai fac, arunc mincare dupa mincare.
Asa ca bobita se pare ca o sa-ti calcam pe urma, nu cred ca ne-apropiem de 8 kile in cazul asta ![]()
cristina, si eu m-am gindit ca e in miscare si e normal sa nu mai puna pe ea, dar sa fim seriosi, ca toti copiii sint in miscare la virsta asta, de ce la ai nostri nu se pune? Incerc s-o mai conving sa manince piine, macar sa se ingrase daca vitamine nu vrea, dar deja incep sa disper.
Barbatu-meu zice sa las copilul in pace, e vesela, vioaie, ce daca e la categoria pana? As vrea sa reusesc sa am detasarea lui, barbatii ie altfel.
mona, sanatate la puiuti.
siby, spor la bloguit, da adresa aici cind termini cu pus toate la punct. Si multa bafta cu Vladi, imi inchipui cit de greu trebuie sa-ti fie.
Fetele cu examenele, multa bafta. Nu stiu cum reusiti, eu simt ca mi s-a atrofiat creierul, i-am zis si sefului. Mai nou trebuie sa dau nu stiu ce teste de mate la firma, ca v-am zis ca ne restructureaza si nu stiu daca oi mai face fata, pur si simplu simt ca nu mai functionez la fosta capacitate. Oare imi mai revin?
Am mai vrut sa mai zic ceva, dar m-a lasat creierul, v-am zis ca mi-au murit circumvolutiunile, nu? Daca mi-aduc aminte mce vroiam sa zic mai viu.
pupici
Mami de Mara (19.08.2008)
ileanna spune:
atb nu stiu pe nimenea mama. Io lucrez in banca asta de vreo 8 ani si is demult printre fosile si discut numai cu fosilele. Adica astia care au uitat demult de scoala si carti.
anna sa stii ca nici eu nu imi imaginam filmul asta si imi fac cruce cu amandoua mainile. Si cred ca as fi putut nici sa nu descopar. Prima oara am observat ca are momente cand se joaca singur in pat. Si am rezistat tentatiei de a ma duce la el si l-am lasat. Am zis ca atata vreme cat copilul se simte ok ... nu tb sa intervin. Ca daca nu se simte ... stie imediat tot blocu'. Si dupa asta am obs cu stupoare ca a adormit. La somnu' de 10 - 11. Am tacut chitic si am testat faza si la somnu' de 3. Si apoi si la ala de seara. Deci puteam sa nu ma prind. Ca io il luam pe picioare ca disperata de fiecare data cand vedeam ca da semne de somn. Si il mai si chinuiam ca n-avea copilu' chef sa adoarma fix in secunda aia. Asa ... ii mai pica capul ... mai trage de urs ... ii pica iar si pana la urma ii pica de tot. In ritmul lui. Na, acuma sper sa tina minunea. Ca daca se transforma in obicei ... M-AM SCOOOOOOOOOS 
dr_anca ce nebunie cu lingurita aia. Iti doresc calm si rabdare. O sa treaca.
turturica spune:
ileanno, si ce jucarii are fii-to in pat de-l ia asa cu adormire? Ca sa-i iau si io fie-mii, poate se lipeste si ea de vreun obicei din asta.
Dar cit de mare e patutul lui Vlad? Ca Mara se misca precum o rima si-ajunge in toate colturile prin pat, dar la un moment dat se blocheaza ca nu stiu cum de-ajunge sa se inghesuie fix intr-un colt de-al patului si nu mai poa' sa se miste de acolo, asa ca incepe sa strige dupa ajutor si deci no way sa mai adoarma singura.
A, si mi-am adus aminte ce vroiam sa zic, cu scosul afara. Eu o scot pe Mara dupa program, ca ea are somnul de prinz lung de 2 1/2 - 3 h, deci asta trebuie sa si-l faca acasa, ca pe-afara nu are cum sa doarma atita de mult in carucior. Asa ca o scot dimineata si o scot dupa-masa dupa ce se trezeste si esuam cu mincarea de la 5.
flo, felicitari pentru kilogramele pierdute si tot inainte. Si eu ma chinui sa dau ultimul kilogram jos si merge al naibii de greu. Si pe cind reusesc sa ajung la greutatea de zina de dinainte de sarcina parca vad ca ramin iar gravi ![]()
Mami de Mara (19.08.2008)
monalac spune:
dr anca,cum ai reusit s o inveti pe cea mica sa bea cu paiul?ca de obicei pe la 1 an si ceva invata asta...
turturica ,nici codrin nu se omoara cu mancatul...e chin la fiecare masa,ca nu sta in scaunul de masa,se ridica in picioare si iar se aseaza si tot asa,de ma chinui sa i gasesc gura sa i bag lingura...si curge mancare peste tot,pe scaun,pe el,pe mine,pe covor....nu sta intr un loc,am mai incercat sa l tin in brate sa i dau sa mannace,dar nu vrea sa stea,se frichine in toate partile...nici el nu cred ca are mai mult de 9 kg,dar eu nu mi fac probleme,sunt obisnuita de la cris,care are la 4 ani si jumatate 14 kg,desi s a nascut cu 4650kg....
codrin insa,spre deosebire de cris,e f f pofticios,nu refuza nici smantana,nici cascavalul,i a placut si spanacul si stevia.dar nu mananca f mult cantitativ.
FLO,felicitari pt kg pierdute!si eu sunt la cura,am 82 kg de la 86,as vrea macar la 75 kg sa ajung,ca nu ma mai suport!!!
CRISTINA 26
.nu ti face probleme ca n a luat mihaita in greutate,uite cati copii n au luat...codrin cred ca in ultimele 3 luni a luat maximum 100 grame pe luna....
cat despre fumat,nici noi nu fumam si ca atare nu suport sa fumeze cineva langa carut,dar cea mai mare problema o am cu parintii care si aduc copiii raciti langa alti copii....
flo1980 spune:
Turturicooo, iti bati joc de mine?
adicatelea tu te chinui sa dai ultimul kg jos????? ca i-o mai am inca 10!!!!!!!!!!!
_
maitreyi spune:
ana eu ii voi da pana la 4 ani lapte praf junior. s-a demonstrat ca din cel de vaca integral calciul se absoarbe undeva la 30% si nu cum era strigat sus si tare ca ce de-a calciu are laptele plus ca favorizeaza aparitia anemiei prin continutul in niste enzime care impiedica absorbtia fierului.
mona felicitari piticului si sanatate 
alexandra cand e sa adorama singura, destul de des adica, adoarme atunci cand se joaca cu coditele papusii sau orice altceva care atarna si ii aminteste ei de franjurile de la paturica ![]()
-------
Ana-Maria
de bebelakis Alexandra 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
flo1980 spune:
Felicitari pepenasilor pentru performantele din ultimul timp!
Sanatate bolnaviorilor!
Bafta mamicilor care au examene!
_