*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (49)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Salut,
nu cred ca ma mai stiti pentru ca nu am scris decat de vreo 2 ori, in schimb incerc sa va citesc cat de des avand in vedere ca am 2 cozonacele minunate care insa imi mananca TOT timpul Sper ca la un moment dat sa reusesc sa si scriu.
Pana atunci, am o mare rugaminte la voi. Am un steamer de vreo 2 ani, nefolosit din cauza de instructiuni si carte de bucate in germana, rusa, suedeza....si in toate limbile posibile afara de romana si engleza. Am incercat dimineata sa gasesc instructiuni pe net dar nu am gasit nimic explicit. Am citit la un moment dat ca voi gatiti cu steamerul dar n-am reusit sa citesc pana la capat. Nelamuririle mele sunt:
1. Se poate folosi la subtierea piureului apa care se strange in vasul de sub vasul de gatit?
2. Condimentele le puneti pe legume direct?
3. Aveti retete pt steamer?
Scuze ca intreb ceva ce s-a scris deja!

Merci si pupam toate mamicile si cozonaceii!

Andrada mami de Mara si Teodora (06.11.2008)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

oricum, ca si concluzie generala, cred ca mult mai usor reusesti sa organizezi un grup de foci sa faca ceva simultan decat un grup de prescolari, si miscarea lor a semanat mai mult a miscare browniana, cu exceptia celor din vecinatatea imediata a profesoarei care se mai luau dupa ea

Citat:

in alta ordine de idei:
nicole se muceste si se ineaca cu muci. facut aerosol, picaturi de nas ramase de la raceala anterioara, supo cu paracetamol. avea un pic peste 38, dar temperatura ei normala e 37.5. daca maine sare de 38.5 mergem la dr.

multa sanatate

Citat:

apropo de cazut: mare grija!!
v-am mai zis teoria mea: mai bine batut de vant decat cu gatu frant, dati-le naibii de temeri de curent si jeg, puneti-i pe jos pe covor/cearceaf/paturi, whatever. e de 1000 de ori mai safe. la fel si bouncerele NUMAI pe jos! la fel si scoicile! si in scoica sau in bouncer musai in curele chiar si pt 2 minute.
care nu se misca inca ganditi-va ca oricand pot incepe sau pur si simplu se zbat si cad. nu e de glumit. la odiseea de mai-iunie e un bebic cu clavicula fisurata, cazut sub ochii mamei saptamana trecuta.
nu zic ca nu o sa se intample, clar iti cad si sub nas (am patit-o cu laura cu mana pe ea!) dar macar asa minimizam hazardul.
cine isi permite si are spatiu de tarc, tarc waw!, tarc rules! lu' aia micii le place sa aiba locul lor cu jucarii, lasati prostiile cu "animale in cusca" si "complexe de frustrari", astea sunt numa in capul vostru, astia micii nu au fost inca la zoo si nici pe animal planet nu se uita. si uite ca imi mai vine una proaspata: mai bine frustrat decat cu capu' spart!

va las ca incep sa ma aberez. incerc sa dorm devreme azi.
pupici la pitici!

abereaza,te rog...o faci cu folos!

..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
da, cred ca asa o sa fac. dr zicea sa-i introduc peste cateva zile la masa de la 18 iaurt cu biscuite, si o sa inversez iaurtul cu fructele de la 10: la 10 iaurtul, la 14 legumele, la 18 fructele. mersi de idee.

Camelia, eu ii dadeam Iancai iaurtul dupa-amiaza pt. ca il puteam lua si in parc. Altfel imi strica programul de iesit afara. Fructele se oxideaza repede, iar vara fermenteaza daca le tii o ora in recipient, la 40 de grade. Pe cand iaurtul il scoteam rece din frigider si intr-o ora era numai bun de papat. In parc poti sa ii dai un borcanel cu fructe, insa banuiesc ca o sa vrei sa ii dai fructe proaspete.

Apropo de steamer, vreau si eu sa-mi iau unul, insa nu stiu ce marca. Voi ce folositi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Apropo de steamer, vreau si eu sa-mi iau unul, insa nu stiu ce marca. Voi ce folositi?

si pe mine ma intereseaza
astept idei

..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Fetele, eu imi vand carutul Chicco pt. ca ma enerveazaaaa rau!
Vreau unul cu manere reversibile pt. ca bebe, daca nu ma vede cand e in carut, plange. M-am saturat sa imping cartul gol sau sa il folosesc pe post de sacosa ! So...daca vreti, daca stiti pe cineva care vrea un carut foarte dragut , dati-mi de stire. L-am luat cu 11,5 mil, acuma e fro' 14, eu il dau cu 8,5. Are toate piesele (landou, scoica, gentuta, etc.), unele nou-noute.

Eu imi iau un Peg Perego cu manere reversibile, chiar daca e mare cat un bloc, da' macar pot duce copilul cu fata spre mine cand nu mai are chef sa socializeze !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Iar pitiku' mi-e cu muci de mai bine de o saptamana, si se ineaca cu ei si-si fornaie nasul Si dimineata o gasesc cu ei uscati la nasuc Ser fiziologic si aspirata bine....cam asta pot face!

Lauramiron, incearca cu apa de mare sub forma de puf. La sfatul Dandusei , am fugit la farmacie si-am luat, ca nici noi nu mai puteam, si se desfunda mai bine. Serul e deja apa de ploaie cand sunt asa infundati. Am cautat Sterimar, da` n-am gasit si-am luat Humex, tot cu 100% apa de mare e. Si azi noapte a fost mai bine.

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miky-ea

La multi ani sarbatoritilor zilei si in mod special pt Eduard Stefan de Ginye55, Dimitrie Gabriel de Elilov3, Ioana Ruxandra de Bertha, Rares Florin de Futuremother!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Multumim! Avem 7 luni! Repede trece timpul!

Dimitrie Gabriel de Eli, Ioana Ruxandra de Bertha, Rares Florin de Futuremother

ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Anca, multumesc de idee M-am gandit ca ar fi prea mica pentru spray, desi cred ca-i va placea mai mult decat picaturile cu ser. Numai cand ma vede cu pipeta deja se agita si ma prinde de maini, se lupta cu mine

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Citat:

Iar pitiku' mi-e cu muci de mai bine de o saptamana, si se ineaca cu ei si-si fornaie nasul Si dimineata o gasesc cu ei uscati la nasuc Ser fiziologic si aspirata bine....cam asta pot face!

Lauramiron, incearca cu apa de mare sub forma de puf. La sfatul Dandusei , am fugit la farmacie si-am luat, ca nici noi nu mai puteam, si se desfunda mai bine. Serul e deja apa de ploaie cand sunt asa infundati. Am cautat Sterimar, da` n-am gasit si-am luat Humex, tot cu 100% apa de mare e. Si azi noapte a fost mai bine.

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andrada.P

1. Se poate folosi la subtierea piureului apa care se strange in vasul de sub vasul de gatit?
2. Condimentele le puneti pe legume direct?
3. Aveti retete pt steamer?

Iti raspund din experienta mea de cateva zile cu steamerul,

1. Eu o s-o folosesc, ca e chiar supa din legume. Am gustat-o si e fte buna de pasat in ea legumele ce se fac deasupra.
2. Ce-am citit eu in cartea lui, interzice folosirea condimentelor direct. Al meu are un locsor dedesubt unde se pot pune mirodenii, frunze, usturoi, dar nu sare, piper, condimente. Insa am gatit ca la carte, si-am adaugat sare dupa.
3. Retete n-am, am gasit aici si sigur mai gasesti daca googalesti.

Eu il am www.zelmer.com/kitchen_appliances/steam_cookers/model_37z010/" target="_blank">asta, a fost 180, si gateste bine. Am vazut si tefal la 450, si altele.

Pusici la galushtele mici, si spor!

Poarta-ma, mami!
_

Mergi la inceput

Citat:

Anca, multumesc de idee M-am gandit ca ar fi prea mica pentru spray, desi cred ca-i va placea mai mult decat picaturile cu ser. Numai cand ma vede cu pipeta deja se agita si ma prinde de maini, se lupta cu mine

Cred ca n-o sa-i placa fte tare, dar e cu folos. Zibe saraca se stramba-ntr-un hal si culmineaza cu urlete, dar decat fornaita si cu frica ca inspira muculetzi si ne alegem cu altele, mai bine asa. Humex-ul ce l-am luat eu e pt bebei si copii. Se poate folosi de la 1 luna. Dar imi dau si eu jeturi ca m-a luat si pe mine.

Poarta-ma, mami!
_

Mergi la inceput