Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (cap.45)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

ionik76 multa sanatate si sa stea bebelina la caldurica pana la termen. Multa bafta miercuri la doctor si asteptam vesti bune.
Ok..reluam cu saptamanile...28+ inseamna ca ai 28 saptamani incheiate si ai intrat deja in saptamana 29 (+ inseamna zile din saptamana 29). Sper ca te-am lamurit..

Alinutza 26+ viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Ionik, e 27+, si ai inceput sapt 28, vad ca ne-am zapacit toate, acuma la sfarsit!

Am schimbat si noi semnatura, avem 30s cu plus ca is in 31.
Aveam chef de un tort si i-am zis sotului ca putem sarbatori pe bebe, ca a schimbat prefixul, bun pretext!

30+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Buna dimineata si de la mine!
Monica, sa-ti traiasca sotul si sa te faca fericita .
Ionik, pentru lichid amniotic putin incearca sa consumi cat mai multe lichide.
Eu cred ca bebelusa e bine mersi si ca s-a pozitionat mai jos.
Dienuta, eu de abia astept sa vad poze cu hainite.
Anemona, imi place camera lui Alex la nebunie. Am vazut si lucruri de la ikea. Spune-mi te rog, covorul cum e ca si eu am pus ochii pe el dar pe culoarea verde. Cand incep sa umple in picioare se pot impiedeca de margini? Am citit ca pe spate e cu latex antiaderent, deci nu aluneca pe parchet, dar vroiam sa stiu ce tinuta are.
Vally, indemnizatia pentru CIC se calculeaza la venitul net. Adica daca mai ai si alte venituri in afara de salariu si sunt declarate la fisc si acele sunt luate in calcul.
alinutza, hmmm ce zi de rasfat ai.... sigur va fi minunat.
lucialu, ma bucur ca ai dat un semn de viata
meleea, cu nasterea faci cum simti tu. Poate fi bine pentru mamica in ambele variante.
Eu am la activ 5 anstezi generale, asa ca nu-mi fac pb pt astea. Am avut o laparoscopie si m-au tinut la terapie intensiva o zi si o noapte, apoi 2 zile in salon si gata. A 2-a zi dupa ce am venit acasa m-am dus la lucru, deci am avut o refacere rapida. Si am vazut cat am stat la terapie intensiva o mamica ce a nascut cu cezariana ca ii aducea acolo copilasul.
Am vb zilele trecute cu o prietena care a nascut natural recent si dupa 10 zile nu putea sa stea in fund. Deci depinde de organism. Poate o sa te ajute si bb in luarea deciziei.

28+Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

'neaza mamici!

La noi e cam intunecat,a tras o ploaie dar era nevoie,era totul cam uscat.
Azi e "Ziua Europei"asa ca "La multi ani!"celor de pe continentul asta .Miine se sarbatoreste aici "Ziua mamei",copilasii au pregatit toata saptamina cadouri facute de ei,colaje,decupaje si tot felul de maruntisuri .Fiica-mea mi-a zis de ieri ca nu am voie sa caut in vreo 2 sertare

Blanca ,la cit te culci de te poti scula asa devreme?Eu sunt tare obosita in cursul zilei desi dorm destul.Si eu am cam 9 kg in plus,plus/minus 500 g si ma mai astept la vreo 4-5 maxim.

Alinutza ,ma gindesc si eu ca e imposibil sa nu faca si in Ro cezariana dupa metoda asta,doar numai e deloc noua si vorba ta,medicina romaneasca cica e una de elita .Ce fain ca mergi la masaj si gimnastica .Am si eu trimitere la ortoped cica sa-mi recomande el unde pot sa-mi faca masaj pt spate dar inca nu am ajuns din lipsa timpului .

mQQm ,unde ai pus pozele cu minunatiile facute de tine?Hm,eu am masina de cusut,ma pricep cit de cit dar nu am timp,of-of.Masina e cumparata de vreo 2 ani dar zace nedasfacuta ,poate mai la iarna voi face rost de dimineti libere.

monica2008 ,"La multi ani!"pt sotul tau.

noce ,felicitari pt grasunel .Imi place mult numele pe care l-ai ales si eu l-as fi luat pt primul copil daca era baiat,intre timp s-a dat printre cunoscuti...

meleea ,care e legatura dintre cezariana si biberonul cu lapte praf?Sunt sute de femei cu cezariana care au alaptat muuult si bine bebeii,parerea mea ca nu exista vreo legatura...

Motana ,cum mai e cu gripa porcina pe la voi?Am vazut intr-o zi imagini din Mexic,toti peste tot(pe strazi,aeropoarte)erau cu masti la gura.

Simbata faina tuturor!

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Eu iar sunt la birou de la prima ora, ca nu mai reusesc sa ma adun, sa termin odata ce mi-am propus.

Ca tot vorbeati de treziri dimineata, eu si sa vreau, mai mult de 7 nu pot dormi (si asta duminica ). Stefan da scularea in week-end-uri, iar in cursul saptamanii la 6 trebuie sa fiu in picioare. Asa ca visez la un bebe somnoros (ca surioara lui ) care sa doarma pana la 9 dimineata si eu cu el. Pe copii ii mai trimit la buni si dorm si eu dupa ce nasc... vise, nu???

Meleea, eu am cunoscut multe mamici cu cezariana care au alaptat cu succes de la inceput. Iar eu, care am nascut super usor si totul a decurs perfect, m-am impotmolit la capitolul asta. Asa ca depinde de multi factori, nu cred ca e o regula ca daca nasti prin cezariana vine laptele mai greu. Bine, din experienta proprie, tot nasterea vaginala o recomand, doar ca la mine laptele nu a mai venit deloc .

Azi noapte nu m-am simtit bine deloc. Am atipit un pic pe la 11 si m-am trezit f. agitata la 12. Am mai bantuit pe net, m-am mai invartit prin casa si apoi prin pat . Eram f. agitata, simteam o emotie comparabila cu noaptea dinainteanasterii lui Stefan, asa c am-am impacientat si mai mult, dar se pare ca nu a fost nimic . Doar stresul ca mai am atatea de facut la serviciu, ca sunt cu casa in santier si nici nu voi avea timp sa le pun cat de cat la loc imi da starile astea. Va mai vad si pe voi ca deja ati amenajat camerele bebeilor (foarte frumoase camere am vazut ) si ma panichez si mai tare ca daca se hotaraste sa vina bb inainte de termen, nici patut nu o sa aibe si os ail aduc intr-o prafaraie, ca sunt slabe sperante sa terminam cu renovarea exterioara intr-o luna jumate.

M-am bazait suficient si pe saptamana asta .

Vad ca va orientati spre mobilier Ikea. Si noi avem in camera copiilor si sunt tare multumita de cum arata. Au tot alb, cu doua dulapioare ca ale lui Monu, un pat cu sertar, comoda si dulapior cu sertare colorate. Intentionez ca pe viitor sa mai adaug un birou si niste rafturi si sa devina mobila din camera d esolarita a Mariei, ca e f. potrivita pentru fetite. Uitati aici o parte din camera: http://picasaweb.google.ro/cornelianis/2009Paste1Mai#5332421320796919042 si pe aici mai aveam cateva poze: http://www.flickr.com/photos/cornelianis/1324111472/in/set-72157601867261465/

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna dimineata, zmeurici dragi!
Mi-am facut si eu o ca sa o beau cu voi dis de dimineata (ma rog, vad ca pentru multe dintre voi dimineata a inceput acum cateva ore...).
Am o nelamurire (oare v-am mai zis-o?...): cand am fost la ultima eco la dr mea am intrebat-o cand sa vin data urmatoare si ea-mi zice ca totul e ok si sa vin peste o luna. Si eu ii zic ca am auzit ca la 32 de sapt se face o alta eco morfofetala sau ma rog, e o alta eco importanta in sarcina. Si ea se uita la mine si-mi zice ca nu mai exista o alta ecografie morfofetala la varsta asta a sarcinii, aia de trim 2 era cea mai importanta. Ca acum copilul e prea mare pt anumite masuratori, blabla, nush ce mi-a zis ea acolo. Eu oricum mi-am facut urm programare la ea sa fiu in 33 de sapt. Dar totusi...de ce sustine ea chestia asta? Stiu ca medicii au pareri diferite si proceduri diferite, dar m-a bagat in ceata. Acum ma gandesc daca nu ar fi bine ca sapt viitoare, cand intru in sapt 32, sa nu fac si eu o programare la Iosup sa mai fac si acolo o eco....Voi ce ati face?

Pup si sa aveti o zi insorita si f f relaxanta!

Iulia 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Alina, Cornelia pe mine m-au speriat cu povestile alea ca se declanseaza lactatia f tarziu ca nu poti sa ti copilul in brate etc
ca parca nu as suporta sa fiu leguma asa ,si sa nu pot sa fac nimic o sa vad eu ca in 2-3 sapt naste cumnata mea cu cezarianasi vad eu atunci cum se comporta.
ca de cateva zile toata lumea cu care ma intalnesc e pro natural si m-au speriat rau.

Meleea 28

Mergi la inceput

Uliiasi, dar doctorita ta iti face eco? Eu am facut morfofetala de trim. II si apoi eco normala la fiecare consultatie. Din motivul asta, nu mai fac nici o alta ecografie suplimentara de trim. III. Intr-adevar cea mai importata, cu toate mauratorile e cea de trim. II.

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

OOOfff , ce frumoasa e camera, Cornelia,vreau si eu sa fac camera pt bebe dar nu am mai discutat cu sotul ce facem unde ne mutam ca am avut ceva pb la firma( trebuie sa cumparam niste utilaje noi sa marim productia si sunt ffffffff scumpe) si parca nu era momentul sa aduc asta in discutie, dar tre sa o fac cat de curand ,ca aici nu ramanem decat peste cadavrul meu . sau totul se va sfarsi

Meleea 28

Mergi la inceput

Meleea, te inteleg. Si noi suntem cam in aceeasi situatie, adica nu mai putem investi in casa si bb nu va avea camera lui. Macar noi avem spatiul nostru. Dar important e sa fiti sanatosi si o sa vezi ca aparitia unui copil in familie va va impulsiona si le veti rezolva pe toate incet-incet.

Cornelia

Mergi la inceput