fetelor ajutati ma.....reiau sub. laparoscopia
Salut fetelor, sunt disperata, socata, suparata si nu stiu ce sa fac si pe ce drum sa apuc in continuare. Ieri am ajuns la consult la domnul doctor Iliescu Marian de la Filantropia care mi a facut o parere buna per ansamblu dar dupa ce i am spus ca am avut un avort la cerere in 2002, o sarcina pierduta in 2007 cu oprire din evolutia a embrionului si dupa am facut stimulari peste stimulari aprox. 6 luni timp in care dupa ce ca aveam ciclul dereglat l am facut aproape sa nu mai vina in 2008 am ajuns la doamna doctor bajenaru care mi a spus ca de la atatea stimulari am facut chisturi pe ovare. Dumneaei a reusit sa mi regleze ciclul cu metformin, am mai dat jos prin regim si mi au disparut si chisturile in vreo 8 luni. Insa din august anul trecut n am mai ajuns la doctor. Ieri domnul iliescu mi a spus ca am chisturi- ovare polichistice si ca singura sansa este sa fac celioscopie = laparoscopie cu dumnealui si daca in 6 luni nu raman fertilizare. Acum problema este ca habar n am cu ce se mananca chestia asta si mi e o frica de mor. Va rog din suflet cele care ati trecut prin asa ceva dati mi un sfat ce sa fac si cum sa ma pregatesc....Eu ma gandeam sa mai consult un doctor inainte sa vad ce spune.....
Raspunsuri
magdita spune:
Arianutza
, de laparoscopie nu trebuie sa te sperii. Este o interventie chirurgicala cu anestezie generala, prin care se descopera si se rezolva eventualele probleme de infertilitate feminina. Se elimina chisturile de pe ovare, se verifica functionalitatea trompelor uterine si se verifica uterul pe exterior de eventuale fibroame. Exista un subiect pe forum aici despre laparoscopie, unde multe fete au postat experientele personale legate de aceasta interventie chirurgicala. Si eu am facut-o in 2007, si ai sa fii uimita cate fete de pe forum au trecut prin experienta unei laparoscopii.
Deci fii tare, recuperarea este destul de usoara. Laparoscopia reprezinta un pas fff important in depistarea cauzelor infertilitatii.
Bafta multa.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla
din nou, iar atunci va fi perfect!
aruam spune:
Arianutza parerea mea este ca ar trebui sa consulti si alt medic ginecolog ca endocrinolog am vazut ca esti pacienta d-nei dr. Bajenaru care mie mi se pare un medic f.bun.Si eu sunt pacienta dansei.Tu ai PCOS?
Eu cred ca nu trebuia sa intrerupi metforminul atata timp cat ai vazut ca a dat rezultate.Eu am PCOS siiau metformin de 9 luni si rezultatele sunt foarte bune am reusit sa ovulez fara stimulare si asta de cateva luni la rand si eu am avut chisturi si nu ovulam dar acum este bine.
Indiferent de ce decizie vei lua trebuie sa te informezi f bine.
Bafta!![]()
anul acesta o sa fiu 
Doamne ajuta 
arianutza spune:
of dragele de voi, multam tare ca mi raspundeti asa de repede. intre timp am citit si ce era postat la subiectul "laparoscopia 10" si chiar ca nu stiu ce sa fac. Am vazut ca multe fete au reusit sa ramana insarcinate dupa laparoscopie insa ma tot gandesc la sfatul pe care mi l a dat doamna Bajenaru sa mai astept cu laparo. A, si aruam sa stii ca n am intrerupt metforminul iau de cand am inceput tratamentul insa doar o pastila pe zi impartita in 3 (jumatate dimineata, un sfert la pranz si un sfert seara) insa citeam ca fetele au avut o cantitate mai mare de metformin pe zi (3 pastile) si ma gandesc ca poate o fi prea putin. Doamna doctor mi a zis sa nu opresc metforminul pana nu raman insarcinata.
arianutza spune:
Aruam sa stii ca si eu pe metformin am ajuns sa ovulez singura fara stimulare iar ciclul de un an de cand sunt pe metformin (din martie 2008) s a reglat. Atunci cand am inceput sa iau etformin vreo 5 luni am fost monitorizata si totul era super ok cu ovulatia. Insa eu ma mir ca doctorul iliescu ieri mi a zis ca am inca chisturi si dupa atata metformin si ca singura sansa e sa le sparga la laser.....