perisoare
Va rog sa-mi dati o reteta de perisoare.....care sa nu se destrame in ciorbita.
Vreau sa fac ciorba de perisoare, dar nu reusesc sa fac ....... perisoarele.
Multumesc anticipat.
Raspunsuri
valentinag spune:
Da ce pui tu in ele?
Eu pun un ou sau 2,in functie de cantitatea de carne,delikat,piper si cate un pic de ceapa taiata maruuunt,abia sa se simta si o lingurita de bulion sau suc de rosii,cat sa le dea gust,nu sa le faci rosii!Daca vrei,poti sa pui si orez in ele.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
puisorul spune:
Daca pui ou nu se mai destrama indiferent ce mai bagi in ele.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
valentinag spune:
Eu cand puneam,nu-l puneam fiert.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
dalina2x2 spune:
eu chiar ieri am facut ciorbita de perisoare. Cel mai mult imi place sa le fac din carne de curcan, tocata.
Pun carnea, sare, un praf de boia, orez (nefiert) legume tocate deshidratate (fara sare, fara potentiator de gust.. se gasesc la magazinele naturiste) apoi amestec un ou intreg si.. gata! Faci bilute si le "arunci" in apa.
Eu pun mai intai perisoarele sa fiarba in apa, iau spuma care iese si apoi pun legumele tocate: ceapa, morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, putina telina, poti pune si un pic de ardei gras.
La sfarsit, verdeata: eu am pus si leustean si marar. O papam cu smantana.
sorinsonia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorinsonia M-am lamurit. Multumesc Maine ma apuc de facut perisoare. |
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dalina2x2 eu chiar ieri am facut ciorbita de perisoare. Cel mai mult imi place sa le fac din carne de curcan, tocata. Pun carnea, sare, un praf de boia, orez (nefiert) legume tocate deshidratate (fara sare, fara potentiator de gust.. se gasesc la magazinele naturiste) apoi amestec un ou intreg si.. gata! Faci bilute si le "arunci" in apa. Eu pun mai intai perisoarele sa fiarba in apa, iau spuma care iese si apoi pun legumele tocate: ceapa, morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, putina telina, poti pune si un pic de ardei gras. La sfarsit, verdeata: eu am pus si leustean si marar. O papam cu smantana. _ Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006) Albumele noastre Suntem maricele "Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!" |
cred ca ceva nu functzioneaza cum trebuie pe aici cu functziunea quote
Eu am incercat sa spun de fapt ca modul asta de preparare a ciorbei de(cu) perisoare,mie imi este nou!Eu stiu de la mama si asa am facut si eu intodeauna(logic nu)ca de fapt ciorba cu perisoare este o normala ciorba de zarzavat si la urma deci dupa ce o acresti cu bors se adauga perisoarele!
perisoarele le fac si eu dupa acelasi procedeu:carne tocata,sare ,piper,orez crud si ou!
Sper ca macar de data asta sa aiba mesajul asta vreun intzeles!
Dana
Ica 1975 spune:
Eu le fac asa: 2 oua la 1 kg de carne tocata, un pic de sare si piper si nimic altceva, nu se imprastie deloc
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
corinadana spune:
NU le pune in ciorbita cand ciorbita fierbe!!! pune un pic de apa rece in ciorbita pana se linisteste si apoi pune perisoarele.
Succes!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca