PRIETENE FARA TITLU (37)
Raspunsuri - Pagina 19
monica70 spune:
Hei ce liniste s-a lasat! Petreceti
? La noi doar Diana a petrecut cat de cat.In Parcul Copiiilor dupa ce s-a saturat de tobogane si hinte s-au dus in partea cu scena si a stat la coada la pictat pe fata cca trei sferturi de ora !!! Va dati seama ce rabdare a avut?
Voia musai sa fie si ea pictata,asta e ... nici nu m-a lasat sa o spal,asa s-a culcat
In rest a primit si ea obisnuitele baloane impletite si stegulete.Era muzica pentru copii,au fost si ceva marionete,concursuri intre copii (inclusiv de desene pe asfalt),iar taman pe cand sa plece,la amiaza au venit sa monteze si niste tobogane gonflabile.Poate le mai prinde maine dupa-amiaza.Deci nu cine stie ce.A ajuns acasa franta de oboseala ca nici sa manance nu mai putea - i-am cam bagat io in gura una alta de data asta
Dupa ce s-a trezit,au luat-o ai mei cu ei in Carrefour Armonia dar le-a cam iesit pe nas
Ba tati chiar s-a enervat cat cuprinde.Inca de la intrare a inceput sa planga ca ea vrea carucior cu masinuta nu carucior simplu - dar la aglomeratia aia, din parti asa ceva.Dupa ce s-a potolit ,la intrare au dat-o in masinute,dar dupa aia i s-a nazarit ca vrea inghetata si da-i si miorlaie daca n-au vrut sa ii ia.Unde era organizat pentru copii era o harmalaie si galagie de nedescris asa ca n-au prea stat ci s-au bagat in autoservire unde iar a inceput Diana cu fitele , de a zis mami ca n-a reusit sa vada nimic de ea
Asta ca tot o laudam ce cuminte e la cumparaturi ![]()
Au trebuit sa cumpere o apa minerala scumpa rau numai pentru ca avea dop rosu
Ioai ce dop rosu ii dadeam eu la fund
sa fi facut asa cu mine.Da' se pare ca si-a gasit cu cine ii merg fitele 
Eu am hibernat,ca dupa ce ca a fost frig rau a mai si batut vantul nasol azi.Doar husbandu' a mai bagat acum seara o tura pana pe strand la ceva festival al produselor traditionale si m-am ales de-acolo cu niscaiva ... virsli si carnati de Brad.
Miros si-arata bine 
M-am gandit si la cadou de 1 iunie,pai maine apare la chiosc cartea nr.2 din seria Disney ,adica "101 dalmatieni" ,e suficienta ca n-o are si tot era in plan de cumparat.Noi nici nu tin minte sa fi primit cadouri de 1 iunie cand eram mici.Si daca e vreme ok,mai pupa o iesire in parcul copiiilor,poate apuca si la gonflabilele alea.Poate primesc si de la gradi ceva ...
MONI
29s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."
monica70 spune:
Am uitat sa va mai zic o poanta.Zilele trecute Diana i-a zis lui mami: "BUNI CAND O SA VINA BOBO MEU IL ADUC LA TINE CA SA II DAI SA SUGA"
Dupa care a ramas cam mirata ca numai mamicilie pot da sa suga ,nu si bunicile . Chiar daca la bunica ii mai spune si BUNI-MAMA,MAMI-BUNI cum ii vine ei pe moment.Nu stiu cum i-a venit ideea ca nu a invatat-o nimeni. Mi-am adus aminte cu ocazia asta ca la Bihor nepotii mei isi apelau bunicile "mama-buna" iar pe mame, cu "mami/mama".
Acum trimit s-o aduca acasa pe Diana,ca am vazut ca la 21 incepe la B1Tv Dumbrava minunata si chiar daca tine pana la 22,45 si poate nu apuca sa il vada pana la final,totusi cred ca ii va placea povestea
.
MONI
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."
monica70 spune:
Gata s-au intors,acum suntem la vizionat Dumbrava minunata.E pauza publicitara si-am intrat doar ca sa va zic ce apa i-au cumparat ai mei Dianei: apa EVIAN cu 6,5 lei sticla de un litru cred.Ghita moare de ras ![]()
MONI
teolinda spune:
Salutare si de la noi!
Va multumesc tuturor!
Astazi am petrecut ziua copiilor, noroc ca a fost vremea f frumoasa. Au fost incantati de cartile de colorat si s-au asezat cu totii la masuta sa incerce culorile
.Pana la urma o mamica s-a apucat sa le citeasca povestea din carte ”soricelul de la tara si soricelul de la oras„. Evident ca al meu si inca o fetita care desi face 6 ani nu a mers pana acum la gradi... n-au avut stare sa stea cuminti sa asculte povestea in schimb ceilalti erau ochi si urechi
.
In fine... asta e. In schimb ma uimeste ca foloseste cuvinte si expresii noi. De exemplu in loc de „uite„ acum spune „priveste„ . Evident ca pe-astea le-a invatat de la desene.
MONI - poate la voi nu-s virusi asa de violenti si insistenti ca la noi... care stam in apropierea unui oras f poluat.Syngulair nu mi l-a dat pt imunizare .. ci pt ca in iarna i-au pus diagnostic de „bronsita asmatiforma„. Chiar mi-a zis dr. ca dupa Prevenar poate il punem pe Rybommunil sa-l mai imunizam putin pana la gradi. Evident ca ma astept la „mucii de gradi„... dar totusi sper sa reusesc sa-l las in colectivitate nu sa il tin o zi la gradi si 2 sapt acasa ca ma impusc.
Oricum manifestarile astea cu raceli.. sunt convinsa ca sunt sustinute si de un teren alergic ca doar eu dupa sarcina am dezvoltat o ditamai alergia care se manifesta in mai multe feluri... de la an la an... Sper sa fim mai bine.
Bebelina sper s-o proiectam in august ... Nicolas e disperat, spune la toata lumea ca o sa avem un bebelus. Ca el vrea o „suioala sa-i punem cecei„
.
Sper ca ati avut o zi frumoasa alaturi de copii vostri astazi si ca ati reusit sa va aduceti aminte de copilarie.
Va doresc o saptamana buna si sanatate puisorilor vostri.
Eu imi doresc ca sapt viitoare sa ma relaxez putin... si mi-am planificat niste treburi prin gradina de flori ca am cam neglijato in ultima vreme si dupa ploiele astea... cam necesita atentie
.
Astazi am pus niste dale misto in rondul de trandafiri si am niste alei super sa ma plimb printre tufele de trandafiri si sa le simt parfumul. 
Pupicei si noapte buna!
LILIANA si
NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
PASTE 2007
IARNA 2006
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Ieri am fost la teatru, dar nu s-a jucat Pinocchio cum spunea prietena mea, doar Cenusareasa. A fost frumos, Diana a stat cuminte si a urmarit povestea. Azi nu stiu ce vom face, poate mergem la Mall cu ea, sa se dea pe masinute si dupa aceea sa mancam la KFC. Cand am plecat de acasa erau 14 grade, mi-am scos haine mai groase din dulap.
M-am procopsit cu o durere de stomac in fiecare dimineata, si daca mananc ma doare, o fi gastrita, o fi inceput de ulcer...habar nu am, dar nu vreau sa merg la medic, iar analize, medicamente, bleah. Daca mai dureaza mult, merg, asta e.
Moni, ai pozat-o pe Diana pictata pe fata? Chiar ca a avut rabdare sa stea atata timp.
M-ai amuzat cu patania la cumparaturi, o fi fost mai nervoasa copila, mai somnoroasa, atunci de regula, nu le intri cu nimic in voie, vad la Diana mea. Dar ce gust pe ai tai sa-i cumpere Evian..macar a baut-o?![]()
Mersi de pontul cu Dumbrava minunata, am pus-o pe Diana aseara sa se uite si mereu intreba: da de ce nu pleaca la bunici? De ce s-a oprit din drum? Dar de ce n-o vad ceilalti pe Zana inchipuirii? Fras...de atatea intrebari, n-am auzit mare lucru din film. 
Cum e bobo?
Iti mai da picioare in burta? Abia astept sa aud ce zice Diana cand se naste...ea ti-l va aduce la supt?![]()
Teolinda, ati petrecut frumos duminica...la noi o vreme, sa nici nu mai zic ca ma enervez. Nicolas isi imbogateste vocabularul pe zi ce trece, eu cred ca va aude si pe voi, nu numai de la televizor. ![]()
Deci asa sta treaba cu Singulair-ul, pentru bronsita ti l-a dat. Ai sa vezi ca dupa Prevenar se imbunatatesc lucrurile, eu chiar n-am crezut ca va fi asa de bine. Raceli usoare, fara febra, doar un episod de amigdalita care a trebuit tratata cu antibiotice. In rest, e ok. Ma gandesc ca la gradinita va fi mai greu la inceput, viroze peste viroze, dar sper ca le va depasi bine, ea a tot cules virusi chiar stand acasa, asa ca sistemul ei imunitar nu e complet nepregatit.
Denisa, ce mai faci? Intra si mai spune ceva de copilasi.
Of, am terminat de baut cafeaua si acum m-a apucat o durere in partea stanga, la inima...mi s-au racit si mainile. Ma duc sa iau un algocalmin.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Buna "dimineata"
la cafea.
LILI ma bucur ca a iesit faina petrecerea ! La chestia cu fetita de 6 ani ce n-avea rabdare sa stea la ascultat povesti ma cam mir,hai ca Nicolas e mai mic inca.Crezi ca lipsa de gradinita o fi cauza? Ca uite nici Diana lui Ingrid nu merge la gradinita si de-aia are rabdare la ascultat povesti si multe alte activitati. Cred ca de vina e si temperamentul.Poate o fi adevarata si chestia aia ca nu se prea pot concentra copiii la activitati daca sunt lasati multe ore pe zi la TV si PC. Cum sta Nicolas la capitolul asta?
Sa stii ca si la noi sunt virusi virulenti
,multi copilasi de la Diana din grupa au mai lipsit asta iarna,ba chiar "prietena ei" a stat acasa vreo doua luni incontinuu
in decembrie si ianuarie.
Zi-mi si mie cum se manifesta bronsita aia asmatiforma,ca aseara am intrat oleaca la idei.Dianei nu i-a mai iesit nici urma de muci cu aspiratorul,nici nu e infundata,nici nu tuseste,in schimb era usor de tot ragusita si am auzit de cateva ori o respiratie de-aia suieratoare-horcaitoare (cam asa banuiesc ca o fi whezing-ul sau cum se scrie) acuma nu stiu daca era din gat sau din piept.Si cum bronsiolita cica apare doar pana pe la doi ani,dupa aia doar la bronsita sau pneumonie se mai aude asa ceva din cate am citit pe net.Ea n-are nimic in rest,nici febra,are stare buna,a dormit tun,a mancat ... totusi e cam ciudata respiratia aia,n-a mai avut asa.O sa o mai urmaresc azi sa vad ce si cum.Teren alergic avem si noi in familie: bunica mea materna a suferit de astm bronsic la batranete,avea 80 de ani si cum iesea din casa la aer rece,cum se sufoca ... era nasol ca nici tratamente d-astea moderne nu prea erau pe-atunci prin anii '80.
INGRID pentru stomac incearca sa bei dimineata macar o cana de lapte,il mai calmeaza.Sigur ca te doare stomacul de la tigari
si cafea.
Pana la ce ora s-a uitat Diana ta la film? Ca a mea pana la final la 22,45 si dupa aia a mai avut pretentia sa ii si citesc povesti
Degeaba am incercat sa o conving ca filmul a tinut loc de poveste,ca n-am avut pe cine ... Totusi a fost binevoitoare,ca s-a dus si a schimbat cartea groasa cu povesti lungi ce-o adusese ,cu una mica si subtirica cum i-am cerut si am scapat usor
. De intrebari nici eu n-am scapat,ce credeai? 
"Da' cine-i ala,da' ce face acuma? Da' de ce-i cainele loshu? Cine l-o vopsit? etc."
Cat despre Evian,crezi ca aveau habar ai mei ce-i aia? Au luat-o ca sa taca "zbieratoarea" asa le trebuie
,ca asa s-a invatat de la magazin de la ei.I-am zis doar lui mami de n ori de cand era mica sa o ia pe sus si sa o scoata afara daca zbiara dupa bomboane sau mai stiu eu ce nu are voie,dar ei ... vai, ca ce-or sa zica clientii (eventual ca ce bunici zgarciti sunt ,nu?
) Asta e rezultatul,stie ea ca cu ei daca plange la comanda, ii mai tine figura .
Bebe Tudor tot mai pocneste de zor.Cred ca e cu capul in jos deja ca in partea de sus stanga/dreapta cam da cu piciorusele cred.
Ei sa vedem acum de ce ma apuc eu pe ziua de azi 
MONI
monica70 spune:
LILI asta http://www.librariaeminescu.ro/isbn/973-1800-18-9/Autor-colectivSoricelul-de-la-tara-si-soricelul-de-la-oras e cartea cu soriceii? Imi amintesc vag povestea si stiu ca imi placea. N-o are Diana,nici n-am vazut-o prin librarii ... trebuie sa o caut ca vreau sa o aiba musai si pe-asta.
Cat despre limbajul lui Nicolas normal ca si-l diversifica si de la desene animate,totul e sa fie cat de cat desene de calitate,nu tot felul de aiureli ce se mai dau acum pe posturile TV.
MONI
Bee spune:
Buna fetele.
Din pacate, inca pe fuga.
Sa ne traiasca copilasii! La MULTI ANI!
Moni, wheezingul de care tb sa te feresti e un expir prelungit, care urmeaza dupa un inspir normal. Racelile "clasice" cu mucozitati si restul manifestarilor, au inspirul cu probleme datorita obstructiei. Racelile tip bronsiolita, bronsita astmatiforma, au expirul asta caracteristic. In forme usoare e asa. In forme nashpa, apare chiar si o apnee (lipsa respiratiei dupa inspir/ sau o fi fost dupa expir- parca? am experimentat, dar din fericire a fost de mult). Te ia groaza, numeri respiratiile si ............Nu prea are legatura cu raguseala. Aaaa si la Razvi, ca la el am avut probleme majore, am sesizat o respiratie " de batranel" care a durat multa vreme. La pneumonie e diferit. Ai nostri n-au facut pneumonie, dar ca si Nicolas, au avut alt gen de probleme si aasta fara a intra foarte tare in colectivitate. Oricum la noi situatia s-a imbunatatit considerabil de la mutarea din toamna! Dar e drept ca noi ne-am indepartat ceva de orashul problema.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
monica70 spune:
Buna seara.
BRANDUSA mersi mult de explicatii.Atunci nu prea cred ca e asa ceva, ca nu era respiratie prelungita doar o horcaiala asa se-auzea.Azi n-am mai auzit-o, in schimb clar are ceva secretii in gat ca a avut de vreo doua ori o semi-tuse ,deci n-a tusit dar era pe-aproape.Si iar au iesit oleaca de muci,dar numai dupa ce i-am pus ser. Sa stii ca si la noi e poluat,cel putin aici cum stam la sosea iti dai seama ...
Probabil ca nu chiar ca in Bucuresti,dar nici ca la tara nu e 
La gradinita era cam nervoasa educatoarea ca nu poate face cum trebuie repetitiile pentru serbare,in grupa fiind azi doar 12 copii din 25
Si cica nici ea nu se simtea prea bine ... Acum sau or fi bolnaviori cu racirea asta a vremii,sau simt miros de vacanta si ii mai tin pe-acasa parintii (desi ne-au atentionat sa incerce sa nu lipseasca).Maine ii duc in vizita la scoala din zona (unde am fost si eu) ne-au zis sa le punem ceva hanorace cu gluga,in caz bate vantul sau picura.Si poimaine merg la parcul ala dendrologic.
Azi le-au dat tort,balon iar in loc de gustare cate o ciocolata.
Noi i-am luat cartea aia cu dalmatienii si s-a bucurat de ea.Dar nu a durat prea mult ca imediat a observat niscaiva schimbari in zona: in locul cartilor ii pusesem cutiile cu jocuri si am facut loc de-am pus pe un raft intreg din biblioteca toate cartile ei.Ce sa va spun,ce scandal mi-a mai facut ca vezi-doamne am facut "MIZELE" ! 
Cand am vazut ce miorlaita e si cum incepuse sa si picure,m-am echipat si eu si ne-am dus toti trei in Carrefour-Armonia.Zapaceala si-acolo,plin de familii cu copii,galagie,asa-zisul spectacol era e o aiureala,urlau pe o scena niste individe-indivizi la copii sa faca nu stiu ce ... mai bine puneau muzica
Ne-am dus in autoservire si acolo s-a distrat Diana la casutele,toboganele,masinutele si motocicletele expuse spre vanzare.Acolo s-a intalnit cu Razvan de la 8 si cu Eric de la mami de la bloc si ... abia am luat-o de-acolo.Am mai cumparat cate ceva si in final am parcat la KFC,unde iar a mancat bine.N-au lipsit fitzele nici azi,dar cu mine nu-i prea merge
La intoarcere a zis ca e obosita ... Acum se odihneste la ... desene animate cu Scooby Doo si e la al doilea bibe cu iaurtel deja.
Cand se satura de desene,ii citesc cartea cea noua si sper sa adoarma mai devreme macar azi.
INGRID voi cum v-ati distrat?
DENISA cum a fost la cabana?
IRINA voi ce mai faceti,ati reusit cu inscrierea la gradinita?
Merg sa ma intind un pic ca tare agitat mai e Tudor
Asa a fost si cat am fost plecata ...
MONI
Bee spune:
Iar eu, pe seara.
Au adormit piticotii.
Azi la pranz in loc sa-i culc pe ei, am adormit eu, iar ei au calarit-o pe mama.
Nu se prea intampla, dar sunt cam pleostita. Iar am 3 saptamani cu kinetoterapie, eu intru in 7 luni si nu-mi arde de mers aiurea pe drumuri.Am de ales? NU! 
Ieri am fost si noi in parc cu cei mici sa vedem oarece manifestari de 1 iunie. A fost distractiv. Muuulta lume, enorm de multa lume. Ai nostri ca iepurasii, in toate directiile. Deci trebuiau marcati 1 la 1. Mai schimbam cu Radu, daca trebuiau urcati, tinuti in brate. Razvi a nimerit in cel mai mare loc de joaca din parc, a urcat frumos scarile dupa sora-sa si apoi tzusti sus pe toboganul mare in spirala. Si hopa aluneca de pe la 4 metri de mi-a inghetat sangele-n vine, iar el se amuza copios! Brrrrrrrrr.
Nasol era ca acolo sus nu avea cum sa-l controlez. Nu puteam sa-i spun sa se aseze jos si erau si multi copii, etc. Apoi fuga in alte parti, concerte. Pe mine m-au omorat basii si decibelii. Groaznic! Pai surzesc copiii de la asa ceva! Ai nostri au dansat prin iarba pe ceva muzica de copii. La intoarcere evident au dormit pe masina.
Si uite ca acum de bine ce am laudat-o pe Ana ca n-a prea racit sezonl asta rece, tocmai a fact o criza de racnete ca o doare gatul. Am vazt eu ceva amigdale rosii, in cursul zilei cand a zbierat din alte motive. Am sperat sa mi se para, dar uite ca nu fu sa fie. Poate trece repede, ca eu una am acasa o matza atat de miorlaita si sanatoasa fiind, incat ma apuca disperarea cand o vad si bolnava! Asta este.
si noapte buna la voi, ca eu presimt ca ma voi distra.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia