Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (100)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE
A da, n-am intarcat-o inca dar ma pregatesc. Ea papa tziti doar noaptea pe la 4 si nu stiu ce sa-i dau in loc. Eu cred ca papa cam putin laptic: seara la culcare 180-250 ml si dimineata la 7 tot cam asa. Mie mi se pare cam putin si de aceea insist cu titi. Ziua nu vrea lapte. E domnisoara.

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
http://community.webshots.com/album/568228087tqrEjX?start=12

Belleane, noua aici, la circa, ne-a spus ca la varsta asta ar trebui sa bea 500ml de lapte pe zi. teodora tot cama tat bea, adica dimienatza 250ml, iar seara se intampla chair sa nici nu mai bea, ca este rupta de obosita.
peste zi, cica nu mai au nevoie de lapte.

socrate, imi pare tare rau sa aud ca sufera puiutzul tau. dar acum nu ai ce sa mai faci. bine ca nu este rau. nu este vina ta, se poate intampla oricat de atenta ai fi. pana la urma nu poti sa ii legi sa nu cada.
acum nu potzi decat sa il alini si sa il rasfetzi, sa ii treaca buba.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

clavicula fisurata a lui Sebi si o si pe Socrate sa nu mai fie suparici.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adriana nici nu vreau sa-mi iamginez ce-a fost in sufletul tau, mami! Doamne cum a protyejat-o ingerasul ei! Are ingeras bun, imi aduc aminte faza cu dulapul. fetita desteapta!

Socrate stiu ca nimic din ce as spune nu te -ar putea ajuta, dar trimit un pupic tie si lui Sebi.
Simonix te rog io nu mai spune chestii de genul ala ca e foarte bine asa cu 85% aia, ca sa nu mai zicem nimci ca e super asa. Poate nu intelegi toate datele problemei, daca e asa roz, io te invit inapoi in Romanica cu mare drag. Si sa stii ca nu beneficiez de 85% aia, de fapt mint, mi-ar veni 200 lei in plus ca am avut niste prime in camapania electorala. Exact cum spunea Micaela nu sunt bani de la "ei" sunt bani de la mamicile care castigau poate 4000 lei si cotizau ca atare. Nu mai divaghez, nu vreau sa sune ca te cert... dar am si eu piticii mei.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Socrate mah, uite ca trebuie sa ne ascultam copii, vezi nu plangea el degeaba, Sebastian baietel curajos si puternic. Stiu ca trebuie sa fim mai atente dar exista si momente din astea, cand se intampla, de aia se numesc accidente.

Lori, fara un motiv anume, asa suntem noi, pupacioase.

Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

salutare,

La Multi Ani tuturor sarabatoritilor de azi si din ultimele zile!!! Sa fiti cuminiti, frumosi si sanatosi, mereu fericiti si cu noroc!!!

Nu am citit tot dar nu ma pot lasa fara sa comentez. Io cred ca traiesc intr-o alta tara fata de cea in care e Simonixul drag sau suspectez o usoara deprimare???

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Oh, doar alocatia cuplului care e cave mic (100-200 de euri - io nici nu stiu, ca nu o bag in seama).

86 de euro la primul copil

Citat:
citat din mesajul lui Simonix
Bine, puteti zice ca sunt salarii mai mari, standard de viata etc. dar viata e scumpa rau in Be, taxe peste taxe si nimeni nu isi permite sa isi ia concediu nici macar asa, de plaisir. Eu anul asta nu am concediu deloc si imi iau fara plata ca sa vin in Ro. Cand a fost bebe bolnav am avut scutire de la medic dar a fost doar de fatzada, saptamana aia ramane neplatita. M-au platit doar cand am fost EU bolnava. Acum, ia ganditi-va - bebe mic in colectivitate iarna -, mamica fara concediu (ca mine) --> ca sa stea cu bebe cat e bolnavior isi ia fara plata, clar.

Cate probleme am eu cu citatul asta...

1. taxe platesti mult si primesti mult inapoi...insa anul asta complectezi formularul pentru anul trecut si primesti anul viitor inapoi. Si crede-ma se simte...mai ales daca ai copil la cresa, ca primesti mai bine de juma inapoi!
2. Nu ai cum sa ai concediu, abia te-ai angajat in belgia si anul trecut desi ai lucrat ai fost oarecum ilegala pentru Be, insa in momentul cand ai concediu, respectiv la anu' etsi obligata sa il iei!!! Daca nu il iei ti se iau banii de concediu inapoi! In Belgia dupa 12 luni muncite e ILEGAL sa nu ai concediu si poti da in judecata si castiga de departe!

EDIT: Acu am vazut mesajul in care ai zis de ce nu ai anul asta concediu. Intre timp am vazut si mesajul Danei (reau adresa de mail de la tine :) ) si aici mai sunt 3 luni de concediu de parinte care poate fi luat pana face copilul 12 ani de oricare dintre parinti in diverse formule. Full time concediu, half time sau o zi pe saptamana. Multi opteaza pentru o zi pe saptamana dupa ce ajunge copilul la scoala (stii tu, doi nai jumate) pentru a ocupa miercurea. Insa aici cresa e scump, nu, ca defapt e incomparabil mai ieftina decta la voi, insa de la 2.5 ani e muuult mai ieftin...ca deh e la scoala.

3. E normal concediu pentur ingrijirea copilului sa nu fie platit (dealtfel daca vrei poti sa iei concediu sa ingrijesti sotu' daca e bolnav si tot neplatit e) insa daca nu poti sta tu cu copilul poti sa chemi asistenta de la mutuala si platesti 2.5/ora sa-ti stea cu copilul.

Noi ne-am descurcat mai mult decta bine din salarul sotului...e drept la vremea aia nu aveam rata la casa...insa plateam chirie, acum ne-am descurca la limita datorita ratei la casa...fiindca daca as sta acasa e clar ca nu as mai platii cresa (20 euro/zi).
La crese de stat sunt locuri daca cauti din timp

Bunicii nu exista pentru noi...pentru belgieni, belgieni exista conceptul bine mersi...tocmai incearca guvernul (flamand ce e drept) sa treaca o lege prin care parintii sa fie obligati sa plateasca ceva bunicilor care au grija de nepoti...ca se pare ca se abuzeaza, ori aici orice individ are dreptul la viata lui...deci si bunicii la a lor.

E probabil o tara mai dificila de emigrat, dealtfel se vede si cat de des e aleasa...insa Simonixule asa in general in ultimii ani Flandra a fost mereu printre primele 5 regiuni ca standard de viata din Europa...evident dupa tarile nordice si totdeauna inainte Frantei a Angliei, Spaniei...etc.

Iulia nu stiu daca ai fost deja la doctor cu fata, dar pozele pe care le-am vazut nu arata a muscaturi de nimic. Apropo de cati paianjeni ai nevoie pentru atatea muscaturi? Eu iti sugerez, din cunostinta de cauza, cu asa ceva ma umpleam si eu regulat in copilarie si din ce in ce mai rar in ultima vreme, ca ce e pe corpul fetei e o urticarie - care tot un soi de alergie e - si pe care tre'sa o vada musai un doctor in plina eruptie ca sa ii dati de cap...altfel ani de zile o sa aiba si nu o sa stii care e cauza. Eu am fost tare tarziu dusa la doctor...de genul m-am dus eu...toata lumea stia ca e urticarie insa s epresupunea mereu ca e aia, sau cealalta...ei bine fac chestia aia la diferite tipuri e apa!

Noemi sanatate maxima, bine ca i-ai dat de cap si sunt convinsa ca de acum nu se va mai intampla!!!

Deci io tot visez (de vreo doua saptamani) ca uit sa ii spun La Multi Ani lui Mircea mai Lauriciule asa ca ii zic acum repede pentru 15 ca daca cumva uit sa ii zic atunci sa nu ma urmareasca visele astea. Asadar, La Multi Ani, Mircea sa fi sanatos, voios si fericit, sa ai o copilarie minunata si sa devi un OM BUN!!! (a se citi pe 15 mai)!

gata, fug sa mananc.

o zi buna si sanatate maxima tuturor,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jady spune:

Citat:
citat din mesajul lui Micaela06

Important e sa avem copii sanatosi, in Ro sau oriunde in lume.
Uitati aici ce se distreaza Daria si nu ii pasa ei daca ii da Boc 200 ron sau nu

Daria

adevarul adevarat
mai Micaela e mortala printesa ta mica si scumpa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

fetelor, intru in sedinta. Dar raman datoare cu un raspuns pt draga de Lori si pentru draga de Esme (Esme, io stau in Bxl... by the way :D nu in Flandra banuiesc ca stii mai bine diferentele ;) - ma refer mai ales la cresa de bebi ... Aga gravida in 6-8 sapt nu a gasit loc la stat si a trebuit sa isi inscrie bebele nenascut la particulara ;) Io am ajuns gravi in 6 luni in Bxl - radeau toti de mine si ziceau sa il inscriu pe BB2 la cresa, nu pe robertix hehe)

pupi

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jady spune:

fLA MULTI ANI !!!!
Briana-Amelia
Alysia-Maria
sa va dea Dumnezeu sanatate ,si toate lucrurile bune din lume !

apropo Alysh trecema si pe mine cu vreo 10 kg
referitor la gradi noi platim 350 euro la luna in care avem inclus asigurare medicala copilului 24 din 24,plus mancare micul dejun sau fructe.
Mufitza lu Iulia sa treaca repede.
de asemeni multa sanatate bebelusilor bolnaviori,accidentati,etc. o zi buna .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

Buna fetelor, va salut si eu cu drag... de la servici.

Am citit tot si sunt la curent cu toate evenimentele. Nu am timp de conspect, dar va citesc zilnic.

Noi incheiem azi prima saptamina de gradinita. A fost bine. Nu plinge, dar nici nu e tare fericita dimineata cind o lasam acolo. Peste zi mi-au spus educatoarele ca daca sta cineva linga ea, se joaca, daca pleaca, se duce dupa ele si vrea in brate. Dar sincer, in ultimul timp asa e si acasa. Trebuie sa ma vada ca stau pe jos – pot sa fac orice in timpul ala – dar sa fiu acolo. Ma ridic sa spal vasele - vine dupa mine, vrea in brate. Ma intorc cu ea in sufragerie, stau jos cu ea, se joaca, n-are treaba. Asa e deci si la gradinita.
De mincat nu prea maninca din mincarea de acolo, trebuie sa ii duc eu. Dar e adevarat ca le da acelasi lucru ca la copii mai mari, are acelasi meniu ca si Alex. Si asta include si hamburgeri, de ex, o data pe saptamina. Pai normal ca nu maninca, la nici un an. De dormit a dormit in fiecare zi, chiar bine, o data a dormit 2 ture de cite 2 ore, ceea ce e super.
Mi-e mila de ea saraca ca sta acolo toata ziua, noi nu putem sa o luam decit pe la 5 si uneori chiar dupa. Dar n-am ce sa fac. Ma bucur insa ca atunci cind vine acasa e de-o veselie.... molipsitoare, ne povesteste parca intr-una cum a fost ziua ei. Figura... Mi-e frica sa zic HOP, dar s-a comportat destul de bine pina acum.

Fetelor, daca tot vorbiti de cit costa gradinita, hai sa va zic cit platesc si eu: 1120$ (canadieni) pentru Roxana si 600$ pentru Alex. Am 5% reducere pentru al doilea copil la aceeasi gradinita. Socotiti si voi.... Ca eu sunt ingrozita. Totusi, imi iese mai bine sa lucrez si sa platesc gradinita decit sa stau acasa fara sa primesc deloc bani. Mai recuperam din ei, asa cum spuneti voi, la taxe.
Fetele din Canada, (stefany si Desiree), diferenta intre sumele pe care le spuneti voi e pentru ca in Quebec gradinitele sunt mult, mult mai ieftine, asta e un lucru stiut.

La servici e OK, m-am cam plictisit in primele zile si nici nu aveam chef de lucru, dar acum mi s-a mai dezmortit neuronul (inca tot numai unul am – si ala cam obosit) si incep sa-mi intru in ritm.

Miine vin socri! Doamne ajuta! aproape 4 luni... Dar, ca sa vad partea plina a paharului... cel putin va fi gata cina cind ajungem noi acasa...

O sa va urmaresc si eu pe cele cu cura de slabire.... Poate ma mobilizati si pe mine, ca am cam stagnat si la mine nu e vorba de 5 kg, nici macar de 10.... ci de muuuulte....Am ajuns un pic mai jos decit inainte de sarcina, dar mai e mult pina sa intru si eu in rindul lumii. Si faptul ca acuma stau pe scaun la servici 8 ore pe zi nu ajuta deloc. Offf, sper ca asta mica sa nu fi mostenit metabolismul meu... Mi-e asa de frica sa nu fie grasuta si sa nu treaca prin ce am trecut eu toata copilaria si adolescenta!

Uram si noi La Multi Ani mladitelor si mugurasilor care au implinit un an si care vor implini zilele astea. Sa fiti fericiti si sa aveti o copilarie minunata!

Ne apropiem si noi cu pasi repezi. Distactia mea cea mai mare la servici e sa planific meniul pentru party – care va fi pe 16 mai.

Voi le luati cadou de 1 an? Dati-mi si mie va rog idei!

Inchei acum, ma duc sa mai si lucrez ceva. Totusi, mai vreau sa o pup pe socrate, te rog si eu nu te invinovati asa, cel mic are nevoie de tine veselea si optimista.

Pupam pe toata lumea!
Gabriela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

A nu se intelege gresit...sunt perfect deacord cu Simonixul ca oricat am cautat colacii din coada cainilor nu i-am gasit in tara asta si dealtfel in nici o tara vestica...contrar unor anumite opinii. Doar uneori ma surprinde diferenta dintre flandra si restul Belgiei, bine ca nu avem aici si pe cineva din walonia si apoi sigur ati crede ca stam la milioane de mile distanta.

Zicea cineva ca aia 85% nu sunt de la stat ca sunt de la unii care castiga mult si platesc dari...Chiar e careva in Ro care plateste 85% taxe la stat...Sunt de la stat si intrebarea se invarte si in capul meu...cum va fi statul capabil sa duca la bun sfarsit chestia asta si cat va dura. facem un pronostic? Eu cred ca max 2 ani...dupa care ori scade din nou asta ori se scurteaza simtitor concediul asta. Noi am avut 85% prima luna, 75% a doua luna si 65% a treia luna. Si impozitul pe salar e 45%.

Acestea fiind spuse va doresc in continuare o zi buna!

Esme

Mergi la inceput