Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (100)
Raspunsuri - Pagina 6
emycor spune:
am cautat stirea cu cei 200 lei si am gasit-o. Se spune acolo ca se stia ca nu se vor mai primii cei 200 lei pentru mamicile care opteaza pentru 85 %......daca e asa .....de ce mi-a dat pana acum cei 200 lei????? atunci nici macar ei nu cunosc legea si nu stiu sa o aplice......iar cei 1000 lei care s-au dat in 5 luni o sa mi traga retroactiv???????? sau de cand se aplica legea????( a......si sa nu uit ca eu inca nu am primit cei 85%....si am 5 luni de la depunerea dosarului)
am o prietena care si-a ales 85% pentru ca castiga cu 200 lei mai mult.......acum o sa ia la fel....pentru unii chiar conteaza..
emycor mami de RARES-SEBASTIAN
http://picasaweb.google.ro/emycor/Rares3#
Danicris spune:
Cleo, ce rau imi pare ca nu v-am descoperit mai devreme ! Ce bine mi-ar fi prins compania voastra virtuala in timpul sarcinii, e mare lucru sa ai cu cine povesti despre trairile din acea perioada, ca sa nu mai zic de problemele ce apar. Legat de preturile gradinitelor particulare, zici ca in Buc. sunt salarii mari de-aia au preturi mari, da’ cum explici ca in Buzau pretul este si mai mare, adica 300 eur ??? E jale !!!
Alysh, pai eu tre’ sa slabesc vreo 10 kg, insa nu am de gand sa slabesc asa repede, as vrea sa scap de astea in vreo 3 luni cu dieta usoara si sport. Sper sa-mi iasa. Bafta tuturor !
Ylari, mare dreptate ai in legatura cu tara in care traim !
Lori, inteleg ca nu e reglementata de lege chestia cu alocatia ?
Miss, superb David in poza pentru pasaport. “Ma uit in ochii lui de azur si vad secrete divine, mistere infinite, inteligenta, geniu si intelegere dincolo de cuvinte.” Foarte frumos.
Vai, Adriana, bine ca nu are nimic, brrrrrrr …
Gabitza, bine ar fi sa ai dreptate !
Inais, ma bucur pentru voi. Plimbare placuta !
Georgiana, trimit un de la mine si un de la Vladuc sa nu mai fii suparici. Spor la treaba !
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
Micaela06 spune:
Simonix, nu e chiar roz situatia in RO, alocatia pt copilul pana la 2 ani e de 47 eur/luna, dupa 2 ani 10 eur/luna. Gradinitele sunt la noi 300eur/luna dar pt mine asta reprezinta 30% din venitul meu. Si banii aia 85% pe 2 ani nu sunt de la ei, ci din contributiile platite de noi... Ca e greu stiu, probabil daca eram mai desteapta emigram, da acu asta e... ce ne enerveaza cel mai tare, adica acu ma gandesc ca pe toata lumea e bataia de joc a astora de la putere, care ne considera prosti, acu ne dau, acu ne iau... Da na, noi i-am ales... adica nu io...
Adriana, asa deci, nu i-ai spus ia sa am si eu o discutie cu fiica-mea
Inais ura!!!!! Ce bine!!! Cred ca numai gandu ca o sa iesiti afara v-a facut bine abia astept sa vad fetele
Daria
DanaH spune:
completez si eu la ce zicea simonix. aici concediul de maternitate este de 16 saptamani, din care 4 eshti obligat sa le iei inainte de nashtere. la noi, la universitate, mai potzi sa itzi iei timp de un an, o zi libera pe saptamana, in care eshti platit cu 65%. dar sotzul de ex nu are dreptul la asta.
gradinitzele, de stat (ca la cele particualre nici nu m-am gandit) sunt 1350 euro pe luna, 5 zile pe saptamana, de la 8 la 18. noi am primit jumate de la taxe, dar tot raman o groaza de bani datzi din bucunar. si da, tot bani datzi de noi sunt, ca impozitul este de 40%. asha ca...
in privintza concediului, noi o ducem bine. avem 35 de zile lucratoare concediu, la care se aduaga destul de multe zile libere de ziua reginei, inalntzare si alte zile. plus ca la universitate este viatza ushoara, daca imi fac treaba, pot sa mi-o fac si in piatza. nu ma intreaba nimeni cand plec sau cand vin. de asta ma bucur ca am reusit sa prind un post aici. pot sa pelc oricand daca ma suna de la gradi ca sunt bolnavi, numai sa nu am cursuri de predat. nadejdea sotzului, care lucreaza la 80km de casa, plus plecarile lui nenumarate...
dar, ce sa zic, nu ma plang. cica olanda este tzara cea mai buna sa itzi creshti copiii, conform studiilor (??). de aia nu am vrut eu sa plecam in state, dar sotzul tot mai spera, mai incearca, doar doar o sa cedez.
ete astea fusera cugetarile mele de dupa cafeaua de dimineatza. sau mai exact intre cele doua cafele, va zic eu imediat de ce.
Poze
DanaH spune:
deci sa va zic de ce am eu nevoie de multe multe cafele azi:
dupa o zi infernala ieri, cu doua intalniri, cu discutat teza, cu idei noi venite de la un prof care pana aum a tacut malc si acum s-a gandit el sa ma ajute, aveam capul calendar, o durere crunta. fug sa ii culeg pe copii, amandoi foarte obositzi. alex a fost in excursie la un lac, mers cu hidro bicicleta, topogan, leagan. era mut cand l-am luat. teodora fusese in vizita la grupa mai mare si i-a placut asha de tare incat nu a vrut sa doarma decat o singura data (cred ca i-a copiat pe copiii de acolo). asha ca era nedormita de la ora 14. acasa nu a vrut sa manance nimic, dar absolut nimic, nici macar laptele inainte de culcare. am lasat-o asha, ce era sa ii fac. s-a cuclat la ora 19:00 si a dormit pana dimineatza la 6:15. alex, cum am ajuns acasa, avea chef de mers cu bicicleta (cu doua rotzi, deci tb sa alergi alaturi de el). eu eram numai buna de alergat. cu greu ne-am intzeles, numai dupa ce am tzipat putzin la el (evident ca mi-a parut rau, ca doar nu era el de vina ca sunt eu varza). si uite asha m-am linishtit si eu pe la 20:30, cand s-a culcat si alex.
la 21:30 eram in pat, am mai citit putzin si am adormit ca un prunc. numai ca.....
pe la 3:30 m-a trezit. visasem ca doi tipi ii furasera portofelul si pashaportul sotzului. evident ca nu am mai dormit de atunci. i-am trimis sms sotzului, sa aiba grija, ca uite ce am visat. noroc ca la el era dupa amiaza, ca daca il mai trezeam si pe el din somn...
si utie asha, pe la 4:30 azi noapte eu citeam. m-a laut somnul pe la 5-45 (atunci am stins lumina) si la 6:15 s-a trezit teodora. va datzi seama ce fresh sunt eu acum.
asha ca bagatzi cafele la fata, ca are nevoie.
eu v-am citit, sa shtitzi, dar mi-a intrat pe o ureche si mi-a ieshit pe doua. tzin minte numai lista cu mamicile care vor sa slabeasca. m-as baga si eu, dar tare mi-e ca nu ma tzin. si eu am de dat jos vreo 4-5 kg pana in iulie. dar e tare greu. eu abia pe la 7 mananc masa principala a zilei. e drept ca mai de regim, dar pana atunci nu am cum sa mananc. dulciuri nu prea, decat cand ma ia cu leshin, dar aseara am bagat juma de borcan de iaurt cu struder de mere (struderul este in iaurt, nu separat); asta este preferatul meu. nu vreau sa ma uit cat zahar contzine.
asha ca .... tzinetzi voi cura, va urmaresc si eu, dar nu ma punetzi pe lista, ca sigur o sa fiu codasha.
acum va las, ma duc sa incerc ideile de ieri ale profului, sa vad ce mai scot din ele.
aaa. maine ne ducem sa il luam pe tati de la aeroport. ufff, sa vina si sa ii predau maimutzele, ca nu mai pot.
Poze
cleo78 spune:
fetelor, io sunt conshtienta ca in vest e mai putina sustinere financiara decat in Ro.
pe mine ma omoara demagogia, incertitudinea.
Deci ar fi trebuit sa primesc alti bani. Am fo pe 5 ianuarie la ei deci printre primele, sa depun cereri,dosare etc. acu 2 sapt - tot nik-desi cei care au depus in alte parti au primit bani din martie (vecina de pe scara, Michaela...)- m0am dus cu Noemi, la camera 2 de la camera la 3, de la 3 la 7 unde o tanti s-a dus cu buletinu meu la 8 . Va dati seama ca deja imi venea sa plang cu copilul in brate.
Nici pe banii aia nu ii vad. Asta e.
dilema mea e alta. Deci la job io lucrez pana la 8-9seara. Nu imi mai vad cupilu ziua.....astae, o sa imi caut alt job, asta e, sunt intr-un domeniu unde imi permit sa aleg.
Si gradinita e 200 euro pana la ora 13 30, 300 euro pana la ora 17. Deci asta e. Aproape juma din salariul meu.
Solutii voi gasi, stiu. Sunt o invingatoare. Am fost in momente si mai crunte, cand eram moral la pamant, cand nus tiam de unde sa o iau, si mi se parea de netrait viata mea, si totusi am reusit sa fac din kakat bici. Dar nesigurantsa asta ma omoara. La fel ca- la examenu auto, cand am avut impresia ca daca eram pregatita cu un plic, isi schimba atitudinea.
Sau in spital. Cand daca nu dadeam la infirmiere, aveam impresia ca a 2a oara nu vin sa en spele buda pe care zau ca nu eram in stare sa mi-o curat singura atunci. Deci asta e.
Deci zau ca ma apuc sa caut job in afara.
Sincer, vreau sa stiu ca cupilu are o alta shansa. Nu zic ca o sa faca la fel ca mine, nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut sau - dar daca poa sa fie mai bine, si aici pot schimba eu in bine, vreau sa incerc!!!
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Simonix spune:
Dana - io nu am concediu ca e primul an cand lucrez in Belgia. In rest are sosztul si daca se bolnaveste bebe o sa stea el cu piticul si o sa isi ia din concediul de odihna.
Aici daca ai 3 copii cica nu mai e rentabil sa lucreze mama Ia socotiti cat costa crese/gradinitze la 3 cupii
Cleo - faza cu lucrat pana la 9 seara crede-ma ca numai in Ro am vazut-o. Si eu lucram asa in Ro, in mai multe domenii, mereu era la fel. In Polonia, in IT, aia plecau la 5 maxim, ramaneam noi (romanii cu mentalitati de masochisti). Bine, ne placea, dar nu ne ridica nimeni statuie. Sa nu crezi ca aia de plecau la 5 aveau copii acasa, no way, erau tineri si fara probleme. Aici, eu la 4 jumate plec - nici nu se discuta. De ajuns la serv - ajung mai nou pe la 9. Pauza de pranz mai mi-o scurtez, dar uite, ieri de ex am fost la japonez timp de 1 ora jumate. Deci se poate. Daca seful meu vrea sa puna sedinta la 4 i-o trantesc: bine, dar la 4 jumate plec la copil - isi cere scuze si pune sedinta la 2. Pe aici tot te inteleg la faza cu copilul, zau. Iar de la 5 pana seara ma 9 - 10 am timp sa ma bucur de piticutz. Si el de noi.
ce sa zic ... faza cu asteptatul si umilitul pe la cozi din camere in camere ... brrrrrrrrr GROAZNIC ... imi aduc aminte Cu spitalele eu nu prea am avut treaba, doar ce aud de la voi.
Of... tare e nedrept, zau !!!
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Micaela06 spune:
Important e sa avem copii sanatosi, in Ro sau oriunde in lume.
Uitati aici ce se distreaza Daria si nu ii pasa ei daca ii da Boc 200 ron sau nu
Daria
DanaH spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Micaela06 Important e sa avem copii sanatosi, in Ro sau oriunde in lume. Uitati aici ce se distreaza Daria si nu ii pasa ei daca ii da Boc 200 ron sau nu Daria |
Micaela, e o dulce Daria. si m-a dat gata cu costumul ei de plaja. si are nishte pulpitze... sa le mananci nu altceva. fii-mea este slaba tare, si cred ca o sa mai slabeasca, la cat de "mult" mananca de vreo saptamana in coace.
Poze
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonix Dana - io nu am concediu ca e primul an cand lucrez in Belgia. In rest are sosztul si daca se bolnaveste bebe o sa stea el cu piticul si o sa isi ia din concediul de odihna. Aici daca ai 3 copii cica nu mai e rentabil sa lucreze mama Ia socotiti cat costa crese/gradinitze la 3 cupii Cleo - faza cu lucrat pana la 9 seara crede-ma ca numai in Ro am vazut-o. Si eu lucram asa in Ro, in mai multe domenii, mereu era la fel. In Polonia, in IT, aia plecau la 5 maxim, ramaneam noi (romanii cu mentalitati de masochisti). Bine, ne placea, dar nu ne ridica nimeni statuie. Sa nu crezi ca aia de plecau la 5 aveau copii acasa, no way, erau tineri si fara probleme. Aici, eu la 4 jumate plec - nici nu se discuta. De ajuns la serv - ajung mai nou pe la 9. Pauza de pranz mai mi-o scurtez, dar uite, ieri de ex am fost la japonez timp de 1 ora jumate. Deci se poate. Daca seful meu vrea sa puna sedinta la 4 i-o trantesc: bine, dar la 4 jumate plec la copil - isi cere scuze si pune sedinta la 2. Pe aici tot te inteleg la faza cu copilul, zau. Iar de la 5 pana seara ma 9 - 10 am timp sa ma bucur de piticutz. Si el de noi. ce sa zic ... faza cu asteptatul si umilitul pe la cozi din camere in camere ... brrrrrrrrr GROAZNIC ... imi aduc aminte Cu spitalele eu nu prea am avut treaba, doar ce aud de la voi. Of... tare e nedrept, zau !!! Simona cu Robertzel baietzel frumos Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti si Poze cu bebe |
simonix, da, pana sa raman insarcinata nu imi pasa. toata firma statea asha, plecam 1 data pe sapt la un curs, sa zic, la ora 18, la ora 19 erau fixate shedintele, vineri la ora 19 era una cu americanii, si plecam la 20-21-22 acasa. Si gravida...
din pacate, job la care sa plec la 4 30 in buc. - am gasit doar la stat. Mai caut
michaela, e o scumpa fifitsa ta!! dar mor dupa ea!!!
danicris, asha e, faptul ca am fost toate la un loc, cu insmonii, indoieli, temeri, lacrimi, sperante, vise, analize bune/proaste, ne-a incurajat si sustinut enorm. asha ca, fetelor, va multumesc din suflet pentru cele 9 luni frumoase petrecute impreuna si ca mi-ati fo alaturi si in primul an de viatza minunata a MAREI.
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008