Ce dorim de la o gradinita?
Stiu ca s-au scris zeci, poate sute de pagini, cu caracterizari ale gradinitelor. Stiu ca exista lipsuri la fiecare, chiar daca acestea sunt de natura diferita: dotari, personal, activitati, preturi.
Deoarece am un nepotel care trebuie sa inceapa gradinita, as vrea sa stiu, de la voi mamicile, ce cautam la o gradinita particulara; ce vrem sa ne ofere?
Astepr raspunsurile voastre si am sa postez si eu de indata ce imi voi ordona dorintele.
Fiecare sut....e un pas inainte!!!
Raspunsuri
alsa spune:
Pe mine m-ai prins cu intrebarea asta chiar intr-o pasa foarte proasta. Eu sunt in cautare de gradinita, dupa o experienta nu tocmai placuta avuta cu fetita mea acum un an, in vara.
Ce mi-as dori.....e greu de spus. As vrea in primul rand ca o gardinita particulara sa nu fie doar o simpla afacere, sa existe seriozitate si respect din ambele parti. Si daca este doar o afacere, apai sa fie una buna. Adica, sa imi confere siguranta ca tot ce mi se promite ca se face, sa se faca. Nu doresc ca copilul meu sa iasa doxa din gradinita, dar daca mi se spune ca face engleza intensiv, apai sa faca...Daca fac picura, pian, religie, sport, ...s.a.m.d., sa se faca. Nu sa platesc o galagie de bani, si ei sa nu faca nimic sau aproape nimic din toate astea.
Sa existe comunicare intre parinti si personal, sa fie implicati parintii, sa mi se spuna adevarul despre copilul meu, ce manaca, ce face, cat face, ca e bun, ca e rau... Sa fie personal pregatit si sufletist.
Nu stiu...ma mai gandesc. In clipa asta sunt cam nervoasa...nu stiu daca se intelege ceva din mesaj.
aliclara spune:
Am citit si subiectul din martie. Dina pacate are doar 6 raspunsuri, sper sa adnuam mai multe aici.
Eu cand am avut-o pe Clara la gradinita -de stat este adevarat- am fost deranjata de lipsa de profesionalism a educatoarelor, de superioritatea ingrijitaorelor, de faprul ca niciodata nu stiam exact ce fac ei in timpul zilei, desi la alte grupe erau afisate "rezultatele" muncii lor.
Nu mi-a placut, asa cum spuneai si tu, asa, ca limba straina era doar ca sa dam noi banii, dar in schimb s-au facut arte plastice.
Daca vreti, mai spuneti si voi...poate intr-o zi se va deschide gradinita ideala, sa ne multumeasca pe toate!
Fiecare sut....e un pas inainte!!!