Ce frigider sa cumpar?

Ce frigider sa cumpar? | Autor: ralucis

Link direct la acest mesaj

Trebuie sa imi iau un frigider/combina si zau ca dupa ce am tot cautat informatii pe net si am batut si magazinbele mai rau m-am incurcat. M-am hotarat sa iau, totusi, un no frost, si as vrea sa fie si spatios, pt o familie numeroasa. Imi face cu ochiul un beko cu frigiderul jos si congelatorul sus, are o gramada de fctii, dozator de apa, antibacteria, etc, e vreo 1800 de lei, dar oare la banii astia, care oricum sunt peste bugetul alocat, nu as gasi ceva mai bun dpdv al calitatii? Ce ma sfatuiti? Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

In general, cam toate frigiderele ofera cam aceleasi functionalitati.

Eu alaltaieri mi-am luat frigider.....un Elektrolux, de vreo 400 l, categoria A+. Ne-am decis repede, intr-o zi....am facut un tur de 3 magazine si am ramas la Elektrolux.
Am urmarit sa aiba congelatorul jos, caci umblu mai rar la el si sa nu trebuiasca sa ma aplec prea des . Am ales sa aiba zgomotul cel mai mic (e de 38) si, intr-adevar e foarte silentios. Am vrut sa aiba raft special pentru sticle, sa nu mai fiu nevoita sa le pun in usa.....Si nu in ultimul rand, sa-mi placa design-ul ....Erau niste Indesit-uri care aveau o margine albastra la rafturi si tare urate mi s-au parut....

Aaaa...15 mil am dat.

Spor la cumparat!

Sa nu uiti ca dupa ce il aduci acasa, trebuie sa astepti vreo 2 ore pana sa-l pui in priza. Trebuie sa se scurga nu stiu ce ulei....

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Eu am un Indesit, no frost, cu frigiderul in partea de jos si congelatorul sus, e foarte incapator (frigiderul, iar la congelator nici nu am nevoie de prea mult spatiu de depozitare, are cam 40-50 cm inaltime, cu un raft metalic ce poate fi asezat la doua nivele), are rafturi de sticla in frigider (pozitii reglabile), 2 cutii incapatoare pentru legume/fructe in partea de jos, spatiu suficient pe care ti-l poti organiza cum vrei pe usa frigiderului (rafturi reglabile), are si functie antibacteriana. Clasa energetica este A, dar nu stiu sa-ti spun cat consuma, cred ca foarte putin oricum. Are aprox 1,80-1,90 m inaltime, cam 90 cm lungime (deci partea frontala) si 72 cm latime (partea laterala), toate colturile si muchiile sunt rotunjite. Este ultra-silentios, nu se aude deloc atunci cand functioneaza si am observat ca nici nu produce foarte multa caldura (in partea din spate, unde sunt elementele de racire). Si mai are o calitate : nu are manere la usi, are niste adancituri pe rama usii, deci are un design frumos. Se curata foarte usor pe exterior, vopseaua este foarte lucioasa, nu prea se prinde murdaria de ea.

Singurul inconvenient din punctul meu de vedere este congelatorul, care nu are dezghetare automata, din cand in cand trebuie sa scot totul din compatiment si sa curat gheata formata pe interior (combina are o razuitoare din plastic in dotare). Mai mult dureaza scosul si bagatul alimentelor la loc decat curatatul propriu-zis...deci nu e mare scofala, dar totusi...Ah, si nu cred ca are 2 compresoare, am inteles ca ar fi mai economic asa dpdv al consumului energetic si al functionarii.

Acum 2 ani cand l-am cumparat, era la oferta in Carrefour si parca a costat 10,5-11 mil lei vechi. Pana sa-l luam pe acesta ni se pusese pata pe o combina Ariston, care avea cam aceleasi dimensiuni si performante. Pana acum nu am avut nici-un fel de problema cu combina, cred ca a expirat si perioada de garantie...

Important este (si te rog sa nu razi, chiar e decisiv) sa te asiguri ca noua combina frigorifica iti intra pe usi, la noi usa de la bucatarie este mai ingusta decat cea de la intrare, stiam acest lucru, am masurat-o, iar combina pe care am cumparat-o este fix cu 1 cm mai mica decat latimea usii de la bucatarie. Bine, mai exista varianta sa fie demontate usile combinei inainte de a fi bagata in casa, dar asta, asa ca ultima solutie.

Si daca locuiesti in bloc turn, cu lift, la fel, ar trebui sa verifici daca incape in lift, ptr ca daca stai sa zicem pe la et 10, nu stiu cat de binevoitori vor fi cei care iti vor face livrarea la domiciliu, ca sa care combina 10 etaje, in spate...

Pe mine m-a ajutat cu sfaturi foarte bune kokiy (privind achizitionarea unei masini de spalat - pe aceasta cale, daca intra la subiect, vreau sa-i multumesc inca o data) - lucreaza la un cunoscut magazin/distribuitor de electrocasnice.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Imi face cu ochiul un beko cu frigiderul jos si congelatorul sus, are o gramada de fctii, dozator de apa, antibacteria, etc, e vreo 1800 de lei, dar oare la banii astia, care oricum sunt peste bugetul alocat, nu as gasi ceva mai bun dpdv al calitatii? Ce ma sfatuiti? Multumesc!
[/quote]
Mai bun nu stiu dar la fel gasesti sigur. Si noi am cautat in vara, cand ne-am mutat. Am oscilat intre Beko, Zanussi si Electrolux (erau singurele modele cu 2 compresoare si foarte mari ca volum de depozitare). Ne-am oprit la Zanussi, a costat 1400lei si pana acum sunt multumita de el. Soacra mea are un model asemanator de vreo 4 ani si este ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Si eu caut combina, dar pentru ca exista deja acest subiect, n-am mai deschis altul.
Nu m-am pus inca pe cutreierat magazinele de profil, ca nu mi-am facut timp, dar va citesc cu interes raspunsurile.
Sunt mai bune cele no frost? Apoi...sunt de preferat cele cu doua compresoare in loc de unul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Eu am Beko din ala, l-am luat acum 2 ani jumate. Atentie ca cel putin al nostru e cam zgomotos..nu ne deranjeaza, ca dormim la etaj, deci poa' sa mormaie cat vrea el. Bona si niste prieteni buni au la fel...n-am auzit reclamatii, nu stiu daca si ale lor fac galagie, poate nu o fi bine echilibrat, sau ceva.
Depinde unde il pui. In rest, n-am avut nici o problema. Si daca vrei spatios, la fel de mare ca asta, la un pret similar, eu n-am gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

va multumesc, fetelor, pt raspunsuri!
ce am mai citit si eu pe softpedia, ca acoilo sunt vreo 80 de pagini despre frigidere, e ca, intr-adevar, e un pic mai zgomotos beko asta ales de mine, dar asta pt ca la frigiderele no-frost este efortul mai mare de lucru (desi mama are un lg no frost si parca nu e zgomotos deloc...).
deborah, ce inseamna zgomotos? adica daca eu o sa am un tv pe aproape nu mai auzim decat cu volumul dat mai tare stirile?
corina, daca trebuie sa dezgheti tu congelatorul ma gandesc ca nu e no-frost frigiderul tau, parca am inteles ca la astea nu mai faci ever nicio operatiune de acest gen.
copiloi, ai putea sa imi spui ce tip de electrolux ai luat si de unde?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

CorinaDani ,daca-l dezgheti nu e No Frost ...

E ok Electrolux-ul ...in momentul de fata au promotie 5ani garantie

Exista mai in toate magazinele de specialitate oferta buy-back ...aduci un frigider vechi si primesti discount de 250Ron la Zanussi,Electrolux,Indesit si Ariston ...150ron la Arctic si la Whirlpool 300ron, anumite modele ...

Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar
Bazar pentru Sonia si Andrei
Si ingerii au nevoie de ajutor !
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui kokiy

E ok Electrolux-ul ...in momentul de fata au promotie 5ani garantie

Exact! Si asta a contat!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

copiloi, electroluxul asta al tau e tare fain, dar din pacate nu e no-frost cum as vrea, nu zic ca l-am vazut si eu live si e tare frumusel inauntru. ca sa nu spun ca ma tenteaza si chestia cu garantia de 5 ani...offf
kokiy, stiu de varianta cu buy back, chiar am un frigider mai vechi pe care intentionez sa il dau, dar ce ma enerveaza e ca la magazinele partenere oferta e mai mica decat la magazinele on=line, unde sunt si mai multe modele, si mai ieftine, uneori. mai devreme am vazut un ariston frumos la vreo 1900 de lei, minus cei 250 de lei iese ceva. dar cum baietii priceputi de pe softpedia ziceau ca pana si aristonu nu mai e ce a fost, compresor prost, service slab, etc, chiar ca nu stiu ce sa mai fac. si ma enerveaza ca si sotu e paralel cu detaliile astea tehnice, aa incat tot eu cred ca voi alege pana la urma.

a, ce am mai inteles eu de pe net e ca frigiderele no-frost au doar un compresor, iar la cele fara no-frost e bine sa iei unul cu 2 compresoare, ca face fata mai bine decat unul cu un sg compresor (independenta compartimentelor, viteza de racire a produselor introduse in el)

Mergi la inceput