Burtici fericite de septembrie-octombrie (52)
Raspunsuri - Pagina 8
selen80 spune:
asa...sa continui....
Monica, ma bucur ca lucrurile o iau pe fagasul normal la voi in firma, si ca se intrevede o speranta sa-ti rezolvi problema cu concediul...
Roxxy, la fel, ma bucur ca si la voi se imbunatatesc lucrurile...
Mimika, nu stiu daca lucrezi la stat sau nu, dar daca nu, contractul colectiv national de munca este peste orice contract colectiv la nivel de unitate:
ART.100. - (1) Ramurile de activitate pentru care se vor incheia contracte colective de
munca sunt cele prevazute in anexa nr. 4.
(2) Drepturile prevazute in prezentul contract colectiv de munca sunt considerate
minime, de la nivelul carora incepe negocierea contractelor colective de munca la
celelalte niveluri, cu exceptia celor care sunt stabilite in cuantum fix sau maxim.
(3) In situatiile in care nu se incheie contracte colective de munca pe ramura sau grupuri
de unitati, prevederile prezentului contract colectiv de munca la nivel national sunt
considerate niveluri minime, in conformitate cu prevederile art. 3, de la care incepe
negocierea contractelor colective de munca la nivel de unitati.
(4) Executarea contractului colectiv de munca este obligatorie pentru parti.
ART.101. - Drepturile prevazute in contractele individuale de munca nu pot fi sub nivelul
celor stabilite prin contractele colective de munca.
22+ cu ursulica noastra
nunta
9 luni
santorini spune:
Acum ca am citit raspunsul lui Selen pt Mimika mi-am adus aminte ca si eu vream sa ii raspund legat de aspectul asta pt ca m-am interesat deja. Si am aflat ca acest contract nu se aplica pt institutiile de stat, deci nu vom primi nimic la nastere din pacate.
21+ cu
nazdravanul meu
claucia spune:
Selen, stai linistita ca nu te da afara dupa 20 sau 30 min. Ideea este ca ecografia dureaza atat cat masoara totul dr si cat este multumit ca a trecut pe fisa toate cele. El masoara si dicteaza si asistenta noteaza ca la sfarsit sa iti dea cam 2 pagini scrise cu ce a vazut.
Si eu stiam ca se fac masuratori in 2D, si se fac, insa, in luna mare, cum ar fi la eco morfologica de 22 saptamani sau pe acolo, se foloseste si 3D 4D pentru ca numai asa poti vedea eventualele malformatii care au aparut la nivelul fetei, corpului si nu numai. La 2D se masoara cumva toate cele pe dinauntru iar in 4D vezi cu adevarat cum arata copilul in toata splendoarea. nu a fost inventat numai pentru spectaculozitate, in luni mici, la primele eco, dr mai muta pe 3-4D pt parinti dar in luna mare cica ar folosi (am vazut la Discovery un reportaj pe tema asta)
Ah, si 3D si 4D sunt cam acelasi lucru, vezi la fel imagine, nu e mai clar insa la 4D vezi in timp real, nu ai intarziere de raspuns ca la 3D, e tehnologia mai avansata si mai rapida dar cam atat.
Roxxy draguti parintii tai ca sar acum la greu, desi Matei e maricel acum si te intelegi cu el. Eu stiu cum este, parintii mei stau la 1 statie distanta, ce-i drept lucreaza, dar nici in weekenduri sau in concediu nu s-au oferit sa o ia pe asta mica, sau sa doarma la ei o noapte sau etc. Au programul lor si ii inteleg, sunt f misto, se duc la cumparaturi, in vizite, etc. Vor sa vina sa o vada pe asta mica in fiecare saptamana, paote si mai des dar cu noi impreuna, se bucura de ea cat stau si gata, adica treaba nu prea.
Ma gandesc dupa ce nasc, mama zicea ca isi ia concediu si probabil ca o sa vina sa ma ajute cu mancarea si cu ce mai e prin casa, sa faca pentru alessia macar sau sa stea cu cea mica un pic (ca tot e mica si o sa vrea sa faca nani daca ne iarta si ea de colici prea multi ca si sorsa) si sa mai stau si eu cu alessia, sa mai "discutam" ca intre fete, sa nu ii fie chiar dor de mami.
Asa, la nevoie ma ajuta, daca cer, dar din proprie initiativa deloc. La greu insa ma ajuta, cand nu aveam bona, a stat 2 luni cu alessia cate 2 zile pe saptamana si soacra 3 zile, una sta cam departe (langa bucuresti) si mama lucreaza 12/24.
Eu nu stiu de CMU UNirii, eu am fost la CMU arcul de triumf si nu m-a dat pe spate ecograful, desi clinica e super. Iar iosup face numai la CMU Unirii din reteaua CMU. Eu cred ca la fortis are eco bun, am prietene gravide care fac la el acolo si sunt incantate si au primit mult mai multe info decat mine la CMU. Plus ca daca ii spun ca am 2 vase la cordonul ombilical si nu 3, sta si bibileste o gramada.
Clau 20+ si Alessia Maria 13 iulie 2007
varsta bb2
adela2006 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui selen80 asa...si ca sa revenim la timpul prezent...am rezolvat pana la urma cu Doro schimbarea de programare la herghelegiu, asa ca pe 12 mai am si eu morfo...problema e urmatoarea: ca Doro nu facuse programare pt 4D, ci morfo simpla, in 2d....receptionista mi-a zis ca cea in 4d dureaza mai mult, si ca nu se poate schimba, doar daca il rog pe dr atunci pe loc, poate imi face si 4d....acuma....din cate am citit eu, masuratorile se fac in 2d, si 4d e doar asa, pt amuzamentul parintilor si pt filmuletele cu BB, deci n-ar fi un capat de tara....dar va rog totusi sa-mi confirmati si voi ca asa este, ca sa dorm eu linistita |
toate masuratorile se fac in 2D iar 4D e doar ptr parinti
deci poti sta linistita un doctor bun vede tot ce e de vazut in 20 de minute si sunt convinsa ca daca e ceva nu o sa te scoata afara dupa cele 20 de minute ( sau sper )
la mine a durat 10 minute mi-a zis ca totul e bine si frumos ( ne cunoastem de la sarcina trecuta si daca-mi zice ca e bine eu o cred )
va pupaceste adela de alexia maria( 13.01.2007 )
22+ cu razvan andrei
POZELE NOASTRE
MariaG spune:
santorini de ce nu se aplica? ca stiu ca se aplica pentru toti angajatorii. stiu ca nu se aplica in armata, dar institutiile de stat???
Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 15+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/
adela2006 spune:
claucia cred ca am scris in acelasi timp acelasi lucru
22+ cu razvan andrei
POZELE NOASTRE
bya_me spune:
Ce sa va mai scriu? ca acuma degeaba ma bag la discutii ca oricum pana apar mesajele mele, subiectul e deja expirat...asa ca deocamdata nu-mi ramane decat sa va povestesc un pic despre mine, mai bine spus despre bebe mic
16+
Poze
Strumf Mic
adela2006 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bya_me Stiu ca trebuie sa scriu 10 mesaje pentru a scapa de moderare asa ca here I come: Datele mele sunt: DN: 29.11.1982, UM: 13.01.2009, DPN: 20.10.2009, Timisoara, Doctor Mihai Bacila, Spitalul Odobescu Sper ca am scris tot ca nu mai stiu ce trebuia.. 16+ Poze Strumf Mic |
bine ai venit
eu ma bucur cand mai apare careva din timisoara
vad ca esti la dr bacila din cate stiu eu consulta si la policlinica cioata
cine stie poate ne vom intalni vreodata pe acolo eu sunt la anca huditeanu
22+ cu razvan andrei
POZELE NOASTRE
anadomnica spune:
MariaI - multumesc pt. detalii. M-am mai linistit. Asadar in doze mici nu are ce strica, inca odata multumesc
Doamne ajuta!
15+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!
bya_me spune:
Ultima oara cand ne-am vazut copilasul avea 12 saptamani si era in grafic: avea de toate si era asa de dulce, de-abia astept sa-l tin in brate...De-abia astept sa-l simt cum misca...Inca nu l-am simtit, adica asa cred...nu stiu sigur...dar nu ma impacientez, din cate am vazut e normal ca femeile la prima sarcina sa simta mai tarziu bebele cum misca...Si poate ca noi chiar il simtim dar confundam senzatia cu intestinele, oricum la a doua sarcina o sa fim mai experimentate.
16+
Poze
Strumf Mic