Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (117)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

babytza, yammy! vrem si noi :-)

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia: http://picasaweb.google.com/mimihoo
http://jurnalulsofiei.wordpress.com/
poze diverse: www.flickr.com/photos/mipepitoida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Nikolici esti criminala

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Fetelor AJUTOR stiti vreun doct bun la MEDICOVER? Vroiam sa merg la dr Hamid da nu prea am citit pareri bune.

edit: dr ginecolog

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Giuliana – nu doar san, oricine a reusit sa inlocuiasca lapticul. Multumesc
Mimihoo, anca – pupici si multumesc pt raspuns. Cam la fel e si la noi dar totusi, problema e ca el papa mult san inca. – Adica dupa ce papa supa la pranz (si papa destul de bine) in maxim 1 ora deja ii e foame, si iar tzitzi … e greu cu tzitzi toata ziua ..
A! Si a inceput sa se trezeasca foarte des noaptea - adica cam la 2 ore pt tzitzi - sa-I dau lapte praf seara poate nu-i mai tine asa de bine de foame sanul meu acum? Sau cereale la culcare? Dar el doarme la 23 – nu-I tarziu pt cereale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Eva, ce scumpic e Noah . Pozele cu batic sunt mortale .

Blugii sunt marimea 34 . Oricum mi-au facut fetele pofta asa ca am balotat niste bruschete facute de mine, cu ulei de masline, mozzarela si rosii .

34? unde fetita? pe diagonala? Hmmmm, dupa ce masuratori? Eu cred ca vroaiai sa zici 24, masuratori de jeansi ca jeansii mei sigur cad dupa tine

offtopic: Uite cateva retete incercate de mine personal, delicioase rau si care nu te ingrasa, ba te slabesc.

Chec de pui
Un piept de pui, 2-3 oua, marar, sare piper, 5-6 catei de usturoi, o ceapa si un pic de smantana.
Se blenduieste bine bine, se pune in tava de yena, se presara branza rasa deasupra si se da la cuptor. Optional se poate pune ceva iute (boia sau ardei)

Mousse de smantana in palton de somon /sau Terina cu somon afumat
5 foi de gelatina, 1 legatura mare de marar, 300 g smantana nu prea grasa (de vreo 10%) - sour cream, 3 lingurite mustar
3 lingurite suc de agave (sau 1 1/2 de fructoza), 300 g somon afumat taiat in felii subtiri, 200 g frisca lichida (sau smantana grasa), Sare, piper (alb, daca aveti)

Mod de preparare : Se face cu o zi inainte de a fi servit.
Se inmoaie gelatina. Se toaca mararul. Se amesteca smantana 10% cu mustarul si cu sucul de agave.
Se topeste gelatina la foc mic, se pune ceva din crema de smantana in ea, apoi se amesteca cu toata crema.
O forma de chec se tapeteaza cu folie de plastic si apoi cu feliile de somon.
Daca feliile de somon sunt ceva mai mici, se pun doua.
Feliile de peste trebuie sa atarne peste marginea formei.
Restul de somon se taie mic (cubulete).
Se bate frisca (smantana grasa) si se amesteca cu cealalta crema de smantana, mararul, bucatelele mici de peste, sare, piper.
Se pune in forma si se acopera cu feliile de somon care atarna din tavita.
Se da peste noapte la frigider.
La servit se rastoarna pe-un platou, se indeparteaza folia de plastic. Se poate orna cu felii de lamaie sau limeta si niste verdeata.
La taiat e un pic problematic, mousse-ul fiind foarte pufos.
Deci inarmati-va cu un cutit care taie mai mult decat foarte bine.

MOUSSE DE THON
(Spuma de ton)

Preparare: 10min.

- 250g de ton natural in cutie
- o cutiuta mica de ansoa (anchois) in ulei
- 150g de masline verzi fara simburi
- 4 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi maruntiti
- 3 lingurite (mai maricele) de otet balsamic
- 3 lingurite (mai maricele) de mustar tare
- o lingura de smintina
- piper

Scurgeti tonul din cutie si maruntiti-l.
Puneti in mixer tonul, pestisorii (anchois) cu ulei cu tot, maslinele verzi, usturoiul, otetul, mustarul si smintina. Piperati.
Mixati pina cind obtineti o pasta omogena.
Pastrati la frigider pina in momentul servirii.

Salata de broccoli cu smantana
Ingrediente: broccoli, jambon afumat/bacon afumat/sunca afumata, smantana, usturoi, sare, piper.
Se prajeste mezelul taiat cubulete, apoi se adauga in tigaie buchetelele de broccoli, se calesc putin si se ia tigaia de pe foc. Dupa ce se racoreste se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul si smantana si se amesteca bine. Se serveste rece.
Se poate face si cu maioneza.(facuta in casa, nu industriala)

Eclere cu ciuperci

Pentru eclere aveti nevoie de: 125 ml apa, unt cat o nuca, 175 g faina de naut sau soia, 4 oua, sare

Pentru umplutura aveti nevoie de: o ceapa (tocata marunt sau data pe razatoare), 250 g ciuperci din conserva, 1-2 oua, marar, patrunjel, sare

Apa, sarea si untul se pun la fiert. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca putin si se pun ouale unul cate unul amestecand bine. Se formeaza gramajoare, se pun pe tava unsa si se coc.
Umplutura: se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile si condimentele. La sfarsit se adauga ouale. Se lasa sa se raceasca compozitia si se umplu eclerele.
Pofta buna!

Suflé de dovlecei
(Reteta care merge si pt. copil de pe la 1 an si 2-3 luni)
Se fierbe 1 litru de lapte si dupa ce se ia laptele de pe foc se adauga zeama de la o lamiie, ca sa se brinzeasca. Dupa ce se raceste, se pune brinza la scurs. Se curata 2 dovlecei mai marisori, se taia felii si feliile in doua daca dovlecelul e mai gros. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce aproape s-au fiert, se pun la scurs si racit. Se bate spuma albusul de la 2-3 oua, se adauga brinza, dovleceii si galbenusurile. Ungem vasul de yena cu unt, turnam compozitia si bagam la cuptor la foc potrivit (cam 40-45 minute) pina se rumeneste (fara capac).
Pofta buna!

Am gasit 100 de retete de genul asta si cam la 2 zile imi propun sa fac una noua. Astea sunt delicioase si testate.

le: Laureta, esti ok? nu stiu pe nimeni la Medicover pe ginecologie.

************************************************************************************
Eva & Luca Noah (08.09.2008)

Welcome, my son!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

laureta, daca ai vreo problema ti-l recomand pe pr. Decebal Hudita Sp Cantacuzino sau Medlife. Eu am mai fost si la Dr. Luis Mendez, f. bun si dumnealui (tot la Medlife)

fetelor care ati dat supa/piure cu carne de vaca. ati fiert-o in 2 ape?

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia: http://picasaweb.google.com/mimihoo
http://jurnalulsofiei.wordpress.com/
poze diverse: www.flickr.com/photos/mipepitoida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_ada spune:

nikolici daca gasesti avocatul suna-ma te rog .....si eu vreau sa divortez ....upsssss nu pot sa divortez .....macar sa-l pun sa plateasca daune si eu am patit la fel de vre-o 2 ori chiar .......... offffff mi-a trebuit barbat nebun dupa fotbal ...

mamica fericita de Maia Sofia - 23.09.2008
poze cu pitica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Eva, EUR 34 scrie pe ei, US 2. Nu ma prea pricep la marimi... Retetele sunt yammy. Scuze pentru off-topic

Am plecat afara

Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Babytza – vazut poze cu soricelul vesel la ziua nasicului !! Pupam dulceata de baiat si printesa mamii.
Andreutac – floricele pt voi

Cuscra - nu vreau sa fiu rea dar cuscrul te-a lasat sa joci pe mese la nunta, acum.... lasa si tu de la tine ca maine poimaine iti vine iar cheful de dansat si cine sta cu Karinuta?? Tot cuscrul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui ratonelu
eva, superrrrmare baietel cum sta el in picioruse....
am ramas codasi...asta e.
...
aseara ii spune lui sasha"treci imediat in patut si produ niste dinti si scrie o carte ca te sparge cotoroanta"...adik eu.

lumi, tot n-ai spus de ce le spui "hunii'.

carla,mami de putoiu sasha

Carla, eu sunt convinsa ca Sasha stie sa faca lucruri pe care copiii nostri nu le fac. Fiecare copil evolueaza in ritmul lui si dezv o alta latura a personalitatii sale.

Serile trecute aratau la TV o fetita cu IQ de peste 130 la un an si ceva- doi ani parca, nu am retinut varsta exact dar era f mica. Ta-su o intreba " care e capitala Columbiei?" si pitica in secunda 2 "Bogota"
Am lesinat. Cica la 8 luni mergea, la propriu, prin casa.

Da atunci sotul meu il intreaba mereu pe Noah care e capitala Columbiei?

************************************************************************************
Eva & Luca Noah (08.09.2008)

Welcome, my son!!!

Mergi la inceput