*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (48)*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Mi-a fost recomandat un site, de catre o prietena, nu stiu daca il stiti, poate l-a mai postat cineva intr-un capitol anterior si mie mi-a scapat:
http://www.wholesomebabyfood.com/babyfingerfood.htm

Am gasit info folositoare pentru fiecare fruct/leguma etc, retete, de la cate luni se poate da s.a.m.d.
Nu-s de acord cu ei chiar la toate (carnea de porc de ex. mi se pare ca o introduc cam repede... dar altfel imi place ca dau info nutritionale despre diversele alimente)

Ma bate gandul sa-i dau avocado fetei.

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hera25

Andy si eu gandesc acelasi lucru in leg cu vaccinurile. Am mai pus eu mai demult un link cu ce pot face vaccinurile dar nimeni nu m-a luat in seama. Noi i-am facut doar cele obligatorii si dc se putea nu i le faceam nici pe alea. Am citit si eu despre acele vaccinuri care pot da autism sau pot declansa exact boala pt care sunt ele facute. Dar fiecare are parerea lui despre subiectul asta. Nu vreau sa intru in nu stiu ce polemici.
Si mie mi-a recomandat ginecologul meu vaccinul pt HPV. Dar nu l-am facut, tot din frica de a nu declansa ceva prin organism. Cine stie pot face boala sau nu...la voia Domnului. Totusi se stie ca au murit 2 fete tinere sau adolescente nu mai stiu varsta, in urma acestui vaccin. Sa fie doar o intamplare?
Asa si cu vaccinarile la bebelusi...

exista discutii destul de "vechi" despre vaccinuri in arhiva DC....
!va rog sa nu-mi sariti in cap ca iar vin cu teoria conspiratiei!
pt cine are chef sa citeasca mai mult.... am citat de aici:
http://nuvaccinurilor.blogspot.com/

"07 aprilie 2009
Subiect fierbinte : este eficienta vaccinarea bebelusilor sau le dauneaza sanatatii ?

Sursa: Urban Iulian

Acest subiect este unul care a suscitat interesul parintilor din Romania, mai ales in conditiile in care in majoritatea tarilor din UE, vaccinarea bebelusilor, nu este integral obligatorie, adica vaccinuri contra pojarului sau rujeolei nu sunt obligatorii, fiind extrem de multe cazuri raportate de bebelusi care au suferit vatamari sau chiar au decedat din cauza acestor vaccinuri.

Cazul a fost adus in prim-planul discutiilor de catre Ionela S. care mi-a trimis acest mesaj :
Numele meu este S. Ionela si sunt din Bucuresti. Am descoperit site-ul dumneavoastra de curand si ma bucur foarte mult pentru asta. Mi-am facut si eu curaj sa va scriu pentru ca ma framanta o problema de ceva timp si nu stiu cu cine sa ma consult.

E vorba de vaccinarile obligatorii pentru bebelusi. Am citit multe articole pe internet despre cat de periculoase sunt aceste vaccinuri pentru copilasi.

Fetita mea are 10 luni. Pana acum, i-am facut toate vaccinurile obligatorii, dar, de-acum inainte nu mai vreau sa i le fac.

Intrebarea mea este daca neefectuarea lor atrage vreo sanctiune legala pentru mine ca parinte?

Exista vreo lege sau vreun amendament care imi ofera mie ca parinte libertatea de a refuza aceste vaccinuri pentru copilul meu?

Trebuie spus faptul ca, daca un parinte refuza sa isi vaccineze copii, atunci el NU ESTE SUPUS NICI UNEI SANCTIUNI LEGALE ci trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere care se va inmana medicului de familie pentru a fi atasata la dosarul copilului pentru ca medicul sa nu poata fi acuzat ca nu a pus in vederea acestui parinte faptul ca trebuia sa isi vaccineze copilul.

Insa problema eficientei si gradului in care dauneaza aceste vaccinuri este foarte mare.

CrisIacob, deschidea un topic in acest sens, in 2003 pe desprecopii.com cand spunea :

As vrea tare mult sa deschidem un topic pe aceasta tema, mai ales ca subiectul este fierbinte, in plina epidemie de pojar.
Pe scurt, parerea mea este ca totul este umflat ca o gogoasa, deoarece pojarul nu este nici pe departe o boala atat de crunta precum se vehiculeaza acum in presa. Poate lumea a uitat, dar bolile copilariei le-am facut majoritatea dintre noi, pe cand eram mici, si nu se vorbea de atatea complicatii cate par sa fie acum.
Pe de alta parte, nimeni nu sufla o vorba despre efectele adverse ale vaccinarii precum si de reactiile secundare ale acestora.
Inainte de introducerea vaccinarii in masa impotriva rujeolei, incidenta maxima a bolii apartinea grupei de varsta 5-9 ani. In aceasta grupa de varsta boala imbraca de obicei forme usoare la copiii cu imunitate normala, cu status nutritional si igienic rezonabile. Spre deosebire de boala naturala care confera imunitate pe viata, vaccinul ofera protectie doar cativa ani, astfel ca unul din efectele cele mai vizibile ale vaccinarii in masa importiva rujeolei a fost schimbarea distributiei pe grupe de varsta a bolii, cu scaderea incidentei in grupa 5-9 ani, si cresterea incidentei bolii in randul sugarilor, adolescentilor si adultilor, grupe de varsta la care riscul si severitatea complicatiilor sunt mult mai mari.
Vaccinul impotriva pojarului este un element din triplul vaccin ROR (Rujeola-Oreion-Rubeola), administrat la varsta de 15 luni. Medicii sustin ca vaccinul este necesar pentru a preveni encefalita rujeolica.
Dupa ce v-a speriat cu posibilitatea improbabila a encefalitei rujeolice, rareori doctorul dvs. va va spune despre pericolele asociate cu vaccinul impotriva pojarului. Vaccinul anti-rujeolic este asociat cu encefalopatia si o serie de alte complicatii precum PESS (panencefalita sclerozanta subacuta), care cauzeaza solidificarea materiei cerebrale si este invariabil mortala. Alte complicatii neurologice uneori fatale asociate cu vaccinul anti-pojar includ ataxia (imposibilitatea coordonarii miscarilor musculare), retardul mintal, meningita aseptica, convulsiile si hemipareza (paralizia unei jumatati a corpului). Complicatiile secundare asociate vaccinului pot fi si mai inspaimantatoare. Ele includ encefalita, diabetul cu debut in copilarie, sindromul Reye si scleroza multipla.
Lasand la o parte teoria, din pacate am intalnit cazuri particulare de copii vaccinati, a caror stare s-a inrautatit progresiv de la data efectuarii vaccinului, pentru ca apoi in 2-3 zile acestia sa-si piarda viata.
Eu cred ca este cazul sa tragem un semnal de alarma si sa facem tot posibilul sa luptam pentru dreptul nostru de a alege si de a fi pe deplin informati.

Asa a procedat Daniela Mirela cand a refuzat sa-i faca vaccin copilului ei.

Eu m-am bucurat de acordul dr. noastre, am dat o declaratie pe propria raspundere, semnata, pe care a pus-o in fisa copilului. Lor le trebuie ca sa nu aiba probleme cu Sanepidul.
A fost de acord cu mine si m-a sprijinit.
Eu am luat hotararea dupa ce am vorbit cu mai multi pediatri de la stagiile pe care le-am facut si am preferat sa imi asum aceasta raspundere.

In Germania nu exista obligativitatea vaccinarii. Comisia de vaccinari (STIKO) recomanda insa o vaccinare repetata, incepind cu virsta de sugar: incepind cu luna a 2-a, pina la 11 ani, copilul ar trebui vaccinat de mai multe ori. Doctorii care vaccineaza au datoria de a informa despre avantajele si dezavantajele vaccinari, iar parintii au responsabiliatea de a se informa si din alte surse, pentru ca apoi sa ia o decizie. Responsabilitatea parintilor se refera in primul rind la a proteja copilul de boli periculoase, si in al 2-lea rind, la a proteja societatea.

Iata se spune si Anca Tanasica
Ieri am vb cu o dr.pro/vaccinare despre acest subiect...mi/a spus ca vaccinurile sunt obligatorii pentru ca sist.imunitar al copiilor e din ce in ce mai slabit...acum o boala a copilariei usoara imbraca forme cu complicatii... si am intrebat/o si io de ce e sit.imunitar asa slabit??? nu cumva tocmai din cauza vaccinarii in masa si in disperare??? a trebuit sa admita ca da!!!! sist.noastru imunitar e din ce in ce mai slabit din cauza (nu e singura cauza, dar e cea mai importanta) vaccinarilor in masa fara discernamant, fara o urmarire atenta, rapeluri facute dupa ureche, statistic, fara a se tine cont direct dc copilul respectiv are sau nu aticorpii cat sa/l fereasca de acea boala...dar io sunt optimista...cand se va ajunge la distrugerea autoimuna a rasei umane...io voi fi oale si ulcele...nu voi vedea!!!!...chiar dc acum imi chinui neuronii cu aceste probleme...mai bine nu stiam de ele...na ca iar ma intreb dc "fericiti sunt cei saraci cu duhul" se refera la bunurile materiale sau la "saracia" de la etajul superior al corpului uman...
Intrucat problema este spinoasa si discutiile incepute aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=64708&whichpage=1 au fost abandonate in 2005, cand ajunsese la pagina 36, va propun sa continuam discutia asupra LEGALITATII SI INTERESULUI justificat de vaccinarea bebelusilor, pentru ca suntem parinti si avem dreptul si obligatia sa stim daca trebuie sa refuzam aceeste vaccinari, daca ele dauneaza copiilor nostri, si sa nu acceptam un vaccin doar pentru ca asa ne spune medicul , sau doar pentru ca marile firme producatoare de medicamente trebuie sa vanda si ele cuiva aceste produse !
"

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Mav ca sa mai pun si eu un pic paie pe foc iata un link

http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/02/05/fabrica-de-sclavi-%e2%80%93-episodul-61-vaccinati-si-nevaccinati-autism-maimute-si-coruptie/
si mai aveam unul care l-am mai postat o data, dar nu-l mai gasesc si rau imi pare.

Tu i-ai facut vaccinurile lui Antonio? Ma refer la cele suplimentare, caci cele obligatorii probabil ca le-ai facut.
Eu am avut intr-un fel mustrari de constiinta ca nu le-am facut pe toate, desi inainte sa ma documentez am zis CLAR le facem nici nu incape discutie.

EDIT: Am gasit si celalalt link: http://www.nccn.net/~wwithin/mendelsohn.htm
Nu vreau sa creez nu stiu ce furtuni, eu doar mi-am spus parerea.

Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008
Zana mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui fluturasha23

Buna dimineata,

Nu am mai reusit sa intru pe forum asa ca sunt in urma cu vreo 3 capitole.

Noi o sa plecam la mare luna viitoare. Exista cumva pampersi speciali pentru apa sau slipi pt bebei asa mici?

O zi frumoasa tututor!

Ma apuc de citit din urma...

mami de Iulia 26.11.2008

sigur exista! insa nu stiu unde ii poti gasi ACUM la noi... doar sa cauti pe net...
eu i-am vazut asta-vara (in plin sezon) la carrefour in cta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Mamiseli: <ultumim de gandurile bune. Uite, de-aia imi place mie sa te citesc. Scrii mai rar, dar cu date concrete si f. echilibrat si ridici moralul la oameni.
In alta ordine de idei, bine ca e bine Mirunica...cred si eu ca v-ati speriat. Vad ca tot mai multi bebei cad. Trebuie sa fiu cu ochii in patru dupa zvarluga asta al meu ca se misca tot mai mult.

Babyzapi: Ai flacau mare! Mai un pic si o ia din loc. sa vezi atunci ce ne vom mai distra.... Tu ce creme folosesti pt. el? de ce ii mai ies bubitze daca ii dai Alfare?

Hera, Alra, Mav: Desi am multe nelinisti legate de acest subiect, nici eu nu vreau sa dezbatem subiectul vaccinuri prea mult (am citit discutiile mai vechi). De fapt, chestia de care mi-e mie teama (cea ca dupa 15-20 de ani se descopera ca respectivul produs favorizeaza te miri ce boala) se aplica si in alte domenii, nu doar in medicina si nu doar legat de vaccinuri. Am sa dau 2 exemple, unul din medicina si unul nu. Primul e legat de niste creme fara cortizon pt. dermatita atopica (cu care ne luptam noi) care s-au recomandat intr-o veselie aici acum cativa ani, ca acum sa se publice un studiu care confirma faptul ca acele creme sporesc riscul de cancer de piele (sunt copii care au facut aceasta boala in urma utilizarii cremelor respective), drept pt. care acum le-au interzis.

In Canada, prin anii '80 a fost un program de izolare a caselor subventionat de guvern. exista o lista cu materiale subventionate de guvern, printre care si un tip de izolatie numit vermiculita. In 2001 s-a descoperit ca vermiculita asta contine azbest si sporeste sansele de cancer de plamani. Noi cand am cautat casa asta-vara, am gasit o casa cu tipul asta de izolatie si inspectorul (aici inspectezi casa cu un inspector autorizat inainte sa o iei, daca vrei) a descoperit izolatia asta. Inlaturarea ei costa vreo 10.000-15.000 $ si in plus legea zice ca trebuie sa declari ca ai avut tipul asta de izolatie cand vrei sa vinzi casa. Noi am renuntat sa cumparam casa aia, iar proprietarul era socat pt. ca statea de 12 ani in ea si a facut si el inspectie acum 12 ani si nu i-a zis nimeni nimic. Si era ingrozit ca si-a crescut copiii in casa aia....

De asta mi-e teama mie, de chestiile care nu sunt folosite de mult timp si descoperi dupa cativa ani ca produc probleme.

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Hera25

Mav ca sa mai pun si eu un pic paie pe foc iata un link

http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/02/05/fabrica-de-sclavi-%e2%80%93-episodul-61-vaccinati-si-nevaccinati-autism-maimute-si-coruptie/
si mai aveam unul care l-am mai postat o data, dar nu-l mai gasesc si rau imi pare.

Tu i-ai facut vaccinurile lui Antonio? Ma refer la cele suplimentare, caci cele obligatorii probabil ca le-ai facut.
Eu am avut intr-un fel mustrari de constiinta ca nu le-am facut pe toate, desi inainte sa ma documentez am zis CLAR le facem nici nu incape discutie.

EDIT: Am gasit si celalalt link: http://www.nccn.net/~wwithin/mendelsohn.htm
Nu vreau sa creez nu stiu ce furtuni, eu doar mi-am spus parerea.

Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008
Zana mea

da, la recomandarea pediatrei noastre, i-am facut vaccinarile la 2 (tetraxim+ euvax -de la stat), 4 (pentaximul- cumparat), 6 luni...
chiar ieri l-am dus la intepat... de 3 ori... ca i-am facut tetraximul + euvaxul de la stat si act hib (anti Haemophilus influenzae tip b -- avand in vedere ca Anto s-a nascut cu stridor) -cumparat.
a plans putin... dar a fost curajos. aseara si azi-dimi a fost extra marait...
tot pediatra ne-a recomandat sa-i dam inainte de vaccinare -thuya occidentalis- produs homeopatic- cica impotriva efectelor adverse ale vaccinurilor....
...ma gandesc fff serios ca ROR-ul nu o sa-l facem... nu de alta, dar il cunosc pe mihaita... si el era un copil normal inainte de vaccinul respectiv... mi se face pielea de gaina...

mi-am dat seama ca nu v-am mai scris de mult despre anto... are 7 kg jumate, 71cm.... inca nu sta bine in fundic, se rasuceste ca un contorsionist dar nu se rostogoleste (nu ca nu poate, ci ca nu e interesat, pediatra zice ca-i absolut ok dezvoltat dpdv neurologic), nu-i place deloc pe burtica...
isi suge piciorusele abia de la Paste incoace; dreptul i se pare mai gustos, cred
are o dexteritate fantastica, e mereu vesel, rade cu gura pana la urechi.
inca n-are dinti.
papa doua mese solide, in rest tzatzica.... ieri ne-a zis pediatra sa incepem sa introducem si a treia masa diversificata...
inca mai suge de doua-trei ori noaptea.... mereu ma gandesc la ce mi-a urat otilia- sa-l alaptez pana la 1 an si cat mi-am dorit sa aiba 'gura aurita'!
mai sunt muuuuulte de povestit despre el, dar zau ca stau prost, prost de tot cu timpul....

anes, si anto si-a scos singur nadragii...

mirtha, de alaltaieri tot zic sa-ti scriu, sa-ti scriu.... sa-ti zic ca atunci cand gatesti la zepter nu tb sa ajunga acul termocontrolului in zona rosie, ca exact atunci se distrug toate cele din alimente!!!!
promit ca revin la subiect; acum nu am timp

cititnd incurajarile adresate elizei.... mi-am luat inima in dinti si am inceput si eu scoala de soferi!
in plus, am mai fost la o instruire legata de activitatea mea de la serviciu.... si sambata am un examen pt care n-am citit nimic-nimic.... si mai e si pe bani (adik am dat bani ca sa dau examenu).

cand oi gasi timp, daca imi da voie dandusa, pun poze de la plaja, cu antonio si raducu...

pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Uitasem de polemicile despre vaccinul ROR si autismul . Materialul pus de Mav l-am citit si eu, dar, credeti-ma, am uitat complet!
Vaccinul ala nu cred ca il facem, dar am o strangere de inima pt. ca am baiat (si vreau sa am nepoti )!

Mav, eu zic ca Anto sta f. bine1 Vezi, inca mai ai tziti!

Mamiseli, of, incep nazdravaniile de acum! Eu nu il las sub nicio forma pe canapea. Daca plec doua secunde de langa el il pun in carut sau patut. Pup Mirunica nazbatioasa!

Babyzapi, felicitari pt. micul acrobat! Sa te tii de acum exercitii! Al meu nu mai sta pe spate! Cand il schimb pe masa de infasat, se rasuceste ca abia ii pun pampersul, iar pantalonii ii pun pe pat ca nu mai am cum sa-l aduc pe brazda.

Fetelor, la ce ziceti voi supa? La piure diluat cu zeama (subtiat), sau zeama doar? Ca eu ii dau piure, iar zeama de sete.
Eu declar oficial incheiata minunata Odisee a tzitei. S-a terminat lapticul, dar sunt multumita ca i-am dat 7 luni tzatzica.

http://community.webshots.com/user/annes06

Mami de Remus , o minune!(10.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Andy si noi am fost contra creme pe baza de cortizon tocmai ca stiam cxa sunt foarte periculoase chiar si pt adulti daramite pt bebelusi. Dupa ce a citit al meu o gramada de info pe site-urile frantuzesti de specialitate a zis ca e ok sa folosim Fucidin si Fucicort, creme care ne-au fost recomandate si de dr alergolog. Bubite mai apar, maxim 4-5 o data si fara sa se mai grupeze, arata doar ca niste ciupituri de tantar. Dr alergolog a zis ca nu e nimic grav, sa-i dau pe bubite cand apar cu crema Elocom maxim 3 zile. Mereu i-am dat dimineata de exemplu si dupa-masa deja nu le mai avea. Mi-a zis ca pot sa nici nu-i dau cu nimic ca trec ele singure, dar parca se agravaeza aspectul lor si asa ca prefer sa folosesc crema.
Cu vaccinul...in Franta sunt INTERZISE vaccinurile care contin hidroxid de aluminiu...infanrixul pt 2 luni si cel 4 luni...CONTIN substanta asta...nu stiu ce sa mai zic...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stewie spune:

Exista cumva vreo tehnica secreta de a introduce lingurita in gura copilului inainte de a o apuca el? ( fara a pune copilul in camasa de forta). Asta mica e fascinata de obiectul colorat care se indreapta spre gura ei. Rezultatul..mozol total

Thea Sofia (8 dec 2008)
http://community.webshots.com/user/stewie80

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Andy uitasem sa zic de creme : Avene - Trixera si o crema de hidratare. Toate produsele de igiena ale lui Raphael sunt de la Avene gama Pediatril.
MAv felicitari ca ai inceput scoala de soferi. Multa bafta la examenul de sambata.
Anes eu folosesc cuvantul supa, dar de fapt ii dau piure. Si eu la fel ii dau sa bea apa in care au fiert legumele. Felicitari ca ai putut alapta timp de 7 luni .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput