***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(98)
Raspunsuri - Pagina 9
ella_74 spune:
hello,
si azi a fost la fel de greu cu gradi.
De maine il las si plec; adica voi sta prin preajma; daca nu se opreste din plans, o sa trec sa-l iau.
Ca deja e gresit sa stau cu el, probabil a inteles ca sunt colega lui de grupa
Liv, nu caut bona decat daca nu pot sa-l duc la gradi.
Gradinita e 18 mil pe luna , nu cred ca mai are loc si bona in buget.
Iar are nevoie de gradi mai mult decat de bona; ma uitam azi la pranz cum mancau ceilalti copii, iar abia a ciugulit supa , felul doi deloc.
Graviduta spune:
Ella, s-ar putea sa fie o decizie buna asta cu plecatul. Cand facea Mara masaj cu Cerasela si eram eu prin preajma urla de nu putea face saraca Cerasela nimic. Asa se intampla si cu terapeuta pe care am avut-o inaintea Ceraselei. Daca nu eram eu, era foarte cooperanta.
Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
lbelciug spune:
Ella, am inteles strategia ta, dar parca si pe soacra o platesti, nu? Eu ziceam ca in loc sa-i dai ei bani, sa platesti pe cineva de incredere pt acele cateva ore de dupa gradi. Directoarea de la cresa ne recomanda exact inversul, parintii sa nu stea cu cei mici la debut, doar programul copiilor sa fie mai scurt initial. Nu-ti face griji cu papa, nu a murit nimeni de foame, dimpotriva colectivitatea stimuleaza apetitul.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Aprilie-Mai 09
poohy spune:
LA MULTI ANI PUIUTILOR CARE FAC 2 ANI!!!!!!!!
am si eu o intrebare - cum se prepara baita cu tarate? ca eu la manu am facut baita cu amidon alimentar, asta mi-a recomandat si acum, dar nu am gasit nicaieri...
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
ella_74 spune:
Didi,Alina , Liv,
imi prind bine cuvintele voastre ca u cand il vad pe cum face la gradi ma gandesc sa-l mai programez o data la psiholog.
Deci eu chiar nu pricep cum acasa rastoarna tot si e vesel si vorbeste atat de bine iar la gradi se uita speriat in stanga si-n dreapta sa nu se apropie de el vreun copil, si daca da, se urca in graba la mine in brate.
Azi una din activitati a fost sa faca puzzle; e puzzle din ala gigant de care are acasa; insfaca 2 piese, crocodilul si sarpele, pune si el cateva piese dar pe astea 2 le pastreaza si nu vrea sa le puna desi sunt singurele care lipsesc din puzzle; si vin ceilalti si incearca sa i le ia; si urla frate si nu se potoleste; copiii sunt sfatuiti de educatoare sa nu-i ia piesele ci sa-l intrebe frumos : "David, vrei sa pui piesele?" si raspunde "NU!" si numai cand il vede pe al doilea ca deschide gura sa le ceara se pune iar pe urlat; a trebuit sa-l schimb, a urlat pana si-a udat tricoul .
Alta activitate: copii isi pun scaunele in cerc si unul din ei, numit de educatoare spune ce zi e azi si dupa aia le spune pe restul.
Si spune copilul " astazi este luni" si care talce malc de obicei spune " NU, NU, azi ete joi!"; si evident ca ceilalti, care au 3 ani deci stiu mai multe decat , au sarit, ca azi e luni si pace; si s-a enervat si s-a contrazis, el ca-i joi, aia ca-i luni, si pana la urma a dat in plans; si urlaaaaa.....
Si am observat ca de ceva timp, poate 1-2 luni, e intr-o etapa a negarii; orice ii spun , el repeta dar pune " NU " in fata.
Si se enerveaza daca il contrazic.
Dar se enerveaza de tremura de nervi.
Cu mancatul nu stiu, mie nu mi se pare gras ; are 14.5 kg si 92 cm.
Liv,
idea e sa nu mai vina soacra deloc, ca de aia vreau sa-l ducem pe la program lung, adica pana la 19:00.
Didi,
citind ce-mi scrii de gradi la R, ma gandesc ca n-o fi al meu cel mai rau? dar daca lesina de plans? daca face febra? asta e in stare, e atat de indaratnic.
educatoarele au incercat sa se apropie de el in fel si chip dar n-au putut sa stabileasca vreo cale de comunicare; au incercat in curte, la joaca, ca e spatiu si daca plange in felul asta sa nu-i atraga si pe ceilalti in afacere; au incercat sa-l dea in leagan, sa faca forme de nisip, dar n-a fost chip.
A... si am ales sa-l duc eu la gradi tocmai fiindca sunt nr 2, daca vorbim de atasament.
Cu ta-su chiar nu s-ar putea, Liviu e soarele lui; eu sunt buna doar cand nu e ta-su.
Eu , cu tristete o spun, tre sa fac eforturi mult mai mari ca sa fiu bagata in seama asa cum e ta-su.
Asa a fost de la inceput; psiholoaga explica asta prin faptul ca eu sunt mai ferma, Liviu foarte maleabil iar simte si se poarta in consecinta.
si ne-am intors acasa la pranz si soacra-mea l-a intrebat pe ce a facut la gradi si a raspuns: " am pans"; atata i-a trebuit soacrei si a inceput sa spuna ca suntem niste parinti iresponsabili, ca nu ne e mila de el, cat e de mic, ca ii este asa bine cu ea; i-am replicat si eu ca ei ii este bine cu el, nu si reciproca.
tamaraspt spune:
, chiar daca va citesc constant sunt intotdeauna in urma sa va raspund.
La multi ani capsunicilor care si-au serbat ziua de nastere in ultima perioada! Sa fiti sanatosi, voiosi si cuminti!
In schimb am vazut toate pozele, ma rog aproape toate , dar nu am vazut poze cu torturi de sarbatoriti, exceptand pe Bob care tot sufla in lumanari
Asa ca m-am gandit sa-i mai fac si eu poze lui Matei, caci in ultima vreme cam rar l-am pozat si am urcat cateva pe webshots
AMR meu este 10 zile. Atat mai este pana incep serviciul si il voi duce pe Matei la parintii mei. Aceasta este solutia gasita de noi, de fapt vreau sa-l duc pe viitor toate verile la ai mei. O sa ne fie greu, in fiecare weekend vom fi pe drum, dar pentru el este mai bine asa. Nu stim inca ce vom face din toamna, poate gradinita.
Din pacate vroiam sa rezolv trei lucruri inainte de a pleca: suzeta, biberonul de noapte si olita. Nu reusesc cu nici una, e adevarat ca pe olita inca nu l-am pus. Iar eu nu am puterea pt scos suzeta/bberon brusc si cu plansete pentru ca sunt asa obosita, mai noi se trezeste din nou de n-spe ori pe noapte si vrea laptic tot mai devreme.
Madaiulia nu stiu ce sfat sa-ti dau, trebuie sa va consultati impreuna sa vedeti ce este mai bine pentru Andrei.
Ella bafta in continuare! Chiar daca Bob este temator caci i-a lipsit socializarea cu alti copii, ei au o putere de adaptare si de invatare foarte mare. Si gradinita este solutia cea mai buna pentru Bob. Mereu urmaresc sa vad progresele zilnice ale acomodarii lui Bob. Si sa stii ca daca el a plans nu inseamna ca nu a vazut si inregistrat tot ce s-a imtamplat in jurul lui. Roaga-l pe sotul tau, sa-l intrebe despre anumite lucruri intamplate la gradinita. Vei fii uimita de cate a retinut.
Uite noi am fost la teatru cu Maya. Maya a aplaudat, a dansat, a urmarit cu placere. Matei se intorcea catre usa si spunea "plecam" la fiecare 2 minute. Sotul meu l-a descusut cum a fost, i-a povestit o gramada, nu credeam ca a remarcat atat de multe din spectacol, si l-a intrebarea de ce vroiai sa pleci i-a spus ca nu auzea ca era galagie, 'copii multi'.
Acum am vazut ce ai scris mai sus. Si noi sutem in perioada de negare, nu vrea sa intram in casa, nu vrem sa ne imbracam - intr-o zi a stat doar in sosete pana l-am imbracat fortat caci trecuse ora de masa si de somn deja. Totul este cu NU. Din pacate aceasta perioada dureaza ceva ...
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
www.dropshots.com/tamaraspt#albums/Filmulete" target="_blank">Filmulete
Graviduta spune:
Ella, si la noi e la fel: eu mai ferma, sotul mai maleabil, dar eu sunt nr. 1 la Mara, explicatia dr. psiholog nu merge in cazul nostru. Dar e posibil ca asta (ce spune dr) sa fie regula.
Ai mai incercat si alta gradinita? Sa-l duci in alt colectiv? Mai stiu cativa copii care nu s-au acomodat cu colectivul decat dupa ce au schimbat cateva gradinite, un exemplu ti-am dat acu ceva timp, dar mai sunt, inclusiv al Monei (stii despre cine e vb).
Pantofiori sport, noi, din piele ext si int, marimea 20
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
tamaraspt spune:
Anca eu l-am spalat pe matei cu tarate. Fierbeam o punga de tarate (nu mai stiu daca avea 250 sau 500g ) intr-o oala de 10l de apa timp de o ora la foc mic. O lasam putin la decantat si apoi strecuram printr-o sita f deasa. Mai adaugam in apa de baie si apa normala.
M-am gandit la tine si cred ca pot sa-l speli pe Mihnea si cu apa termala, tii comprese cateva minute daca poti pe obraji. Eu il spalam cu ser care era si pt dezinfectare si apoi il udam cu apa termala, nu statea cu compresele. Iar legat de lactatie si colici eu am remarcat ca ii era mai bine daca beam eu ceai de anason, chimen si fenicul, iar cand imi scadea lactatia luam tinctura de marar, ar fi trebui tot ceai dar imi era mai comod sa iau o lingurita de tinctura. Efectul era imediat dar am ramas cu o masura mai mare la sutien
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
www.dropshots.com/tamaraspt#albums/Filmulete" target="_blank">Filmulete
bettyR spune:
Intru pe fuga sa o incurajez pe Ela. Trebuie f multa rabdare si timp cu copii de genul asta ca si eu una cam la fel. SI in perioada asta si Andreea e in faza cu negarea, spune NU la orice si tot asa urla. Vine, cere mancare, o urc in scaun cand sa ii dau zice NU, daca incerc sa o dau jos, urla din nou ca NU se da jos, avem vreo 4 zile de cand e asa. Banuiesc ca iar e o etapa. Si Andreea seamana la comportament mult cu Bob, cam asa face si a mea, pare speriata, dar mai moderat si a inceput sa ii placa mai mult copiii si alte persoane, cu conditia sa fie tinere. Banuiesc ca Bob se comporta asa ca nu a socializat pana acum, daca soacra doar il plimba in carut, ori il lasa pe jos dar nu sa se joace cu copiii. Cred ca este tare greu pentru el ca brusc is multe noutati, el care probabil a avut un program constant si a interactionat cu persoane cunoscute. La noi s-au intamplat toate mai treptat si parca e tot mai bine, dar sincer nici eu parca nu as avea curajul sa o las la gradi, de teama ca plange pana vomita sau face febra. Cel putin mama si sotul is ingrijorati de cum va reactiona cand voi lipsi eu din peisaj sa nasc. Ultima data nu a mai scos-o afara sotul cand am fost la control de frica ca nu o mai poate aduce in casa, adica o aduce dar plange si nu o mai poate opri si i se face frica sa nu pateasca ceva. Cu sotul urla si exagerat ca el i-a facut toate mofturile si stie ca cedeaza, la mine nu face chiar asa urat ca is mai ferma.
Parerea mea e ca ii trebuie mai mult timp, si daca e un pic racit, ii este foame coopereaza si mai greu ca is mai nervosi din start. Si eu is tare necajita de cum mananca Andreea, dar ma gandesc ca inainte sa o necajeasca maselele eram pe drumul cel bun, chiar manca uneori cu mana ei si cand o sa ii iasa, o sa fie mai bine. Sincer nu ma lasa inima sa nu ii dau mancare nepasata, ca e slaba de ii numar coastele si e si mai nervoasa.
Betty 32+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
madaiulia spune:
Multumesc pentru sfaturi.
Azi dimineata cand l-am dus pe Andrei la ai mei tot drumul a zis "mai bine o luam pe mamaia si mergem la noi acasa cu mama". Asa rau mi-a parut de el, mi se rupea sufletul sa-l las iar, dar nu aveam solutie. Oricum m-am hotarat si e ultima data cand il mai las acolo (cu exceptia momentelor cand plec cate o saptamana cu serviciul). De acum inainte va sta acasa si mama si socrii au o saptamana sa se hotarasca daca pot veni la noi acasa zilnic dupa un program stabilit si sa respecte regulile noastre sau luam bona. Si din toamna merge la gradinita.
Ella nu stiu ce sfaturi sa-ti dau cu acomodarea lui Bob. Dar stiu cazul unei prietene, la inceput fetita plangea zilnic cand mergea la gradinita, ba chiar isi provoca in fiecare dimineata varsaturi doar la gandul ca merge acolo. Si socrii binevoitori le tot spuneau ce parinti denaturati sunt si ii spuneau copilului ca ar putea sta la ei, dar nu o lasa mama . Cam intr-o luna s-a acomodat fetita fara probleme si acum e chiar suparata la vacante ca trebuie sa stea acasa. Va tinem pumnii sa fie cat mai scurta si mai usoara acomodarea in cazul lui Bob. Cu NU cred ca toti trec prin faza asta. Si Andrei spune intai NU din inertie parca, abia apoi se gandeste la ce-l intreb si eventual schimba raspunsul. Si de altfel in cartile de psihologia copilului e citata perioada lui NU pe la 2 ani.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007