Masina de paine - investitie buna?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

dar cit costa o astfel de masina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaSM spune:

Anita75, eu am un Moulinex ow5000 si a fost 440 ron din Altex acum 1 luna.inainte am avut un no name adus din Austria,dar si aceea a fost foarte buna,ne-am folosit 3 ani de ea.acum am optat pentru acest Moulinex pentru ca are 2 palete de invartit si m-am gandit ca nu se forteaza asa de tare motorul.face paine si de 1.5 kg,dar eu fac intotdeauna de 1 kg.

Puisorul,un timp am cumparat faina integrala de grau si secara de la magazinul naturist(la noi in Sm nu este Cora,Carrefour),unde un kg de faina integrala de grau era 4.20 ron.dar cand m-am uitat mai atenta pe eticheta am obs ca faina se producea la o moara din judetul nostru,cam la 50 de km de noi.asa ca am optat sa mergem acolo si luam cate un sac mare de 50 kg odata (fara factura ca suntem pers fizice) si asa ajung la pretul (incredibil !!!!) de 1.2ron/kg.dc aleg sa iau faina ambalata la un kg(deci nu la sac)ma costa 2 lei/kg.deci ies mai ieftin cu faina integrala,decat cu cea alba.

Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)

Copilul meu iubit
O satmareanca intre baimarence
Asa cresc eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Hai sa cantarim totul pur matematic:
Faina de la moara 1,2kg..deci 500 gr -0.6ron
electricitate 0.39kw*0.7 ron...cam 0.3 ron
drojdie-4 ron pachet mare,eu il am de la inceputul lui aprilie,nu-l voi temina dar va expira termenul de garantie,asa ca sa zicem ca il folosesti de 30 ori---0.15 ron
sare,zahar,ulei,sa mai adaug cam 0.25 ron
total 1.3 ron(0.6+0.3+0.15+0.25)--o paine de 700 grame

Fetele au raspuns prin prisma calitatii painii produse,eu am demonstrat matematic.
Am Rhonson,inox(sa se potriveasca cu celelalte electrocasnice)si am dat pe ea 300 ron.
Noi cumparam zilnic doua paini de 1.5 ron,acum o paine din 500 gr faina ne ajunge.
Numai din diferenta dintre cele doua paini cumparate si cei 1.3 ron cat ma costa painea mea si,de faci calculul vei afla ca in 200 zile eu achit masina.
M-am lungit cat o zi de post,insa aceste calcule trebuiau facute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Scriu si al doilea mesaj despre alt aspect:
Am mancat si noi la inceput painea calda,insa,cat de gurmanzi suntem nu am reusit sa depasim o felie mai groasa.
Acum ne-am potolit,si crede-ma,nu reusesc sa mananc la o masa mai mult de o felie(ca si grosime cum e cea feliata,doar mai inalta si mai mare ca asa e tiparul cuvei.

Sunculita mea se topeste ca n-o mai alimentez cu o juma de paine odata (intrebare de 100 puncte..cine ma va mai tine deasupra apei la mare de pierd colacelul din talie...si uite asa am gasit si un punct rau in toata discutia despre masina de paine...sper ca nu te-a suparat gluma mea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

interesante discutii

eu mai fac cateodata paine artizanala, acum mi-a adus cineva din Austria faina de secara, inca nu am incercat-o
faina integrala am cumparat de la supermarket, e o faina Dobrogea, scrie pe ea macinis integral

masina de paine inca nu am cumparat , sunt aproape convinsa ca e foarte utila dar din pacate duc lipsa de spatiu in bucatarie dar poate daca m-as mobiliza si as face o "rearanjare" as rezolva si problema asta

Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

am si eu o masina de paine alaska. am luat-o de la metro si m-a costat 200 ron parca, nu mai stiu exact.
De folosit o foloseam la inceput o data la 2zile, dar acum eu am trecut la dieta si nu o mai folosesc asa de des.

Eu am facut in ea paine, am framantat aluatul pt cozonac, am facut aluat de pizza, ...se poate folosi la multe.
Ce imi place cel mai mult e ca pot sa o programez seara si dimineata sa am painea gata.

Eu spun ca merita f mult o masina de paine, chiar daca nu mancati multa paine dintr-un singur motiv: painea care o faci tu e fara aditivi, pe cand tot ce cumperi din magazin are aditivi.

Daca nu iti place forma poti sa o pui la framantat si crescut in masina si dupa sa ii dai ce forma vrei si o coci in cuptor.

Acelasi lucru poti sa faci si pt chec, cozonac, sau poti sa faci orice aluat vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

si noi suntem 100% pro BM.

Baiatul meu de 3 ani pune ingredientele in masina,eu o programez si ea se preocupa ca dimineata sa avem painica proaspata ptru mic dejun.

forma noastra de paine este chiar lata,mai lata ca la painea turist ..daca va mai aduceti aminte de ea

si eu experimentez multe minunatii in ea ..de la paine cu rosii uscate pana la paine dulce cu unt de fistic si fructe uscate.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva@maria spune:

buna si eu,
noi am renuntat de vreo 2 luni la facut paine cu masina. Cu toate ca foloseam numai faina integrala, si puneam si niste seminte de floarea soarelui/ dovleac din cele de la plafar, neprajite, nesarate, am observat ca ne-am cam ingrasat in perioada de folosire.
Nu faceam decat o paine la 5 zile, de ex duminica si o aveam cam pina vineri. Mincam o felie pe zi (iesea cam cat o palma felia) la sandvisul de dimineata, si totusi...noi inainte nu prea mincam paine, dar am primit masina asta cadou si de-aia am folosit-o. Nu am incercat alte retete, dar am auzit ca si cozonac ar iesi bine si macar scapi de framintat.
pentru cine nu are probleme cu ingrasatul, cred ca merita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

eu am descoperit o paine fenomenala - painea neagra de la Titan - este incredibila - singura problema e ca nu au magazine dacat insectorul 2, 3 si unul in sectorul4 - de acolo cumpar cate 10 o data pentru 10-14 zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Si unde au magazine in sectorul ?

Mergi la inceput