Burtici fericite de septembrie-octombrie (51)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emy10 spune:

Ufff Monica, cat stres pe capul tau! Incearca sa ramai optimista ca doar n-o fi sefu-tau asa negru incat din toata lumea sa nominalizeze o graviduta! Si chiar daca ar fi acoperit de legi si tu esti la fel de bine acoperita!!!

2o+ cu
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emy10 spune:

Raluk, infectiile urinare se vad si la examenul de urina! Stai linistita si nu te mai stresa din orice, mai ales ca ti-au spus doctori ca nu este nevoie!

2o+ cu

[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panda77 spune:

Dragele mele, va multumesc tare pentru vorbele frumoase!

E adevarat ca nu am mai citit din urma si deci nu prea sunt la curent cu ce s-a mai intamplat cu voi, sper din tot sufletul sa fiti bine cu tot cu bebeii de la purtator... Acum, tinand cont ca am citit doar capitolul curent, am vazut ca se vorbea de alaptare. Fetele care vor face cezariana sa nu se sperie ca nu vor avea lapte. Eu am avut din secunda in care am pus-o pe Ilinca la san si am avut productie record (fara sa am "peturi" babane), ba am avut chiar sindromul "arteziana", cum ii spun eu. Adica tasnea pur si simplu laptele in jeturi daca o auzeam pe Ilinca plangand sau daca ma gandeam la ea (la dus, de exemplu), ca sa nu mai vorbim daca scapa sanul din gurita... Si uite asa am iesit din spital cu Ilinca avand o greutate mai mare decat la nastere (o sa vedeti ca dupa nastere copilul scade in greutate), iar in prima luna a luat in greutate 1,6kg! Asa ca daca vreti musai sa alaptati, faceti-o indiferent de presiunile din jur, trebuie sa fiti puternice si convinse ca e cel mai bun lucru pentru bebele vostru!

Monica, e aiuritor ce ti se intampla, cred ca esti innebunita! Iti tin pumnii sa nu se intample nimic rau si sa te poti linisti si tu o data !

Cristina, tare rau imi pare ca Andrei e gripat! Azi l-a strigat Ilinca prin tot parcul si l-a cautat, sa stii! Pup un baiat frumos sa treaca raceala repede-repede!

Panda, 19+ cu
si fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Emy10

Raluk, infectiile urinare se vad si la examenul de urina! Stai linistita si nu te mai stresa din orice, mai ales ca ti-au spus doctori ca nu este nevoie!

2o+ cu

[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Biaz, Diana, raportandu-ma la ce vedeam in jurul meu, eu chiar ma credeam exemplar mai rarut de mamica chinuita de somn si alaptat. La mine, lapticul si furia lui au sosit cam din a 3-a zi dupa cezariana, unul din mameloane era aplatizat si doar cu cele de silicon, am reusit, in prima faza, sa il facem "functional" (ulterior, s-a ocupat Daria si acum e la fel de "indraznet" ca si celalalt ). In seara dinaintea externarii, asistenta de garda, dupa admnistrarea antibioticului si vazandu-mi sanii ca doua pietre, mi-a zis doar atat: "Stoarceti-va, doamna, ca ajungeti la cutit". La cat eram de obosita si de aiurita, nici nu am inteles mesajul ei, iar apoi, ce folos ca l-am inteles... Cum sa ma storc de una singura ? Ce insemna asta ? Cum se facea ? Mai tarziu, o pompa electrica din epoca de piatra a poposit in salonul meu (adusa de asistenta care se ocupa de bebelusi, nu de mamici), dar si pompa s-a dovedit la fel de neputincioasa si nestuitoare ca si mine. Problema mi-a rezolvat-o dimineata, o asistenta mai in varsta, care a fost f calma si rabdatoare, cu o metoda la fel de in varsta (stors manual), dar macar eram eliberata.
Ei, si "distractia" a continuat acasa, cand contrar celor care se plangeau de lipsa laptelui, cica aveam lapte mult si prost si de-asta copilul sugea f. des, iar eu eram zombie de nesomn si panica. Starea asta a dainuit pana la 1 luna, cand am cunoscut-o pe pediatra care ne este alaturi si acum si care a reusit sa ma linisteasca si sa imi incadreze tot ce se intampla intr-un tablou cat se poate de normal si firesc. Si pana atunci, au fost destule voci care ma sfatuiau sa renunt sa mai chinui copilul si sa trecem pe laptele formula sau, si mai grav, pe cel de vaca indoit cu apa/ceai. M-am stresat ceva timp, dar am continuat lupta si a meritat... La vaccinul de la 2 luni jumatate, avea deja 6.200 grame (nascuta cu 3300 grame), de la 6 luni am inceput diversificarea, iar alaptatul propriu-zis a durat pana la 1 an si 3 luni (intarcat pe fondul unei enterocolite destul de agresive). Pt gurile altora, nici asa nu a fost bine... Medicul de familie, la fiecare vaccin, imi dadea peste nas ca e prea grasunica, ca e peste grafice, ca tendinta de obezitate sa instaleaza din primul an de viata.
Deci cum o dai, tot nu a fost bine... ba copil chinuit de foame si lapte care nu era consistent, ba copil supraalimentat.
Cu ceva stapanire de sine, un sot intelegator si dorinta netarmurita de a merge mai departe, a fost fff bine, dar pana am ajuns la calea buna, am avut destule piedici (voci "binevoitoare", reprize de somn chiar si de 5-10 minute, oboseala crunta). Momentele de alaptare sunt extrem de frumoase, cu atat mai mult cu cat imi amintesc fatzuca plina de fericire si chiote de bucurie cand vedea sanii si anticipa ce urma.
Monica, trebuie sa fie bine, Doamne ajuta !
panda, ma bucura vestile tale bune. M-ai amuzat cu "peturile" tale...
cristina, sanatate lui Andrei, sa se refaca repede !
madalina, esti o luptatoare si o invingatoare !

Sorry pt "placinta". si noapte buna !

Geani 21+ si Daria (03.04.05)
Varsta Dariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Cine doreste, citeste, sper sa nu supar prea multe gravidute.
Din experienta proprie, sfaturile doctorilor si ceva carti:

1. Mama stie intotdeauna cel mai bine. Are dreptate soacra cand zice ca ea stie, cand i-a fost timpul sa fie mama de bebelus a stiut mai bine decat soacra ei, care stia mai bine decat soacra ei, s.a.m.d.
2. marimea sanului nu are nici o importanta, vorbim de glande care produc lapte, nu de grasimea din san
3. laptele nu se strica, nu exista o limita de timp pana la care o mama poate alapta
4. daca nu se poate alapta, se trece la formula fara cea mai mica remuscare
5. laptele de vaca e bun pentru copilul vacii
6. baby nu are nevoie de apa.
Cand se pune copilul la san, primii mililitri de lichid sunt foarte diluati, ca apa. Daca lui baby ii e doar sete, se opreste. Daca ii e foame, continua sa suga, dupa un timp laptele se ingroasa si copilul mananca.
Rinichii bebelusului sunt infimi si insuficient dezvoltati, incapabili sa proceseze mineralele, clorul din apa.
7. ceaiul nu ajuta la nimic, ba chiar pune rinichii la un efort suplimentar. Pe langa mineralele din apa mai au de procesat si tot ce contin plantele (scuze, sunt inginer telecomunicatii, nu chimist). In mod sigur nu toate mamicile au posibilitatea de a cumpara ceai de musetel fara cofeina,de ex., ci il primesc de la bunica de la tara care l-a cules de pe langa gard, apoi l-a pus pe un ziar pe soba sa se usuce. Buun, acum in plus are plumb din ziar si praf cazut din tavan.
Americanii nici nu vor sa auda de ceai dat unui copil, considera ca nu exista suficiente dovezi ca fac mai mult bine decat rau.
8. Copilul pana la 1 an nu mananca mai mult sau mai putin decat ii trebuie. Dupa 1 an apare “mancatul social”, adica accepta un biscuit desi nu ii e foame, pentru ca si fratele mai mare a primit unul.
Editez ca mi-am mai amintit ceva ce stiu toate mamicile care au deja copil:
9. laptele de mama e o apa tulbure, in schimb e dulce de parca ar fi amestecat cu miere. [Asta am scris-o pentru ca o mamica prietena care alapta de 1 luna mi-a spus ca ea n-are lapte bun, ca e subtire si vag alb, nu alb imaculat si gros ca laptele de vaca]

Diana 21 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Buna dimineata,

Noi am fost plecati deabia aseara ne-am intors.Vad ca s-a scris mult si bine Incerc sa recuperez cat de cat,daca am timp.
Sper ca toata lumea este ok.Va pup

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Am reusit sa citesc mai pe diagonala cap trecut...vad ca s-a discutat intens pe tema infasatului si a imbracatului.
Aici sunt cu totul alte obiceiuri...de infasat nici macar nu s-a auzit...copii sunt tinuti liberi,doar cu o bluzita sau body inca de la nastere.
Iar de caleala...astia isi calesc copii poate peste masura.
Iarna n-am vazut copii cu caciulite de nici o culoare...si totusi temperatura mai scade sunt 0 grade din cand in cand.La 5 grade ii puneam Erikai o caciulita totusi.
Aici chiar si iarna copii sunt imbracati sumar,fara dresuri,doar cu pantalonasi...uneori chiar si trei sferturi,cu gecute subtiri,gen cele de primavara de la noi.
Copii de gradinita sunt tinuti fara sosete indiferent de temperatura de afara in camere putin incalzite.
La scoala incepuand cu gimnaziu nu se incalzesc camerele...indiferent de cat este de frig afara.Copii sunt obligati sa vina la scoala doar in uniforme,fetele in fuste fara sa aibe voie cu dresuri.Doar in partea de sus au voie cu haina,geaca in plus fata de uniforma.
La inceput mi se parea inuman...i-am considerat nebuni multa vreme si ziceam sus si tare ca al meu copil o sa fie mai imbracat.Insa iata ca am ajuns sa le adopt din obiceiuri...soacra-mea nu se baga,sotul nu o lasa csa intervina de nici o culoare...doar atunci cand ii etse cerut sfatul raspunde.
Insa am hotarat sa o las si eu mai lejer imbracata,ca sa se caleasca...cand va merge la gradinita sa nu aibe un soc termic cand va fi lasata fara sosete sau tinuta mai sumar imbracata,nu vreau sa am atunci probleme.
Si sincer va spun,in noembrie cand am fost in tara,am considerat ca unii copii sunt f grosi imbracati raportat la vreme...la aproape 20 grade toti cu caciulite,pulovarase,geci,fulare...rosii pana la refuz in obraji.
chiar in timp ce Erika era doar cu o bluzita pe ea,un bb de nici 6 luni era cu 2 caciulite,fular,pulover si geaca...iar peste picioruse in carut invelit cu o patura.Astea imi par deja peste masura.
Si totusi,sotul uneori imi spune ca fetita este prea gros imbracata.Intr-o zi chiar am avut o cearta pe tema asta...cat eram eu la coafor nu l-am lasat cu fata in parc pe motiv ca nu aveam geaca la noi si imi era frica sa nu raceasca.Afara era inca frig.De atunci ca sa evit astfel de discutii am la mine o gecuta in plus

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Tot despre lapte si alaptat

In plus la cele spuse de Gegea, Diana si alte fete ce au impartasit din experienta lor pe aceasta tema, mai adaug urmatoarele, si va rog eu frumos sa le tipariti cu litere imense si sa le aveti in fata cand cei din jur va vor baga bete in roate ca voi chinuiti copilul, ca laptele vostru nu e bun, ca nu e destul si alte bazaconii idioate!!!!

1. Stomacelul unui bebe nou nascut e cat o cireasa!!! Nu are nevoie decat de cativa stropi de lapte ca sa se umple! E absolut normal ca dupa 1-2h sa vrea iar! Si ii dai, cat vine, cat curge... Uneori pt cei cativa stropi de lapte munceste 30-40 minute!!! Si timpul cat suge nu e direct proportional cu cat lapte ai tu. Daca tasneste e bine. Daca nu tasneste e iar bine. Bebe ia cele cateva picaturi de care are nevoie, indiferent daca laptele curge suvoaie sau abia vin 2 stropi cat strangeti sfarcul. E SUFICIENT!

2. La o saptamana de la nastere, stomacelul e cat o nuca! Ce am zis mai sus continua sa se aplice, mai ales ca acum veti incepe sa dati "piept" cu "binevoitorii si sfatosii".

3. Pe masura ce creste stomacelul si se dezvolta musculatura faciala si bucala si bebe invata ce trebuie sa faca, se va scurta timpul de supt si (POATE) vor creste distantele intre mese. Dar nu e musai! Daca nu se intampla, NU e din vina voastra. E pur si simplu!

4. NIMENI nu are dreptu sa va spuna ca nu aveti lapte bun!!! Asta numai analiza laptelui o poate confirma. Si asta se face doar daca la cateva sapt de la nastere bebe nu a crescut si dezvoltat, e somnolent etc. Atunci se fac analize si bebelui, si mamei! In rest, luptati pt bebelusul vostru si pt dereptul vostru de a alapta. In timp devine tot mai simplu. E al naibii de greu la inceput si trebuie sa aveti vointa de fier si "toiag de otel"!!!

5. Cititi cat puteti siteuri dedicate alaptarii si experiente ale persoanelor care au reusit. Nu conteaza cele care nu au alaptat din diverse motive. Pana la proba contrarie, voi NU aveti acele motive, asa ca e bine sa va concentreati energia pe reusita 100% si cautati-va din timp motivele si sprijinul de care sigur veti avea nevoie.

Pt mine aflarea acestor info a fost eliberatoare, mai ales ca stiu ca in RO se "acuza" mama pt orice plans al bebelusului la vremea mesei (ceea ce contribuie enorm la renuntarea la alaptat in cazul multor femei, desi ele fac bine ce fac; si la depresia materna) si se recomanda formula pt comoditate si controlul alimentatiei!

As mai scrie eu, dar asta e esentialul. O sa va mai bat la cep pe parcurs, dar cred ca e fff imp sa va informati din vreme si sa va gasiti din timp aliatii in lupta pe care o veti duce. Toate cele care au alaptat va vor spune ca reusita in lupta asta merita orice efort, orice lacrima si orice chin!

Am fugit ca imi da Lisa iama in cani!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Citeam Piticodromul de sep-oct 2005 si uitati ce-a scris o mamica :

############
Acum e cu antibiotic la bord,culegem roadele zilei de 1 mai, ca tot am fost "la padure pe litoral". A fost bine si frumos dar cand am ajuns acasa, s-a lasat cu un debut direct cu 40 .
Are tonsilita, initial nu am vrut sa ia antibiotic, dar ieri am cedat psihic ca nu ceda la antitermice si i-am dat potiunea facatoare de "bine-rau". Asta e,s-au ales toti cu cate ceva de la 1 mai, care cu laringita, care cu muci, care cu tonsilita si ce-or mai avea ei pe acolo.

Ce am dedus eu dupa experienta asta: ca mamicile care nu aveau nici un stres cu imbracatul si schimbatul copilului transpirat, sa nu bea apa rece etc, nu au avut probleme cu ei. Noi astea mai "grijulii", am dus fiecare cate "ceva" acasa. So...no comment si aviz amatoarelor
###########

Diana 21 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput