Burtici fericite de septembrie-octombrie (51)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Am revenit si eu dupa cursuri. M-a lasat vocea rau de tot spre sfarsit.

Madalina, eu nu voiam niste raspunsuri la intrebarile mele ci doar incercam sa-ti prezint cat mai multe aspecte la care sa te gandesti cand iei o decizie.

Subiectul alaptat: e la fel de sensibil ca si subiectul nastere. E o experienta unica. Cand l-am pus prima data pe fiul meu la san, a fost totul atat de natural, de parca ar fi stiut sa faca asta dintotdeauna. Eu nu stiam mare lucru. Urmarisem niste filmulete de pe net si citisem in Dr. Spock si cam atat. Pe urma a inceput tragedia intitulata "nu ai lapte, da copilului lapte praf". Noroc ca am avut un sot foarte suportiv si o prietena experimentata ca re m-au incurajat sa nu ma las si sa continui sa-l alaptez chiar daca in primele patru luni nu am dormit niciodata mai mult de 1 ora. Asta fiindca plangea si voia alaptat foarte des, ceea ce mamele, prietenele si toti ceilalti interpretau ca fiind semn ca eu nu am lapte. Nu stiu cat lapte am avut sau nu, dar la 2 luni copilul meu avea 6 kg! L-am alaptat exclusiv pana cand am trecut de 5 luni si s-a intercat singur cu o saptamana inainte de a implini 1 an.

Stiu ca exista si cazuri in care unele mame au probleme reale cu productia , dar cred ca de multe ori se intampla si ca mamici care ar putea alapta sa renunte fiindca nu au sustinerea necesara sau nu stiu cum sa procedeze sau pur si simplu sunt prea obosite.

Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Se pare ca sunt singura pe aici.

Panda, ma bucur ca ne-ai mai dat vesti. Chiar m-am gandit la tine astazi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Fetelor eu zilele trecute am visat ca aveam bebe si ca il alaptam si ca aveam o groaza de lapte si el bebelus mic fiind zicea ''nu vleau'' si intorcea capul ..Nu va spun ce am mai ras cand m-am trezit si mi-am adus aminte spre norocul meu de acest vis...Si acum cand se vorbeste de asta asa ce am in minte fetisoara lui cum nu voia el lapte

Iulika, cea mai fericitå 23+cu Bruce Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Bia mai sa fie, parca vorbesti de mine
Eu n-am avut lapte primele 4 zile ca am avut cezariana si stii cum e, corpul se prinde mai tarziu ca nu mai e bebe in burtica, deci hai cu laptele. Apoi m-am chinuit rau de tot cu alaptatul, desi Peter stia ce are de facut. N-am renuntat, am fost mai fericita ca tine ca prindeam 1,5 ore-2 ore de somn Lapte aveam din belsug, dar baiatul era foarte mare si manca mult. La 5 luni jumate a vrut mancare solida, a renuntat singur la alaptat 1 saptamana inainte sa faca 1 an.
Suport am avut din belsug, toate prietenele alaptau/alaptasera, cunosteam o lactation consultant, am sunat-o de vreo 2 ori si mi-a confirmat ca doare, dar fac tot ce trebuie.
[Ceva amuzant :Ce-mi povestise lactation consultant: fusese intr-o excursie in Mexic, era la plaja cu sotul si baietii gemeni de 15 ani. Marea majoritate a femeilor erau topless, sotul si baietii faceau bale la gura . Ea, zice tare : aia a alaptat, aia nu, aia doar putin, etc. Baietii : mama, taci, ne-ai stricat tot cheful ! ]
Adimercedes am incercat sa-l tin in www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2265538" target="_blank">wrap, dar n-a vrut. E nou-nout, poate baby 2 o sa-l vrea.
Diamar dormea in patut, dar cat era treaz statea in www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2265002" target="_blank">bouncer sau se juca in www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2574123" target="_blank">gym in ideea ca el sa asocieze patul cu somnul.
Lutoniana extreme vad destul de des, fiecare face cum vrea cu propriul copil.
O prietena si-a dus fetita la 1 an jumate in mod special la groapa cu nisip ca sa guste nisipul, la 2 ore era la noi in vizita, fetita era absolut ok, doar constipata pentru prima oara in viata ei
Prietena lui Peter sta in casa la 18 grade cu chilotei, pantalonas si bluza larga, nu sosete, nu maieu. Noaptea mama ei scade temperatura la 15 grade.
Tin sa precizez ca Peter trece drept un copil imbracat printre prietenii lui
Faza la maternitate : in camera erau 22 grade, in a 3-a zi am hotarat ca-i e frig si l-am dezbracat de hainutele transparente date de spital si i-am pus body cu maneca scurta si un costumas cu picior, destul de subtiri, ziceam eu. La 1 ora vine asistenta sa-l vada si constata ca are temperatura si apoi exclama : Doamne, ce l-ati imbracat in halul asta?. Il dezbraca si-l infasoara in paturica subtirica. Apoi a hotarat sa-l mai tina 1 zi sub observatie datorita puseului de temperatura. M-am gandit sa-i zic sa treaca in fisa la cauza : mama romanca, dar nu stiam daca tine tipa la gluma

Diana 21 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Fetelor eu am un bebe tare zgubilitic e foarte activ...Adica face si el pauze in afara de cand dorm eu dar mai toata ziua il simt..O fi de la cafea?( eu beau o cafea pe zi din cauza tensiunii scazute).O fi agitat sau zgubilitic de felul lui??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu nu am avut parte de sustinere. Poate ca as fi reusit si eu sa alaptez. Sotul meu murea de inima cand il vedea plangand, ai mei insistau sa nu mai infometez copilul, eu eram total nestiutoare. Cand am vazut ca dupa o luna de incercari mie tot cateva picaturi imi curgeau (intre timp Matei era hranit cu lingurita dupa ce incercam mereu sa-l pun la san iar el se inrosea de plans), am hotarat sa renunt . Mameloanele de plastic le refuza.
Fetelor, nu va speriati, eu am fost un caz nefericit in privinta alaptarii. la unele mamici se intampla totul atat de natural.
Acum stiu ce am de facut si voi lupta pana in panzele albe sa alaptez.

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Am revenit si eu dupa cursuri. M-a lasat vocea rau de tot spre sfarsit.

Madalina, eu nu voiam niste raspunsuri la intrebarile mele ci doar incercam sa-ti prezint cat mai multe aspecte la care sa te gandesti cand iei o decizie.

Subiectul alaptat: e la fel de sensibil ca si subiectul nastere. E o experienta unica. Cand l-am pus prima data pe fiul meu la san, a fost totul atat de natural, de parca ar fi stiut sa faca asta dintotdeauna. Eu nu stiam mare lucru. Urmarisem niste filmulete de pe net si citisem in Dr. Spock si cam atat. Pe urma a inceput tragedia intitulata "nu ai lapte, da copilului lapte praf". Noroc ca am avut un sot foarte suportiv si o prietena experimentata ca re m-au incurajat sa nu ma las si sa continui sa-l alaptez chiar daca in primele patru luni nu am dormit niciodata mai mult de 1 ora. Asta fiindca plangea si voia alaptat foarte des, ceea ce mamele, prietenele si toti ceilalti interpretau ca fiind semn ca eu nu am lapte. Nu stiu cat lapte am avut sau nu, dar la 2 luni copilul meu avea 6 kg! L-am alaptat exclusiv pana cand am trecut de 5 luni si s-a intercat singur cu o saptamana inainte de a implini 1 an.

Stiu ca exista si cazuri in care unele mame au probleme reale cu productia , dar cred ca de multe ori se intampla si ca mamici care ar putea alapta sa renunte fiindca nu au sustinerea necesara sau nu stiu cum sa procedeze sau pur si simplu sunt prea obosite.

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Seara buna fetili.
Eu sunt tare amarata. De parc anu aveam destule, astazi inainte de plecare a venit o "oficiala" sefului meu prin care era rugat sa ia o decizie cu privire la personal. Si anume ori sa ni se reduca salariu si timpul de lucru la 70% ori sa dea o persoana afara... Prin urmare ma lupt din rasputeri sa imi iau nenorocitul asta de CM cu risc maternal ca e singurul prin care nu ma poate da afara, la restul de coduri te poate da din "ratiuni economice". Asa ca am picat in butoi rau si nu stiu ce sa fac. Am gasit prin cuscrii de cumatrii vitregi un medic de medicina muncii care a zis ca nu ma poate ajuta . CA cica musai tre sa vina sa faca raport la firma si bla bla... Mai caut dar cred ca tre sa rezolv pana la sfarsitul saptamanii cand tre sa dea seful meu un raspuns... daca nu... pizicii masii... ce-o fi o fi... o fi

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 20+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Seara buna fetili.
Eu sunt tare amarata. De parc anu aveam destule, astazi inainte de plecare a venit o "oficiala" sefului meu prin care era rugat sa ia o decizie cu privire la personal. Si anume ori sa ni se reduca salariu si timpul de lucru la 70% ori sa dea o persoana afara... Prin urmare ma lupt din rasputeri sa imi iau nenorocitul asta de CM cu risc maternal ca e singurul prin care nu ma poate da afara, la restul de coduri te poate da din "ratiuni economice". Asa ca am picat in butoi rau si nu stiu ce sa fac. Am gasit prin cuscrii de cumatrii vitregi un medic de medicina muncii care a zis ca nu ma poate ajuta . CA cica musai tre sa vina sa faca raport la firma si bla bla... Mai caut dar cred ca tre sa rezolv pana la sfarsitul saptamanii cand tre sa dea seful meu un raspuns... daca nu... pizicii masii... ce-o fi o fi... o fi

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 20+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Off Monica imi pare rau ca trebuie sa treci...nici macar cu un servici stabil nu ai siguranta zilei de maine in Romania..Nu te mai supåra ca oricum ce o fi o fi ..O så fie bine vei vedea..Nu te mai amåri..Eu stiu ca nu au voie sa iti opreasca contractul de munca cat esti gravi..Acum nu mai stiu cum sta treaba in Romania..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

panda, ma bucur mult de vestile bune! Si asa mi-a placut ce urare ne-ai facut...

kemsy m-ai emotionat cum ne-ai descris cum il simti pe bebe. Mai ales ca eu nu l-am simtit inca ma distrez tare cand descrieti cum il simtiti.

cristina ce frumos e costumul de baie, ca are si rochita aia! Ce as vrea si eu la mare... dar e tare departe, cred ca drumul ar fi periculos pentru mine.

Bia si pe mine ma sperie subiectul alaptare. Asa de mult imi doresc sa am lapte, ca tare cred ca daca n-o sa am, o sa intru in panica si nu o sa stiu cum sa reactionez.

Monica imi pare tare rau de stresul pe care il ai acum. Eu in 1 decembrie am primit o asemenea veste, impreuna cu alti colegi, desi nu ne asteptam deloc. Asa ca, in plina depresie mi-am cautat repede ceva de munca, iar acum am un job de 7 milioane, dupa ani de zile platiti cu 29 de mil. Si dupa cat mi-am calculat, nu prea prind decat o luna din vechiul job la calculul cicului, deci degeaba am muncit atatia ani cu salar bun. Mai bine s-ar face o medie din cat ai cotizat in total. Deci din depresia pierderii jobului am trecut la depresia vietii cu un salar asa mic. Sper sa reusesti sa-ti rezolvi concediul. Daca nu, oare nu ar putea sefii tai sa inteleaga ca imediat intri in prenatale si alte concedii (platite, cred, de stat), si sa nu mai ia in considerare ca trebuie sa dea pe cineva afara? Bine ar fi sa scapi cu bine de stresul asta.

Am vazut ca scrieti de analize de urina. Doctorii mei (de familie si gine) insista ca nu e nevoie sa fac si urocultura daca la examenul de urina toate ies in regula. Sa-i cred? Infectiile urinare apar si la examenul de urina si urocultura se face doar ca sa descopere ce este? Sau sa merg eu de capul meu sa-mi fac?

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Buna seara burticutelor!

Roxxy imi pare de experienta ta si sincer cred ca se poate intampla oricui. Din pacate invatam atat de multe dar nimeni nu ne spune cum trebuie sa ne purtam ca viitoare mamici care trebuie sa alapteze si asa mai departe.
Am vazut ca in ultimul mesaj scrii ca acum stii ce ai de facut.
Clarifica si pentru cele mai putin stiutoare (ca mine adica).

Sper ca nu te-am stresat cu subiectul asta.
Pupici si sanatate.

Mergi la inceput