Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (44)
Raspunsuri - Pagina 6
Alina spune:
mQQm,m-am uitat acum pe perna pe care o am,e Kernkissen cica,la umplutura scrie ca e cu griu.Bobite de griu adica,scrie pe ea ca e naturprodukt .E putin mai mica decit pe cea care am cumparat-o special pt alaptat si ceva mai grea,e normal.O pot folosi lejer si pt alaptat,doar nu o cara bebe in spinare.Astia pe-aici fac tot felul de perini din astea umplute cu boabe,ma uit pe net sa vad ce boabe mai pot fi folosite.
Eu mai am pt bebe si perinuta cu boabe de cirese,e foarte practica,i-o puneam fetii cind aveam colici,o incalzea putin in cuptor.Cam asa arata:
http://cgi.ebay.de/NEU-Riesen-KirschKernKissen-35-25cm-800gr-Mohnblume_W0QQitemZ370145644129QQihZ024QQcategoryZ107998QQtcZphotoQQcmdZViewItem#ebayphotohosting
Se vad si simbureii .
Hai ca ma uit imediat pe net sa vad cu ce cereale se mai poate umple.
Da,nici eu nu am de gind sa-l pun pe perna asta,numai pt propteala in timpul alaptatului.
Zici sa umpli cu bumbac,adica cu vata,nu?Cred ca iese prea fleasca si nu va fi asa flexibila.
Edit ca m-am uitat:
Getreide: Unter den Füllungen mit Getreideschalen sind diejenigen mit Dinkelspelz die häufigsten. Diese Naturprodukte nehmen die Körperwärme auf, sind anpassungsfähig und formstabil - jedoch auch meist doppelt so schwer wie ein Kissen mit z.B. Styroporfüllung. Allergikern ist diese Füllung nur unter Vorbehalt zu empfehlen. Außerdem benötigen Stillkissen mit Getreidespelzfüllungen eine intensive Pflege, d.h. sie müssen regelmäßig ausgelüftet und vor allem getrocknet werden. Sonst können sich gefährliche Schimmelpilze bilden.
Deci se mai poate umple cu coji de griu.Dinkel e in romaneste alac(in engleza e spelt),asta e griu cultivat in regiunile de munte.
Si ca avantaje cica nu lasa corpul sa se incalzeasca insa e mai grea decit cea din stiropor.Perna de cereale se ingrijeste atent,aerisita des si pazita de umezeala pt ca poate sa dezvolte mucegai.
Am vazut de cumparat pe e-bay,un kg costa vreo 7 euro si tre'sa fie din culturi bio,fara sa fie tratat.
Si alta varianta de umplutura naturala:
Wollkügelchen: Diese Füllung ist eine leichte und natürliche Alternative zur Getreidespelzfüllung. Doch auch sie hat ihre Nachteile: Sobald das Wollvlies feucht wird, trocknet es nur schwer wieder aus. Die Babys sind zudem wie auf einem Wattekissen gebettet - versucht man jedoch das Kissen fester mit Wollvlies zu stopfen, verliert es seine Flexibilität.
Bobite de lina...alta alternativa la produse naturale dar daca se uda,se usuca greu.Bebelusul sta pe ea ca pe o perna de vata .
Alina,mami de printesa si baby
eumada spune:
eu am o perna de aia in forma de banana umpluta cu bobite de ceva fosnitor,are fermoar dar nu m-am deranjat sa vad ce e...cred ca polistiren expandat
e buna ca dorm pe ea pe o parte..tine burta,sau intre picioare...ma rog nu stiu cum as putea sa stau ca sa alaptez mai ales ca laptele meu va fi plin de hormoni de la tratament...
E normal sa nu am inc colostru?sau depinde de la caz la caz?eu stiu ca depinde nu e batut in cuie dar.....nici excesiv de tari nu-s sanii nici acu` si nici n-au fost ...oare e normal?
Madalina 24+Eva-Maria
flosideea spune:
buna seara mamicute!suntem si noi pe aici si suntem putin necajiti pt ca avem o mica problema la calculator si nu ne citeste cardul de memorie de la aparatul foto.am facut poze la hainute si cand sa le pun....ufff....pana maine nu prea avem ce sa`i facem.
azi m`am simtit cam rau la servici.simteam asa o stare de ameteala,de ....nu prea stiu cum s`o descriu.ca si cum acum imi dadea sangele pe nas,capul imi cam vajaia....o senzatie aiurea rau.am ajuns acasa si parca sunt mai bine,dar ma voi baga imediat la nani pt ca probabil e si oboseala combinata cu raceala care cred ca o luam de la tati....
va pupic si ramane sa pun pozele maine.
noapte buna va doresc.o sa mai incerc putin cu cardul,dar daca nu merge .pupici
29+
Alina spune:
Eumada,nici eu nu am colostru si am intrat in sapt 27.Nu am avut nici la prima sarcina secretii de nici un fel in timpul sarcinii.
Alina,mami de printesa si baby
CriPOD spune:
Alina, mersi de idei. Studiez, desi cu alergenii si graul e risky. Da' samburi de cirese nu m-as fi gandit veci.
Nici eu n-am avut in timpul sarcinilor anterioare nimic, iar despre hormoni, toate suntem ghiftuite, garantat. Nu te panica, mai ales acum daca ai vesti bune.
Motana spune:
mQQm, sunt hyper impressed... perna aia e facuta de tine? wow, arata super super, crek esti tu buna la facut chestii de casa caci eu nici nu mai indraznesc sa imi fac wrapul, nici la atelier nu eram buna la scoala generala .
Asa ca chestie, ai site unde scrie cum sa faci perna sau dupa tine ai facut? Nush daca ma anim sa fac dar ar fi super! Of, nu o am pe mama sa imi face neste d-astea si mie!!!
noce, merci . wow, gaesti cu 500 gr de omega 3? Hmm io maxim ce am gasit e 150 dar din ficat de peste deci ii zic pas, in rest e 120-130 gr, cred ca o sa iau de alea cate 2 pe zi.
29+ Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
Motana spune:
De "infasuratorul" www.kiddopotamus.com/p_swdl_123.php" target="_blank"> asta ce perere aveti?
mQ, am gasit "reteta" dupa cum se face si homemade, daca tot esti experta si te intereseaza, il pun pe mail. Mie mi se pare complicat , desi daca nu se baga cineva sa mi-l cumpere poate ma fac criotoreasa.
29+ Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
anisiap spune:
Citat: |
citat din mesajul lui meleea http://idealbebe.ro/philips-avent-niplette-corector-pentru-mamelon-p-1159.html am gasit asta pt sfarcuri neformate ,a folosit cineva? Meleea 28 |
buna seara da eu am cumparat o apoi am donat o ...tratamentul complet e pentru etapa premergatoare sarcinii si se poate folosii 3 minute inainte de alaptare nu e recomandata in timpul sarcinii
montajehttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=723fab81f8b97578bfaf88
Tudor ,Ale ,si 25+
meleea spune:
anasiap , merci!
sper sa nu trebuiasca sa apelam la nici-un artificiu de genul asta si sa avem toate lapte pt zmeurici
Meleea 28
Motana spune:
Patricia, din capitolul gomaje, uite cateva
pt fatza:
- 2-3 aspirine dizolvate in putina apa + miere de albine /2 ori pe saptamana e un super exfoliant, reduce rozaceea
- o felie de rosie (capacul ca sa il tii de codita), inmuiata in zahar si aplicat pe fatza in miscari circulare
- argila (alba) + miere de albine + 2-3 picaturi de ulei (poate fi de masline, migdale, cocos) sau oricare din uleiurile esentiale (cel de tea tree e un super antibacterian, de grepfruit daca ai ten gras sau mixt, de lavanda pt oricare ten)
pt corp:
- zat de cafea (eu folosesc cafea pura dar ieftina, caci nu am de unde zat, sotul bea doar instant) + iaurt natural + 2-3 picaturi de ulei de masline (sau de migdale dulci)
pt buze:
- zahar cu miere de albine se freaca cu o periuta de dinti, pt. exfoliere. sau simplu cu periuta si apoi se aplica miere
Dupa oricare se aplica crema hidratanta (sau uleiuri, dupa preferinte).
Eu pt pielea din jurul ochilor (si riduri in pp) folosesc seara ulei de migdale dulci.
pt unghii:
se inmoaie in lamaie, de 2-3 ori pe sapt se hranesc cu ulei (de oricare, masline, ricin, migdale), se maseaza la radacina (zona cuticulelor).
Mai am si inca mai sunt in cautare de retate de tot felul.
Nu sunt in curentul BIO, personal cred ca e moda pt snobi
, dar cred ca multe din chestiile naturale pot fi folosite in loc de produse de-a gata facute prost, scump si cu chimicale.
M-a apucat mai mult de cand am descoperit machiajele minerale, pe care tot asa le-am facut, combinat, cercetat, jucat.. pana am obosit.
La capitolul croitorie nu ma pricep deloc si mi-e ciuda de mor ca atatea lucruri se pot face in casa, fara sa imbogatesc pe altii. of of!
Va
29+ Daria Alessia