Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (44)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Alinutza,amr 9 sapt. ca saptamana asta...ca doar azi am intrat in sapt. a 32-a.....Dar cred ca ai drepte,oricum ar arata mult mai bine cu 1 sapt. in minus.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 32+AMR 9 Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

pooh stai ca ametisi de tot...so, ce inseamna ca azi ai intrat in saptamana 32? ca ai 31 saptamani incheiate si 1 zi din saptamana 32 sau ca ai 32 saptamani incheiate si 1 zi din saptamana 33?
Eu pana acum am calculat ca 26+ inseamna 26 saptamani incheiate si am intrat in saptamana 27.
Cum e de fapt? Nasc acusica si eu nu stiu in ce saptamana sunt

Alinutza 26+ viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Alinutza,eu azi am intrat in sapt. 32,ieri s-a incheiat sapt. 31Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 32+AMR 8 Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Citat:
Ati auzit ieri la stiri ca mamicile care opteaza pt CIC la 85% a veniturilor,n-ar mai primi alocatia de 200 roni?

Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 32+
AMR 9 Sapt.

si eu am prins ideea si chiar ma intrebam! da, asa am inteles si eu, ca cei 200 RON, ce reprezinta alocatia lui bb pana la 2 ani se acorda doar mamicilor care opteaza pt suma fixa, pt indemnizatia plafonata 600 ron.

Deci!!!????

Cri mami de Ale ( 2003) & +24 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Alinutza nu te agita...e Pooh mai grabita . Si eu calculez la fel ca tine..trec 28+ pentru ca am incheiat 28 si intru in 29 (de ex)..so..daca eam Pooh..treceam 31+ ..

28+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Am incercat in primele luni sa mananc lactate ambalate, pasteurizate si mi-am dat seama ca abia ma atingeam de ele. Nu-mi placeau, n-aveau gust. Si nici nu eram sigura de ce era pus pus in ele, cat de sanatoase or fi. Asa ca m-am intors la produsele de la tarani. Laptele il fierb 5-10 min (cum scrie in Mama si copilul sa-l fierbi pentru bebelusi), iaurtul il fac in casa, branza si smantana le cumpar pur si simplu de la tarani, cu incredere. Iau de la ei de ani buni si n-am patit nimic. La inceput le ceream facuta branza din lapte fiert, acum nu mai tin cont. Gustoasa sa fie!

Si outzele tot de la tarani de iau. Sunt atat de gustoase si se tine bine galbenusul, nu se intinde ca la cele din comert. Mai nou, am descoperit ouale de rata, gasca si curca. Cele de rata sunt delicioase.

Pai ce, mamele si bunicile noastre au mancat lactate pasteurizate si oua stampilate cand au fost gravide? Asta e o inventie de 10-15 ani, iar copiii se fac de cand lumea.

28+ Filip
Minunea Sfantului Nectarie

http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRIXIA

Citat:
Ati auzit ieri la stiri ca mamicile care opteaza pt CIC la 85% a veniturilor,n-ar mai primi alocatia de 200 roni?

Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 32+
AMR 9 Sapt.

si eu am prins ideea si chiar ma intrebam! da, asa am inteles si eu, ca cei 200 RON, ce reprezinta alocatia lui bb pana la 2 ani se acorda doar mamicilor care opteaza pt suma fixa, pt indemnizatia plafonata 600 ron.

Deci!!!????

Cum ??????????????????? De ce? Unde ati auzit? Adica bebe nu mai ia nici un banut ? Cum adik?

28+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blanca000
Alinutza nu te agita...e Pooh mai grabita . Si eu calculez la fel ca tine..trec 28+ pentru ca am incheiat 28 si intru in 29 (de ex)..so..daca eam Pooh..treceam 31+ .. 28+ EvaBubi mic poze...din burticaNunta noastra 2004
Hei,voi asa calculati?Pai daca am terminat sapt. 31,nu e logic ca sunt in sapt. 32?Chiar si daca e prima zi din saptamana,tot 32 e nu???Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 32+AMR 8 Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

alinutza, mama, ce de rasfat, cu masaje si sport. e bine ca iti permite timpul. acum sportul meu este Rebecca, ea ma tine in forma
ehee, vomitatul de dimineata deja face parte din ritualul zilnic si chiar a ajuns sa mi se para ceva normal. Cred ca am sa vomit acel lichid de bila pina nasc. dar chiar nu ma mai deranjeaza, e ceva asa de naturalasta ar fi chiar ce mai mica problema, cum vedem ca se confunta alte fete cu tot felul de probleme, mancarimi si dureri...
despre nasterea cu cezariana am prins azi o emisiune cu simona balanescu si vorbeau despre ea, despre sarcini multiple, etc, foarte interesanta.
dar daca tu esti mental pregatita ca asa vrei sa nasti probabil ca asa e cel mai bine pentru tine, asa iti spune instinctul si trebuie sa il urmezi. va fi bine

Pooh, deci ai intrat in luna 8? felicitari!
asa e cu parul, imi aaduc aminte ca la vreo 3 luni de la nastere cadea in disperare si m-a tinut asa vreo 3 luni, de ma intrebam de unde mai am par in cap.
adevarul ca tot parul care moare acum va cadea peste cateva luni.

Patricia s26 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Dragelor, vreau sa va incurajez: nu va sfiiti sa nasteti normal, daca se va putea!! Eu am nascut normal, 100% natural, fara nici o injectie, perfuzie, ..... iar acum se impune cezariana si imi fac o groaza de griji. Am vazut diferenta in maternitate: mamicile cu cezariana nu se pot ocupa imediat de bb, refacerea dureaza. Natural e cel mai bine, cu conditia sa nu existe alt motiv care sa necesite cezariana( pelviana, cordon infasurat, lipsa dilatatie....)

Hemoroizii sunt o veche prb de a mea, dinainte de prima nastere. Pentru ca nu sunt permise pre multe unguente, eu va recomand baile de sezut. Acum depinde daca sunt externi sau interni. Vor eactiona diferit la baile de sezut.
Este ff important sa aveti un scaun zilnic(regulat), de consistenta nici prea moale si ff tare(scuze pt exprimare), iar dupa fiecare scaun sa faceti o igiena cu apa rece si sapun. Da, cu apa rece si sapun! Nu foarte rece! Pentru a linisti zona deranjata de scaun, alternati dus rece cu cald, 1 minut apa rece, apoi mai calda...asta favorizeaza strangerea vaselor de sange. Evitati apa calda, mai ales fierbinte, nu face decat sa dilate si voi nu aveti nevoie de asa ceva.
Tot de aici, de pe DC, cu anii, am strans alte informatii. Cineva spunea ca pe cei externi ii tampona cu rivanol. Am incercat-o si p'asta, calmeaza un pic.
Exista acum servetele umede pt hemoroizi, e bine sa le aveti si sa le folositi pe timpul zilei.
Cat despre medicamente, eu am folosit si Hemorzon O (continea un pic de antibiotic se pare ca nu s emai gaseste), supozitoare cu Indometacin, ProctoGyvenol, Proctolog... majoritatea le-am folosit dupa nastere, alaptam, dar trebuia sa combat durerile.

Cam atat!

Mergi la inceput