piele galbena la copii de la morcovi
Ieri a fost a doua oara cand m-a intrebat un medic pediatru daca ii dau copilului suc Tedi. Am zis ca ii dau, am inceput cam de 2 luni sai dau suc Tedi, dar pana atunci, i-am mai dat suc de morcovi facut in casa, combinat cu suc de mere si portocale si alte fructe, iar cand a fost mai mic, incepand de la 6 luni am i-am dat morcovi fierti cu carnita de pui aproape in fiecare zi, eu stiu ca sunt sanatosi. Medicul pediatru mi-a zis ca are pielea galbena din cauza morcovilor si daca ii mai dau multi morcovi se va face ca o portocala. Voi cati morcovi sau suc de morcovi le dati copiilor?
POZE RECENTE , poze de la serbare ,
poze de la intalnirea cu Mosu' ,party la gradinita
poze cu Ioana si Ionut
www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Buna,
Eu i-am dat fetitei mele la inceputul diversificarii (pe la 6-7 luni, parca) suc de fructe in care adaugam si morcov. Bea atunci cam 100 ml/zi.
De cand a inceput sa manance ciorbita si legume, nu-i mai dau deloc morcovi sau suc de morcovi.
Copiii care consuma prea multi morcovi sau suc de morcovi capata o nuanta portocalie pe piele si pe palme din cauza carotenului continut de acestia. Acest lucru nu e considerat o problema medicala, dar aspectul estetic este ciudat. Treptat, carotenul se elimina din organism daca inceteaza consumul de morcovi/suc de morcovi.
De altfel, exista anumite suplimente alimentare cu caroten, pe care daca le iei inainte de a merge la mare, obtii un bronz deosebit si durabil.
Iar sucul Tedi, fara suparare, e o porcarie, tu chiar crezi ce scrie pe eticheta ? Adica, natural, fara conservanti si coloranti, bla-bla-bla...Stiu ca e mai simplu sa-l cumperi decat sa-l faci, iar gustul lui e mult mai bine acceptat de copii (ptr ca e mai dulce decat cel preparat in casa), dar de ce sa bagi chimicale in copil asa, fara rost ?
Ma rog, tu poti sa procedezi cum doresti, dar eu personal cred ca aceste asa-zise sucuri si produse (pentru copii) din comert nu sunt bune pentru cei mici, imposibil sa nu aiba coloranti, conservanti, potentiatori de gust, adaos de zahar sau indulcitor artificial, etc.
Stiu ca e foarte greu sa-i dai unui copil numai alimente si produse cat mai naturale, si eu am facut greseala de a-i da fetitei mele cremvusti si nu mai stiam cum sa fac sa o dezvat, pana la urma am reusit, cam greu ce-i drept, dar din greseli invatam cu totii, nu ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
eladea2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ploscariu Ieri a fost a doua oara cand m-a intrebat un medic pediatru daca ii dau copilului suc Tedi. Am zis ca ii dau, am inceput cam de 2 luni sai dau suc Tedi, dar pana atunci, i-am mai dat suc de morcovi facut in casa, combinat cu suc de mere si portocale si alte fructe, iar cand a fost mai mic, incepand de la 6 luni am i-am dat morcovi fierti cu carnita de pui aproape in fiecare zi, eu stiu ca sunt sanatosi. Medicul pediatru mi-a zis ca are pielea galbena din cauza morcovilor si daca ii mai dau multi morcovi se va face ca o portocala. Voi cati morcovi sau suc de morcovi le dati copiilor? POZE RECENTE , poze de la serbare , poze de la intalnirea cu Mosu' ,party la gradinita poze cu Ioana si Ionut www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004 |
Gabi...auzisem si eu ceva de genu asta, ca de la morcovi s-ar ingalbeni pielea...nu stiu ce sa zic...si eu ii dau lui Eric suc de morcovi in combinatie cu fructe, dar nu zilnic... oricum, el nefiind mare mancacios, nu mananca asa mult morcov (nici in mancare nici in suc)...mai cere pareri...eventual de la un medic nutritionist...ce sa zic...
sper sa nu aveti probleme!
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
HAIDETI SA-I AJUTAM! DONATII:
SMS 858 - 2 EURO (ASOCIATIA INIMA COPIILOR)
SMS 877 - 2 EURO (FUNDATIA MEREU APROAPE)
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
oanamada spune:
Gabriela si eu am patit la fel cu fata mea...ea a mancat morcov aproximativ de la inceputul diversificarii...acum ii place crud, fiert, cum o fi..numai morcov sa fie...si mie mi-a atras atentia pediatrul ca e cam portocalie pe nas si pe palme de la atatia morcovi. Am rezolvat problema reducand cantitatea...adica ii pun doar un morcov in supa si unul eventual in mancare (care se fac amandou pentru aproximativ 3 zile). In plus, ii mai dau morcov crud de doua ori pe saptamana...cate jumatate de morcov ca sa-si satisfaca pofta. Inainte ii dadeam ori de cate ori cerea...dar acum o ademenesc cu fructe si il lasa...
Am cateva poze foarte haioase de cand era mai micuta in care de abia acum am sesizat ca avea nasul portocaliu!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
theo_2004 spune:
eu cred ca problema este sucul TEDI, compozitia lui.
am mai auzit cazuri asemanatoare. si la intreruperea brusca si imediata a consumarii acestui suc, desi s-a continuat cu suc proaspat de morcovi combinat cu alte fructe/legume, galbejeata a disparut in cateva zile.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Cristina_C spune:
Excesul de caroten in alimentatie ingalbeneste pielea, asa se explica... dar procesu este ceva inofensiv si reversibil. Redu consumul de morcovi la 1-2 pe zi si o sa-si revina in scurt timp.
Mai degraba, daca gasesti, da-i suc Hipp decat Tedi, eu doar in Hipp am avut incredere.
ploscariu spune:
Multumesc frumos pentru raspunsurile voastre!
POZE 2009 ,
poze cu Ioana si Ionut
www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004
anca81 spune:
si pediatra fetitei mele m-a intrebat daca ii dau suc Tedi pentru ca are o usoara tenta portocalie la nas si pe piept. Nu i-am dat niciodata Tedi si nici n-am sa-i dau vreodata insa Carla mananca mult cartof dulce care, asemeni morcovilor, contine caroten. Am mai redus si noi cantitatea.
Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare
szivarvany spune:
Eu asa depistez daca fi`mea a trecut pe la frigider si a golit cutia de CarotellaPlus Se face portocalie in palma si pe talpite.
Ii trece in cateva zile cand nu-i mai dau sucul cu morcovi.
Ei ii place foarte, foarte mult.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"