ajutoor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Eu vad ca fata a intrebat altceva, nu daca e bine sau nu sa-i dea lapte praf...

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Pai si de ce nu-i raspunzi la intrebarea pe care trebuie ca ai identificat-o, popescudora?

deus, zi-mi si mie numele doctorului care ti-a spus asta:

Citat:

daca medicul iti spune ca al tau nu este bun trebuie sa te adaptezi

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Nu este normal ca la varsta lui sa doarma atat de putin. Sfatul meu este sa consulte un pediatru, probabil ca o cauza ar putea fi colicii si atunci niste ceaiuri calmante, plus activitati care sa-l oboseasca, cum ar fi plimbari zilnice mai lungi, joaca etc ar putea fi solutia.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Nimeni nu este contra laptelui matern, dar daca nu ai sau medicul iti spune ca al tau nu este bun trebuie sa te adaptezi
Deci nu are nimeni de ce sa sara sau sa fie deranjat, daca as fi avut i-as fi dat 1 an macar, asa i-am dat lapte praf, nu inseamna ca asta este solutia,inseamna ca astea sunt posibilitatile.
Si daca va uitati cu atentie si eu i-am spus sa fie relaxata si sa mearga la pediatru cu copilul care poate sa-i spuna ce si cum sa faca mai bine pt bebe.
Sanatate la bebe

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

DEus - mie daca pediatra mi-ar spune ca laptele meu nu e bun, as schimba-o. Ca ea nu e buna.

Acum - din experienta personala: am 2 copii. Unul nascut cu cezariana, lapte venit greu; m-am luat dupa X si Y care mi-au spus
- ca nu am suficient lapte
- ca sanii mei sunt "malformati" si ca in veci nu voi reusi sa alaptez
- ca laptele meu nu e bun, ca d-aia tipa copilul

Bref! M-am luat dupa ei, si am intarcat copilul nr1 dupa nici o luna.
Copilul a crescut bine mersi cu lapte praf. Nu s-a imbolnavit pana la 18 luni cnd l-am bagat in colectivitate.
Insa - am o maaaare problema cu el cu mancatul. Gustul laptelui praf e unul - chimic, si el a acceptat f greu altceva.

La copilul nr 2 (care e aproximativ de varsta bebeului Ramonelei), m-am incapatanat si am luptat cu toti (asistentele din spital, pediatru, mama, soacra, verisoare si matusi) sa il alaptez. SI DA SE POATE! Cu toate impedimentele descrise mai devreme.

Laptele a venit mai tarziu, dar a venit.
Productia de lapte era putina - insa cu rabdare de fier si ambitie am crescut-o! Sunt ceaiuri ptr asta, se beau lichide multe, si se pune copilul f des la san!
Vroia dupa o ora san?! Il puneam dupa o ora!! Dupa 2 ore? Dupa 2 ore il puneam. Eram zombie noaptea!
Am facut febra laptelui de 2 ori! 39 cu frison ca nu mai stiam de mine! Insa - am vrut sa ii dau copilului san si acum ii dau.
Si ma gandesc ca e cel mai bun aliment ptr el.
Mi se pare ca surade mai mult decat primul, ca e mai fericita, ca e o complicitate intre noi mai mare...

Biberon poate da oricine! Ma enerveaza la culme teoriile "ii dau biberon si asa se simte si taticul bine ca ii poate da si el". Astea sunt teorii nule.
E f greu sa te trezesti noaptea de 4-5 ori si ziua sa continui lupta. E mult mai usor sa bagi un biberon si apoi sa te lauzi ce bine doarme copilul 5 ore legate de la 3 saptamani de viata.

Ah - si in alta ordine de idei - copilul isi formeaza in timp programul de supt singurel. A mea shupeta suge la 22-23 seara, si se mai trezeste la 4-5 dimineata. Nu inseamna ca daca la inceput suge la 1-2 ore va suge asa pana la 1 an.

Ramonela - eu zic ca nu e tarziu sa va intoarceti la tzitzi. Ia Galactogil, ceai de anason si fenicul si bea minim 3l/zi de lichid. Supe multe, lapte, ceai. Si pune copilul la san de cate ori vezi ca deschide gurita sa planga. Iti garantez ca a fi bine.
Si lasa Baby drink-ul, apa si alte lichide in pace. Laptele tau e suficient pana la 6 luni cnd il vei diversifica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Pai si de ce nu-i raspunzi la intrebarea pe care trebuie ca ai identificat-o, popescudora?

deus, zi-mi si mie numele doctorului care ti-a spus asta:

Citat:

daca medicul iti spune ca al tau nu este bun trebuie sa te adaptezi

You cannot both dance and not pay the piper.

Chiar vrei nume? sunt destul de multi. Medicul meu de familie m-a tot batut la cap sa trec copiii pe lapte praf ca nu am laptele bun, ca e putin, etc. Ca sa ma lase in pace ii spuneam ca le dau si praf. Doi pediatrii care mi-au recomandat sa intrerup alaptatul ca e prea mic copilul, deci nu am lapte suficient. Din pacate nu toti medicii iti dau cel mai bun sfat.
Scuze ca am deviat de la subiect.
Ramona cum au spus si fetele cel mai bine e sa mergi la pediatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ramonela in primul rand bine ai venit pe DC si sper sa nu dai bir cu fugitii cand ai vazut ce polemica ai creat.

Daca doarme doar 3 ore pe zi, asa cum spun fetele printre randuri, fuga la doctor.
Intrebase cineva insa, ce face in restul timpului?

Off topic : Si iarta-ma Ramonela, dar nu m-am putut abtine .

Citat:
Bref! M-am luat dupa ei, si am intarcat copilul nr1 dupa nici o luna.
Copilul a crescut bine mersi cu lapte praf. Nu s-a imbolnavit pana la 18 luni cnd l-am bagat in colectivitate.
Insa - am o maaaare problema cu el cu mancatul. Gustul laptelui praf e unul - chimic, si el a acceptat f greu altceva.

Al meu alaptat pana la 1 an tot nu manaca mai nimic. De ceva nou nici nu poate fi vorba...dar am vorbit prea mult despre problemele intampinate cu el la alte subiecte. Este un slabanog, care manaca putin, dar nici nu manaca bomboane/chipsuri & comp. Si cel mai mare avantaj l-am vazut dupa ce a inceput scoala cand el nu-si cumpara de la chiosc decat mere.
La polul opus varsu, nealaptat, care manaca orice prinde.

Copii sunt unici. Nu neg binefacerile laptelui de mama (altfel n-as fi alapatat atat ) dar nici nu trebuiesc puse la zid cele care fac alta alegere, mai ales o mamica ce a fost sfatuita de doctor sa treaca pelapte praf. Nu este ea de vina pentru incompetenta medicului.

Mergi la inceput

Filofteia lasa-ma te rog sa cred ca un copil alaptat se va diversifica mai usor!
Laptele praf are un gust unic. Chimical cum ziceam (ca l-am gustat).

Laptele de mama isi schimba tot timpul gustul in fct de ce mancam. Deci bebe are deja o idee inainte de a-l diversifica..
Nepotii mei, toti alaptati, mananca de rup.
Al meu e un mofturos de imi mananca nervii! La noi masa e moment de nervi si nu de destindere si voie buna.
Ma uitam la el dimineata cat e de slab si mi-a venit sa plang!

Cele care ezitati sa alaptati... ganditi-va ca e mult mai simplu sa ii dai sa pape, oriunde sunteti (fara sterilizat de biberoane, fara numarat masuri de lapte... fara carat cutii de lapte in calatorie, si sterilizator, si incalzitor si biberoane...). Plus ca cel mai sanatos!
Eu ies in parc, plange, ii dau sa pape imediat!
Am fst la doctor, a plans, am impacat-o imediat cu tzitzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau
Ramonela - eu zic ca nu e tarziu sa va intoarceti la tzitzi. Ia Galactogil, ceai de anason si fenicul si bea minim 3l/zi de lichid. Supe multe, lapte, ceai. Si pune copilul la san de cate ori vezi ca deschide gurita sa planga. Iti garantez ca va fi bine.
Si lasa Baby drink-ul, apa si alte lichide in pace. Laptele tau e suficient pana la 6 luni cnd il vei diversifica.

BRAVO spic de grau! sa stii ca nici nu mi-a trecut prin cap sa ii sugerez Ramonelei sa reia alaptatul, banuiesc ca laptele i-ar veni din nou pentru ca nu a intrerupt de mult.... eu cand am intarcat-o pe Adeluta la 1 an si 8 luni, si dupa 10 zile sanii imi erau tensionati, deci lapte mai era sigur! dar trebuie multa vointa si rabdare mamei Ramonela. Sper sa aibe succes!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Si Diana mea dormea foarte putin ziua cand era bb, noaptea se trezea des, eu am alptat-o numai vreo 2 luni ca mai mult n-am reusit, si in astea 2 luni cu completare, am facut tot posibilul s-o alaptez, am tinut-o ore in sir la san de cate ori voia pe zi, am baut tone de ceai de chimin, am luat galactogil, ma mulgeam tot la 3 ore sa-i fac rost de laptic macar de 2-3 mese complete, dar cu toate astea, lapticul a fost putin, dar eu macar am facut tot posibilul sa i-l ofer, si n-a fost usor deloc. Cu toate astea, a crescut bine si sanatoasa, Ramo, eu zic sa mai incerci, cat de putin tot ii bun.

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kitzy

Si Diana mea dormea foarte putin ziua cand era bb, noaptea se trezea des, eu am alptat-o numai vreo 2 luni ca mai mult n-am reusit, si in astea 2 luni cu completare, am facut tot posibilul s-o alaptez, am tinut-o ore in sir la san de cate ori voia pe zi, am baut tone de ceai de chimin, am luat galactogil, ma mulgeam tot la 3 ore sa-i fac rost de laptic macar de 2-3 mese complete, dar cu toate astea, lapticul a fost putin, dar eu macar am facut tot posibilul sa i-l ofer, si n-a fost usor deloc. Cu toate astea, a crescut bine si sanatoasa, Ramo, eu zic sa mai incerci, cat de putin tot ii bun.

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca de Diana (24.04.2008)

Kitzi - daca imi permiti. Daca va fi sa mai ai un pui, incearca sa nu ii dai complement. Deloc. Cand ii dai complement corpul tau "citeste mesajul": "bebe are nevoie de Xml de lapte si nu X+30". Deci el va fabrica doar cat crede el ca e nevoie.

Daca tu insa - nu bagi complement, bebe va cere sa suga mai des, mai mult, tu ii vei da, iar corpul tau va secreta din ce in mai mult.
Cel putin 6 saptamani ii trebuiesc corpului tau si copilului tau sa se invete unul cu altul.

La 3 saptamani, la 6, la 9 saptamani, la 3 luni, la 6 luni la 9 luni sunt pic-uri de crestere (cauta pe net si vei gasi pe site-urile specializate informatia asta).

Vei avea impresia in acele picuri ca nu ai lapte suficient. Ca bebe urla de foame.

Nu tb sa ne descurajam. Dam mai des, organismul intelege ca e nevoie de mai mult, si va fabrica mai mult!
Daca insa bagam complement - organismul va fabrica evident mai putin! Pe masura cererii.

Mergi la inceput