ajutoor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Filofteia lasa-ma te rog sa cred ca un copil alaptat se va diversifica mai usor!
Laptele praf are un gust unic. Chimical cum ziceam (ca l-am gustat).

Eu te-as lasa, dar am vrut doar sa te relaxez. Adicatelea sa nu-ti mai faci procese de constiinta ca nu manaca pentru ca nu l-ai alaptat...ca tot asa lincav ar fi iesit, daca felul lui este asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Deus, laptele de mama nu are ca singur beneficiu stimularea imunitatii.
Pe mine personal ma deranjeaza atunci cand citesc asemenea destainuiri:"al meu la fel a primit laptic de la mine putin si a baut lapte praf, baby drink (diluat de 4 ori mai tare decat scria pe plic)si are 4 ani este perfect sanatos"
Nu de alta dar nimeni nu sare in sus cand le citeste (desi nu au absolut nici o relevanta statistica) in schimb daca eu apuc sa scriu ca "am 2 copii care sunt sanatosi si au trecut cu bine peste multe comlicatii legate de prematuritate, sunt inteligenti si fericiti pentru ca au fost hraniti cu laptele meu" se vor gasi multe care sa o ia ca pe un afront absolut

Ramonela, la 22 de ani nu ai experienta si nici cunostintele necesare sa afirmi ca laptele tau era posirca si ca ii fermenta in burtica.
Asemenea afirmatii le fac doar persoanele inculte sau cele care se iau dupa babe in loc sa asculte de medic.

In al doilea rand, un sugar de 2 luni trebuie sa doarma mult mai mult decat spui tu (asta daca am inteles noi bine si copilul tau doarme 3 ore in intervalul de 24). Motivele pentru care nu o face sunt multe si musai trebuie investigate de un medic pediatru (nu de familie).

La varsta asta (e valabil si pentru Deus) sa ii dai ceaiuri diluate (recte apa chioara cu arome) nu fac decat sa umfle burtica copilului si in loc sa bea laptele (ideal ar fi cel de la propria lui mama, asa incolor cum e) care il ajuta sa creasca, se satura cu apa care nu are nici o calorie
Daca nu ma crezi cauta pe cutia de ceai cate calorii aduce acesta comparativ cu formula sau cu laptele de mama si fa socoteala de cate calorii il privezi pe copil inlocuindu-i laptele cu ceai (apropo, ala nu e aproape incolor si el ?)

Pentru cine are de gand sa imi rastalmaceasca acest mesaj (nu prea mai am timp si dorinte de polemici pe tema nutritiei sugarului) sa rasfoiasca aceste pagini
http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english

Concluzionand:
1. sugarul care nu doarme suficient poate fi bolnav si trebuie sa il duci la un control riguros pediatric
2. ceaiul de colici e medicament si nu sa da in cantitate mai mare de cativa ml (o lingurita) la o varsta asa mica
3. laptele de mama e cel mai hranitor aliment pentru sugar indiferent de culoare, nu fermenteaza, nu face absolut nici un rau si, mai ales, are mai multe beneficii decat rolul in imunitate, muuuuult mai multe

Eu sunt pro la ceea ce ai scris! Bravo!
Mamici un exemplu numa' bun de urmat!

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonela spune:

deeeeeeeci...
in primul rand eu am vrut sai dau sa suga insa din disperare - efectiv nu stiam ce sa mai fac - am incercat sai dau supliment-la sugestia mamei mele si a doctorului.daca am vazut ca starea i sa schimbat mult in bine am concluzionat ca fac orice sai fie bine inclusiv sa nui mai dau tzatza.nu ma intelegeti gresit iam dat sa suga cu cea mai mare placere-desi un san mia facut ragade sau cum le zice si urlam cand il alaptam...am folosit apoi o aparatoare din plastic- dar cand mam muls si am scos doar 40 ml din ambii sani ... am zis sa ascult si de altii
in al doilea rand doctorita mea este o .... cum sai zic sa nu o jignesc...aeriana.nu isi prea da interesul.mia zis ca copilul ia in greutate deci e ok.sa numi mai fac griji ca copii au fiecare metabolismul lor.
ceaiul il diluez mai mult si eu.
bea cam 130 ml lapte din 2ore juma si ziua si noaptea.
acum a mai lasato moale cu tura de noapte mam mai odihnit si eu...
copilului ii dau bonnisan de la o saptamana.nu stiu daca are sau nu efect...

in concluzie toate ma certati :( si nimeni nu a trecut prin asta :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Koko76 spune:

Si eu sunt 100% pro alaptat si mi-am alaptat ambele fete timp de mult timp. Eu am nascut la Municipal si am avut norocul ca pe langa mama mea(care este medic de familie in provincie), s-o am ca medic neonatolog pe dna dr Culcer pentru care personal am o mare admiratie. Mi-a ramas intiparita in minte o fraza pe care dna dr Culcer ne-o spunea proaspetelor mamici: "Nu renuntati sa alaptati! Nu exista "n-am lapte sau nu e bun laptele meu. Si femeile din Somalia au lapte desi sunt subnutrite, deshidratate si vai de ele". Asa ca desi a trebuit sa nasc pana la urma prin cezariana din cauza ca Ilinca si-a deflectat capul in timpul travaliului si nu au putut s-o intoarca, mi-a fost adusa imediat la san si pana la urma am avut colostru si lapte. Si uite ca am avut lapte bine mersi mai bine de 1 an si 8 luni. Dar adevarul e ca a fost greu pentru mine. Am avut si eu ragade...Slava Domnului. De nopti nedormite ce sa mai spun... Mai bine de 7 saptamani am stat cu sanii numai rani si ma durea de fiecare data cand o puneam pe Ilinca sa suga, iar prima noapte cand Ilinca mi-a dormit cap-coada se intampla cand avea 1 an si 2 luni. Am avut si eu frisoane si inceput de mastita, dar cu igiena corecta, dusuri alternante si multa rabdare am trecut cu bine peste toate. Si pe mine ma inebunise soacra care statea cu ochii pe mine si zicea intr-una ca nu se satura copilul ca uite laptele e apa (vedea primul lapte pana incepea sa suga, care e normal sa fie apos pt ca astampara setea bebelusilor), etc. Degeaba ii spuneam ca asa trebuie ea o tinea pe a ei. Dar am avut-o alaturi pe mama, care este un medic de exceptie si eu citisem mult inainte de beneficiile alaptatului si nu am vrut sa renunt nici in ruptul capului. Asa ca am continuat si asa v-as sfatui prieteneste pe toate mamicile. Nu este important sa ai un bebe de 10 kg la 6 luni!!! Nici nu e normal sa aiba 10 kg la 6 luni. Conteaza sa fie sanatos sa sa stii ca tu ca mama poti incepe prin a-i oferi ce ai mai bun: laptele tau.
Stiu ca exista si exceptii(mame bolnave grav,mame ce adopta copii, etc), dar adevarul e ca un mare procent din mamici sunt doar comode. Am auzit de N ori in parc: "vai, nu mai puteam. Eu nu rezist daca nu dorm minim 7 ore, aveam lapte putin, etc". Dar cum spunea si dna dr Culcer nu exista asa ceva. Daca-i dai puiului tau sa suga la cerere, secretia lactata si programul bebelusului tau se va regla de la sine. Dar e nevoie de putin sacrificiu. Felicitari mamicilor care au reusit sa faca acest minim sacrificiu pentru copiii lor!!!

mami fericita de Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

ma bucur sa vad ca sunt multe mamici care gandesc asemeni mie; felicitari koko pentru felul in care ai povestit incursiunea ta prin experienta alaptarii! .... daca noi facem loby pentru alaptat macar unei mamici pe ici, pe colo, pe unde o prindem ar fi poate un pas inainte ca alaptatul sa reziste in fata laptelui praf din farmacii si supermarketuri!... dar ce sa-i faci daca gura PRODUCATORULUI de lapte praf e mai puternica decat gura noastra care sustinem alaptatul natural?!

eu una cand aud de vreo prietena gravida, sau proaspata mamica, "am grija" sa port o discutie serioasa cu ea ca sa ii toc creierul marunt evident "alapteaza, alapteaza, alapteaza!" si bineinteles ca ii spun si care ar putea fi momentele in care psihicul/fizicul ei ar ceda... asta pentru ca stiu cat de putine ti se spune in spital despre alaptat! (poate nu peste tot, dar in majoritatea maternitatilor, problema este minimalizata) si cat de multe stiu vecinele, soacrele sau alte persoane care vin, cred ele, cu sfaturi "bune"...

imi cer scuze ca am deviat de la subiect!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

ramonela ce mai face bebe? ai reusit sa ajungeti la medicul pediatru? mai intra si ne povesteste despre tine si bebelusul tau daca vrei. Ce explicatie a avut medicul pentru somnul atat de putin al bebelusului tau? cum ti se par parerile mamicilor de aici? ti-ai facut o alta opinie? crezi ca mai poti schimba ceva? tu cum te simti? ti-ai revenit dupa nastere? ai vreun ajutor? iti place noul tau rol in viata? acela de mamica?

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Ramonela, pai cum te cearta fetele?...isi spun parerea, ca doar tu ai intrebat...tu vrei sa stii ce, mai exact, cand intrebi daca nu a trecut nimeni prin asta, daca s-a renunta usor la alaptat ptr a scapa de 'turele de noapte', cum le numesti?eu nu am dormit o noapte pana cum, ptr ca am alaptat si asta a fost situatia, m-am impacat cu ea, ragade am facut si eu garla, dureau al naibii de rau, dar tot am alaptat, si eu personal nu o sa incurajez sustinand ideea ta ca ii faci un bine copilului ca-i dai formula...daca ai ales varianta cea mai simpla, e decizia ta, dar nu te astepta sa fii compatimita sau laudata pentru decizia asta...ori nu ai citit nimic din ce ti s-a raspuns, ori nu ai inteles...in fine, s-a vorbit degeaba...mare pacat, e decizia ta!

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Eu cred ca Ramonela se referea la faptul ca bebe nu doarme legat decat o ora ziua si maxim 2 noaptea. Asa am inteles eu...
Daca asa e, tin sa-ti spun ca Arianna mea si acum, la 5 luni jumatate tot la maxim 3ore se trezeste sa pape. Am tot sperat sa-si scoata o masa noaptea, dar nu da semne. A fost si mai rau...se trezea si din ora in ora. Sunt zombi. Nedormita de aprox 7 luni (sarcina cu probleme) dar nici prin cap nu-mi trece sa renunt la tzitzi. Bineinteles ca am momente in care zic ca nu mai pot, am nevoie sa ma odihnesc, ca gata, ii bag macar un bibe de lapte praf seara sa dorm. Dar niciodata nu am facut-o. Nu m-a lasat sufletul, mai ales ca am avut grija sa am lapte destul.
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie pt voi.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Eu cred ca Ramonela se referea la faptul ca bebe nu doarme legat decat o ora ziua si maxim 2 noaptea. Asa am inteles eu...

Asa am inteles si eu (nu ca doarme doar 3 ore din 24).
Si eu vreau sa-i spun Ramonelei ca Gabriel a dormit cate 2-3 ore legate pe noapte pana la vreo 5 luni, dupa care a inceput sa doarma cate 4-5 ore pana la vreo 8 luni. Acum are un an, s-a intarcat singur de aprox o luna, si se trezeste o data sau de doua ori (daca are dureri de dinti, de burta sau vrea companie).
Ziua a dormit mereu cate 40 de min (de max 3 ori pe zi). Abia acum cand e mai mare si oboseste mergand, doarme o ora jumate dimineata si o ora dupa-amiaza.

Daca n-am inteles bine si doarme doar 3 ore din 24, mergi la pediatru. Imediat.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Pai daca-i asa...este normal...

Ramonela, i-a scrie-ne un program al lui bebe, sa-ti spunem noi, astea mai vechi daca si ai nostri au fost la fel sau nu.

Mergi la inceput