ajutoor
Raspunsuri - Pagina 4
roli25 spune:
Ramonela, nu te cearta nimeni. Vrem sa te incurajam sa alaptezi. Incearca sa reiei alaptatul si treptat sa reduci din laptele praf. Inca se mai poate. Sigur ca nu e usor sa te trezesti de mai multe ori pe noapte, dar o faci pentru o cauza nobila si cateva luni in viata ta nu e mult sa ai nopti albe, insa aceste cateva luni de alaptare sunt esentiale pentru copilul tau.
E mare pacat daca ai lapte sa nu-i dai. E o prostie imensa "laptele meu ii face rau copilului"!
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
AYSHA 2 spune:
nu ma abtin sa nu postez, desi alaptatul nu mai este domeniul meu demult..
scria o mamica ca dr. Culcer spune ca nu exista sa nu ai lapte. Eu am nascut la sectia dr. Culcer si nu am avut lapre DELOC! nu stie de ce , dar nu am avut, desi il tineam la san ffff des, pana am facut ragade la iesirea din maternitate avea semne de deshidratare pt ca dr. Culcer interzice pe sectia ei sa se hraneasca copiii altfel decat la san i-au dat asitentele in secret glucoza ca tipa tot timpul de foame si nu dormea PENTRU CA NU AVEAM LAPTE !
Sunt o mama f. informata si am citit enorm despre binefacerile alaptatului si sunt de acord cu ele dar cete faci daca nu ai lapt ?
te dai cu capul de pereti ca mine. Mi s-a instalat secretia lactata in 10 zile si abia trageam 60 ml din ambii sani pentru ca appoi sa ii dau completare cu bibe ca este un macacios de numa, s-a nascut cu greutatea pe care altii o au la o luna
m-am chinuit cu alaptat+bibe panal 5 luni cand am renuntat, deoarece dintr-un san nu imi mai curgea deloc lapte
ramonela spune ca la aproape 3 luni abia daca are 40 ml in san, deci ce ati vrea sa faca in aceasta situatie ???? sa il lase nemancat???
eu nu sunt de acord cu ceaiul, dar aste e o alta discutie
ramonela, daca doarme doar 2 ore din 24 du-te urgent la doctor. Dar nu am inteles, ce face in rest, plange ?
PS va rog io, mamici fericite care ati alaptat, lasati-o mai moale cu morala, penrtu ca situatia sa nu ai lapte CHIAR EXISTA, cu toata bunavointa mamicilor care se straduiesc sa dea micutilor sa suga !!
flaviutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Koko76 "vai, nu mai puteam. Eu nu rezist daca nu dorm minim 7 ore, aveam lapte putin, etc". Dar cum spunea si dna dr Culcer nu exista asa ceva. mami fericita de Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007) |
Baaaaa, ce mai exista! io de pilda. daca nu dorm minim 8 , nu 7 is moarta toata ziua,nervoasa,agitata,nu ma pot concentra. daca dorm mai putin de 7 ,imi vine sa vomit si sunt varza.
apropo de lapte-somn. eu cand reuseam sa prin 4-5 ore legate de somn ma trezeam plina de lapte si lua si fi-mea o burta de lapte matern, altfel cativa stropi anemici si copil lesinat, la propriu de foame. asta ca ma incapatanam eu sa-i dau neaparat in primele luni doar de la mine. primul biberon de formula a insemnat pt mine o revelatie. l-a primit seara si a dormit dusa,stinsa,topita,SATULA, 5 ore. a fost prima data cand mi-am privit altfel copilul,odihnita,calma,relaxata.
pot sa spun cu mana pe inima ca din secunda aia s-a realizat bondingul ala de care vorbesc psihologii, pana atunci a fost doar chin sa satur un copil lihnit de foame, care lua 20 de grame la proba suptului. primul bibi a avut 120 ml si l-a ras zgomotos,
Poate ar trebui sa intelegem, toate, ca suntem diferite.mi-e greu sa cred ca toate organismele de mamici reactioneaza identic in fata epuizarii,mi-e greu sa cred ca toate mamele produc suficient laptic, mai ales cand e vorba de un copil care este un mare mancacios din prima zi de viata.Eu am o fetita care a crescut constant peste medie si a fost constant o mancacioasa peste medie. are fix 5 ani, 25 kile si 123 cm. trec copii mai scunzi pe langa ea cu ghiozdan in spate.cand altii sugeau 100 ml, a mea trecuse de littrul pe zi la 3 luni,urla daca nu primea atat, intotdeauna am incercat ca bebeu s-o temperez din baut lapte. si acum bea lejer doua cani de laptic de capra si-ar bea si kilu daca i-as da. daca scapa la cratita cu lapte nu mai ramane strop, linge ultima picatura.
Eu,personal, din cauza unora care sustin ce sustii tu mai sus,uitand ca suntem unici , mi-am tinut copilul mort de foame in primele luni de viata,trecand peste sfatul medicului care spunea ca nu am lapte suficient nevoii copilului meu si copilul plange de foame(evident,considerandu-l nebun pe respectivul doctor)Nu mi-o iert niciodata,sper doar ca mi-am invatat lectia.
referitor la copilul mic ce nu doarme mai deloc. urgent la doctor, exista un motiv intemeiat. care poate fi inclusiv burtica plina de ceai, poate fi inclusiv starea ta tensionata si agitata.
belobia spune:
si eu spun ca ar trebui sa consulti un pediatru, sa va linistiti cu totii si va fi bine si pt bebe. cu sau nu cu supliment de lapte de mama, ca vad ca asa s-a ajuns, suplimentul sa fie cel natural!
stressul zilelor noastre!
karligutza spune:
citat din mesajul lui AYSHA 2 nu ma abtin sa nu postez, desi alaptatul nu mai este domeniul meu demult.. scria o mamica ca dr. Culcer spune ca nu exista sa nu ai lapte. Eu am nascut la sectia dr. Culcer si nu am avut lapre DELOC! nu stie de ce , dar nu am avut, desi il tineam la san ffff des, pana am facut ragade la iesirea din maternitate avea semne de deshidratare pt ca dr. Culcer interzice pe sectia ei sa se hraneasca copiii altfel decat la san i-au dat asitentele in secret glucoza ca tipa tot timpul de foame si nu dormea PENTRU CA NU AVEAM LAPTE ! Sunt o mama f. informata si am citit enorm despre binefacerile alaptatului si sunt de acord cu ele dar cete faci daca nu ai lapt ? te dai cu capul de pereti ca mine. Mi s-a instalat secretia lactata in 10 zile si abia trageam 60 ml din ambii sani pentru ca appoi sa ii dau completare cu bibe ca este un macacios de numa, s-a nascut cu greutatea pe care altii o au la o luna m-am chinuit cu alaptat+bibe panal 5 luni cand am renuntat, deoarece dintr-un san nu imi mai curgea deloc lapte ramonela spune ca la aproape 3 luni abia daca are 40 ml in san, deci ce ati vrea sa faca in aceasta situatie ???? sa il lase nemancat??? eu nu sunt de acord cu ceaiul, dar aste e o alta discutie ramonela, daca doarme doar 2 ore din 24 du-te urgent la doctor. Dar nu am inteles, ce face in rest, plange ? PS va rog io, mamici fericite care ati alaptat, lasati-o mai moale cu morala, penrtu ca situatia sa nu ai lapte CHIAR EXISTA, cu toata bunavointa mamicilor care se straduiesc sa dea micutilor sa suga !! |
eu nu inteleg de ce trageai tu 60 ml. si nu bebe... banuiesc din exprimarea ta ca scoateai la pompita si abia scoteai 60 ml.din ambii sani... daca era asa putin lapte de ce ti-a venit in gand sa folosesti pompita in locul guritei bebelusului? nu stiai ca la pompa nu scoti laptele asa cum il scoate bebelusul?
eu inca ma mai mir cand scrieti ce scrieti despre argumentele astea tip CONTRA, adica ca da, exista si "nu pot".... bine mai zicea o fata mai sus, femeile alea din SOMALIA or avea viata usoara? SI TOTUSI ALAPTEAZA, ia haideti sa facem un sondaj cate nu mananca bine, cate nu se odihnesc bine si cate au sanii in nush ce forma care "nu permit" alaptarea! hmmmm .... pe cine sa cred?
karligutza
sunt mamica Adelutei
karligutza spune:
citat din mesajul lui flaviutza apropo de lapte-somn. eu cand reuseam sa prin 4-5 ore legate de somn ma trezeam plina de lapte si lua si fi-mea o burta de lapte matern, altfel cativa stropi anemici si copil lesinat, la propriu de foame. asta ca ma incapatanam eu sa-i dau neaparat in primele luni doar de la mine. primul biberon de formula a insemnat pt mine o revelatie. l-a primit seara si a dormit dusa,stinsa,topita,SATULA, 5 ore. a fost prima data cand mi-am privit altfel copilul,odihnita,calma,relaxata. pot sa spun cu mana pe inima ca din secunda aia s-a realizat bondingul ala de care vorbesc psihologii, pana atunci a fost doar chin sa satur un copil lihnit de foame, care lua 20 de grame la proba suptului. primul bibi a avut 120 ml si l-a ras zgomotos, Poate ar trebui sa intelegem, toate, ca suntem diferite.mi-e greu sa cred ca toate organismele de mamici reactioneaza identic in fata epuizarii,mi-e greu sa cred ca toate mamele produc suficient laptic, mai ales cand e vorba de un copil care este un mare mancacios din prima zi de viata.Eu am o fetita care a crescut constant peste medie si a fost constant o mancacioasa peste medie. are fix 5 ani, 25 kile si 123 cm. trec copii mai scunzi pe langa ea cu ghiozdan in spate.cand altii sugeau 100 ml, a mea trecuse de littrul pe zi la 3 luni,urla daca nu primea atat, intotdeauna am incercat ca bebeu s-o temperez din baut lapte. si acum bea lejer doua cani de laptic de capra si-ar bea si kilu daca i-as da. daca scapa la cratita cu lapte nu mai ramane strop, linge ultima picatura. Eu,personal, din cauza unora care sustin ce sustii tu mai sus,uitand ca suntem unici , mi-am tinut copilul mort de foame in primele luni de viata,trecand peste sfatul medicului care spunea ca nu am lapte suficient nevoii copilului meu si copilul plange de foame(evident,considerandu-l nebun pe respectivul doctor)Nu mi-o iert niciodata,sper doar ca mi-am invatat lectia. |
cele doua afirmatii referitoare la greutatea copilului tau inca de cand era mic bebelus sunt marturie a faptului ca tu aveai lapte suficient de vreme ce bebelusul lua in greutate peste medie!!!!!!! acest indicator ar fi fost singurul care sa va indreptateasca si pe tine si pe medic sa spuneti ca bebelusul nu mananca suficient, implicit ca nu ai lapte suficient, daca nu lua in greutate suficient! DAR ATATA TIMP CAT LUA IN GREUTATE MAI MULT DECAT BINE? de ce va faceati griji? eu asta nu inteleg! pentru ca urla? multi copii plang si din alte motive decat de foame chiar si la o varsta asa de mica! poate cerea doar apropiere, rasfat! poate poate poate.... dar daca ai introdus biberonul este foarte posibil ca bebe plangea si pentru ca ii lipsea acea apropiere pe care o are la sanul mamei! si tu credeai ca urla ca sa ii mai dai lapte. Si era normal sa bea si 1 litru la 3 luni in conditiile in care sa fi avut vreo 5-6 kg pe atunci.... pentru ca o ratie zilnica de alimente in mililitri necesari per kilogram corp la bebelusi, din ce stiu eu, este de 140. Asa incat 140*6 kg = 840 ml pe putin!
karligutza
sunt mamica Adelutei
karligutza spune:
referitor la somn, va spun si eu ca Adeluta mea n-a dormit decat tarziu cateva ore bune legate! daca si la 1 an si 4 luni ea se trezea de vreo 4-5 ori pe noapte sa suga! si nu doar motzaia... isi lua necesarul si se intorcea pe partea cealalta si somn! dar pauzele de masa si le facea destul de des si la varsta aceea dupa cum va spuneam; asta pana cand mi-a ajuns si mie cu oboseala, ca nu eram nici eu prea odihnita, si am hotarat sa fac putina militarie cu ea, mai ales ca si ziua era obisnuita sa adoarma NUMAI la tzitzi, fapt care deja incepuse sa nu mai fie ok. Astfel incat dezobisnuind-o de adormit la san in timpul amiezii, si-a desfiintat si pauzele din timpul noptii; ea probabil cerea sa suga noaptea asa de des si pentru ca poate se trezea si nu stia cum sa readoarma altfel decat sugand. Ei bine, s-a dezvatat. Insa cred ca la bebelusii mai mici, cel putin la cei alaptati exclusiv (sau care ar trebui alaptati exclusiv) adica pana pe la 6 luni nu cred ca trebuie coborata militaria asta din pod. E normal sa suga si noaptea atat de des pentru ca se zice ca ei atunci cresc mai bine, atunci asimileaza cel mai bine hrana primita. Eh, dar fiecare cu ale lui... cine are urechi de auzit, aude sigur!
numai bine!
ramonela sper sa mai intri pe aici sa mai vorbesti cu noi!
karligutza
sunt mamica Adelutei
BraveGirl spune:
Si eu sunt rea de somn. Au fost dimineti in care vomam de somn...nu ma puteam tine pe picioare. Azi noapte de exemplu, a supt de vreo 5 ori si a vrut si sa stau cu ea in brate. Sunt rupta de somn si nu am nici un ajutor. Nici nu stiu cum voi face cu diversificarea ca noi avem peste 10 mese/zi. Ce masa sa diversific intai?
Eu inteleg si mamele care renunta la alaptat ca e greu. Eu nu imi pot priva copilul de ceea ce consider eu ca e cel mai bun pt ea acum. Am zile in care, din cauza oboselii, sunt irascibila si zic ca nu sunt o mama buna, ca ma enervez cd vrea non-stop cu mine. Atunci incerc sa ma mobilizez, sa caut energie...visez ca va veni ziua in care voi dormi si eu.
fug ca cere papa.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
Mindy spune:
vorbiti de somn?
vai, ce e aia somn? daca mi s'ar oferi drept cadou o noapte cu Brad Pitt sau una de somn bun neintrerupt si pina la 11 dimineta.. sigur as alege somnul:)
popescudora spune:
Eu l-am alaptat doar 2 saptamani (vorba vine alaptat, pentru ca era vorba de muls si dat biberon), pentru ca nu am sfarcuri! Sunt perfect plate, si oricat m-am straduit si eu, si asistentele de la maternitate, nu am reusit sa-l fac sa suga! Urla de foame, ii bagam sanul in gura, se chinuia sa traga cateva minute, vedea ca nu poate si incepea sa planga si mai rau pana ii dadeam biberonul. Am incercat sa imi ung mamelonul cu lapte, sa ii storc laptic in gurita ca sa prinda gustul, la recomandarea pediatrei am incercat mamelon de cauciuc care a fost un esec total pentru ca nu aveam ce sa bag in el...nu am avut de ales decat sa il trec pe laptic praf.
Si da, eu sunt o persoana foarte rea de somn, dorm cel putin 9 ore pe noapte si daca nu dorm destul mi-e greata, ma doare capul si sunt chiauna toata ziua. Sa ma scol de 3-4 ori pe noapte, sa ii incalzesc bibe cu laptic muls, sa ii dau, sa ma duc dupa ce el adormea sa ma mai mulg (nu puteam sa strang mai mult laptic ziua pentru ca la varsta lui papa 110 ml cel putin la o masa), sa incerc sa adorm si dupa 1 ora sa ma scol iar m-a terminat psihic, ajunsesem sa plang de oboseala in fiecare zi. Nu mai zic ca intre mese si muls, fiert biberoane etc eu nu mai apucam sa fac nimic, abia daca mai mancam o data pe zi daca imi pregatea masa sotul. Cu laptic praf nu s-a mai sculat noaptea decat o data sau maxim de 2 ori, iar de la 2 luni nu s-a mai trezit deloc noaptea.
Si bebe stia sa suga, o prietena de-a mea cu bebe ceva mai mare l-a pus la san chiar si cand avea 5 luni deja si a supt foarte bine. La mine urla numai cand vedea sanul.
POZE