FEBRA 38,7

FEBRA 38,7 | Autor: alexiuli

Link direct la acest mesaj

Buna.Baietelul meu de 6 luni a facut azi febra 38,7 si sunt ft ingrijorata..nu imi dau seama de la ce ar putea fi..este si mpfturos,plange,uneori isteric,ma gandesc ca e posibil sa ii iasa vreun dinte.I-am dat o doza de eferalgan si i-am pus in fundulet o jumatatate de supozitor de paracetamol,acum doarme ii iau din nou temp cand se trez sa vad cum e..Mai trebuie sa precizez ca acum 2 nopti a plans aproape toata noaptea,ceea ce nu s-a mai int pana acum,am crezut ca l-a durut burtica de la mancare,dar e posibil sa fi fost de la dinti si atunci..Ce as vrea sa stiu e cam pana la cate grade poate ajunge temp de la eruptia dentara,si ce ar trebui sa fac?Sa merg cu el la urgenta/Sunt tare ingrijorata.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexiuli spune:

Revin cu informatii noi...Dupa cam 40-45 min dupa ce i-am pus supozitorul i-am luat temperatura si are 37,1..Ce credeti ca e?Poate sa aiaba vreo infectie?Sper sa nu fie cazul..Cat despre dinti,mugurii dintisorilor i-au aparut pe la 4 luni insa nu au spart gingiile pana acum..Poate de acum incep sa ii iasa si de asta face febra?Dar asa mare,38,7?Voi cand le-au iesit dintii copilasilor vostri ati avut astfel de probleme?Ma refer la febra asa mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

Al meu pui nu a facut febra de la dinti, dar pediatra mi-a spus odata ca si eruptia dentara poate da febra mare. In orice caz trebuie sa vorbesti urgent cu un medic. Iti doresc sa se faca repede bine puisorul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Nu se face febra de la dinti. ( Cel putin asa mi-a explicat medicul pediatru al fetitei mele). Sfatul meu este sa consulti de urgenta un medic si sa nu-i mai administrezi niciun medicament fara acordul medicului.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Se face febra de la dinti dar nu asa mare. Poate fi un rosu in gat sau alt gen de infectie. Pentru a tine febra sub control: nurofen alernand cu panadol la 4 ore. Daca febra trece de 39 si nu scade cu Nurofen si Panadol, se administreaza supozitor cu Novocalmin. Iar maine fuga la dr de familie sau pediatru pt a afla sursa febrei.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

POZE ALEXIA

SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIUS...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexiuli

Buna.Baietelul meu de 6 luni a facut azi febra 38,7 si sunt ft ingrijorata..nu imi dau seama de la ce ar putea fi..este si mpfturos,plange,uneori isteric,ma gandesc ca e posibil sa ii iasa vreun dinte.I-am dat o doza de eferalgan si i-am pus in fundulet o jumatatate de supozitor de paracetamol,acum doarme ii iau din nou temp cand se trez sa vad cum e..Mai trebuie sa precizez ca acum 2 nopti a plans aproape toata noaptea,ceea ce nu s-a mai int pana acum,am crezut ca l-a durut burtica de la mancare,dar e posibil sa fi fost de la dinti si atunci..Ce as vrea sa stiu e cam pana la cate grade poate ajunge temp de la eruptia dentara,si ce ar trebui sa fac?Sa merg cu el la urgenta/Sunt tare ingrijorata.

Noi am patit asa.A plans mai mult de 4 ore intr-o noapte (noua ni s-a spus ca daca bebe plange mai mult de 4 ore incontinuu si inconsolabil tb mers la spital).Chiar in lipsa altor simptome.
Am mers la spital si a fost monitorizata , i-a iesit la analiza urinara un 'bug' dar au spus ca nu pot identifica exact ce si cum, pt ca asta ar necesita zeci de analize.Dar ca nu e ceva grav.Ni s-a dat Calbuprofen (nurofen pt bebei) si ni s-a spus ca daca face febra 38 urgent inapoi la spital.
Avea atunci vreo 4 luni jumatate - 5 Deci nu cu mult mai mica decat baietelul tau.
Noi cand am dus-o la spital nici macar nu avea febra, am dus-o doar pt ca plangea incontinuu si de obicei plange f putin.Nu m-a interesat ce vor crede doctorii, copilul meu e mai important.Dar sa stii ca au luat f in serios, nu li s-a parut deloc aiurea ca ma duc la spital cu bebe doar pt ca plange.Si era 2 noaptea.

Te sfatuiesc sa mergi la spital sau la dr de familie.
E periculoasa febra pt bebei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Este posibil ca febra si durerea sa fie din cauza eruptiei dentare, la mine asa s-a intamplat (cu febra mare 38-39), si intr-adevar in acest caz plangea noaptea din cauza durerii, in conditiile in care in mod normal noaptea era linistit. Ca tratament eu am folosit Novocalmin supozitoare, Panadol si Nurofen sirop, si Calgel local (pe gingie). Este insa mai bine sa-l vada si un medic ca sa excludeti alte posibilitati de febra (viroze, infectii).
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inex spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexiuli

Atentie! Eferalganul este de fapt tot paracetamol.Daca i-ai dat in acelasi timp sau la mai putin de 4-6 ore si supozitorul si eferalganul practic i-ai dat o doza dubla de paracetamol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexiuli spune:

Am mers aseara la spital pt ca avea febra 39,ii ardea capul si lenjeria sub el,plus ca saracul de fierbinte ce era nici nu putea sa doarma si se agita si gemea...La spital,lasand la o parte greata si indiferenta cu care ne-au tratatat,doctorita proaspat luata de pe somn l-a consultat si i-a pus diagnosticul de iacrs(infectie acuta a cailor respiratorii superioare),i-a facut o injectie ca sa ii scada febra si mi-a dat sa ii cumpar amoxacilina pulbere si sa ii dau cate 5 ml la 8 ore..Daca unele din voi ati avut aceeasi prb la copilasi cum i-ati tratat?E suficinet sa ii dau amoxacilina?Multumesc pt raspunsuri..Numai bine si multa sanatate voua si micutilor vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

febra facuta din cauza eruptiei dentare nu prea depaseste 38,5

http://picasaweb.google.com/valna76/Poze#5330010653208223746

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Juniorul meu cand a luat antibiotic, a primit si antitermice alternativ la 4 ore (o data panadol/eferalgan, o data nurofen).
O singura data nu i s-au recomandat antitermice la un rosu in gat cu febra 39.8, ci doar antibiotic la 8 ore si dupa 5-6 ore de la antibiotic facea febra peste 39 scazuta cu supozitor novocalmin, asa ca am inceput sa-i dau si antitermice.

Multa sanatate!

de

Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita

Mergi la inceput