FEBRA 38,7
Raspunsuri - Pagina 3
robert77 spune:
seara buna!
noi am avut 2 zile de bola urmate de inca 2 bune, adica kk normal, fara febra, voma etc
apoi, azi-noapte a inceput cu diareea si pana azi dimineata a facut de 5 ori si la 8,30 am fost la medic, nu la dr de fam, ci la cab.particular,despre care am auzit numai de bine, dar nu am ajuns inca la dansul pana acum- deci, rosu in gat si infectia a coborat la burtica, exact cum ne-a zis si dr de fam , insa tratamentul e altul, si anume:
METROCLOPRAMID- 7 PIC DE 3ORI PE ZI
CLORACEF - 4 ml lA 8h
Flagyl - 4,5 ml la 8h
Nurofen - 3,5 ml la 8h
Debridat - 7 ml de 3ori pe zi
bun...am ajuns acasa, am luat reteta si am inceput sa citim prospectul la fiecare in parte si..uimire..metroclopramid pt varsta copilului si greutatea este de 3 pic de 3 ori pe zi, NU 7 ; la fdel si Debridat, ne-a prescris mai mult decat e in prospect ! Acum nu stim cum sa facem pt ca e seara si dr nu rsp la tel, am incercat sa sunam!
Ce parere aveti?
..apropos, copilul mia are si giardia si de asta ne-a prescris si Flagyl; am mai tratat-o noi si in trecut, dar a reparut ! am facut tratament toti cei din casa, am dezinfectat, apa ii dam numai fiarta si racita, deci, nu e chestia de igiena ! am inteles ca la forever ar avea un preparat pt giardia !
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexiuli Buna.Baietelul meu de 6 luni a facut azi febra 38,7 si sunt ft ingrijorata..nu imi dau seama de la ce ar putea fi..este si mpfturos,plange,uneori isteric,ma gandesc ca e posibil sa ii iasa vreun dinte.I-am dat o doza de eferalgan si i-am pus in fundulet o jumatatate de supozitor de paracetamol,acum doarme ii iau din nou temp cand se trez sa vad cum e..Mai trebuie sa precizez ca acum 2 nopti a plans aproape toata noaptea,ceea ce nu s-a mai int pana acum,am crezut ca l-a durut burtica de la mancare,dar e posibil sa fi fost de la dinti si atunci..Ce as vrea sa stiu e cam pana la cate grade poate ajunge temp de la eruptia dentara,si ce ar trebui sa fac?Sa merg cu el la urgenta/Sunt tare ingrijorata. |
Buna,
Imi pare tare rau ca aveti asa probleme...inteleg ca pana la urma lucrurile s-au complicat...offf, mititelu.
Chiar daca v-ati lamurit...imi permit sa vin si sa le contrazic cu multa tarie pe cele care au spus ca nu se face febra mare de la dinti. Eu am ajuns de 3 ori cu fata mea la spital pe motiv de febra foarte mare 38.5-39 care scadea greu si apoi urca vertiginos, fara alte semne clinice (tuse, mucisori etc). Desi toti pediatrii mi-au zis ca nu e de la dinti, in urma numeoraselor analize facute s-a constatat.... ca E DE LA DINTI(pentru ca analizele erau bune, nu indicau infectii sau viroze sau infectii urinare...nimic!). Da, fata mea a facut la fiecare dinte care i-a iesit febra peste 38,5 si mai mult, fara sa aiba altceva. Culmea este ca la masele si canini, care se presupune ca ies mai greu...nu a depasit 37.9-38...deci se poate o febra mare de la dinti!
In alta ordine de idei, eu la febra am aplicat si metodele babesti...adica sosete inmuiate in apa cu otet (2 parti apa, una otet) si comprese (nu foarte reci) pe extremitati..manute, frunte. De dat i-am dat alternativ Nurofen si Panadol si noaptea, cand ii crestea foarte tare febra, ii puneam cate un supozitor cu novocalmin.
Indiferent ca era de la dinti sau nu de fiecare data a vazut-o pediatrul...ca la lucrurile astea chiar nu-i de glumit!
Va doresc multa sanatate si sa va faceti bine repede.
Editez pentru a-ti raspunde la intrebare- morcov fiert..il poti amesteca cu orez si intreaba pediatra daca nu ar fi bine sa-i dai Biotics Baby...avand in vedere ca ia antibiotice si s-a mai si stricat la stomac...trebuia sa-ti fi recomandat pana acum...cam toti medicii recomanda ceva pentru refacerea florei intestinale care este afectata de antibiotic.
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Cristina_C spune:
Ideea era sa faca lumea investigatii, nu sa puna febra pe seama dintilor si sa nu mai duca la doctor copilul cand are febra mare. Daca in urma controlului si a analizelor nu reiese nimic, se trage concluzia ca eruptia dentara a cauzat febra, dar numai atunci.
Copilul meu n-a facut niciodata febra de la dinti, poate cel mult un 37,5. Dar febra foarte mare este de-abia intre 39 si 40 si atunci sigur e si o infectie pe undeva.
oanamada spune:
citat din mesajul lui Cristina_C Ideea era sa faca lumea investigatii, nu sa puna febra pe seama dintilor si sa nu mai duca la doctor copilul cand are febra mare. Daca in urma controlului si a analizelor nu reiese nimic, se trage concluzia ca eruptia dentara a cauzat febra, dar numai atunci. Copilul meu n-a facut niciodata febra de la dinti, poate cel mult un 37,5. Dar febra foarte mare este de-abia intre 39 si 40 si atunci sigur e si o infectie pe undeva. |
Cristina, exact asta a fost ideea si nu cred ca cineva a raspuns "pe langa"...
Alexiuli a intrebat in prima postare foarte clar:"
"Ce as vrea sa stiu e cam pana la cate grade poate ajunge temp de la eruptia dentara,si ce ar trebui sa fac?Sa merg cu el la urgenta/Sunt tare ingrijorata."
Ulterior, a intrebat ce poate sa-i dea de mancare in caz de diaree.
I s-a raspuns la intrebari exact ca in rezumatul tau...deci?
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Cristina_C spune:
Ce am vrut sa spun este ca, atunci cand copilul face febra moderata (37-38), mare (38-39) sau foarte mare (39-40), parintii trebuie mai intai sa excluda orice alta cauza posibila si de-abia apoi sa se gandeasca la dinti...nu invers.
Chiar si tu ai zis ca nu-i de glumit cu febra si ca de fiecare data ai ajuns cu fata la pediatru. Deci? M-am gandit ca poate unii (nu unii anume) isi tin copiii acasa si le dau antitermice crezand ca febra provine, oricum, de la dinti.
Sper ca e clar acum.
oanamada spune:
citat din mesajul lui Cristina_C Ce am vrut sa spun este ca, atunci cand copilul face febra moderata (37-38), mare (38-39) sau foarte mare (39-40), parintii trebuie mai intai sa excluda orice alta cauza posibila si de-abia apoi sa se gandeasca la dinti...nu invers. Chiar si tu ai zis ca nu-i de glumit cu febra si ca de fiecare data ai ajuns cu fata la pediatru. Deci? M-am gandit ca poate unii (nu unii anume) isi tin copiii acasa si le dau antitermice crezand ca febra provine, oricum, de la dinti. Sper ca e clar acum. |
Da, acum e clar!
CATI POZE NOI