FEBRA 38,7
Raspunsuri - Pagina 2
SIMONABB spune:
antibioticul ii trateaza infectia, dar nu-i scade febra.
la febra mare se da din 4 in 4 ore o data nurofen (sirop), o data panadol, tot sirop. scrie pe cutie citi ml, in functie de greutatea lui.
daca se infierbinta mai repede de 4 ore, ii dai mai repede, nu astepti sa treaca 4 ore.
se continua asa maxim 3 zile.
si trebuie bine hidratat cind are febra, se verifica fontanela, atunci cind treci cu degetul peste ea sa nu simti o adincitura. daca se simte asa, trebuie sa-i dai lichide.
http://community.webshots.com/user/simonabb
luny spune:
Alexiuli, nu eram acasa cand ma cautai...sper ca e bine puiul...daca ii dai antibiotic, ar fi bine sa-i dai si Biotics ptr refacerea florei...hidrateaza-l bine si antitermice ptr febra peste 38,5...febra peste 38,5 nu este de la eruptia dentara, noua asa ne-a spus pediatrul..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
robert77 spune:
buna ! baietelul nostru are 1 an si 8 luni si aseara a vomitat , dupa aceea a fcaut diaree si in scurt timp a aparut si febra- 38,2 azi-noapte!
azi a ajuns pana la 39,2 !!!!
i-am dat nurofen 3ml la 8 ore si amoxicilina- 5 ml la 6 ore! dr a zis k are rosu in gat si o infectie pe la burtica , dar nu tusete , nu-i curge nasucul, doar febra si diaree pt ca azi nu a mai vomitat!
i-am pus si un supozitor cu paracetamol azi cand am vazut ca urca la 39 pt ca m-am speriat; statea lat, nu mai misca, doar gemea!
..dar, de mancat nu a vrut mai nimic, decat un biscuite si o jumatate de mar copt si acum pe seara putina painica..si a baut mult ceai de menta cu hydrasec; i-am pus si o doza de oscilococcinum..i-am dat si calciu carbonic pt butrtica, dar a baut f.putin , nu i-a placut! ..i-am pus si otet indoit cu apa la talpite.i-am afcut si frectii la spate cu spirt+otet+gaz in cantitati egale (reteta batraneasca) ! sper ca in noaptea asta sa dormim si noi ca oamenii !
multa sanatate va dorim si o nopate usoara!
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui robert77 buna ! baietelul nostru are 1 an si 8 luni si aseara a vomitat , dupa aceea a fcaut diaree si in scurt timp a aparut si febra- 38,2 azi-noapte! azi a ajuns pana la 39,2 !!!! i-am dat nurofen 3ml la 8 ore si amoxicilina- 5 ml la 6 ore! dr a zis k are rosu in gat si o infectie pe la burtica , dar nu tusete , nu-i curge nasucul, doar febra si diaree pt ca azi nu a mai vomitat! i-am pus si un supozitor cu paracetamol azi cand am vazut ca urca la 39 pt ca m-am speriat; statea lat, nu mai misca, doar gemea! ..dar, de mancat nu a vrut mai nimic, decat un biscuite si o jumatate de mar copt si acum pe seara putina painica..si a baut mult ceai de menta cu hydrasec; i-am pus si o doza de oscilococcinum..i-am dat si calciu carbonic pt butrtica, dar a baut f.putin , nu i-a placut! ..i-am pus si otet indoit cu apa la talpite.i-am afcut si frectii la spate cu spirt+otet+gaz in cantitati egale (reteta batraneasca) ! sper ca in noaptea asta sa dormim si noi ca oamenii ! multa sanatate va dorim si o nopate usoara! |
Eu chiar nu inteleg cum nu duceti copiii la spital la urgente in asemenea conditii.Nu la dr de familie, la urgente mai ales daca se intampla noaptea.
Nu te supara Robert, dar nu mi se pare ok sa dai copilul ci gaz si alte retete 'batranesti' si sa astepti sa ii treaca.
Iti e frica ca doctorii vor considera ridicol ca mergi la urgente?E treaba lor.Cum sa stai acasa cu un copil care ' nu mai misca, doar gemea'????
ellis spune:
nu mai lasati copii sa depaseasca temp 39, e f periculos; in cazurile astea, pt a scadea temp se recomanda impachetari cu prosoape ude la temp camerei; apoi la medic; nu va jucati, febra poate creste rapid; LA TEMP DE 39+ SE DAU ALTERNATIV NUROFEN/PANADOL LA 4 ORE, 3 ZILE, ALTFEL NU TRATATI NIMIC SI FEBRA VA REAPAREA; DACA SI INTRE DOZE CRESTE TEMP - NOVOCALMIN(1/2,2/3,1/1) INTRARECTAL.
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
emaaimee spune:
nu lasati copiii sa se chinuie asa, pot face convulsii pt ca sunt f mici. noi cand am fost in ro, am chemat masina de urgenta acasa.
1.mergeti la dr imediat ce vi se pare ca bb/copilul nu e bine
2.nu folositi otet, nu ajuta decat la moral. in plus, poate provoca arsuri la copii cu piele sensibila. nu folositi spirt si alte chestii acum avem medici la orice ora.
3. daca copilul are febra lasati-l imbracat f sumar. febra f mare dezbracat complet si in camera sa nu fie mai mult de 20 gr. sa nu va pacaleasca faptul ca tremura si sa il imbracati mai gros atunci cand are febra mare. are nevoie de o doza de antitermic(schema paracetamol&ibuprofen din 4 in 4 ore) + nevralgin/novocalmin la nevoie. si incercati sa ii reduceti temperatura cu prosoape umezite.
indiferent ca stiti cum sa va tratati copilul mergeti la dr
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
alexiuli spune:
Febra era de la rosu in gat si de la dinti..I-a iesit un coltisor al unui dinte si avea si putin rosu in gatut..Insa,parte cea mai grea vine de acum..are pneumonie interstitiala...Marti noapte s-a inecat si pret de 3-4 min tusea uscat,cum patit si noi daca ne inecam,spre exemplu cu paine uscata..si m-am speriat ca nu mai putea sa respire si am sunat la salvare..Am ajuns la spital,ne-a internat si ieri i-au facut o raza si analizele,iar la raza a iesit ca are pneumonie..:((Am cerut sa me externeze si sa ii fac tratamentul acasa,pt ca asistentele se purtau ingrozitor..la raza baba care i-a fcut raza s-a enervat ca nu statea si a inceput sa tipe la el si sa il traga de picioruse..Oameni tampiti..In fine,acum suntem acasa,face ampicilina 500 mg sigentamicina 40mg la 12 ore..Vine asistenta de la medicul de fam acasa si ii face dim si seara..Sunt tare suparata,mi-e mila de mor,mai ales ca e mofturos si de la dinti..Nu stiu ce sa fac ca sa ii mai alin durerea ca injectiile astea dor ingrozitor:(..Cam asta e,sper sa fie bine si sa ii treaca cat mai curand..Doctorita a zis sa facem injectii pana sambata apoi sa ii dau un sirop mai puternic..Mai avem o prb,cred ca din cauza dintilor s-a stricat la burtica,si suntem la "regim"..I-am cumparat o crema de orez de la farmacie,i-o prepar cu putin laptic ca nu prea avem voie lapte,azi o sa ii dau mar copt sa pape si o sa ii fac mucilagiu de orez..Dar as vrea sa ma ajutati si sa imi spuneti niste retete de papica care sa nu strice la burtica,ma refer la supe si piureuri pt amiaza..si daca stiti vreun leac pt a-i mai alina putin durerea de la injectii si dinti mi-ar fi de mare folos.Multumesc!
kid spune:
Juniorul a facut diaree de la antibiotic. Regimul prescris de doctor continea lapte fara lactoza amestecat cu mucilagiu de orez, branza, mar copt, banana, afine, supa de morcov cu perisoare, orez fiert, pui la gratar.
Juniorul lua si antitermice, astea calmeaza si durerile.
Poate te mai ajuta fetele cu sfaturi.
Multa sanatate!
de
Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita
Deborah77 spune:
Dr mea mi-a confirmat ca "manualul" zice ce nu se face febra de la dinti. Totusi, de-a lungul anilor, parintii, printre care si eu, au sustinut contrariul. Nici ea nu stie ce sa mai creada, admite totusi ca febra si dintii pot fi legate cumva....
emaaimee spune:
si eu stiu ca de la dinti nu face febra copilul. doar ca sistemul imunitar e slabit si poate raci, etc si atunci rezulta febra.
poti sa te "strici" la stomac de la antibiotic. fata mea a patit-o des de la un anume tip de antibiotic, chiar si eu. da-i bebelui Smecta ca sa il stranga la stomacel. si ai grija sa bea multe lichide: apa( solutierehidratare),lapte.nu ceai. alimente care sunt bune cand ai aceasta pb: cartofi, cartofi dulci banane, morcov, branzica.
multa sanatate!
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII