vaginita micotica

vaginita micotica | Autor: andru_mami

Link direct la acest mesaj

buna!

stie cineva vreun tratament care sa elimine definitiv candidoza?pt ca de cateva luni ma tot confrunt cu o vaginita micotica de care nu cred ca o sa scap curand,am mers la dr.la primele simptome si mi-a dat tantum rosa pliculete si clotrimazol ovule timp de 5 zile sa fac spalaturi vaginale cu tantum rosa si o lingurita de bicarbonat de sodiu si seara sa pun ovulul,iar dimineata sa ma spal iar vaginal cu ceai de musetel sau pelin.bun atunci,mi-a trecut ,dar imi zisese o data pe saptamana sa ma spal u un pliculet de tantum si o lingurita de bicarbonat,am fost plecata din oras si nu m-am mai spalat cu alea asa ca mi-a reaparut;am luat iar pliculete iar ovule numai ca ma lasa atunci si cam la o luna ma ia iar,mai ales inainte ce ciclu cu cateva zile mancarimea se intensifica si e tata de naspa,nu stiu ce sa mai fac,solutia cred ca e sa schimb medicul sau nu stiu ca e naspa de tot.
deci in final,se mai confrunta cineva cu asa ceva?stie cineva un alt medicament mai tare ?>

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Eu am problema asta, o candida recurenta. Am facut cu primul medic vreo 3 tratamente. la rand si tot nu am scapat definitiv. Am schimbat medicul si cel nou mi-a dat Flucovim, doza unica, parca de 250 mg, cel mai mare, eu o pastila sotul o pastila si la 7 zile eu inca o pastila. Si ovule, nu mai stiu de care, ca am luat vreo 4 feluri (ca si primele 3 tratamente erau cu ovule). A trecut dar numai pt 3 sau 4 luni. Ultimul tratament l-am facut in ianuarie, tot cu Flucovim si o crema cu aplicator intravaginal. Acum mi-a reaparut. In conditiile in care de la ultimul tratament nici nu am mai avut contact sexual, sotul meu fiind plecta din tara. Si culmea e ca si lui i-a reaparut. N-am decat sa cer o fungigrama, paraca asa se numeste, ca sa se vada clar la ce tratament cedeaza. Luna asta o voi face. Te sfatuiesc sa ceri si parerea unui alt medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

am facut in noiembrie analize de secretie si papanicolau la ginecoland in bucuresti si mi-au iesit toate bine,nu aveam nimic la ciuperci,era negativ,si in ianurie deja au aparut simptomele.nu stiu cum naiba am facut asa repede ca nu am luat nici antibiotice in timpul asta.sa fie oare de la anticonceptionale?dar le iau de 1.5 si nu am avut nimic pana acum.

cred ca e o idee destul de buna sa fac fungigrama ca sa numai umblu din cabinet in cabinet,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

eu am facut vaginita in urma unui tratament cu antibiotice si medicul mi-a recomandat Gynocanesten 6 zile,si eu si sotzul,pentru a evita reintoarcerea bolii daca amin perioada infectiei.este o crema vaginala de la Bayer pe baza de clotrimazol.este indicata pentru candidoza si vulvita.de cand mi-a trecut(aprox. 1 an) nu mi-a mai venit nimic.
spalaturile vaginale foarte dese dauneaza flora interna.
evita pantalonii f. stramti,foloseste lenjerie intima din bumbac si...mult noroc,ca stiu cum este.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)

Mergi la inceput

chiccutza-tratamentul l-ai luat de aici din romania?cat costa?

inseamna ca e f bun daca de un an nu ti-a mai aparut,ca din ce am mai citit multe femei se confrunta cu asta si trece cam greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

l-am luat din italia,dar incearca sa intrebi si la noi la farmacii.aici costa 7 euro.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Si eu ma confrunt cu aceasta nemernicie, dar sotul niciodata n-a avut nimic...si mor de ciuda. am facu tspalaturi cu tantum, cu bicarbonat, am pus s ovule de vreo 2 feluri, dar tot degeaba.
In ultima vreme a reaparut mai urata,mai mancacioasa si deranjanta. Cred ca trebuie sa o iau si eu din loc spre medic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana434 spune:

cel mai bun si rapid tratament pt candida sau vaginita micotica:
-nizoral pt 14 zile (atat tu cat si partenerul daca este cazul)1 la 12 ore
-flagyl=metronidazol de 500mg, ovule-1 seara;
-indometacin-supozitoare pt dureri

Mie mi-a trecut!!..si nu a mai aparut!!

Mergi la inceput

mai faza e ca mancarimea asta se intensifica inainte de ciclu cu cateva zile,ca am apucat sa ma spal cu un pliculet de tantum inainte de ciclu,mi-a venit,mi-a trecut ciclul dar acum nu mai am nimic din simptomele vaginitei,ciudat,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia_m spune:

Mie imi trece cu crema vaginala Gynofort (doza unica).
Imi trece aproape instant si re-apare doar la un nou tratament indelungat cu antibiotice (si atunci repet tratamentul si iar trece).
Spalaturile cu apa cu bicarbonat sunt deasemenea ok (ca adjuvant si ocazional pt preventie).
Nidoflor crema pentru exterior da rezultate destul de bune (calmeaza zona, elimina discomfortul).
Si iaurtul natural e bun (eu iau antibioticele cu iaurt sa previn dar la un tratament cu Augmentin 7-10 zile nici tot iaurtul din lume nu ma scapa de Candidoza).
Ca medicament Nizoralul are efect, luat conform prospectului (dar nu e recomandat celor cu ficat sensibil).

Emilia M

Copii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

fetelor sunt o fericita pentru ca de la ultima spalatura cu tantum rosa ,asta nici eu nu mai stiu cand,e trecut de 2 luni sigur,nu mai am nimic,si nu am urmat nici un alt tratament,dar un lucru e clar ca nu mai mi-a aparut si ma bucur.nu stiu care o fi fost cauza ei si de ce a a parut si cum a trecut asa repede,ma gandesc ca poate o fi fost vro reactie adversa de la absorbante sau gel de dus????????????

Mergi la inceput