Maple-syrup babies - mamici de Canada (3)
Raspunsuri - Pagina 9
maya.maya spune:
dupa o fff mare lipsa... ne-am reantors din Romania cu bine , mari si sanatosi. Avem 28 de saptamani si suntem un baietel tare dragalas.
Ieri am facut o ecografie de rutina si totul este perfect. Ma confrunt totusi cu niste dureri ff mari de burta. Uneori atat de mari ca debea pot merge. Doctorul a spus ca este normal .... ligamente si uterul care creste. Voi v-ati confruntat cu asa probleme!!!!
Promit sa fiu mai activa si va voi scrie in curand!
Maya!
Donia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonna Amintirea cea mai gross e aia cind m-am dus la pi cu perfuzia in bratz, la buda era apa pe jos pina la glezne si, intre doua contractii, ma straduiam sa tin usa care nu se inchidea ca era prea strimt locul si nu incapea stativul cu perfuzia aia.... ![]() ![]() |
Stiu, stiu ce spui, si eu cu contractiile si cu stativul, un wc infundat, unul murdar, nu puteam sa inchid usa, iar la toate astea mai adauga si un instalator care isi facea de lucru pe acolo...
si cand i-am zis sa iasa afara a zis ca doar nu-s prima pe care o vede! Pai si normal ca m-am infipt in el si i-am strigat sa iasa afara pana termin... si eram atat de blanda de felul meu...
Si apoi m-au dus la cezariana, iar in sala de operatii anestezista fuma linistita...
Si mai pune baia in care am mers sa fac dus, unde nu era nici macar o perdea la ditamai geamul, iar geamul dadea inspre o alta cladire cu geamuri, la vreo 4-5 metri departare... si cat am mai plans in pat ca nu puteam sa ma misc de dureri si nu avea cine sa cheme asistentele sa-mi dea un calmant

Si chinul de la alaptat ca nu puteam sa ne mai ridicam de pe scaunelele alea idioate cu copiii in brate, ca eram toate cu cezariana si ne ajutam cu chiu cu vai una pe alta... nu trecea nici cucu-bau pe acolo, nici macar n-aveai pe cine sa intrebi despre alaptat, despre copil...
Si unde mai pui ca n-am vazut copilita 12 ore dupa ce am nascut, ca eu eram la pat operata, nici nu puteam sa ma intorc pe o parte singura, iar alea au tot zis ca mi-o aduc, mi-o aduc, dar de fapt nu s-a sinchisit nimeni
ca acum ma duc s-o iau de la scoala s-o dragalesc, ca sa recuperez pentru vremurile alea 
Maaai, cred ca daca nasteam pe camp ramaneam cu amintiri mai frumoase, zau!
Na, gata, ca prea m-a apucat melancolia
Simonna, ce preturi de carucioare!!! Eu nici nu stiam ca exista asa ceva, cred ca nu le-am vazut sau daca le-am vazut, creierul a refuzat sa proceseze.
"unul din exercitii e ca stam in cerculetz si ne tinem de minutze si pe urma ne tinem respiratia, ne culcam pe spaticuri si dam din piciorutze ca disperatele" - va si vedeam ca la inot sincron, sper ca si zambiti cu toti dintii in momentele alea
mami dulce, bine ai venit!
Eu am luat Diclectin si as putea spune ca m-a ajutat asa si asa... am mai si debordat cand si cand.
Dar oare prima pastiluta n-ai putea s-o iei dimineata la trezire si sa incerci sa mananci ceva dupa vreo jumatate de ora?
mQQm, ce ti-ai facut temele de casa cu cumparaturile, bravo!
De Aleva Naturals nu stiu nimic, eu azi am luat un sampon pt. bebei de la www.live-clean.com/" target="_blank">Live Clean (Walmart), pe care vreau sa-l folosesc la copii, e fara SLS, spumantul din majoritatea sapunurilor si sampoanelor, care are ca efect secundar faptul ca deschide porii si faciliteaza absorbtia multor chimicale, mai mult decat ar fi de dorit. Am vazut ca au si crema de fundulet, lotiuni pentru bebei, componentele sunt naturale si organice, nu stiu daca 100%, dar in mare parte oricum.
Eu am supravietuit unei deplasari de una singura in Hamilton, m-as aventura si mai departe daca sunt sanse sa te vad la o cafea intr-o dimineata, ar merge?
LauraB, cu Roxana am avut discutii despre iesit... si intrat acolo
La biblioteca am gasit si niste carti foarte bune, una este www.amazon.com/Whats-Big-Secret-Talking-about/dp/0316101834/ref=pd_lpo_k2_dp_k2a_3_img?pf_rd_p=304485601&pf_rd_s=lpo-top-stripe-2&pf_rd_t=201&pf_rd_i=0818402539&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=09RYZWJ4GR4J57RZHHY7#" target="_blank">What's the big secret?, cealalta www.amazon.com/Where-Did-Come-Peter-Mayle/dp/0818402539" target="_blank">Where did I come from?. Dar mai sunt si altele, daca intrebi la biblioteca stiu ei sa iti recomande.
Ce mi-au placut aventurile cu ascultatul lui bebe
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
CriPOD spune:
Donia, mai zi cu nascutul in romania, ca mie deja-mi creste tensiunea. Bai parca le faceau sa te dezumanizeze. Mi-e doar ca "I'm gonna take it out on the dog", ca doar el e prin preajma. Mie mi l-au dat pe Paul abia dupa 2 zile. Si mergeam ca lulu la alaptat si ma trimiteau de-acolo ca n-am lapte, sa vin cand am. Si eu aveam 40 febra. De la lapte, ovcors, da' eram ignoranta dp asta dv. In rest acolo cate 1 minut prin geam ii arata o asistenta, da' nu prea des s-o soliciti ca iti sarea la jugulara... De conditii nici nu mai zic. Of!
Live clean de-ala folosesc eu pt noi, adica eu si copila de vreo 6 luni. E chiar bun, si eu am probleme mari sa gasesc ceva care sa mearga.
Pai eu am zis ca da, ma bucur ca ti-a iesit cu hamiltonu'! Da un semn si ma rostogolesc, sa vedem cand. Daca aveti vichenduri prin toronto sa nu carecumva sa te dai la fund.![]()
maya, taman intrebam acu cateva zile de tine, bine ati revenit cu bine, da-i cu povestea.
Simonna, mai vorbim noi cand esti intr-a 8-a si simti ca nu mai incape oricum stai, ca la varsta ta, nici eu n-aveam nici un gand de cumparaturi. Oricum, sunt convinsa ca, chiar si asa, tu deja ai mai multe lucruri ca mine. Eu am luat doar strictul, sa fiu si eu linistita ca nu ma las cu chestii importante pa mana stanga a lui omu' asta incazuncare.
Quebecoase cu fitze zici, eh?
Noh bafta la socializat, haha... Eu una sunt in al 9-lea cer ca am gasit exact carutzul dorit, cu toate cele dorite la un pret rezonabil, io asa-s mai happy decat sa dau cu cardu p-o mie. Asa ca acum am doo carutze.
Donia sa stii ca preturi similare se vehiculeaza si pe la odisee, in romania. Te-apuca plansul nu altceva...
Ce vreme confuza azi...
maya.maya spune:
Mai m-ati mai amuzat cu nostalgiile nascutului in Romania. Si eu imi amintesc cu groaza prin ce am trecut. Tin minte ca eream sus pe masa de nastere ..... singura in camera...... si simteam cum chiar nasc si linga mine nimeni de vreo 30 de minute. Pur si simplu am inceput sa urlu si sa-i injur pe toti (eu nu mai stiu ce erea la gura mea dar mi-a povestit sotul).... care erea pe hol si nu-l lasau sa intre.
Imediat sa umplut sala doctori. asistente si am nascut bine mersi. Conditii infernale, mizerie, spaga!
Nici acum in Romania nu s-au schimbat prea multe. Am ramas cu un gust teribil de amar. Nimic nu functioneaza in tara aia. Pur si simplu simteam ca ma sufoc.. Cum am avut de-a face mult cu spitalele( din cauza mamei mele) tin sa va spun ca sunt conditii insalubre. Pur si simplu colcaie de gongi si se fumeaza ca la usa cortului de nu ai aer sa respiri. Daca nu dai o spaga groasa nimeni nu te baga in seama te lasa chiar sa mori.Stiau ca vin din Canada si se uitau balind.... ce or crede ei ca noi suntem milionari aici!
Si cand te gandesi ce dur muncim noi aici ... fiind platiti la ora. In Romania parca nimeni nu munceste.Strazie si magazinele sunt pline la ora 11 dimineata si parca toti sunt in vacanta. Tare-i naspa!
Tin sa va spun ca noi nu am cumparat absolut nimic pentru bebe... dar mai avem timp. Deocamdata suntem in renovari .
Laura B spune:
Helau, helau… Multam’ de idei. La prima vizita la Chapters o sa caut si eu o cartulie cu explicatii pe intelesul copiilor. Sunt (oarecum) curioasa ce intrebari o sa urmeze. Zilele trecute i-am aratat Dianei din cartea “Complete book of mother and baby care” ca sa piceapa fata cum se dezvolta bebe si cum o sa-mi cresca mie burtica saptamana cu saptamana; de atunci, in fiecare dimineata ma intampina cu un entuziast: “Ti-a mai crescut bubica!”
mQQm, o sa incerc si masajul cu crema mentolata. Pozitia de dormit si asa e chinuita; nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi mai spre final. La prima sarcina, ultimele luni mai mult nu am dormit noptile. Daca nu era acid reflux sau picioarele (tinere si) nelinistite, era Diana, care a fost un copil agitat inca dinainte sa se nasca: cum ma intindeam si eu, cum incepea ea ba sa boxeze, ba sa sughite. Amintiri..amintiri…despre cum reuseam eu sa dorm profund doar in masina, in scaunul din fata, cand ieseam la plimbari….
Eu am cateva cutii cu jucarii si haine de bebel pastrate cu sfintenie pe masura ce Diana a crescut (
fara “dark stains”, si original bine spalate). Mai peste vreo cateva luni o sa le scot la lumina, resortez, recurat, si, in functie de ce mai ramane, vad ce-o mai fi de achizitionat. Avem si patutul de la Diana, doar ca Andrei ma bate la cap sa-l ducem la Salvation Army si sa luam altceva, ca asta nu mai intra in camera la noi. Doar ca eu ma las greu convinsa: pai de-asta l-am pastrat si carat dupa noi atatia amar de ani? Mai bine scot altele – ca de ex bibliotecile lui cu CD-uri- din dormitor si fac loc… Dar ca-n monologul lui Caragiu, ma urmareste intrebarea: “Si unde punem bibliotecile?”
Da’ deocamdata eu discut discutii, ca pana imi vine mie randul la bebel nou mai e muuult!
Mai am o intrebare (daca s-a mai discutat, zice-ti si mie pe unde, ca sa ma duc in urma): s-a interesat cineva despre cum se face recoltarea de ombilical cord stem cells? Cam cu cata vreme inainte de nastere o trebui sa-I contactez pe cei care se ocupa de asta?
Laura
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
khristin spune:
N-am mai intrat de ceva vreme pe subiect, caci ne bantuie amarnic virusii
, in prezent ne ‘laudam’ cu fifth disease a Yasminei, sau boala obrajilor palmuiti, este foarte rosie in obraji si a avut febra de 39.3 si inca mai are
. Ne rugam la dd sa nu ia si asta micu’. In rest este o boala fara complicatii, doar febra trebuie tinuta foarte bine sub control. Noi am avut un episod de seizure cand era ea micuta, si sintem foarte atenti la termometru. Fiind o boala foarte periculoasa pt. femeile insarcinate, o tinem izolata acasa, sa nu raspandeasca virusii de unde i-a luat deja
. Sint curioasa acum cate zile o va tine febra si cate zile pierdute de scoala.
Mami_dulce, bine ai venit
. Eu am fost una care a luat diclectin la prima sarcina, poti sa-l iei si tu linistita, eu side effects nu am vazut. Am luat acest diclectin caci eram proaspat angajata la o companie si proaspat insarcinata fara ca ei sa stie, si i-am cerut doctorului ceva, ca mi-era sa nu throw up over the counter
in cel mai bun moment posibil
…ce vremuri domle’
. La a doua sarcina n-am mai luat deloc, ca nu-mi era rau, si oricum le-am dat vestea imediat dupa ce am aflat si eu la cateva saptamani vestea, ca sa nu-i sochez in caz ca se-ntampla vreun incident
. Si cum ma gandeam eu stresata intr-o dimineata cum ar fi fost daca mi s-ar fi facut rau si ar fi trebuit sa ies din clasa lasand demonii de unii singuri
, nu va spun ca vad o colega careia i se facuse rau si dadea la boboci intr-un cos de gunoi
…scuze de detalii.
LauraB, sarcina usoara in continuare. Noi am recoltat stem cells in speranta sa nu fim nevoiti sa le folosim vreodata, genul de car insurance fee. Imi amintesc ca tot amanam momentul sa-i contactam pe cei de la companie, fiind in ultimele saptamani de sarcina, si chiar si glumeam pe chestia asta mereu caci micutul meu a venit la 41 saptamani asteptand-o pe mami sa-si tot termine treburile. Uita-te pe Cells for Life, sau googleste sa vezi ce companii sint disponibile in Vancouver si apoi discuta si cu ob-gynul tau si vezi ce-ti sugereaza. La arsuri, mie mi-au mers Maaloxurile.
mQQm, bravo ca ai finalizat cumparaturile. Daca n-ai cadita, am eu una de dat, plus un leganut, care se hatane pe viteze. Uite asa arata, ti-l dau da' fara bebelu’ din el
. Si a propos de Aleva Naturals, noi folosim la baita, si la cremuitul de dupa.
Simona, Happy Belated Birthday lu’ Atomix, sa creasca mare, sanatos si s-o iubeasca la nebunie pe Miss Z
. Vis-a-vis de carucioare, pai la preturile alea, creca era vorba de vestitele Bugaboo. Vezi ca sint si niste subtitute de-ale astora la juma de pret, care-s la fel de reliable.
Donia, si noi gasim tare util dresseru’ din camera cupilului…indesam in el tot felu’ de chestii
. Si zii asa, deci numai cu mQQm te vezi? 
Acu' sondaj pt. cele care ati alaptat, pt. cat timp ati facut-o? Al meu are 7 luni jumate si inca suge
.
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé
Chris Anthony
Simonna spune:
Neata!
Una bucata vreme de nu spun ce, plus pozele puse de Rox pe contul comun cu Brasovul... I was really needing this! Imi lipseste un chef, unul de-ala cum am facut de revelion, sa las un pahar din mina intr-un colt si sa iau altul peste cinci secunde... Si dancing, na, si sa fiu fit si happy de cum arat....
Ca nu-i atit de burtoi si kile in plus, ca alea sint inerente, dar mi s-a pleostit parul complet si sint plina de cosuri, pina si pe spate am cosuri, n-am avut nici la pubertate!!!! Si mi se usuca pielea big time... si cred ca nu-mi convine nimic, nici macar mincarea, ca pina acum mincam sarat si condimentat si, brusc si brutal, m-am apucat de mincat ghimove (care nu au nume in romaneste, da`s mashmeloaie la Ontario si restul tarii), urmate de castraveti murati!
Bon, acu`ca v-am spus in ce pasa minunata sint - probabil si vremea ma ajuta la max - ma duc sa string caciulile alea ca ieri n-am apucat, m-am foit pe-aici si m-am dus sa inot sincron....
Mai vin eu cind am moral sa va raspund cum trebuie, ca acum nu-s capabila, m-as culca dar am RV la tanti doctor, sa-i ascultam inima Mindrei.
Pupici si I`ll be back, intr-o faza mai buna de atit!
Simonna
Diana2007 spune:
Simonna, cheer up ! Eu zic ca e si vremea asta de kko de vina, cand e asa imbufnata nu-ti arde de nimic.
Khristin, la sondajul cu alaptatul, raspunsul meu e cat iti face tie si lui placere. Eu am inceput serviciul cand Victor avea noua luni, biberonul i l-am dat seara incepand de pe la sapte, dar am continuat alaptatul in paralel pana la 14 luni. Pentru mine a contat foarte mult sa mentin alaptatul dupa ce am inceput serviciul, simteam momentele alea de dimineata cand il auzeam ca s-a trezit si cauta sanul ca pe o regasire, avand in vedere ca nu il vedeam seara inainte de culcare. Iar la 14 luni totul s-a petrecut foarte firesc as putea zice, in sensul ca am facut o sinuzita puternica cu infectie la ureche, abia mai ma puteam ridica din pat dimineata si nu m-am mai simtit in stare sa-l alaptez asa ca l-am trimis pe sot sa-i dea biberonul, si gata ... (mama zicea ca la cat e de atasat de san o sa vina cu scaunelul dupa mine la ghiseu la servici ca sa mai suga si pe la trei ani, si uite ca nu a fost asa).
Mami dulce, si eu am auzit numai lucruri bune despre St Justine, am cateva colege de la servici care au nascut acolo si totul a fost ok. Din experienta proprie nu iti recomand Juif, eu de data asta am ales un spital mai aproape de casa, Lakeshore, nu m-au mai interesat recomandarile pentru ca asa m-am ars prima data.
Maya maya, bine ai revenit ! Eu am o intrebare, cum ai resimtit calatoria cu avionul, cel putin acum la intoarcere ? Bine, in afara de statul in fund atatea ore, oare schimbarea de presiune are vreun efect asupra sarcinii ?
Eu am calatorit la prima sarcina dar cand era mai mica, pana in 20 de saptamani, nu va spun de ce intreb acum ca ma luati la 
Ma duc la scarbici,
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si
+23s cu
mamaana spune:
kristin, cat poti ai si ai lapte
eu pe fete le-am alaptat pana la 15 luni cand le-au iesit primii dinti
ei rad eu rad acum, dar cred ca oricum nu mai aveam lapte, incepusem serviciul, inca le-am alaptat noapte de noapte pana nu s-au mai trezit, iar intr-o seara le-am dat biberoane in loc de san si au fost tare fericite; ei, m-au cautat in zilele urmatoare, dar le-a trecut; si chiar si acum imi e cam teama sa ma vada cu sanii goi ca sa nu-si aduca aminte, dar a trecut deja 1 an...
CriPOD spune:
LauraB, eu cand am researched am ajuns pe site-ul companiei aleia din Alberta care e aripa privata din cadrul bancii publice nationale de cord blood si daca imi amintesc bine ziceau ca trebuiesc contactati inainte de 32 de sapt. Dar sa verifici. Mai ales ca in situatia voastra most likely ca va calificati la varianta gratuita, in cazul in care exista vreo sansa ca Diana sa poata beneficia de rezerva de cord blood de la bebel. Daca astia nu iti ofera gratis, cauta altii, am vazut sigur asta.
Simonna, haha, cand te-aud cum te plangi de dimensiuni si de burti si-mi amintesc de vremile alea imi vine sa rad. Da' nu-i rasul meu, ca eu nu mai am aer, sunt contractata mai tot timpul si cand trebuie sa ma aplec trebuie sa negociez cu pepitul. Ca daca el nu are chef sa "work with me", pot io sa ma tot aplec, ca nu reusesc.![]()
Am trecut si de perioada misca bebe ce dragutz, la faze in care tac-su se sperie cum ma munceste pe-acolo si se uita cu mila la mine si la miscarelile lui si ma-ntreaba... te doare?
Nu, doar cand ma pishca si cand decide sa intre pe sub vertebre.
E tare ciudat, ca Paul imi aimtntesc ca se tot impingea, dar Denisa a fost ca o floricica. However, io asa ceva n-am pomenit.
Gata, acum fug dupa caine ca l-am dus sa-l fac mumos. Saracul e marcat psihic, imi dadea cu botul peste mana si fugea la usa, tremura ca varga ca-l las acolo. Si-are cinjde kile, asa cevaaa...