Maple-syrup babies - mamici de Canada (3)
Raspunsuri - Pagina 17
delia79 spune:
Salut fetele 
Va spuneam zilele trecute ca am facut testul de diabet si ca trecusera cateva zile fara sa ma sune de la spital, deci credeam ca e bine. Dar
.... m-au sunat joi si mi-au spus ca trebuie sa repet analizele, deci evident ca nu e chiar bine. Vroiam sa va intreb daca a avut vreuna dintre voi diabetul asta de sarcina. Din cate m-am documentat eu de pe net sunt cateva riscuri considerabile atat pt mama, cat si pt bb.
va pup si va doresc weekend frumos!
in curand mamy de Sofia scumpa
maya.maya spune:
Salut fetele!
scuze ca nu am mai intrat de mult pe aici... dar sunt in renovari majore. Al meu sot sa hotarat sa dea casa cu fundul in sus.Dar o sa iasa super!!!!!!
In plus sunt cam suparata deprimata.....
Am fost diagnosticata cu diabet de sarcina.Nu este ceva foarte grav atata timp cat glicemia este controlata.
Delia pe mine nici macar nu m-au pus sa repet analiza deoarece din start glicemia erea mare.12.Eu am probleme doar dimineata pe nemincate. In rest la o ora dupa ce maninc glicemia este foarte buna. EI... ce sa faci cred ca am pancreasul mai somnoros!
De a doua zi m-au trecut pe insulina plus dieta. Insulina nu traverseaza placenta deci nu este nici un pericol pentru bebe.
Glicemia trebuie controlata spre binele lui bb. Altfel sunt riscuri ca la nastere sa aibe o greutate mare sau sa faca un soc hipo glicemic. Vreau sa evit cat pot cezariana. Doctorul mi-a spus ca de acest diabet scap dupa nastere.
Off.... in plus la doctor merg saptaminal.
Dar mai este putin. Miine intram in saptamina 32.
Va pup fetele si va doresc un weekend placut cu toate ca este ploios!
delia79 spune:
merci pt explicatii Maya
. Iti verifici si tu glicemia acasa cu aparatul ala de la farmacie? Eu sunt mai ''mica'' ca tine, am 26 sapt. Ma duc luni la doctorita sa vad ce-mi spune, banuiesc ca-mi da alte trimiteri la spital
.
pup
Simonna spune:
Ziua!
Laura, vezi ca la Costco se gasesc uneori visine in cutie, tre sa intrebi de ele, fetele din Ontario cumpara. LA noi au la mag. arabesti, tot la cutie si fara simburi, congelate, si mi se spunea ca in piata de legume unde vin taranii (si care e departe de mine, deci n-am ajuns niciodata asa ca info nu e verificata) se gasesc.
Delia, iti tin pumnii cind se repeta analiza! Apropos de intilnire, tre sa mergi pe la sezatoare, se coace ceva pt. o iesire in parc pe 5 iulie, cred. Daca se confirma mut si eu info aici, ca mQQm.
Maya, bafta si tie! Mai am o cunostinta care naste in august, face insulina si se simte bine, medicul o asigura mereu ca n-are a se teme, totul va fi ok.
Toronto, v-ati intors de la intilnire?
Eu nu mai incap in propria mea piele, nu-s cum sa va zic, dar parca nu mi se mai intind pielea de pe burta!!!! Ma tot studiez de vergeturi, pe alea cind le vad, daca fac? Cu Radu am scapat ieftin, am facut ceva pe popou, dar alta elasticitate...
Ce carti de bebei cititi? Ca eu l-am crescut pe R. cu Capraru, chestia aia de-ti spunea pe luni ce si cum. Se gaseste aici asa ceva? Ca ce-am vazut eu e tot de-a valma...
Bine, eu am agendele in care-am scris ce facea Atomix, dar n-as vrea sa compar copiii intre ei... ca Radu s-a uitat crucis si asta nu se uita... as prefera o chestie mai generala de-atit.
Sau ati comandat careva pe net ceva carti in Ro?
Bon, duminica faina si fara ploaie, la Montreal se bat recorduri, asa furtuna fuse de cu noaptea in cap ca la sase imi beam cafeaua in tunete si trasnete!!!
Simonna
Diana2007 spune:
Salut,
M-ati speriat iar cu diabetul asta de sarcina, la mine au trecut deja doua saptamani de cand am facut al doilea test si nu am mai primit nici un telefon. Delia, poate al doilea iese mai bine. La mine primul a iesit "a little bit high", de-aia m-au pus sa repet. E drept ca a doua oara m-au cam chinuit, mi-au luat de trei ori sange in interval de trei ore ca sa vada cum evolueaza glicemia, si asta pe nemancate, dar in principiu am fost ok.
Maine ma duc la doctor si o sa-mi spuna cum a iesit pana la urma rezultatul. Oare ne mai testeaza de ceva pana la sfarsit ?
Simonna, eu am vazut vergeturile de pe burta doar dupa ce am nascut, una a fost in continuarea operatiei de apendicita, iar cealalta simetric in partea opusa.
Cu cartile despre cresterea copilului, mama imi adusese pe Capraru ultima editie dar care mi s-a parut tare depasita pentru zilele noastre si modul de crestere a copiilor de aici (no offense). Cel mai tare m-a enervat unde scria ca sugarul trebuie sa doarma minim 16ore din 24
Asta sa o creada ei, poate cu somnifere 
Prima carte ce mi s-a parut de bun simt a fost cea de la spital, e asa ca o caramida, cred ca ii zicea Mieux vivre avec votre enfant, si abordeaza multe subiecte de interes, plus ca in fiecare an o reediteaza si actualizeaza cu ultimele "tendinte".
Si mai le am si pe cele din seria What to expect ... care iarasi mi s-a parut ca "make sense".
Felicitari Ontario pentru intalnire&baby showers !
Noi ne mai vedem pe 5 ?
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si
+27s cu
CriPOD spune:
Diana, cred ca testul de streptococ B se face la 36 de sapt.
Simonna, am separat de pregnancy + nastere si apoi de crestere a lui bb. What to expect the first year se numeste. Capraru am folosit-o la Paul, la Denisa am cumparat aia cu dr Spock, Capraru deja mi s-a parut depasita. Am primit-o de la Catalina asta cu what to expect, deci e incercata. Separat mi-am luat ceva de breastfeeding pe peanuts de la value village. Am vazut toata seria cu what to expect acolo vineri, in jur de 6 dollari cartea. Daca vrei sa ti-o iau de acolo spune si merg luni.
Laura, felicitari pt bebe miscaretz. Chiar ieri ziceam de visine, ca eu am in curte visin, dar nu cred ca se coc anul asta prea degraba. Anul trecut in 11 iulie cand am plecat in franta aveam in congelator deja 3 pungi pline si se coaceau in fiecare zi. Anul asta abia le-au picat florile de curand, nu cred ca f devreme, ar trebui iulie, dar eu stiu...
maya, delia, va tin pumnii sa tineti sub control problema usor si sa va simtiti bine!
Diana2007 spune:
Merci de info Mqqm, parca stiam ca am mai facut ceva dupa testul de diabet, dar uite ca am uitat ... si n-au trecut decat doi ani.
Auzisem ca se mai face o ecografie spre sfarsit, 32 sau 34 de saptamani, la Victor mie nu mi-a dat medicul sa o mai fac pe asta, sa vedem acum, as fi curioasa sa stiu daca s-a intors (am si eu un stres, de fapt mai multe).
Azi am cumparat primele lucruri pentru bebe. Dupa necazurile mele de la servici am avut nevoie de o terapie prin shopping. A functionat destul de bine as putea spune, mi-am cumparat si rochie pentru nunta lui frati-miu (acu daca nu ajung in Ro trebuie sa-mi gasesc un chef la care sa ma duc sa nu ramana rochia nepurtata). Iar pentru bebe am luat cateva lucrusoare de 3-6 luni de la Mexx, aveau 50% reducere. N-am rezistat in fata unei pijamale de fetita, am cumparat-o pur si simplu si cand s-a uitat S. la mine intrebator i-am spus ca daca nu e fetita, i-o fac cadou Zarzarei ![]()
Nu mai ma duc maine la medic ca m-au sunat azi ca nu vine doctorita la clinica, m-au reprogramat pentru marti, norocul lui V ca il tin acasa maine, altfel mergea la gradi.
Si eu am cumparat cartile din seria What to expect tot de la second hand. Pe-aia cu sarcina nici n-am mai deschis-o acum, atata am buchisit-o prima data. In schimb Vcitor o gaseste foarte interesanta la pozele cu bebe din burtica, ce sa mai, material didactic !
Gata, ma duc sa ma instalez la o portie de inghetata, daca tot nu ma duc maine la doctor si nu-mi mai masoara glicemia ![]()
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si
+29s cu
"Life's a journey, not a destination"
romanitza spune:
Am revenit si eu la subiectul canadiencelor, n-am prea mai intrat de mult pe forum, sper ca de saptamana asta sa imi fac mai mult timp pentru asta, ca incerc sa inchei capitolul work![]()
Delia79, maya - imi pare rau sa aud ca aveti probleme cu diabetul in sarcina....dar totul e ok atata timp cat urmati sfaturile doctorilor. Trebuie sa tineti regim, sa va monitorizati mai des, bb nu este afectat de asta. Prietena mea cea mai buna a avut in timpul sarcinii acum 2 ani si nu a avut nici un fel de probleme, dupa nastere a revenit la normal, iar bbul s-a nascut sanatos.
Simona - ne-am dus la intalnire, a fost super, am vazut ca s-au pus si poze pe contul comun. Si eu, si mqqm am fost luate ca din oala, chiar nu ne asteptam la asa ceva...
fetelor care s-au gandit la noi si au organizat asa ceva. De-abia astept sa le revad dupa ce nastem 
Azi merg si eu la doctor, duc sa imi faca si testul pentru streptococul B, sper sa iasa totul ok. Tot zilele astea inchei si eu saptamana 36. Wooow, mai e atat de putin!!!![]()
35+ 
Simonna spune:
Hei, aripa Ontario, imi pare bine ca v-ati simtit asa bine! mQQm si Romanita, chiar asa, nici mie nu-mi vine sa cred ca mai aveti asa de putin...
mQQm, sarmina de sugestie, m-am abatut si eu azi pe la V.Village, gasit ceva carti, una de-aia cum aveam eu in cap, pe luni, cu ce si cum in fiecare... Gasit si fo doua din What to Expect, aia cu sarcina - de care nu-mi trebuie, ca imediat mi-s gata si eu :) (sau cel putin asa sper, ca devin imposibila si intolerabila, ab-so-lut totul ma enerveaza!!!!)
Diana, ai Capraru aici? Mi-o imprumuti si mie o tirica? Mai ales ca tie nu-ti place! Iar mie imi trezeste nostalgii
mQQm, pe cind s-au dus duhorile de la mine din basement ai sters lincul cu pozele tale.... nu-ti faci pomana si le trimiti si la mine pe yahoo? Sa vad si eu, daca in persoana tot n-am apucat sa ne vedem cu burtici!
Cum ziceam, eu nu sint tocmai in forma, sint ciufuta si ma calca totul pe sistem, copilul, tata, casa, gatitul, cititul, tv-ul, parca nu se mai termina balaria asta de stat degeaba in care nimic nu-mi convine. Nici sa maninc nu mai pot, ca am niste arsuri de zici ca Zarzara are parul pin-la genunchi, dac-o fi pe-a babelor!
Sper ca e hormonala enervarea asta universala, ma trezesc cu capsa pusa si ma adorm la fel, si ca-mi trece la un moment dat!
Ma duc sa scot plozii din piscina, afara plua si-s 18 grade sau asa ceva de citeva zile si ei imi spun mie ca apa e calda... Evident ca si asta ma enerveaza!!!! :)) Vai da capul si zilele mele, tare-s cu curu'n sus! Si nici n-am motiv!
Olga
, imi pare rau ca nu-s acolo, pe cuvint ca veneam sa te ajut cu copiii pina era sotul tau in tara... Nu poti sa-i switch concediul bonei? O di intelegind si ea si poate te poate ajuta!
Pupici, doamnelor,
Simonna
delia79 spune:
salut fetele 
Multumesc de sustinere 
M-am intors de la doctorita, glicemia la primul test a fost 9, deci mare. Madame mi-a spus sa nu mai mananc NIMIC dulce si ca vorbim dupa ce vede rezultatele la testul de maine.
In rest, totul pare in regula cu celelalte analize, desi stiu ca sunt purtatoare al virusului hepatitei B, care e inactiv.
Ma simt cam descurajata, sper sa nu pateasca fetita nimic rau din cauza mea si a dulciurilor pe care nu m-am putut abtine sa le mananc.
Fetele, vroiam sa va intreb de kile.... doctorita mea e obsedata sa nu iau prea mult in greutate, daca depasesc un kil pe luna imi tine morala de parca am baut vodca 
. Deci, am luat 7,5 kg si sunt in 27 sapt. Mie nu mi se pare asa mult, voi ce ziceti?
merci si pupici