*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (46)*
Raspunsuri - Pagina 2
alra spune:
marysa, eu nu cred ca e normal si posibil sa sari la cel mai mic scancet al copilului insa nu ma pot abtine sa nu te taxez. pentru ca nu o data ai intervenit cand ti s-a parut ca una din mamici "chinuie" copilul. mie una mi-a stat ca un nod in gat cand nicole avea 3700 la aproape 2 luni si tu "m-ai rugat" sa nu o mai scol sa ii dau de mancare si sa nu o mai chinui schimbandu-i pampersul ca sa o trezesc.
unde vreau sa ajung - ca cu tine nu am nimica ci doar vreau sa generalizez - e usor sa dai sfaturi de orice fel si sa acuzi pe cineva ca face ceva aiurea cand nu intelegi 100% situatia si cand nu ai multa experienta. usor usor insa ajungi sa ii intelegi pe ceilalti si sa iti dai seama ca nu orice metoda e potrivita pentru toate situatiile.
in legatura cu lasatul sa planga - noi nu sarim imediat cand plange nicole ci cand ii vine randul. daca sunt de ex singura cu ele si sunt cu laura la pisu pur si simplu termin ce am de facut cu laura si apoi o rezolv si pe ea. la fel si la cresa: se intampla sa planga mai multi copii simultan si e normal sa fie luati pe rand.
eu nu sunt de acord insa cu extremele. adica nici nu as sari imediat si nu as merge la baie ca plange ala micu insa nici nu l-as lasa sa planga prea mult "educativ". parerea mea e ca o extrema o cere pe cealalta si mai bine tii o cale de mijloc si de echilibru si atunci toate merg usor.
mai am si eu o intrebare: cine e nenea asta cu metoda lasatului sa planga si ce sustine de fapt? si la ce varsta a copilului se refera? caci eu nu cred ca un bb de 5-6 luni prinde inca mesajul "nu mai plang ca nu are sens ca mama nu vine imediat"
nu e prima data cand vorbiti de el - a mai fost o controversa pe tema asta acum cateva luni si nici atunci nu am priceput mare branza.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
oceanborn spune:
Fetelor... despre diversificare: pediatrul mi-a dat niste info despre ce si cum sa fac. citisem inainte mai multe chestii dar nu se pot pune toate in practica aici pt ca nu exista radacina de partunjel, pastarnac etc...
Printre altele pedi mi-a zis ca la inceput atunci cand voi introduce carnea e foarte important! sa incepem cu LIOFILIZATE si nu omogenizate
(liofilizare:procedeu de conservare prin congelare la temperatura foarte scazuta; si desicare în vid.) eu habar n-aveam de asta asa ca am gasit pe net cateva chestii, vad ca in it cam asa se procedeaza.
Iar despre introducerea carnurilor cam asta ar fi ordinea : iepure, miel, manz, curcan si doar apoi pui...
voi ce stiti despre liofilizatele astea? e clar sunt la borcanel ca si omogenizatele daaar....mai mult de atat...
mai trb sa caut...
edit:
si Thomas a plans muuult ...intoteauna l-am luat in brate si bine am facut!!!!!!!de ce? pt ca saracutul avea reflux si asta il chinuia de numa'.. si la inceput nici nu regurgita decat chiar f putin...
asta-i cazul nostru, el a plans dintr-un motiv f bine intemeiat...de cand cu tratamentul nu mai are nici arsuri e cu mult mai bine dispus, nu l-am mai auzit plangand de ceva timp, Doamne ajuta!
mami de Thomas
mar_ysa_28 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra marysa, eu nu cred ca e normal si posibil sa sari la cel mai mic scancet al copilului insa nu ma pot abtine sa nu te taxez. pentru ca nu o data ai intervenit cand ti s-a parut ca una din mamici "chinuie" copilul. mie una mi-a stat ca un nod in gat cand nicole avea 3700 la aproape 2 luni si tu "m-ai rugat" sa nu o mai scol sa ii dau de mancare si sa nu o mai chinui schimbandu-i pampersul ca sa o trezesc. unde vreau sa ajung - ca cu tine nu am nimica ci doar vreau sa generalizez - e usor sa dai sfaturi de orice fel si sa acuzi pe cineva ca face ceva aiurea cand nu intelegi 100% situatia si cand nu ai multa experienta. usor usor insa ajungi sa ii intelegi pe ceilalti si sa iti dai seama ca nu orice metoda e potrivita pentru toate situatiile. in legatura cu lasatul sa planga - noi nu sarim imediat cand plange nicole ci cand ii vine randul. daca sunt de ex singura cu ele si sunt cu laura la pisu pur si simplu termin ce am de facut cu laura si apoi o rezolv si pe ea. la fel si la cresa: se intampla sa planga mai multi copii simultan si e normal sa fie luati pe rand. eu nu sunt de acord insa cu extremele. adica nici nu as sari imediat si nu as merge la baie ca plange ala micu insa nici nu l-as lasa sa planga prea mult "educativ". parerea mea e ca o extrema o cere pe cealalta si mai bine tii o cale de mijloc si de echilibru si atunci toate merg usor. mai am si eu o intrebare: cine e nenea asta cu metoda lasatului sa planga si ce sustine de fapt? si la ce varsta a copilului se refera? caci eu nu cred ca un bb de 5-6 luni prinde inca mesajul "nu mai plang ca nu are sens ca mama nu vine imediat" nu e prima data cand vorbiti de el - a mai fost o controversa pe tema asta acum cateva luni si nici atunci nu am priceput mare branza. ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Imi pare rau ca mi-am permis sa iti dau sfaturi dar acel lucru l-am simtit eu in momentele acelea...poate sunt de condamnat
Ceea ce voi nu ati inteles ca Leyre nu accepta sa ma dezlipesc de ea la mai mult de 20 cm!!!!!!!!!!!!!!!
Si nu cred ca nici o mamica nu ar putea continua in acest ritm.
Nenea asta zice ca incepand cu varsta de 6 luni bebeii vor asta si chiar are dreptate...imi cunosc bine copilul si imi dau seama cand si ce vrea....daca ar fi fost fetita ca acum cateva zile nu apelam la aceasta metoda insa numai cine este in situatie poate intelege.
Raspund si Otiliei.....cand e obosita nu tace nici in brate nici leganata nici mufata....in nici un fel....am ajuns sa alerg cu ea in brate....asa mai mergea uneori...dupa 30 min alergat se mai calma cateodata.....
Dar nu mai zic nimic ca oricum deranjez si poate veti intelege vreodata...oricum nu va doresc!
Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea
Povestea nasterii
alra spune:
nu e vorba de "permis sa dai sfaturi" e vorba de intervenit intr-o situatie complicata gestionata de o cardioloaga, o pediatra si mama respectivului copil. trebuia insa sa iti fi spus de atunci ce ma deranjeaza nu sa te astept la cotitura.
nu te victimiza ca nu castigi nimica.
problema care o ai cu leyre am avut-o cu laura in jurul varstei de 3 luni. plangea cand o puneam jos. ajunsesem sa stau numai cu ea in marsupiu facand orice in casa. cand am golit masina de vase si am tinut niste cutite mari in mana, aplecata cu laura in marsupiu mi-am dat seama ca e ceva in neregula. la noi totul s-a rezolvat de cand a inceput laura cresa
eu cred ca ei plang de frica. incep sa realizeze ca ii lasi deoparte si nu le place. e natural sa le fie frica caci daca nu faceau asta erau lasati in padure la indemana pradatorilor. cum in casa nu avem pradatori noua ni se pare normal sa ii lasam la loc safe, lor insa nu. eu as merge pe distrasul atentiei cu jucarii, lasata in bouncer sa te vada ce faci si socializare cat mai mare cu alte persoane/ alti copii.
noi nu am patit-o, insa am auzit de la mamici care stateau cu copiii acasa ca nici macar la tati in brate nu mai voiau. la noi tati se implica mult si cumva s-a creat o obisnuinta sa ne suplinim unul pe altul si copiii accepta asta usor.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
oceanborn spune:
ce pustiu ...toata lumea sarbatoreste 1 mai, noi stam acasa ca e un vant puternic pe aici...
hmmm, m-am mai lamurit putin cu liofilizatii aia...
mami de Thomas
nebunica-zapacica spune:
mamici si cozonacei!
Mar_ysa, scuze daca ma bag ca musca-n lapte, si Victor a avut o perioada in care nu voia decat in brate, nici sa stau jos eu si sa-l tin in brate, cred ca am facut sant prin casa de cat l-am plimbat, dar a coincis cu o perioada in care eram eu foarte stresata, aseara iar am primit o veste ingrozitoare, iar Victor m-a simtit imediat ca nu sunt in regula si pun-te pe plans, o jumatate de ora nu s-a calmat, probabil si Leyre iti simte frustrarea, nelinistea si de aceea nu se poate calma nici ea.
Ajutati-ma si pe mine, va rog, cu niste pareri, lui Victor i-au aparut sambata trecuta niste bubite pe fata si pe cap, initial am crezut ca de la un biberon cu lapte praf pe care i l-a dat sotul cand nu am fost eu acasa, dar de cateva zile bubitele s-au intins pe gat, pe umeri iar azi am vazut si pe spate si pe piept cateva. Am pus poze poate s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. Arata ca bubite, ca o iritatie, spuzeala..de-aia nici nu am reactionat primele zile, am crezut ca e de la laptic in jurul gurii, de la caldura, dar deja se ingroasa gluma..
Eu sunt daramata, efectiv, aseara am aflat ca cea mai buna prietena a mea din generala si liceu este in coma, fara sanse de a-si reveni...are 30 de ani si o sa ne paraseasca..nu pot sa cred, asa de vesela, de optimista, desteapta si frumoasa..sunt muta de durere..scuzati daca sunt off topic, nu ma pot gandi la nimic altceva..
fericita de Victor Nicolas (15.11.2008)
Nasterea cozonacelului nostru iubit
Otiliav spune:
Eu am observat ceva si profit din plin daca se poate. O pun pe Elisa in scoica pentru ca am treaba si imediat incepe sa planga ca-i abandonata. Solutia este sa-i distrag atentia, daca-i Ana acasa o chem sa se prosteasca putin la ea si uita de mine.
Nici nu cred ca poate cineva sa nu lase bb sa planga 1-2 minute fara sa vrea. Iar eu sunt mai mereu acasa cu sotul.
Nebunica, imi pare rau, asa vesti mai bine sa nu stii.
Nu ma pricep la bubite. Ce ati schimbat in ultima vreme?
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
futuremother spune:
buna fetelor! am reusit si eu sa intru din nou pe forum si sa va citesc dar nu integral ... mi- e imposibil ... sper ca de acum sa fim din nou impreuna
va salut si va pup pe toate cu puiutii vostri
noi suntem bine, papam si noi diversificat si lui Rares tare ii mai place linguritza ... la un moment dat chiar il suspectam ca nu mai vrea tzatzica pana intr- o zi, cand am facut o pauza de alaptat pentru ca am avut anestezie - probleme stomatologice si l- am vazut cum se cersea dupa ea ... e asa dragut si seamana asa de bine cu Raisa -surioara
caut si eu pozele cu intalnirea ... nu gasesc, asa rau imi pare ca nu am stiut .. asa imi trebuie daca am lipsit
mama de Raisa Maria si Rares Florin
futuremother spune:
citat din mesajul lui nebunica-zapacica mamici si cozonacei! Mar_ysa, scuze daca ma bag ca musca-n lapte, si Victor a avut o perioada in care nu voia decat in brate, nici sa stau jos eu si sa-l tin in brate, cred ca am facut sant prin casa de cat l-am plimbat, dar a coincis cu o perioada in care eram eu foarte stresata, aseara iar am primit o veste ingrozitoare, iar Victor m-a simtit imediat ca nu sunt in regula si pun-te pe plans, o jumatate de ora nu s-a calmat, probabil si Leyre iti simte frustrarea, nelinistea si de aceea nu se poate calma nici ea. Ajutati-ma si pe mine, va rog, cu niste pareri, lui Victor i-au aparut sambata trecuta niste bubite pe fata si pe cap, initial am crezut ca de la un biberon cu lapte praf pe care i l-a dat sotul cand nu am fost eu acasa, dar de cateva zile bubitele s-au intins pe gat, pe umeri iar azi am vazut si pe spate si pe piept cateva. Am pus poze poate s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. Arata ca bubite, ca o iritatie, spuzeala..de-aia nici nu am reactionat primele zile, am crezut ca e de la laptic in jurul gurii, de la caldura, dar deja se ingroasa gluma.. Eu sunt daramata, efectiv, aseara am aflat ca cea mai buna prietena a mea din generala si liceu este in coma, fara sanse de a-si reveni...are 30 de ani si o sa ne paraseasca..nu pot sa cred, asa de vesela, de optimista, desteapta si frumoasa..sunt muta de durere..scuzati daca sunt off topic, nu ma pot gandi la nimic altceva.. fericita de Victor Nicolas (15.11.2008) Nasterea cozonacelului nostru iubit |
am patit- o si eu si dupa ce am incercat cu tot ce foloseam eu l- am spalat cu apa si sapun de mai multe ori la baitza si l- am lasat dupa tamponare cu un scutecel fin in pielea goala vreo 5 min, ii faceam baia un pic mai calda decat de obicei. pot sa- ti spun ca nu intr- o zi dar in doua s- a rezolvat. poti incerca, dupa cum am vazut pozele nu e nimic grav, seamana b8ine bine cu ce a avut Rares
bafta
mama de Raisa Maria si Rares Florin
nebunica-zapacica spune:
citat din mesajul lui futuremother am patit- o si eu si dupa ce am incercat cu tot ce foloseam eu l- am spalat cu apa si sapun de mai multe ori la baitza si l- am lasat dupa tamponare cu un scutecel fin in pielea goala vreo 5 min, ii faceam baia un pic mai calda decat de obicei. pot sa- ti spun ca nu intr- o zi dar in doua s- a rezolvat. poti incerca, dupa cum am vazut pozele nu e nimic grav, seamana b8ine bine cu ce a avut Rares bafta mama de Raisa Maria si Rares Florin |
Am incercat pana acum cu ceai de musetel si cu tarate de grau, o sa insist si cu sapun, multumesc frumos pentru sugestie
fericita de Victor Nicolas (15.11.2008)
Nasterea cozonacelului nostru iubit