Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (114)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Si noi am inceput diversificarea pe 1 martie si nu am reusit sa mancam mai mult de 60 ml de cereale ca legume si fructe nu a mancat mai mult de 20-30 ml. Am incercat mai tot ce a fost un adevarat succes la multi bebei dar la noi nu a mers nimik.

Intre timp am fost si virusati si cu rosu in gat si am zis, fie, o sa treaca si o sa inceapa sa pape. Asa ca am stat linistita, am continuat sa fac si sa arunc mancare.

Acum deja imi vine sa plang pentru ca nu vrea nici san in timpul zilei, e dezhidratat, refuza mancarea, refuza sanul, am ajuns sa-i dau apa cu seringa. San vrea doar adormit.

M-am inarmat cu tot felul de canite de baut doar - doar o sa bea ceva si nimik. Nici cu biberon nu stie dar perseveram. Imi fac iluzii ca macar din biberon sa bea lapte.

Si incerc sa inteleg cu ce am gresit, unde nu am fost pe faza.

Cred ca copilu asta o sa inceapa sa vorbeasca f repede ca sa imi spuna ce vrea el sa pape ca eu inca nu m-am prins.

Deschide gura cand ma vede cu paharul de mancare, e flamand, apuca lacom prima lingurita si pa, la revedere, nu mai vrea.

Ieri am vb cu pediatra si mi-a zis ca la 3 mese de san, cat papa el seara si noaptea, ar trebui sa bea inca 180 de ml de apa cel putin. Si el nu vrea deloc.

Sunt f tristutza.

Harri Alexandru (10.09.2008)

Mamica ta, Cristina.

Aici sunt eu, Harri, in luna a 7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

O noapte linistita tuturor!

fericita de Andreea-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

pentru tot poporul! Acum am facut si e calda!

copiii mei dorm de 13 ore or fi luat vreo "boala somnului" de pe undeva?!

cristineescu, pe Harri l-a si vazut pediatra, sa-ti zica ca e intr-adevar deshidratat? Uite-te la pielea lui (pe burtica de exemplu), daca e deshidratat vei observa ca pielea pare uscata, si daca o ciupesti cu degetele isi revine mai greu la culoarea si forma initiale. (da nu ciupi rau cupilu, da? )
De asemenea, numar de scutece udate, daca face caca... sunt semne bune.

Ai incercat sa ii dai suc de fructe? Dar ceai?
Eu sunt contra zaharului adaugat in ceai (ceaiul granulat humana de ex e dulce, dar are lactoza ca indulcitor), dar pediatra mea imi spune mereu, apa fiarta cu o jumatate de lingurita de zahar (250ml) si facut ceaiul asa, altfel n-o sa-ti bea nimic.
Daca chiar nu-ti bea nimic si e si deshidratat, poti incerca si asta... nu mai stiu ce altceva sa-ti zic.
Decat sanatate, si pupici multi!

anamona, daca iti place mult bona respectiva, poti merge mai departe cu diverse verificari, si ii poti plati cateva analize de baza (de ex giardia).
Nu neaparat foarte sarac inseamna ceva rau... Am o prietena care are bona nu numai saraca lipita, e si rroma, si penticostala, are doar 5 clase, 6 copii, ma rog, o lista de caracteristici care ar face pe multi sa strambe din nas si sa se teama.
Tipa este insa extraordinara, e curata, e energica, are har cu copiii mici, rabdare.... Mai face si boacane, dar sunt nimic pe langa beneficii.
Prietena mea i-a platit analizele, a vizitat-o acasa, o ajuta cu copiii cu ce poate (hainute, ii gateste si ei cand gateste ea, samd, ii ajuta la lectii pe copiii mai mari duminica) si a ramas cu ea ca bona, deja o are de un an si ceva.

Asa ca succes, si daca-ti place fata, go for it!

edit: si mai vroiam sa zic, regulile la tine acasa le stabilesti tu, si iti sugerez sa iti montezi camera/camere de filmat cu transmisie pe internet, sa iti poti vedea fata din cand in cand, daca nu mai e si altcineva cu ele acasa.
Prietena mea are camera, si asa mai afla diverse maruntisuri si poate interveni prompt.

Ada, mama de baieti:
Teo (10a4a2007) si Radu (22a10a2008), poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

cristineescu, pe Harri l-a si vazut pediatra, sa-ti zica ca e intr-adevar deshidratat? Uite-te la pielea lui (pe burtica de exemplu), daca e deshidratat vei observa ca pielea pare uscata, si daca o ciupesti cu degetele isi revine mai greu la culoarea si forma initiale. (da nu ciupi rau cupilu, da? )
De asemenea, numar de scutece udate, daca face caca... sunt semne bune.

Ai incercat sa ii dai suc de fructe? Dar ceai?
Eu sunt contra zaharului adaugat in ceai (ceaiul granulat humana de ex e dulce, dar are lactoza ca indulcitor), dar pediatra mea imi spune mereu, apa fiarta cu o jumatate de lingurita de zahar (250ml) si facut ceaiul asa, altfel n-o sa-ti bea nimic.
Daca chiar nu-ti bea nimic si e si deshidratat, poti incerca si asta... nu mai stiu ce altceva sa-ti zic.
Decat sanatate, si pupici multi!

Ada, multumesc de cafea si de sfaturi.

Cu pediatra am vb la telefon si i-am zis ca in timpul zilei nu umple un pampars si ca fontanela e lasata. Pe burtica nu prea imi dau seama daca e pielea uscata sau nu pt ca eu il dau de 2 ori cu crema pentru DA. Eu il schimb dimineata de pampars si pana seara nu reuseste sa mai umple altul .

Nici nu ar avea cum pt ca mai papa 50 de ml de lapte cu cereale pe la 11 si pe urma incepe chinul. Nu vrea san, nu vrea biberon, nu vrea mancare, nu vrea apa.

Luni ma duc sa-l si vada medicul.

Pana atunci mi-am facut o lista cu lucruri noi pe care sa le incarcam: ceai, apa indulcita, suc de fructe diluat, sa invatam cu biberon, sa ii dau finger food, sa-l invat cu LP.

Harri Alexandru (10.09.2008)

Mamica ta, Cristina.

Aici sunt eu, Harri, in luna a 7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Miruna,Nerantula, sper ca au trecut cu bine puii de noaptea asta!Si fara sa fie nevoie de recurs la Novocalminul 'de urgenta'

CD, eu nu ma pricep la medicamente si vitamine.Dar vreau sa iti spun ca am o prietena cu o fetita cu 3 saptamani mai mare ca David si nici macar cand nu au luat decat 150 gr intr-o luna nu s-a sesizat nimeni.E drept ca ea e si grasuta ca a luat mult in primele 3-4 luni, dar oricum nu inseamna ca e ceva in neregula daca ia mai putin.Adica nu e musai!

Cristineescu,in afara de metodele 'clasice' se pot face niste analize care sa arate daca chiar e deshidratat.Adica mie nu mi se pare problema ca nu papa ci ca refuza si sanul.Sau ca in fine, refuza si lapticul de orice fel ar fi el.Sfaturi nu am, stii doar, ca nici pentru noi nu am gasit solutia, dar tin pumnii sa gasim cu toatele solutia perfecta!
LE:l-ai cantarit?E mai apatic decat de obicei?Vezi vreo schimbare la el?Adica sa nu se deshidrateze foarte tare daca zici ca nu umple nici pampersul.Nu vreau sa te sperii, dar daca pierde un anumit procent din greutatea corporala se poate ajunge la chestii mai urate
Eu de forta majora as incerca (desi altfel nu sunt adepta) ceaiurilor indulcite.

Babytza, nu am poza nici cu oua de Paste, nici cu iepurasi nici cu nimic 'in ton'.Am doar poze prin casa care imi plac mie sau au diverse semnificatii.O sa trimit una din alea...chiar daca nu o sa fie 'in tema', ci doar din ciclul 'bobocei la 6-7 luni'

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

Paula, Babytza pt sfaturi si urari. Au trecut 2 zile fara reactii, eu zic ca am scapat. Va servesc cu tiramisu azi cu ocazia celor 6 luni ale lu' Cipri.

alexa, cipri si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Ramona, super smechera Anduta cu danteluta si ochelarii de soare!
Uof, de fiecare data cand trebuie sa-i dau siropelul lui Gruia imi amintesc postarile tale cand te chinuiai sa-i dai si Andei Eurespalul parca si o tineai de nasuc, asa facem si noi si plange de ii iese sufletul!

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Hypnotic Parade

Mie nu mi-a mers cu tinutul de nas, pur si simplu scuipa tot cand ii bagam o cantitate mai mare. asa ca am apelat la operatiunea linsul linguritei, dura incredibl de mult dar ii bagam pe gat tot medicamentul. Uite aici cam ce faceam eu de 3 ori pe zi. Anda isi suge degetul si duce capul intr-o parte cand ii e somnic si spera sa o las in pace.

Asa face si acum cand nu vrea mancare. Cred ca daca ajunge la gestul asta in timpul mesei disperarea ei e maxima :). Oricum evenimentul se petrece foarte repede raportat la inceputul mesei si ma dezarmeaza total. Schimb lingurita cu degetul si in cateva secunde o sterg la botic ca nu mai are rost sa insist.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Paula-Laura

Mimihoo se poate face tratamentul ala in timpul alaptarii? Sa ne spui cum a fost

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

neatza,

Paula am trimis mesaj si mi-au raspuns ca da, doar sa alaptez inainte de a pleca spre ei

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia: http://picasaweb.google.com/mimihoo
http://jurnalulsofiei.wordpress.com/
poze diverse: www.flickr.com/photos/mipepitoida

Mergi la inceput

CD imi pare rau de bilant, sper ca toate sa fie bune pana la urma. Ai putea incerca si peritol daca asa a recomandat medicul, pana la urma povestea voastra e veche si cred ca a apelat la asta ca la the ultimate solution. Impresii din noua casa?

A propos de pattutul pliant si al meu are o gaura la mijloc, de ultima dta cand s-au chinuit ai mei sa-l monteze pt Anda. Uitasera de schepsis.

Nausica frumoasa intitativa cu acel colaj. Ma bucur ca sunteti bine. Si eu am dus-o pe Anda la terasa (fetele la cafenea) si cu prieteni tot pe-acolo – si s-a comportat exemplar. Fetele noastre vor avea experienta in domeniu

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Babytza calculatorul meu are un virus cadou de la cumnatu-meu pt ca l-a mancat undeva pe sotul sa ia niste filme pe stick de la el. Parte din eroaea albastra i se datoreaza. Ma rog, eu inca sper sa nu-mi formatez calcul, si ma si asteapta cineva sa ii resoftez un telefon si mi-e peste mana sa il pun la calc ca nenoroirea aia de rootkit (asta e tipul virusului) cred ca se scrie automat in cardul de memorie al telefonului asa incat …. Tare frumos v-ati distrat ieri dar nu te-a stresat ca n-a mancat atatea ore? Bine ca a recuperat acasa.

Paula cand am fost sa o botezam ne-a cumparat moasa un rand de haine pentru mers la biserica si ceva in plus. Acest body a fost ales de Anda personal (cu mesaj desigur) dar am rugat-o sa mai astepte putin. I-am explicat ca un frate asa de apropiat ca varsta ar bate-o destul de usor in doi-trei ani si ar fi in avantajul ei sa vrea un frate mai mic decat ea cu ma mult de 2-3 ani :))

Anamona ce faci pana la urma iei fata? Ea cu cine isi lasa copilasul cand va sta cu bebelina ta? Sa stii ca poti fi curat si cand esti sarac si nu-ti vine apa la robinet, asta depinde doar de bunul simt al fiecaruia.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput