Sarcina dupa 35 de ani

Sarcina dupa 35 de ani | Autor: RozaBlue

Link direct la acest mesaj

Salutare fetelor. Am 35 de ani o fetita de 15 ani din prima casatorie iar acum m`am recasatorit a 2 a oara si actualul meu sot si`ar dori si el un bebe . Sincer si eu as vrea sa`i daruiesc acest bebe , ca nimic nu e mai frumos pe lumea asta decat nasterea unui copil. Sunt o fata sanatoasa nu am probleme decat cu kilogramele am cateva in plus si nu exagerez. Daca careva din voi a trecut prin asta sau este in aceasi situatie cu mine sa`mi spuna si mie cum s`a descurcat.Va poop dulce si multa sanatate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Buna Roza, eu nu sunt in situatia ta, desi mai am 1 an pana fac 35, dar am vrut sa-ti dau un link, unde gasesti mamici, aspirante si gravidute care au peste 35 ani.
Bafta multa iti doresc.

PATRICIA ALEXIA

Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice1971 spune:

Eu am nascut acum 10zile si am 38 de ani. Sarcina a decurs bine, mai putin ultima luna cand datorita faptului ca, copilul era pozitionat foarte jos, nu am mai putut sa merg, sau mergeam foarte greu, ma apasa foarte rau, motiv pentru care a trebuit sa nu ma mai misc din casa. Recuperarea dupa cezariana s-a facut ...culmea...mult mai rapid decat la primul copil, cand aveam 30de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RozaBlue spune:

beatrice1971 sa va traiasca si sa aduca numai bucurii . Dar spune`mi ce analize ai efectuat tu? Ca eu am auzit ca noi cele trecute dupa 35 de ani trebuie sa`si faca un set mai complex de analize care costa destul de mult(pot ajunge chiar si la 2500 ron).

irlandeza interesant site`ul ala multumesc

Mergi la inceput

Eu, inainte sa raman insarcinata, mi-am facut analizele de sange obisnuite la care am adaugat cateva care determinau daca sunt sau nu purtatoare de Rubeola, Toxmoplasmoza, Virus citomegalic, Chlamydia. Analizele obisnuite nu stiu cat au costat pentru ca le-am facut gratuit pe abonamentul platit de servici dar pot sa-ti zic ca cele 4 analize facute in plus au costat 330lei. Pe langa analizele de sange am facut Papanicolau, secretie si colposcopie, ca sa fiu sigura ca si ginecologic sunt ok.
Dupa ce am ramas insarcinata, in primul trimestru, mi-am mai facut un set de analize de sange, analize obligatorii in sarcina, analize pe care m-a trimis dr.ginecolog sa le fac.
Apoi, pe langa ecografii, in saptamana 12 am facut dublu test, si cum nu a iesit prea bine (din cauza riscului de varsta)in saptamana 18 am facut amniocenteza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

35 de ani nu este asa o virsta inaintata

eu anul acesta voi face 37 si voi naste al 2-lea copil.
Sarcina a decurs cel putin pina acum foarte bine, am facut toate analizele indicate in sarcina inclusiv dublu test-pe care la prima sarcina am refuzat sa il fac, avind doar 32. fizic ma simt foarte bine, deci nu e niciun impediment.
acum, din cauza virstei m-am incadrat la risc SD si am facut amniocenteza, copilul este perfect sanatos.
daca mai ai un copi, chiar nu trebuie sa iti faci griji. mama m-am facut pe mine la 42 de ani- nu am fost primul copil.
Mult succes!

Patricia s27 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu am nascut amandoi baietii dupa 35 de ani, mai exact la 37 si 40. Am facut toate analizele recomandate de medic, la al doilea chiar inainte de sarcina, tot ce ti-a spus si Beatrice mai sus. Analizele obisnuite dupa ce am ramas insarcinata. Am luat la ambele sarcini acid folic si vitamine prenatal chiar dinainte sa raman insarcinata.
Kilograme in plus am si eu destule, am avut grija sa iau putine in plus in sarcina, am fost mai atenta ce mananc.
Am facut triplu test la prima sarcina si a fost ok, la a doua dublu test cu rezultat prost de SD. Asa ca am facut si amniocenteza.
La prima sarcina baiatul a fost in prezentare pelviana si am facut cezariana, prin urmare si a doua nastere tot cezariana. Recuperarea buna in ambele cazuri.

Am doi flacai frumosi si sanatosi, care ma fac sa nu-mi simt deloc varsta Succes si tie la bb2.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Sarutmana fetelor foarte interesant ce mi`ati spus sanatate voua si la copilashii vostri chiar nu`mi mai fac atatea traume.

Mergi la inceput

Aminocenteza asta cum se face care este procedeul si cat costa

Mergi la inceput

Mie amniocenteza mi-a facut-o dr.Herghelegiu la Euroclinic. Analiza in sine consta in prelevarea de lichid amniotic, procedura care se face cu un ac foarte subtire sub monitorizare ecografica. Manopera si consumabilele m-au costat in jur de 500lei iar analiza in sine 1.200lei.
Interventia nu este dureroasa si dureaza foarte putin.
Dupa interventie este posibil sa ai contractii slabe si este bine sa stai acasa in ziua respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Pe mine m-a costat 1450ron amniocenteza, cu prelevarea de lichid amniotic facuta de doctorita mea, iar analiza la GeneticLab. Doare foarte putin, absolut suportabil, rezultatul cam in 3 saptamani.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput