Sezatoarea canadiana (142)
Raspunsuri - Pagina 17
nelia spune:
Nu ma pot abtine, ia uitati ce dulceata de fetita:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136941
cge spune:
Eu vroiam doar sa va zic ca ma intereseaza f. tare discutiile astea ptr. scoala.
Victor nu e la privat, dar are destule lectii anul asta.
Adica ce are de scris, rezolvat le rezolva repede intr-o ora ptr toata sapt.
Dar are de pregatit, de citit, cercetat, proiecte personale, care il tine ocupat in fiecare zi.
Si imi place ca si el are testele de rapiditate la matematica si dictari in fiecare vineri.
Si sunt destul de dure, de genul 60 inmultiri/impartiri in 6 minute si pragul de reusita e 55 din 60.
Si noi i-am tot explicat ca e bine sa ai rezultate bune, dar pana nu l-am motivat practic, de genul iti luam chestia aia daca nu ai nici o greseala(ceva ce oricum i-am fi luat), nu a mers.
Si a fost asa de motivat, ca a mers si la dictarea PGL pe scoala.
Dar nu va spun ce fericit a fost joia trecuta, cand a realizat ca vineri are zi pedagogica, deci fara teste, si mai mult de asta, are examen taica-sau. Satisfactie totala pe capul lui !!
Maru, felicitari lui Andrei ptr. slujba.
Si eu astept sa creasca Victor si sa aiba dreptul sa munceasca.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
maru spune:
andrei are 13 ani
la impartit ziare are voie
tipa aia zicea ca fetitele ei impart ziare de la 9 ani
valen, noi o cunoastem pe Mihaela?
cge spune:
Si Victor are 9 ani, deci il pot trimite la impartit la ziare ?
Eu stiam ca parca de la 12 ani, au voie. Verific si ii comunic
Multumesc, Maru de info.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Donia spune:
Toata lumea! Fac cinste! A iesit! Va multumesc pentru sfaturi si incurajari!!!
Da' cred ca ma iau astia la NASA de fapt, cica trecem la teste medicale acum... bag repede o tura pe eliptica
maru, ai avut dreptate cu alea 3 saptamani, daca organizam pariuri castigai! 3 saptamani fix, dintre care cam jumatate am stat pe jar!
Acum sa vedeti cand oi veni sa ma vait...
Aaaah, si tocmai cand ma bucuram eu mai tare am vazut cu ce posturi se lauda altii... slujba aia de vis, paznic pe insula, s-a ocupat... mi-au cam taiat astia macaroana
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
pitilache spune:
Donia, bravo!!!!!
Lume, lume e rost de petrecere pe sezatoare!!!
Cand incepi?
CriPOD spune:
Maru, felicitari lui Andrei! Ce vrea sa faca cu maracheshul ($)?
cge, pai poti sa-i dai job de la ce varsta poate el sa-l faca. Iei tu jobul si-l "sub-contractezi" lui Victor!
DanaMario, pai tu ai terminat aproape materia de-a 1-a, vad ca ai chiar si in anul asta timp sa lucrezi cu el si inca "ahead", vezi cum se vede de la mine? Incearca sa negociezi la job program strict pana la 5 si daca e de facut in plus, nu vad de ce nu ti-ar putea da vpn sa continui de-acasa, asta ca zici ca nu prea vor sa te lase sa pleci la 4 si pt motivele ce le dau.
Io tot zic, dunno daca de fapt ma citeste si pe mine cineva, da' daca tot n-am ce face...
La scoala elementara (si ma repet a noastra a fst/e #1 pe clasamentul fraser institute, ca sa nu ziceti ca am fost la una slaba, plus ambii la gifted dintr-a 4-a) eu am intalnit vreo 3-4 feluri de teachers, daca e sa vorbim de teme: care zice ca temele se dau doar peste weekend, ca in timpul saptamanii copiii au extracuriculare, alta ca temele se dau doar in timpul saptamanii, ca in weekend familia treb sa-si petreaca frumos impreuna, alta ca pana intr-a 4-a temele sunt facultative, guvernu zice ca 15 minute pe zi e arhisuficient ca sa formeze obiceiul, alta care zicea ca ea-i rupe in clasa la cat ii face sa munceasca si nu mai e necesar nimic altceva, doar cate un proiect ici-colo. O mai fi vre-un fel?... Sa va mai zic ca fiu-meu a venit tot asa din Ro direct in clasa 1 si fara engleza, iar pe fie-mea o facea incapabila teacher in clasa 1 si imi prevestea clase de special education, dar la polul opus, ca-mi venea sa-i dau palme?
Problema pe care am observat-o eu la ff multi e liceul. Ajunsi acolo, cu bata si impinsul nu mai ai autoritate, ciu-ciu teme suplimentare, cei mai multi din copii isi iau in serios lupta de independenta si toata stradania aia de pana atunci se duce pe apa sambetei. Pt ca dupa cum am vazut eu proograma pana la a 12-a e posibil sa iti bati joc pana la a 9-a si sa o iei de-acolo de la 0 si la a 12-a sa fii top cu multa munca, daca ai fost impins pana intr-a 9-a si dup-aia te dai cu "cool"-ii totul pana atunci e egal cu zero. De-asta copilul trebuie sa conduca si sa traga la caruta cu drag, ca daca nu, vine momentul adevarului si parintele isi cam bate cuie-n talpa singur pe alte planuri mai importante. Bine eu aici vorbesc strict prin perspectiva curiculei si sitemului din Ontario si din ce-am invatat din experienta.
CriPOD spune:
Nah, bine ca am dat o tura inainte sa ma car la facut iahnie de fasole, ca ratam stirea. Cand am inceput cu filozofia nu era postarea, ia apoi postai si plecai, n-am mai incarcat pagina.
Donia, felicitari din suflet, sper sa fie tot ce astepti tu de la un job, ca-s sigura ca tu esti si inca mai mult decat asteapta ei de la tine!
Denisam spune:
Donia- ma bucur mult-feliictari maxime.Va fi bine, si te asteptam cu "vaicareli" pozitive
Soacra mai este la voi, sau a zburat la romanica?
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
nelia spune:
Donia, felicitari! Sa fie intr-un ceas bun si sa-ti mearga la noul servici de la excelent in sus.
mQQm, din nou ai dreptate, de asta nu-mi place ca peste un sfert de ora simt cum o oblig pe Agata si nu as vrea. Tare mi-ar placea sa o vad cum se duce singurica, asa, din placere maxima, cu care face o gramada de alte chestii si rezolva probleme la mate...
La noi nu stiu daca este ce spui tu acolo, gifted... sau este, dar eu nu am auzit inca.
Ploua sau nu ploua, ca trebuie sa plec dupa fete si nu stiu daca sa iau cu mine umbrele si altele sau nu...